Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Umbra si secretele sale…

Efectul Umbrei
Nu mai e un secret ce înțelegem prin umbra. Este vorba de partea aceea întunecată din fiecare din noi. E vorba despre ceea ce nu ne place, despre ceea ce noi credem că este rău, că trebuie renegat sau îndreptat, ori sters, ori transformat în lumină, sau lăsat undeva, acolo, într-un colț al sufletului neatins, nestudiat, neștiut. Fugim de umbră uneori, dar ea ne urmează tăcută. Toți avem umbră, dar să nu uităm că ea nu e decât efectul unui joc, jocul fascinant al vieții.

Ce e umbra?

Un defect de caracter, partea neplăcută a personalității, neplăcută pentru alții, dar de cele mai multe ori cu consecințe neplăcute și pentru posesorul defectului. Umbra e egoismul, e mândria, e lașitatea, e trădarea, e perfidia, e acea parte ce ne conduce către razboiul cu lumea, cu noi înșine, sau mai exact spus cu… iubirea.

Ce emoții se încadrează la capitolul umbră?

Umbra e de fapt o emoție, mai exact efectul unei emoții, care dacă o întreținem mult timp, devine sentiment, adică o emoție permanentizată, ceva durabil în timp, ceva ce devine parte din noi. Emoțiile umbrei sunt cele ce ne dau stări de angoasă, de tristețe, de furie, de regret. Tot ce nu ne lasă să trăim în armonie cu frumusețea universului si cu noi înșine, tot ce nu ne lasă să ne bucurăm de viață.

Aceastea fiind spuse hadeți să vedem ce stă în spatele acestor emoții de fapt.

În spatele tuturor umbrelor stă de fapt o singură emoție ce le genereză pe toate celelalte. Aceasta este FRICA. Frica de viață, frica de libertate, deci… frica de a fi fericiți!

FRICA ce-și au izvorul în:

1. - teama de nereușită – credința în NU (nu pot, nu știu, nu sunt capabil).

2. - vinovăția – credința că nu merităm, (nu suntem suficient de buni ori merituosi sub diverse aspecte - fizic, intelectual, spiritual - pentru a obține ceea ce ne dorim).

3. – concepții de natură religioasă înțelese greșit sau legi spirituale înțelese greșit.

Dar să le luăm pe rând…

1.TEAMA DE NEREUSITĂ - este cea care generează stări de tristețe, de furie uneori, de invidie si/sau gelozie nejustificată, generează regrete, dorința de distrugere, etc.

Ea se bazează fie:

- pe o experiență neplăcută, care ne-a rănit sufletul, fapt ce duce la CREDINȚA TEMERE că de fiecare dată vom păți la fel, că viața e grea sau nedreaptă, că nu avem noroc, sau că nu suntem capabili să ne descurcăm, ori că lumea e rea.

- pe o educație greșită primită din partea părinților care a condus la o personalitate de tip ezitant, defensiv, sau la complexe de inferioritate. La o teamă continuă de oameni si viață, la acea atitudine lipsită de curaj ce naște în cele din urmă sentimente negative.

Toate acestea la un nivel general , dar si la nivel subtil emoțional si energetic sunt AGRESIVITATE. Îndreptată contra propriei persoane și contra lumii.

2. VINOVĂȚIA – considerăm că am greșit cu ceva față de ceilalți sau față de noi înșine și ne autopedepsim. Și astfel devenim înconjurați de energia întunecată a umbrei. Pedeapsa deseori nu vine de la nivel conștient, ci inconștient. Inconștientul fiind acea parte din noi ce crează realitatea, fără să știm, fără să intentionăm, fără să facem vreun efort pentru asta. Cu cât nivelul spiritual al unui om este mai sus, cu cât el este mai elevat, cu atât inconștientul său tinde să-l pedepsească mai tare. E vorba aici de acele „mustrări de conștiință”. Așa cum bine se spune umbra e pe măsura luminii din noi. Iar toate aceste „pedepse” ce constau în fapte si întâmplări, ne conduc la sentimente de frustrare, ce nu sunt nicidecum luminoase.

IMPORTANT! Dincolo de această fază a evoluției noastre spirituale și superiară ei, este faza iesirii din dualitate și considerarea vieții ca o experiență. Însă este vorba despre acea ieșire din dualitate care ne conduce spre ACCEPTARE. Dar nu o acceptare nevrotică sau psihotică, depresivă sau violentă. E vorba despre un echilibru interior al omului ce se acceptă așa cum este, însă de cele mai multe ori alege să fie bun, empatic și non-violent. Altfel spus are CONȘTIINȚA BINELUI ȘI RĂULUI, a trecut prin experința lor și ȘTIE să aleagă, astfel încăt să-i fie bine lui și celorlalți, iar dacă gresește știe să se ierte și să ierte. Alege de la nivelul INTUITIV al lui ȘTIU, (chakra a șaptea), iar intuiția lui nu e decât o logică superioară. Logica aceea divină, ce vede dincolo de realitatea lumească, logica aceea ce izvorăște din adevărul de dincolo de spațiu și timp, adevărul divin.

