Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Pozitivismul si capcanele sale…

Pozitivism S-a scris mult despre cum să facem și ce să facem ca să ne fie bine. Ni s-a spus să fim pozitivi. La un anumit nivel e firesc… În fond a trăi o stare de bine, este o dorință naturală a omului, și a oricărei ființe. Tot firește este și să căutăm soluții, să cercetăm universul, și să punem în aplicare atât cât ține de noi, ceea ce e necesar pentru a ne fi bine. Însă din păcate nu întotdeauna soluțiile propuse de psihologi, de spiritualiști, ori chiar de religii ne-au ajutat într-un mod real, durabil și concret.

Toți pornesc de la ideea de gândire pozitivă și consideră că acesta e soluția miracol. Este, dar… Există un „dar” pentru că până și pozitivismul e dual, ca tot ce există pe lumea aceasta, și el e ca o sabie cu două tăișuri, fiind dependent de multe, mai exact de modul cum îl înțelegem, cum îl aplicăm și ce urmărim prin aceasta.

A dori să fii DOAR pozitiv, înseamnă a dori să elimini o mare parte din lumea aceasta și din felul ei de a fi – vorbesc de prezent, nu trăim într-o lume perfectă și nici un om nu-i perfect – a dori asta înseamnă fie a fi în război cu ceva, fie a fi ignorant. Adică fie ești în război cu „răul”, deci și tu ești agresiv, fie îl ignori, deci te ascunzi după deget. Și atunci… e bine să luăm lumea așa cum e ea, s-o acceptăm și să căutăm într-adevăr BINELE, însă înțelegând că atât timp cât suntem oameni de dualitate nu scăpăm. Dincolo de asta, există SUBIECTIVISM, adică binele meu, poate fi răul altuia, ori invers, există RELATIVISM, adică totul depinde de perspectiva din care privești, există DIVERSITATE și nu toți avem aceleași păreri și plăceri.

Dar să lăsăm filozofia, și în fond… adevărul spiritual de care tocmai am vorbit, și să fim practici. Eu așa sunt, prefer lucrurile ce-mi sunt de folos. Deci…

Există câteva aspecte de care dacă ținem cont, putem să obținem o stare de bine în viața noastră. Toți suntem de acord cu acestea. Însă e necesar ca acestea să fie înțelese corect, și mai ales e necesar să fie aplicate în cel mai simplu și natural mod. Voi explica mai jos ceea ce vreau să spun.

Iată soluțiile recomandate până acum de multe sisteme și învățați, dar și observațiile mele vizavii de ele, sau altfel spus, micile lor hibe ce uneori necesită explicații:

- trăitul în prezent;


Da, e bine să fim conectați la prezent, să fim atenți la ceea ce facem, să savurăm clipa, orice ar presupune ea, chiar și spălatul vaselor. E bine să facem ceea ce facem cu plăcere, ori măcar detașat și concentrați pe situație. Efectul pozitiv este că astfel vom avea mult mai multă energie, ea fiind concentrată pe ce facem, deoarece energia urmează gândul. În plus creierul se va liniști, ca urmare a activității fizice, ori a concentrării mentale pe ceva clar. Se vor liniști astfel și emoțiile corpului, câmpul auric se limpezește, se stabilizează, și se produce fie vindecarea, fie încărcarea cu energie benefică, stabilizarea câmpului.

Observație:

- Nu toată lumea poate aplica acest sfat fără un antrenament adecvat, din diverse motive pe care nu le discut aici, cum ar fi sensibilități psihice, stări obsesive, vulnerabilități, etc. Chiar și un om ce nu suferă de toate acestea nu întotdeauna îl poate aplica, pentru că toți putem avea uneori stări fireșți de enervare, tulburare, ori gânduri obsesive. Gândul e precum o maimuță, sare de la o stare la alta, chiar dacă a fi concentrat pe prezent e, sau ar fi ideal. Deci dacă nu trăiești 100% în prezent, NU TE SIMȚI VINOVAT, este OK, ca gândul să hoinărească, uneori. Numai să nu o ia la sănătoasa prea tare.

- Trăiește în prezent, dar NU UITA NICIODATĂ LECȚIILE DATE DE TRECUT. Experiența acumulată este bagajul tău, și ea nu-ți poate fi decât de folos. Ia-o ca pe o lecție învățată, nu ca pe o povară. Schimbă ceea ce poți schimba, iar ce nu, lasă să plece, și nu mai repeta aceeași greșeală.

- VINDECĂ mai întâi ceea ce poți. Uneori experiențele trecute se cer înțelese, sentimentele vindecate, problemele rezolvate, pentru a putea merge înainte și a trăi în prezent. Altfel ele te vor trage înapoi. Dacă e cazul, ocupă-te, dă prioritate acestui fapt, și abia apoi… liniștit fiind, mergi mai departe.

