Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Compromisuri cu viata…

Compromisuri cu viata Toți avem în suflet o dorință tainică de a fi fericiți, chiar dacă n-am fost niciodată fericiți, ne dorim fericirea așa cum ne dorim viața. Chiar dacă nu știm ce este tot visăm la ea, e ca o galaxie îndepărtată, ca o stea pe cer ce sclipește chemându-ne din cerul întunecat.

Uneori trec anii și ajungem într-un loc. Nu… nu e un loc real, ci un loc al sufletului, un loc unde nimic nu ne mai poate proteja de furtunile vieții, iar sufletul își pierde vălul numit amăgire și ochii lui mari se deschid și atunci vede.

VEDE LOCUL SĂU REAL ÎN LUME ÎN ACEL MOMENT DAT. Și atunci face speriat un pas înapoi… pentru că atunci ȘTIE.

O dată cu vălul iluziei se prăbușesc și minciunile egoului, si nu te mai poți amăgi spunând: poate mâine va fi mai bine, poate… se va schimba ceva, poate îl/o voi convinge să mă iubească, poate voi câștiga lozul cel mare, poate voi fi avansat, poate părintele meu se va schimba și-mi va observa existența, poate copilul meu nu va mai lua droguri, sau nu va mai bea… poate… poate… E acel „poate” ce doare pentru că vine de peste ani și a rămas în stadiul de poate – adică în stare de potențial – potențial al unui vis ce nu s-a materializat niciodată. Un vis… frumos.

Și atunci îți dai seama că a sosit momentul să înțelegi că tot ce-ai trăit A FOST FALS, a fost doar un jalnic compromis cu viața. Atunci realizezi că adevărul tău e altceva, că sufletul strigă și spune: “Nu mai vreau să-l aștept pe-acel POATE! Nu vreau să mai mă amăgesc!”

Privești în jur și totul pare schimbat. Nu e schimbat nimic, decorul vechi e acolo, ceea ce s-a schimbat este sufletul tău. Ești tu care te-ai TREZIT și nu mai accepți minciunile și amăgirile egoului. E VIAȚA care spune: SUNT AICI CU TINE, ÎN TINE, IAR TIMPUL NOSTRU ÎMPREUNĂ E LIMINTAT. SUNT VIAȚA TA, SUNT AICI ȘI POȚI SĂ FACI CE VREI CU MINE... de ce mă ignori, de ce nu mă privești în ochi, de ce trăiești ca și cum eu deja aș fi plecat?!?

Sunt cu tine și mă numesc VIAȚA. Sunt a TA.

Deseori nu trăim, ci doar existăm… închiși în închisorile fricii. Frica de viață, în numele căreia am făcut din însăși viața noastră un jalnic compromis. Însă un compromis din care niciodată nu e târziu a ne elibera.

Cele mai frecvente cauze ale compromisurilor pornesc din “schemele copilăriei” ce trebuie demontate cumva… Scheme emoționale, scheme copleșitoare și invizibile, scheme din care doar cei ce se trezesc pot ieși. Dar trezirea nu este suficientă. La ieșirea din schemă trebuie lucrat. Trezirea este doar primul pas. E o alegere, alegerea de a... schimba și a ne schimba.

Însă până atunci ne ajută cunoașterea lor. Iată câteva motive ale compromisului sufletului:

1 - frica de schimbare, care ascunde în ea multe frici:
- de necunoscut;
- de singurătate;
- de reacțiile societății sau ale familiei proprii.

2 - frica de sărăcie, care ascunde în spate situații blocante precum:
- un job care nu ne place și ne epuizează fizic și/sau psihic, dar nu avem curaj să-l părăsim;
- o căsnicie din care nu avem în mod practic unde să ne ducem;
- o groză de datorii la bănci care ne determina să nu avem din ce trăi, sau frica de a alege să facem un prim pas pentru a începe o afacere.

3 - vinovăția, care ascunde în spatele ei cele mai nefericite emoții acuzatoare și blocante. Acestea pot proveni din:
- credința greșită cum că dacă cineva ne-a ajutat o dată trebuie să îi fim toată viața datori și în consecință să suportăm ani de zile toate neplăcerile cauzate de el/ea.
- frica de pedeapsă divină în caz de separare sau divorț, care ne determină să trăim o viață searbădă, banală, sau mai rău în stare de certuri sau teroare.
- teama că nu ne facem datoria față de cineva, care de fapt nu dorește sub nici o formă ajutorul nostru, dar noi ne simțim datori să insistăm în a-l „ajuta”.

Toate aceste frici și vinovății ne determină să facem COMPROMISURI CU VIAȚA. Pe lângă acestea ar mai putea fi: lenea, lăcomia, nepăsarea, necredința sau lipsa unui sprijin moral.

În fond eliberarea se rezumă la două aspecte simple, dar totuși atât de complicate:
- trezirea;
- schimbarea schemelor, echivalentă cu iubirea de sine.

Dacă nu ne trezim putem trăi în compromis fără a-l înțelege, putem trăi cu o durere precum o vagă durere de măsea, nu ne doare prea tare, dar nici nu ne place să fie acolo. Nu realizăm că AICI PE PĂMÂNT ne putem trăi fericirea. Visul vieții e ceva intangibil, e ceva îndepărtat de care se pot bucura doar alții.

Suntem blocați în scheme rigide care ne induc emoții blocante și stări de neputință, și ne induc subtil ideia că viața e oricum suferință, sacrificiul e nobil, cei ce suferă se vor bucura în Rai. NU ESTE AȘA!

Trezirea ne determină să realizăm că ceva nu e în ordine în viața noastră. Însă numai iubirea de sine ne va ajuta să ne eliberăm.

Aici începe DEMONTAREA COMPROMISULUI, cu învățarea iubirii de sine, care e sinonimă cu schimbarea schemelor și diferită de egoism sau minciunile și amăgirile pornite din ego.

IUBIREA DE SINE e iubirea binelui și a divinului din noi. Iubirea de sine e cea care ne eliberează, ne ajută, ne dă putere și forță pentru a înțelege că VIAȚA NE APARȚINE, CĂ TIMPUL E FLUVIU CE CURGE, CĂ DRUMUL NOSTRU E UNIC ȘI SINGURI NI-L ALEGEM ȘI că NICIODATĂ viața nu curge înapoi.

Vine momentul când conștientizăm că ne naștem și murim singuri, iar unicul martor al sufletului ne e Dumnezeu și unica personă căreia îi suntem datori suntem noi.

Și atunci începe eliberarea… atunci… lanțul compromisului cade… ne simțim liberi, singuri… dezorientați, goliți de „ceva” numit durere, dar totuși cu durerea în noi. Însă curajosi și zâmbitori, ca după o bătălie câștigată, știind însă că e doar un moment ce face parte dintr-un mare război. Războiul cel mai provocator al sufletului, războiul dintre minciună și adevăr. Războiul cu amăgirile sinelui, din care va ieși victorioasă schimbarea și transformarea compromisului cu viața, într-un surâs viu, într-un PREZENT cald, adevărat, eliberator.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)