Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Arta stalkingului

Arta stalkingului Sau altfel spus arta luptătorului magic, a celui ce alege să-și urmeze, fără să reununțe, drumul inimii asumându-și prețul și riscurile. A celui ce a învățat să vrăjască lumea pentru a-și materializa visul.

Deși cuvântul are mai multe înțelesuri, aici îl are pe cel explicat mai sus și am ales să-l păstrez „în original” așa cum este folosit în cartea în care am găsit principiile despre care voi vorbi. Această „artă” este explicată cu mai multe detalii de către Carlos Castaneda într-una din cartile sale, și anume „Darul vulturului”, carte ce face parte din seria „Învătăturile lui Don Juan”, în care Castaneda povestește ucenicia sa în arta magiei, alături de vrăjitorul Don Juan Matus.

Plecat în Mexic pentru un studiu antropologic, Carlos, ajunge fără să vrea, ucenicul unui vrăjitor cu puteri inimaginabile, cunoaște și alți vrăjitori la fel de puternici, trece prin experințe deosebite și uimitoare, și în cele din urmă ajunge să experimenteze el însuși o mare parte din tainele vrăjitoriei și trecerea de la un nivel de conștiință la altul, precum și zborul către alte lumi, imperceptibile în starea de conștiință obișnuită.

Printre altele i se explică și “arta stalkingului”, o artă necesară în viața unui luptător, iar un vrăjitor nu poate fi altceva decât un luptător. La o privire mai atentă noi toți suntem luptători, iar viața este magie.

Viața pe Pământ depinde foarte mult de percepție, de modul cum o vedem, iar percepția e subiectivă și personală, depinzând de o serie de factori pe care vechii vrăjitori mexicani îi cunoșteau foarte bine. Nu-i voi explica aici pe aceștia, și nu voi descrie nici toate învătăturile lui Don Juan. Am ales însă, să vă prezint pe scurt principiile „artei stalkingului”, sau altfel spus ale artei de a-ți urmări scopul și de a lupta pentru el.

De ce?

Pentru că oricine urmărește un scop în viață este, așa cum am spus deja, un luptător. Lumea materială de cele mai multe ori, se opune visului, și e necesar să facem un efort, fie de timp, fie de răbdare, fie de voință, fie de încredere, fie de muncă fizică, și lista ar putea continua, pentru a materializa sau pentru a ajunge într-un anume punct.

Suntem cu toți luptători pe baricadele vieții și lupta nu este de fapt decât un joc al înțelepciunii, al voinței, al răbdării și al curajului.

Iată deci principiile și regulile artei stalkingului.
CELE 6 PRINCIPII de care e bine să ținem cont:

1. Luptătorul își alege terenul de luptă. Acel teren în care cunoaște împrejurimile și împrejurările.

Da, un meci pe terenul nostru ne pare întotdeana mai ușor. Suntem creați să ne simțim bine când avem de-a face cu familiarul, cu obișnuitul, cu ceea ce știm și cunoaștem și nu ne poate face surprize blocante. Atunci “suntem în siguranță”, deci, mai siguri pe noi.

Astfel că, dacă este posibil, e cu adevărat benefic să fim cât mai bine informați cu privire la situația ce vrem s-o abordăm. E bine să nu fim luați prin surprindere, atât în privința persoanelor cu care vom avea de-a face, cât și în privința tuturor datelor posibile. De la caracterul unei persoane, până la legistalie, istoric, experiențe, în funcție de necesități și situație. Nu mai e un secret, informația înseamnă putere, iar „a ști” ne ajută să negociem, să construim, să creem, să acționăm.

Dacă nu există alte surse prin care să ne putem informa, e recomandat să privim foarte atent la detalii, acele detalii ce ne-ar putea fi de folos, acele detalii ce caracterizează cel mai bine o persoană sau o situație.

2. Lasă deoparte tot ce nu-ți este necesar.

Deseori există în calea noastră oameni ce ne încurcă, ce ne crează stări neplăcute, ori temeri, ori senzația că nu vom putea. Nu e recomandat să-i facem tovarăși de drum doar pentru a-i căra în spate.

De asemenea, o dată informați despre o persoană, ori situație, nu e benefic să ne pierdem în detalii inuitile, ci să le păstrăm DOAR pe cele ce ne-ar fi de folos în ceea ce noi dorim să obținem. Nu e cazul să ne complicăm inutil, să ne împovărăm, să luăm cu noi mai mult decât ceea ce ne este cu adevărat necesar.

3. Orice bătălie e o bătălie pe viață, deci aplică toată concentrarea pe care o ai dacă intri în luptă. Dă tot AICI și ACUM, dar nu în mod descreierat.

Concentrarea pe scopul propus, sau altfel spus ATENȚIA în ceea ce facem, este esențială. Renunțarea la a urmări prea multe obiective importante o dată, precum și renunțarea la a fi împrăștiați și a ne pierde în detalii, țin de arta stalkingului.

De asemenea renuțarea la a trăi cu gândul în trecut sau prea mult în viitor, ne aduce ENERGIA NECESARĂ construirii PREZENTULUI. Acel prezent care, o dată stabilizat și încărcat pozitiv, ne poate conduce spre viitorul și scopul dorit. A da atenția cuvenită prezentului, e un aspect important.

La fel de important este și a-ți face un PLAN DE LUPTĂ, un plan de urmat, pentru că un plan, aduce întotdeauna CLARIFICARE. Atenția nu va mai fi haotică, ci tocmai pentru că știm ce vrem, și ce e necesar să facem pentru a ne urma visul, ne vom putea concentra pe fiecare pas în mod relaxat.