- iertarea;

Da, iertarea ne dă o stare de bine, deoarece ne eliberează sufletul de atașamentul față de persoana ce ne-a greșit și de durerea provocată de greșeală. Iertând ne umplem de energie, ne eliberăm gândul de dorința de răzbunare, altfel spus de o doză de agresivitate și ne simțim liberi și liniștiți. De unde mai pun și că s-a constatat știintific că iertarea are efecte vindecătoare asupra corpului. Nu. Nu asupra corpului celui ce ți-a greșit, ci asupra celui ce iartă. Cine poate să ierte deplin și total este un fericit. A ierta nu înseamnă a te împăca neapărat cu o persoană, ci a înțelege că a greșit, dar cu toate acestea tu nu-i mai dorești răul. Și nu te bucuri dacă afli că a pățit ceva rău. Și-l ierți din iubire, nu ca să arăți cât ești tu de… bun, superior, spiritual. Asta nu e nimic altceva decât falsitate și… mândrie. Ori lipsa puterii de a ierta.

Observație:

- Uneori ne e greu să iertăm. Suntem oameni. Bine ar fi măcar să nu ne mai gândim la persoană, ori la situația dureroasă. Însă dacă nu putem ierta, e bine să știm că acest lucru – adică străduința nereușită de a ierta - poate trezi în noi un sentiment la fel de neplăcut și dăunător ca și dorința de răzbunare, respectiv sentimentul că SUNTEM VINOVAȚI. E vorba de un sentinent deseori inconștient, deci nu știm că-l avem. Da, vinovați de faptul că nu suntem capabili să iertăm, deci ne considerăm răi, agresivi interior și asta e „un păcat”! Acest sentiment conduce la NEIERTAREA DE SINE și întoarce agresivitatea îndreptată către persoana ce ne-a greșit, către noi.

Lucrul acesta e extrem de dăunător. Crează premizele unui scenariu de răzbunare. Cum noi suntem creatorii propriei realități, ne vom crea singuri – la nivel inconștient – pedeapsa pentru… propria neiertare.

- E bine să știm că orice om ne este un învățător, că prezența lui și chiar „greșeala” lui față de noi, a venit pentru a ne spune ceva, pentru a ne da o lecție. Vezi care e aceasta și mergi mai departe, cu… sau… fără iertare.

- starea de optimism;

E bine să fim optimiști pentru că asta ne dă o stare de bine, ne putem crea astfel și o realitate benefică. Ei bine, da. Optimismul e absolut recomandat, însă… și aici există o observație, pentru că totul, așa cum am spus pe lumea asta este dual. Adică efectul oricărui lucru, emoție ori sentiment, depinde de cum îl privim și aplicăm mai exact.

Observație:

- Fii optimist, dar păstrează-te în granițele realității. Mai mult decât atât, vezi adevărul din spatele oricărei persoane ori situații. Nu te minți singur, nu te amăgi, nu te forța să vezi binele în orice situație, și în orice loc, fii realist. FII OPTIMIST, DAR REALIST TOTODATĂ. Acceptă orice rezultat posibil, adică ai în vedere că poate fi și altfel, și asta nu va însemna nimic rău, acceptă orice fel de persoană, pentru că nimic nu este perfect. Fii optimist, dar înțelege că VIAȚA ESTE DUALĂ. Că realitatea este duală, că nimeni, da nimeni, oricât de optimist ar fi, nu este imun la realitate, la agresiuni, ori inamici.

- Cu cât vei fugi de ceea ce numești „negativ”, cu atât viața îți va arăta că și acesta, face parte din Creație, că din întâlnirea contrariilor ai întotdeauna ceva de învățat. Că viața cu bune și rele este frumoasă.

- scopul în viață;

Avem nevoie de un scop în viață pentru a ne simți bine. Avem nevoie de un scop pentru a da un sens drumului. Fără scop, ne irosim mult timp, simțim uneori că ne lipsește ceva și deseori ne întrebăm ce. Când ai un scop și mergi pe drumul spre țel, te simți bine. Uneori ASTA E SUFICIENT pentru a-ți împlini destinul și a-ți învăța lecțiile. Însă… depinde de modul cum te uiți către scop și… de ce!

