Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Intrebari frecvente despre Reiki

Lumina Ce ne puteti spune despre Dolphin reiki? Multumesc.

Dolphin reiki acceseaza frecventa specifica delfinilor, despre care se stie ca sunt fiinte spirituale foarte evoluate. Energia lor este intr-adevar de vibratie inalta si este o energie cu proprietati vindecatoare. Nu sunt initiata in acest tip de reiki. Consider ca omul prin constiinta sa, daca exista o programare mentala corecta poate accesa frecvente mult mai inalte decat cele ale oricarei alte fiinte ce traieste pe aceasta planeta. Repet, prin programare mentala corecta… iar pentru ca aceasta sa fie corecta sunt necesare unele lectii.

De ce sa fac toate cele trei grade deodata? Nu e mai bine pe rand?

Asa am fost si eu initiata, toate cele "trei grade" deodata si a fost foarte bine. Nu e prea mult. Este bine. Astfel putem sa cunoastem si sa ne integram in structurile energtice de la inceput toate simbolurile reiki - Usui, Karuna, etc. Astfel putem exersa avand la indemana tot ce ne este necesar.

Un alt argument este cel de natura religioasa. Noi, cei nascuti in familii crestin ortodoxe avem o vibratie mai inalta primita prin taina botezului, atat personal, cat si prin botezul parintilor nostri - sa nu uitam ca exista si o genetica spirituala, deci spre deosebire de japonezi suntem mai puternici energetic. Botezul crestin nu este un fapt neglijabil si deci... putem primi initierea celor trei grade fara probleme.

De altfel insusi Mikao Usui a primit toate aceste semne deodata. E drept... in urma unui post de 21 de zile, tinut in inima muntilor, insa... de atunci energetica Pamantului a crescut. Consider ca maestrul care m-a initiat a procedat corect facand toate cele "3 initieri", numite in mod artificial " 3 grade".

Pot face doar gradul unu?

Desigur... Insa e ca si cum ati fi insetat si totusi ati alege sa beti doar un sfert dintr-un pahar cu apa. Puteti face cele 3 grade la termene de 1 luna, daca din motive economice vi se pare mult sa le faceti pe toate deodata. Nu e o problema, insa doar un grad reiki... mi se pare cam putin. Un lucru trebuie facut pina la capat, o carte buna trebuie citita toata, un parc superb trebuie vizitat... energia ki trebuie stapanita pe deplin, cunoscuta, integrata...

Reiki e o religie?

Nicidecum! Insa deseori preotii in necunostinta de cauza condamna toate practicile ce nu apartin religiei lor. Reiki si crestinismul se bazeaza pe aceleasi principii. Acest lucru este argumentat si dovedit de mine in cartea "Reiki si invataturile hristice". Reiki este o metoda de autovindecare si vindecare a celorlalti. Reiki recomanda rugaciunea si respectarea normelor morale, deci conexiunea cu Dumnezeu, indiferent cum il numesti in religia ta.

Copiii pot face reiki?

Da. Pot face reiki, insa exista anumite aspecte ce trebuie discutate cu parintii anterior. Nu le pot expune aici, difera de la caz la caz.

Care e intervalul intre initiere si maestria reiki? Trebuie sa fac neaparat maestria?

Nu este un interval fix. Depinde de la persoana la persoana. Totusi un interval minim exista, el este de trei-patru luni. Un interval maxim nu exista. De altfel nu este obligatoriu ca un practicant reiki sa devina maestru reiki. Maestria reiki este necesara celor ce vor sa faca ei insisi initieri. Exista un simbol special ce trebuie primit info-energetic de la maestru printr-o initiere speciala pentru acest lucru. Prin acesta ei vor putea initia la randul lor. Pentru autovindecare, vindecarea celorlalti, curatarea spatiilor, transmitere de energie la distanta, etc nu este necesar sa fii maestru, ci doar practicat.

Reiki poate fi daunator anumitor persoane. Are efecte adverse, altfel spus?

