Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Treptele reiki - ordinea initierilor


Adevarata maestrie e puterea de a transforma necredinta in credinta si egoismul în iubire !
Sistem Sistemul reiki, este un sistem energo-informational ce ne conecteaza la energia ki, energia luminii creatoare de viata. Deseori am fost intrebata de oameni atrasi instictiv de energia vindecatoare reiki, dar total neinformati asupra acestui sistem, "care este ordinea in care ar trebui primite initierile?" sau... "ce sistem mi se potriveste?"

Iata istoria reiki foarte pe scurt. Fondatorul reiki este japonezul Mikao Usui, care s-a retras in munti ca si multi dintre sfintii crestini, pentru a primi raspuns la intrebarile sale de natura spirituala. Usui a tinut post negru si s-a rugat. In a 21-a zi de post o lumina intensa, un foc care nu arde, o energie iubitoare l-a invaluit si in fata ochilor i-au aparut semnele reiki. Impreuna cu acestea a primit si informatiile aferente ce urmau sa-l ajute in folosirea lor. Apoi in urma experientelor sale a constatat in mod practic ca a devenit un vindecator. Informatiile primite impreuna cu energia reiki erau adevarate. Viata i-a demonastrat acest lucru si inspiratia divina l-a determinat sa dea mai departe aceasta cunoastere primita prin sacrificiul si rugaciunile sale. Usui a vindecat multi oameni si prin initire a transmis simbolurile luminoase si vindecatoare mai departe. Ele au menirea de a ne conecta mai usor, la LUMINA UNIVERSALA CREATOARE SI DATATOARE DE VIATA, respectiv - KI - in limba japoneza.

Dupa ce s-a raspandit in lume acest sistem, si alti oameni au dorit sa repete experienta lui Usui cerand si primind informatii. Unii au primit ceea ce au cerut si astfel s-au nascut si alte sisteme energo-informationale, cum ar fi Karuna reiki, ce este daruita de arhangheli, Shamballa ce a fost transmisa de maestrii ascensionati al tinutului magic Shamballa, Grand Master reiki ce se bazeaza pe informatiile primite de Usui insa are menirea de a ne conecta la energii de vibratii mai inalte. Nu intamplator se spune ca traim intr-o epoca de mare deschidere spirituala. O epoca in care schimbarea in bine a fiecarui om si evolutia spirituala este la indemana tuturor. Totul fiind in cele din urma o chestiune de alegere personala.

Ceea ce face diferenta intre aceste sisteme este intensitatea energetica, si informatiile primite prin respectivele simboluri. Da... un simbol te poate conecta la lumina. Crucea este simbolul crestin care ne conecteaza la Lumina hristica. Facut corect el este unul din cele mai puternice simboluri. Diferenta intre cruce si simbolurile reiki, o face initierea, iar aceasta diferenta poate fi dezvaluita numai celor initiati.

Ordinea fireasca a primirii initierilor reiki este urmatoarea:

- Usui reiki - gradele 1, 2 si 3.
- Karuna reiki - gradele 1 si 2
- Shamballa reiki gradele 1 si 2
- Maestria reiki Usui
- Maestria reiki Karuna
- Kaestria reiki Shamballa
- Gendai reiki
- Grand Master reiki.

Diferenta intre ele este data de puterea info-energetica ce se transmite si se primeste prin ele.

Desigur, cine doreste sa se initieze numai intr-un singur sistem poate primi gradul de maestru in acel sistem dupa cel putin 4-5 luni de practica zilnica a acelui sistem.

Un initiat reiki poate practica reiki prin puterea conferita de sistemul in care este initiat. Se poate autovindeca, isi poate curata energetic campul auric, si isi poate calma mintea si linisti sufletul.

Dupa integrarea simbolurilor in energetica sa, ii poate vindeca si pe altii, poate vindeca animale si plante. Poate lucra cu LUMINA in multe alte moduri, poate curata spatii, respectiv locuinte, birouri, poate trimite lumina unei situatii din trecut, prezent, ori viitor.

Insa numai un maestru reiki poate initia alte persoane in sistemul pe care il practica. Maestria reiki se primeste prin initiere de la un alt maestru reiki in sistemul respectiv.

Acest termen, de minim 4-5 luni, este si termenul in care se poate face o initiere intr-un sistem diferit. Spre exemplu, initierea Usui reiki, poate fi urmata de initierea Karuna reiki dupa minim 4-5 luni, in functie de practicant si de maestru, care prin intuite spirituala poate intelege cand discipolul sau este pregatit sa primeasca o alta initiere daca acesta doreste. Un termen maxim nu exista.

Intre maestru si discipol trebuie sa existe o rezonanata spirituala, altfel spus discipolul este cel ce face primul pas alegandu-si maestrul, insa la randul sau maestrul poate primi sau nu sa initieze un anumit om. Optiunea sa este personala si ratiunile de natura spirituala. El nu este dator sa-si explice refuzul, ci doar sa indrume discipolul spre un alt maestru. Refuzul nu inseamna nicidecum lipsa de respect ori judecata spirituala, ci doar un efect firesc al unor informatii profunde pe care le cunoaste maestrul.

In afara de cele 6 sisteme reiki mentionate mai sus si care in opinia mea sunt suficiente pentru a avea acces la informatiile si energiile necesare pentru a fi un "maestru al luminii", mai exista si alte sisteme de conectare la lumina. Acestea nu fac decat sa nuanteze subtil anumite aspecte, aspecte info-energetice ce pot fi accesate de orice initiat in cele 6 sisteme mentionate mai sus. Aceasta este opinia si concluzia mea in urma studiilor mele si in urma practicii de peste 7 ani a acestor sisteme reiki.

Reiki este o cale, reiki este un sistem ce nu necesita foarte multe cunoastere spirituala ci doar intelegerea corecta a principiilor sale. De aceea reiki poate fi practicat aproape de oricine doreste acest lucru.

E bine sa stim ca semnele reiki nu functioneaza decat daca sunt primite prin initiere, prin transmiterea lor de la maestru la discipol. Semnele si principiile sunt date, primite si explicate de catre maestru. Folosirea lor ulterioara de catre initiat, este supusa liberului sau arbitru. Altfel spus, el poate face cu semnele tot ce vrea. Insa o face constient fiind ca o data conectat la LUMINA, puterea asupra lumii materiale creste si impliclit creste si responsabilitatea spirituala a celui initiat.

Cuvintele lui Usui transmise celor din jurul sau, emana si astazi o energie puternica, ele fiind inscriptionate pe piatra sa funerara, de catre discipolii sai. Aceste cuvinte simple dar atat de pline de adevar, un adevar datator de putere sunt cele ce trebuie intelese si purtate in suflet de toti practicantii reiki. Usui spune astfel:

"Incepand de azi elimina teama.
Nu mai fii ingrijorat si fii plin de gratitudine.
Devoteaza-te muncii tale, ai grija de oameni.
In fiecare dimineata si seara impreuneaza-ti mainile pentru rugaciune.
Rosteste aceste cuvinte din inima ta si canta aceste cuvinte."


- Mikao Usui -


Drum drept si lumina!


Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)