Observație:

- Pentru a avea un scop realist e bine să te cunoști. Da, să-ți faci o analiză a sufletului, ori pur și simplu să știi bine ce vrei. În plus de asta scopul trebuie să se potrivească personalității tale, aptitudinilor, posibilităților tale și să fie AL TĂU. Adică să nu provină din EUL TĂU FALS. Acea parte din tine ce admiră, ori invidiază, și ar vrea să fie ca… X, ori ca Y, pentru că X și Y au fie succes, fie bani, fie celebritate. Dacă un vis e la modă, nu înseamnă că e irealizabil și că nu e al tău. Dar te-ai întrebat în mod sincer dacă aceste lucruri sunt adevărate, dacă le dorești tu, nu alții? Asta pentru a nu urmări UN SCOP FALS. Caz în care rău ar fi dacă îl vei atinge, pentră că vei constata că ai luptat pentru ceva ce nu te satisface.

- Aș mai adăuga și observația de a nu face din scopul tău IDOL. Adică bucuria ta și traiul tău din prezent, să nu depindă de realizarea acelui scop. Dacă ai făcut idol din ceva, adică nu vrei să vezi, nici să auzi de nimic până la realizare, dacă ți-ai programat să fii fericit DOAR atunci, cândva, când vei realiza scopul, atunci, trăiești o TRANSĂ A SCOPULUI, ți-ai făurit un idol, iar idolii vor cădea. Adică ești în pericol să trăiești chiar opusul viselor tale. Deci… urmărește-ți visul, doar după ce te cunoști cu adevărat, și… urmărește-l degajat, bucurându-te de viață, indiferent de implinirea aceluia. Drumul și savurarea frumuseții lui sunt în acest caz esențiale.

- relațiile;

E bine să avem relații cu oameni pozitivi, optimiști, entuziaști, cu cei ce ne stimulează în împlinirea viselor noastre, și mai ales cu cei ce știu să ne asculte. Intimitatea sufletească este esențială. Adică posibilitatea de a vorbi fără teama e a fi judecat, fără teama de a aborda un anume subiect, fără teama că vei fi subestimat, ori tratat diferit după ce ți-ai expus sufletul. Pentru a avea o stare de bine, e cert că avem nevoie și de relații. De cel puțin două, trei relații benefice. Nu, nu vorbesc aici nici de relații sexuale, nici măcar de relații de iubire, ci de relații de suflet. Simple relații prietenești, adevărate, cu oameni de încredere.

Observație:

- E bine să avem relații cu oameni. Cu acei oameni pe care îi simțim cu adevărat prieteni. E bine să înțelegem că nimeni nu e perfect și că orice om are în el și părți bune, dar și mai puțin bune. E bine să acceptăm pe cei dragi cu toate defectele lor, dacă ne sunt dragi, ori s-au dovedit, măcar de câteva ori în viață că ne-au fost alături când lumea întreagă părea împotriva noastră. E bine să le arătăm adevărul și să fim sinceri cu ei, dar într-un mod delicat.

- În același timp e bine să fim selectivi, să eliminăm din viața noastră pe cei cu care nu rezonăm, pentru simplul motiv că timpul e prețios. Cine e agresiv 90% din timp și cu 90% din oameni, va fi și cu noi. Ori să înțelegem că dacă cineva ne „curtează” fiind profitor, e o prietenie din interes și atât. Nu merită timpul și atenția ta, DOAR DE DRAGUL E A AVEA CONTACTE SOCIALE.

- Da, e bine să-i iubim pe ceilalți, însă, să-i iubim ca pe noi înșine. Și a mentine alături pe cineva ce ne încarcă de emoții de proastă calitate, ori care ne face să ne simțim exploatați nu e deloc o dovadă a acestei emoții.

- alimentația;

E bine să ținem cont de ceea ce mâncăm. E bine să ne respectăm trupul, pentru că e sălasul sufletului și deci TEMPLUL DIVINITĂȚII DIN NOI. E bine să-i oferim ceea ce-i place, lucruri proaspete, lucruri de calitate, lucruri cât mai naturale. E bine să nu facem combinații nepotrivite de alimente, și să nu exagerăm niciodată cu cantitatea mâncării. Adică să nu facem din plăcerea de a mânca una din marile plăceri ale vieții.

Observație:

- E bine să fim selectivi în alimentație, însă orice exagerare în această privință nu înseamnă decât UN STRES ÎN PLUS și o mascată IDOLATRIE a lumii materiale. Da, e adevărat. Nu ce mâncăm ne face rău, ci ceea ce gândim, vorbim, ori simțim. Mai exact dacă ne îmbolnăvim, principala cauză sunt emoțiile, nu mâncarea. Am văzut și vegetarieni bolnavi și nefericiți, și vegani, și omnivori. Nu asta contează!

Mănâncă ce-ți place și ce corpul simte că are nevoie.