3. CONCEPȚII DE NATURĂ RELIGIOASĂ ÎNȚELESE GREȘIT SAU LEGI SPIRITUALE ÎNȚELESE GREȘIT.

Înțelegerea greșită a religiei poate conduce spre ÎNTUNERIC. Un întuneric periculos izvorât din ignoranță, din frici nejustificate, din vinovății fără sens. Cât despre legile spirituale, ele sunt legile vieții, ele se aplică oricum automat în viețile noastre, indiferent dacă le cunoaștem sau nu, însă cunoașterea lor parțială, superficială si aplicarea greșită, poate conduce la… autodistrugere.

Efectul umbrei - conflictul interior

Atât teama de nereusită, cât și vinovăția sunt cele ce nasc diferitele tipuri de UMBRE. Iar UMBRA naște de fapt acea stare de CONFLICT INTERIOR.

Conflictul între ceea ce numim LUMINĂ, respectiv calitățile noastre și ceea ce numim UMBRĂ naște dorința de ATAC si de PEDEPSIRE, fie asupra propriei persoane, fie asupra celorlalți. Fie că această dorință este CONȘTIENTĂ adică știm despre ea, fie că este INCOȘTIENTĂ adică ea este prezentă în noi, dar nu ne dăm seama, ori o NEGĂM, nu dorim să o recunoaștem nici măcar față de noi înșine.

Cum scăpăm de conflict?

1. ACCEPTÂND UMBRA. E primul pas spre lumină, e pasul prin care facem un armistițiu cu noi însine. E primul pas spre pace. Acceptând pur și simplu prezența umbrei în noi. Conștiențizând că fără umbră, nu ar exista nici lumina, că lumea aceasta este duală prin natura ei, iar noi avem în noi totul. Viața e o experiență. Fără întuneric nu am putea crește, nu am putea învăța, nu am putea avea experiențe.

2. Pasul următor acceptarii este IDENTIFICAREA umbrelor. Recunoașterea tuturor umbrelor. Numirea lor.

3. Apoi o dată identificate, e necesar să devenim conștien��������������i de CAUZELE LOR, să le ��������nțelegem și să le lăsăm în urmă, prin conștinetizarea realităților vieții și inutilității menținerii răului, prin detașare și iertare.

4. Zborul spre lumină… sau SCHIMBAREA

O dată scoasă la lumină umbra își pierde puterea si forța prin care ne controla.

Când am înțeles FIRESCUL LOR în viața tuturor oamenilor și rostul existenței lor în această viață și pe această planetă, care este CREAREA EXPERIENȚELOR necesare învățării, creșterii noastre ca spirite, si deci evoluției nostre ca indivizi și ca specie, ajungem la faza de împăcare, cu noi, cu lumea, cu viața.

O dată acceptate si conștientizate FRICA și VINOVĂȚIA își micșorează mult forța. O dat�� ÎMPĂCAȚI cu umbra vom deveni STĂPÂNI pe ea, și vom avea forța de a alege CUM să acționăm, fără să ne mai simțim vinovați. Vom înțelege firescul umbrei din noi și faptul că am fost creați să avem și acest tip de emoții, dar și să le transformăm într-o rampă de start al zborului lin spre lumină.

Vom învăța iertarea, auto-iertarea, compasiunea, generozitatea, empatia, scopul firesc al dorințelor, dăruirea și bucuria de a ne trăi clipa dincolo de frică și vinovăție. Dar si puterea de a spune NU, fără regret, ori fără a ne simți vinovați.

Rostul umbrelor?

Așa cum am spus deja prin alte cuvinte, rostul umbrei nu e nimic altceva decât cunoașterea lumii, căutarea soluțiilor salvatoare si a adevărului vieții, întărirea VOINȚEI, a dorinței de a ne apropia de Dumnezeu și de noi înșine. Într-un cuvânt CREȘTEREA.

Deci să nu uităm…

Orice umbră e creată de jocul dintre, NOI ÎNȘINE, LUMINĂ și SURSA ei, orice umbră dispare dacă ne schimbăm perspectiva. Umbrele diferă în funcție de locul unde ne aflăm, de direcția din care privim, si de soarele ce ne luminează viață. Nu vom scăpa de umbră niciodată atâta vreme cât suntem elevi la scoala pământ. Dar vom putea folosi umbra în interesul sufletului nostru.

Secretul este să studiem umbra, să dansăm cu ea, să învățăm să ne miscăm mereu pentru a ne schimba perspectiva, să o idetificăm pentru a ști cine suntem și care e rolul nostru la un moment dat în relația cu noi înșine, cu lumea și cu Dumnezeu, marele generator de lumină și implicit creatorul de umbre…

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)