Nu, nu poate fi daunator din punct de vedere energetic, deoarece el actioneaza spre vindecare. Nu ne poate face rau. Exista totusi o interdictie: nu faceti reiki decat daca vi se cere. Vindecarea cu forta, ne ceruta si/sau ne acceptata, poate dauna din punct de vedere karmic. Orice practicant reiki trebuie sa respecte liberul arbitru al celorlalti oameni, care dupa cum stim este un dar divin de nepretuit.

Reiki nu ma secatuieste de energie?

Nu. Pentru ca nu foloseste energia personala, asa numita "bioenergie" folosita de energoterapeutii neinitiati reiki. Nici aceea nu este in cantitati limitate pentru aceste persoane! Reiki functioneaza prin conectarea la Sursa. Prin mainile practicantului reiki curge aceasta energie, el este doar un canal pentru Lumina, pentru Ki.

Pot face orice cu reiki? Adica si magie alba? Pot schimba destine?

Magia nu e alba sau neagra, magia e MAGIE. Cine isi asuma raspunderea pentru asta poate face, insa repet, cine isi asuma raspunderea, care este karmica si personala. Sunt putini oameni pe Pamant care au dreptul divin de a interveni in karma altora si de a o schimba. Putini si speciali. Un astfel de drept divin nu se obtine doar prin initierea reiki...

Daca am primit initierea pot renunta la reiki? Initierea este un act reversibil.

Nu. Nu este un act reversibil. Puteti sa nu practicati reiki. Sa uitati de reiki. Insa initierea ramane si semnele pot fi reactivate prin folosirea lor dupa cat timp doriti. Este vorba de informatie si energie. Nimic din ce-am trait nu putem sterge, nu putem schimba... putem schimba doar perspectiva din care privim viata. Atat.

Dupa initiere in cat timp pot face tratamente persoanelor bolnave?

Dupa initiere exista o perioada de 21 de zile in care veti practica autotratamentul, sau altfel spus integrarea simbolurilor si implicit cresterea energetica. Eu recomand ca tratamente pentru persoane cu probleme de sanatate sa se faca dupa aproximativ 30 de zile de la initiere, dupa 21 de zile insa puteti incepe sa exersati facand reiki persoanelor fara probleme grave de sanatate. De ce? Energia trebuie integrata in sistemele proprii si trebuie sa ne obisnuim cu practica tratamentului.

Reiki vindeca orice?

Va reamintesc ceva ce e scris in Noul Testament. Iisus in satul lui natal a facut putine vindecari. Va invit sa filozofati intrebadu-va de ce? Ati gasit raspunsul? Da... este vorba de credinta fiecaruia, de dorinta de vindecare din sinele omului, de participarea activa, prin intentie si acceptarea vindecarii a fiecarui suflet in parte. La orice proces de vindecare participa doua persoane: vindecatorul si cel ce doreste videcarea. Altfel nici insusi Dumnezeu nu ne poate vindeca. Vezi deci sensul... exemplului despre Iisus.

De unde stiu daca eu pot face reiki?

Oricine poate face reiki. Ma refer aici la persoane sanatoase psihic si fara probleme foarte grave de sanatate a corpului fizic. Acestora din urma le este recomandat autotratamentul si tratamentul reiki.

Ca sa fac reiki trebuie sa am vreo pregatire speciala?

Nu. E un sistem foarte simplu. Reiki te ajuta sa intelegi mai bine legile Universului in care traim. Te indeamna sa cauti, dar nu te obliga. E suficiet sa-i cunosti simbolurile, principiile si sa le pui in aplicare.

Este in karma mea sa fac reiki?

In karma fiecarui om este cu siguranta evolutia spirituala. Daca nu te simti atras de reiki inseamna ca nu asta e calea, sau mai bine spus nu asta te va ajuta sa-ti urmezi calea. Reiki nu e unicul sistem spiritual ce ne deschide porti de lumina. In plus initierea reiki nu e suficienta prin ea insasi pentru a evolua. E necesara si schimbarea personala, iubirea interioara, participarea sufletului... iubirea de Dumnezeu. Asa cum nici rugaciunea nu este suficienta daca nu e facuta din suflet, ori daca... ne rugam pentru raul cuiva, ori doar pentru interese egoiste. Meditati la acestea...

Daca aveti intrebari in legatura cu REIKI, va invit sa mi le adresati.

Va raspund cu mult drag,

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)