Fiecare personă e altfel, fiecare are nevoile sale și o strucutră diferită a corpului. Dincolo de recomandările medicilor, dincolo de recomandările înțelepte ale vechii ayurveda, care tine cont de cele 4 doshe, și știe bine ce zice, dincolo de concluziile la care au ajuns nutriționiștii cu privire la beneficiile unor alimente e bine să mâncăm ceea ce SIMȚIM CĂ AVEM NEVOIE. Să renunțăm la credințe gen această mâncare îmi va face rău, ori mă va îngrășa și să păstrăm un echilibru în tot. Pentru că în privința alimentației, ECHILIBRUL e cheia. Nu restricțiile, nici teama.

- creșterea spirituală;

Venim aici să evoluăm spiritual. Acesta e scopul vieții și nu altul. Restul, chiar și starea e bine sunt scopuri secundare. Ne place ori ba, viața e O SCOALĂ, o scoală cu lecții și examene. Suntem supravegheați din astral, chiar dacă uneori nu simțim, nu vedem, ori nu credem. Ni se dau note și în funcție de acestea, DREPTURI DIVINE ce se reflectă în realitatea noastră trăită în viața materială. Nimic nu e întâmplător, și nimic din ce facem nu este lipsit de importanță și sens.

Obsevație:

- Creșterea spirituală se face treptat. Se face în ritmul ei firesc, respectiv RITMUL VIEȚII. În nici un caz nu putem să accelerăm această creștere, ar fi o acțiune de genul fructelor coapte forțat, adică am deveni fie acri, fie lipsiți de parfum, fie toxici. Văd oameni obsedați de această creștere. Merg la zeci de cursuri, fac tot felul de lucruri artificiale ce, cred ei, țin de spiritualitate. Și astfel cred că au evoluat. NU! Dovada nivelului spiritual real e dată de VIAȚA TA, nu de diploma de la curs!

- Oameni buni, nu este bine să exagerați! Așa cum deja am spus, această creștere e CEVA NATURAL. Fiecare om are VÂRSTA SA ASTRALĂ și în funcție de ea o înțelegere a faptelor. Mai mult, evoluția indiferent de vârsta astrală, ori de NIVELUL SPIRITUAL la care ești ( grădiniță, scoală, liceu, facultate) decurge din viață și din experiențele ei, nu din discuții cu spirite – imaginare, ori cu îngerași – tot imaginari, ori din îndrumări de maestri, și alte tehnici exagerate.

-Vă recomand să citiți mult, și să citiți cărți bune. Există pe piață. Să mergeți la cursuri, la profesori buni, dar fără exagerare, să nu forțați nimic și nici să credeți că există un om trăitor pe pământ care le știe pe toate. Nimeni nu știe tot. (da, desigur, nici eu!) Adevărul ni se dezvăluie treptat, ni se dezvăluie prin experiențele vieții, pe care e benefic să le înțelegem pe baza cunoașterii obținută din lecturi, din cursuri, și din o atentă observație.

Nu putem înțelege lumea prin ochii altcuiva, nici din perspectiva altei persoane. Suntem unici, avem lecțiile noastre fiecare, și fiecare e necesar să înțeleagă că evoluția spirituală reiese din FAPTELE NOASTRE, nu din câte ore de meditație facem.

Și atunci ce să facem ca să trăim în mod real o stare de bine?

Să fim pozitivi desigur. Să nu idolatrizăm pozitivismul binențeles. Să acceptăm lumea așa cum ESTE ea creată aici, acum, special pentru această planetă scoală: Pământul. E o scoală extrem de frumoasă, interesantă, dificilă, tocmai prin diversitatea sa și prin contrastele sale care sunt motorul real al creșterii noastre.

Ce să faci?

TRĂIEȘTE.

Trăiește pur si simplu!


- simte - și nu te teme de ceea ce simți, nici nu te simți vinovat;

- gândește - informează-te și analizează totul din perspectiva proprie.

- OBSERVĂ – e poate lucrul cel mai important.

- detasează-te - e cel mai pozitiv lucru.

- fii conștient că în această încarnare ai un rol, un rol bine determinat și asumat, un rol atât pentru tine, cât și pentru ceilalți.

- nu fii mândru de tine și nici orgolios, pentru că, de cei ce să văd „cei mai cei…”, va râde în cele din urmă Dumnezeu, foarte tare.

Deci…

Dă-ți voie SĂ FII… și nu te opune sufletului tău, ascultă-l, iubește-l, îmbrățisează-l, ceartă-l, impuneți voința dacă este nevoie, dar nu-l pedepsi și nici nu te strădui să fii ARTIFICIAL – sau altfel spus DOAR POZITIV. Nu uita nici o clipă că ESTI OM, iar a fi om e o experiență extraodinară, frumoasă și grea, cu bune, cu rele, cu pozitiv, cu negativ, cu dansul contrariilor din care decurge în modul cel mai simplu și firesc evoluția ta spirituală.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)