Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Stil asertiv, stil protectiv

flori Sunt doua modalitati de a relationa în societate, doua stiluri de prezentare a propriei persoane, stiluri opuse, stiluri care o data adoptate, ne influenteaza viata. Deseori modul în care ne prezentam, în care ne comportam cu ceilalti este definitoriu pentru reusita noastra, pentru starea noastra de bine.
Dar ceea ce determina adoptarea unui anumit stil ? Exista multi factori care concura la crearea unui anumit stil si despre care nu am sa vorbesc aici, însa adoptarea unui stil reflecta stima de sine a persoanei.
STILUL ASERTIV denota o stima de sine ridicata. O persoana ce are încredere în sine, ce initiaza discutii, ce este lipsita de anxietate în momentul socializarii, ce se controleaza pe sine în diversele situatii ale vietii reusind sa valorizeze oportunitatile ce i se ivesc, este o persoana cu un stil asertiv. O persoana optimista, îndrasneata, dar în limita bunului simt, o persoana ce se respecta pe sine are un stil asertiv.
STILUL PROTECTIV este întâlnit la persoanele ce se comporta prudent, ce sunt modeste, timide. Sunt persoane ce cauta sa socializeze cât mai putin, ce ocolesc actiunea de teama posibilitatii obtinerii unui rezultat neplacut. Sunt deseori persoane depresive, pesimiste, lasatoare, ce amâna deseori initierea unei actiuni consider��ndu-se nepregatite pentru a face ceva.
Aceste doua stiluri par a fi doua feluri de comportament ce fac diferenta între frica si curaj. De fapt stima de sine este un rezultat al încrederii, deci al curajului. Când exista o discrepanta între ceea ce suntem si ceea ce am dori sa fim daca nu avem curajul sa devenim ceea ce dorim devenim automat deprimati, tristi, dezamagiti. Când între ceea ce suntem, facem, sau avem în prezent si ceea ce ne propunem sa facem, sa fim sau sa avem, se interpune lipsa de încredere în sine atunci intervin emotii negative, frica, anxietate.
De ce unii dintre noi au încredere în sine si ceilalti nu ? Exista o multitudne de cauze care pot genera acest efect, începând cu educatia din copilarie, cu mediul în care am trait, cu primele esecuri sau reusite în dragoste sau în activitatile scolare, ori în alte diverse actiuni. Exista însa si cauze care nu pot fi explicate înca de psihologi. Formarea personalitatii e un lucru delicat si complicat. Personalitatea determina destinul fiecaruia deoarece posibilitatea de a alege este la îndemâna tuturor. De a alege un scop în viata si un stil de-l împlini, deci de a relationa.
Nu trebuie sa confundam o stare psihica proasta temporara cu stilul protectiv, uneori toti suntem « protectivi », nici asertivitatea cu curajul întâmplator de o zi al timidului. Este vorba de un stil permanent, de o neîncredere cronica în sine. Se poate vindeca ? Desigur. Psihoterapia este una din principalele modalitati de tranformare pozitiva a persoanei si personalitatii ei. Dar ea necesita deseori timp si bani. Pe lânga aceasta exista o serie de noi modalitati de lucru asupra personalitatii : NLP, terapia cognitiva, respiratia holotropica, etc...

caprioara Ne putem vindeca si singuri ? Uneori este posibil, prin asumarea raspunderii, prin acceptarea si a unui rezultat diferit dect cel dorit de noi. O alta modalitate de vindecare a unei personalitati depresive, a unui stil protectiv este întelegerea legilor sipirituale ale vietii. Invitarea divinitatii în viata personala, alegerea unei cai de a evolua si de a renunta la frica generata de egou si ambitiile lui sau de orgoliul ce ne derermina sa credem ca trebuie sa reusim întotdeauna.
Actiunea in sensul implinirii scopului propus avind in vedere acceptarea oricarui rezultat al acesteia are ca efect pacea sufletului. Cautarea divinitatii si constuirea unei relatii cu Dumnezeu are ca efect tranformarea fricii în curaj.Contactul cu lumina Spiritului universal si cu cea aflata în propriul spirit duce la transformarea unui stil de viata dominat de frica, într-un stil al încrederii.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)