Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Energia Chi

Exista în Univers energie chi si energie Ka, Dumnezeu le cuprinde pe amândoua. Dualitatea nu înseamna separare. Energiile concorda cu anumite stari spirituale, cu anumite capacitati de a realiza, cu anumite scopuri. Voi vorbi acum despre energia chi, pentru ca acest tip de energie este utilizat în reiki.

Energia chi este Lumina, echivalenta cu Duhul Sfânt sau cu bioenergia, ori cu qi din qi-gong. Ea este o energie de vibratie superioara ce se primeste în reiki prin intierea de la maestru. O avem oricum în noi într-o masura mai mica sau mai mare. Initierea reiki deschide doar anumite canale prin care energia existenta si cea primita care se adauga acesteia, poate circula nestingherita.
Crestem energetic prin reiki. Nu toti practicantii reiki vor avea însa acces la acelasi nivel vibratoriu, acesta fiind diferit în functie de nivelul spiritual al fiecaruia.
Energia primita la initiere se dezvolta, creste sau scade în functie de modul în care alegem sa o utilizam. Dar initierea nu se pierde, nu se poate retrage, asa cum timpul nu se poate da ��napoi. Lucrând cu ea, energia capata forta, se integreaza în structurile fiintei si se rafineaza în timp, o data cu evolutia spirituala a omului.
Energia poate fi folosita nu doar la îmbunatatirea sanatatii ci chiar la rezolvarea unor probleme cotidiene. Însa atentie, folosirea energiei reiki (sau oricum ati dori sa o numiti, ki, prana, bio) pentru a-ti imbunatati destinul este magie. Magie alba veti spune... da, dar totusi magie. Iar în magie totul se plateste. Voia omului trebuie sa se supuna voii Domnului... si nu invers.
Exista plati voluntare ce ne dau în schimb daruri si libertatea de a folosi energia în scopul dorit. Se poate face "comert cu Universul", "tranzactii cu Dumnezeu"? Da. Chiar daca termenii folositi sunt poate banali si mercantili este un adevar, "daruind vei dobândi" ne spune Rudolf Steiner, iar Biblia ne avertizeaza, "cu masura cu care masori cu aceea ti se va masura", sau ce dai aia primesti. Deci cresterea puterii este la îndemâna noastra, la fel si posibilitatea de a o folosi în scopul dorit.
Vechimea spiritului, ocupatiile din vietile anterioare, faptele bune sau rele, lectiile pe care ni le-am ales si pe care ni le-am asumat în concordanta cu legile divine sunt factori importanti ce concura la cresterea puterii noastre spirituale si implicit energetice.
lumina Cunoasterea e folositoare?
Cunoasterea nu e tot una cu puterea energetica a unei persoane! E necesara? Desigur. Responsabilitatea celui ce cunoaste e însa mult mai mare pentru ca celui caruia i s-a dat mult, mult i va se cere. Cel ce cunoaste are dezavatajul de a nu putea lua drept scuza nestiinta.
Si daca puterea nu e tot una cu cunoasterea, care din ele e de preferat?
Nu am un raspuns ce ar conveni tuturor. Sau poate da, si acesta este " e bine sa le avem pe ambele!".
Uneori ne nastem cu aceste daruri si avem libertatea de a le folosi cum dorim. Alteori ne nastem cu dorinta de a le capata si caile ne sunt deschise. În ziua de azi cunoasterea nu mai e o taina ce apartine numai unui grup restrâns de initiati, iar sistemele reiki, qui quong, etc, pot creste si puterea personala.
Un initiat este însa un om ce nu poate invoca ignoranta, nu mai poate sa se ascunda dupa necunoasterea legilor divine. E frumoasa cunoasterea, e minunta Lumina, însa compasiunea si iubirea neconditionate sunt în unele momente din viata greu de urmat. Totusi...
Alegerea ne apartine!


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)