4. Când are o problemă pe care nu o poate rezolva, luptătorul se retrage pentru o clipă. Își lasă gândul să rătăcească și își ocupă mintea cu altceva. Orice altceva.

Da, uneori în calea noastră pot apărea piedici. Acele piedici ce ni se par munți înalți sau ziduri insurmontabile. Ele sunt ziduri psihice. Ne simțim vlăguiți, ne simțim incapabili, ne simțim într-un impas de idei, ori de forțe, ori de soluții, ori chiar de planuri. Trecem printr-un nod energetic blocant, iar cauzele lui pot fi multiple și uneori necunoscute conștientului nostru. Deci dacă simțim că ne-am blocat cel mai bine este să luăm o pauză. De ce? Ni se explică în următorul principiu, principiul pe care e benefic să-l aplicăm fie că suntem blocați, fie că pur și simplu suntem în acțiune și ne urmăm planul.

Însă, atenție, pauza nu trebuie totuși să dureze prea mult. Nu trebuie să conducă la reunțare, nu trebuie să irosească prea mult timp din viață, ci doar atât cât ne este necesar pentru a ne “reîncărca””.

5. Relaxeaza-te, abandonează-te, fii tu însuți, nu-ți fie teamă de nimic. Doar atunci puterile ne ghidează, ne deschid drumul și ne ajută. Doar atunci.

Orice dorință se naște din noi înșine cu un scop numai de Dumnezeu știut. În fond e vorba de-o lecție. Orice dorință ajunge astfel din inconștient în conștient, și astfel putem spune că am luat la cunoaștință despre existența ei.

În incoștient se află atât problema cât și soluția, însă uneori între ele este o punte, adică anumite acțiuni ce e necesar să le conștientizăm, să acționăm în sensul de a le materializa și pentru asta de cele mai multe ori e necesar și factorul timp. Dacă suntem tensionați și ne este teamă, fluxul se rupe, se blochează, iar FORȚELE UNIVERSULUI ce dețin soluția, pur și simplu nu pot lucra. Sunt oprite de tensiunea din noi. De aceea relaxarea și lipsa temerilor, ori alungarea lor în mod constant prin încredere, meditație și rugăciune, e absolut necesară. O dată liber de tensiuni, inconștientul lucrează și ne apare în noi, ori în drumul vieții, soluția. Și astfel o vom putea aplica și urma.

6. Lupta comprimă timpul. Chiar și o secundă contează în luptă. În lupta pentru viața ta, o secundă e o eternitate. O eternitate care îți poate decide viitorul. Luptătorii timp să reușească, de aceea comprimă timpul, ei nu risipesc nicio secundă.

Timpul propriu zis este întotdeauna subiectiv, însă totodată este un element important. Fiecare lucru în viață are timpul său, sau altfel spus momentul său benefic în care se poate materializa. Momentul uneori nu este unic, ci există în destin puncte nodale favorabile unei anumite materializări. Ele sunt precum intersecțiile, dacă am omis unul, vom mai putea întoarce pe sensul visului noastru după un anumit număr de “kilometri”, sau altfel spus săptămâni, luni, ori de ani. Asta dacă avem noroc. Există și lucruri în viață ce nu ni se oferă decât o singură dată. Le-am ratat, am ratat ocazia de a le mai avea.

În fond e vorba tot de ATENȚIE, dar și de curajul e a acționa și de a ști clar ce vrem. O secundă ne poate face fericiți, o secundă ne poate aduce un DA, o secundă ne poate uneori salva viața. E vorba aici de acele secunde în care LIBERUL ARBITRU trebuie să acționeze, e vital, e “darul vulturului” ce ni s-a dat, și suntem datori să-l folosim. Și-o facem oricum. Pentru că orice am face, și oricum, adică conștienti ori ba de ce facem, noi totuși alegem. Iar de această alegere depinde uneori un întreg viitor. Un luptător își este dator lui însuși cu această secundă. Să aleagă conștient și benefic.

ȘI… CÂTEVA REGULI DE CARE E BINE SĂ ȚINĂ CONT UN LUPTĂTOR.

Luptătorul nu are lumea pentru a-l proteja, așa că trebuie să aibă reguli.

- Tot ce ne înconjoară e un mister impenetrabil.

- Trebuie să încerci să dezlegi acest mister, dar fără a spera că reușești.

- Conștient de mister, luptătorul înțelege că și el e un mister.

- Nu există un final la misterul de A FI, indiferent că a fi înseamnă o piatră, o furnică, o floare sau un om.

Sau altfel spus, e necesar să fim suficient de înțelepți, ca să înțelegem că nu putem ști niciodată chiar tot, că în fața măreției universului suntem o mică parte a sa, un călător etern și o mică lumină ce poate lumina, dacă vrea, doar acea parte de infinit ce este a sa, însă este a sa doar în trecere….

Iar drumul duce către tărâmuri necunoscute, tărâmuri de vis, tărâmuri pe care le putem explora fără a ajunge la vreun final, la vreo limită, și tocmai acest lucru face parte din joc și-i dă sensul, frumusețea și scopul.

Un înțelept înțelege că… știe totul, dar nu știe nimic, nimic nu ne aparține, nimic nu este etern, nimic nu e static. Și totuși… universul este al nostru, timpul e infinit, viața e în continuă mișcare, noi suntem punctul unic din care privim tot.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)