Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Sa aleg REIKI – de ce?

Sa aleg Reiki De ce am ales reiki si mai ales cu ce m-a ajutat el? Mi se pun deseori aceste întrebări, pe care le consider firești. Avem în noi dorința tainică de a fi fericiți. Fericirea înseamnă în primul rând și în cele din urmă împlinirea dorințelor sufletului. Rațiunea deseori își propune ceva, ceva ce știe că este bun pentru viață, însă adevăratul drum al fiecăruia îl știe doar sufletul. A avea bani, a fi sănătos, a călători, a avea o căsnicie fericită, a avea succes profesional, sunt dorințe standard, dorinte ce noi știm că ne-ar putea aduce împlinire. Asta ne spune rațiunea. Însă dincolo de glasul ei, este glasul sufletului, programul cu care am venit fiecare pentru a învăta, a evolua și deci a dobândi pacea sufletului și un loc în Cerurile înalte.

Deci, în funcție de acest program, fericirea, care în opinia mea este sinonimă cu împlinirea vieții și deci cu împlinirea programului sufletului, arată altfel pentru fiecare. Chipul ei este personal și unic, iar drumul este individual.

Pentru a ne ÎNDEPLINI PROGRAMUL SUFLETULUI, deci a ne găsi fericirea, și nu în cele din urmă pentru a EVOLUA SPIRITUAL, avem nevoie de ENERGIE.

Este vorba despre ENERGIA VITALĂ pe care atunci când o avem, ne simțim bine, avem o stare sufletească pozitivă, suntem sănătoși, iar planurile de viață și proiectele ni se împlinesc în modul dorit de suflet și într-un timp rezonabil.

Energia vitală pentru a ne fi de folos, trebuie să indeplinească două condiții:
- să fie curată, adică nepoluată de gânduri și emoții negative, proprii sau ale altora
- să curgă lin și fără blocaje prin meridianele energetice și prin chakre (ea poate curăța chakrele care sunt porți energetice).

Cum acționează reiki?
- prin inițiere, care presupunea eliberarea meridianelor și chakrelor de blocaje.
- prin conectarea rapidă la energia vitală cu ajutorul unor simboluri. Simbolul actionează asupra mentalului și emotionalului, prin intenție, credință, dar mai ales prin legile cosmice ce se aplică în momentul trasării simbolului ( legi despre care se vorbește la curs inițiaților)

Este reiki soluția magică?

Aș spune că reiki este o cale, ce te conduce la locul dorit, dacă mergi pe ea cu înțelepciune. Reiki aduce aportul energetic necesar împlinirii programului vieții, altfel spus a dorințelor sufletului. Aduce astfel eliberarea minții și sufletului de energiile negative, de paraziții energetici, de sabotorii interiori și exteriori, altfel spus, aduce energia vitală care poate face ca informația (gândul, cuvântul) să devină realitate.

Este o cale de evoluție spirituală?

Da, pentru că prin eliberarea de blocaje ne putem reprezenta lumea mai clar, adică mai aproape de adevărul legilor cosmice. Nu există salturi miraculoase în evoluția sufletului sau altfel spus a conștiinței umane, există trepte, pe care le urcăm mai încet sau mai repede, în funcție de fiecare.

Nivelul de conștiință crește o dată cu fiecare lecție învățată, cu fiecare problemă lăsată în urmă. Nivelul de conștiință înseamnă nivelul de la care percepem lumea și viața. Gradul de înțelepciune personală și inteligență, care automat duc la empatie.

EMPATIA înseamnă înțelegerea sufletului altei ființe, a perspectivei din care privește lumea altă ființă, înseamnă acceptarea realității așa cum e ea, înseamnă lipsă de pretenții față de lume și nu în cele din urmă, iubire. Empatia înseamnă în primul rând înțelegerea și iubirea propriului suflet, pentru că cine nu se iubește pe sine se complace în starea de victimă, el devenind o sursă de nefericire atât pentru sine, cât mai ales pentru cei apropiați.

Empatia nu înseamnă să te lasă atras în jocul victimei, și nici în cel al celui ce alege rolul de agresor. Înseamnă înțelegere, iar prin înțelegere adoptarea atitudinii potrivite – corecte, înțelepte, aducătoare de bine.

DE CE ALEG OAMENII REIKI?

Aveam sufletul rănit și lacrimile îmi inundau ochii, mi-am privit în trecăt fotografia înrămată frumos și postată pe raftul cu cărti. În poza aceea eram mai tânără cu câțiva ani, eram surăzătoare și plină de speranță. Ceva sau cineva ce părea a fi din nevăzut atunci m-a întrebat: oare acea ființă nu merită să fie iubită, nu merită să fie fericită, tu ce crezi? Mi-am dat seama că îi înșelasem așteptările. Că acea ființă avea visele ei și calea ei în viață. Mi-am dat seama că mă îndepărtasem de ele și… totuși de mine depindea tot. Acea ființă eram eu, eu acum câțiva ani și totuși mi se părea diferită. Am început să plâng și mai tare…

Părea o dedublare și totuși nu despre asta era vorba. În mine se trezise sinele meu, acea parte eternă ce biruie timpul și problemele lumești, acea parte divină.

Da, vreau să fie fericită, vreau să-și împlineacă visele, vreau să fiu eu cu adevarat, eu! Atunci m-am hotărât să ies din amorțeală, din rutină, din cursul monoton al zielelor și nopților ce curgeau irosindu-se fără a-și trăi visul. Atunci m-am hotărât să mă înscriu la cursul de reiki, să mă inițiez… iar acesta a fost primul pas spre împlinirea unor vise…

A contat? Da, enorm… însă urcusul spre nivele mai înalte ale conștiinței continuă. Continuă o viață… Iar viața continuă să îmi dea teste, provocări, să-mi amintească să-mi iubesc sufletul, să-mi ascult sinele și să nu-mi abandonez visele… pentru că visele abandonate dor, se transformă în lacrimi și strigă spre tine. Însă de murit… nu mor niciodată. Uneori însă se transformă… în vise mai frumoase, mai utile, mai folositoare pentru suflet… Ceea ce e frumos că ele se pot transforma în realitate. Iar atunci sufletul cântă.

Majoritatea oamenilor ce se trezesc și aleg calea spirituală, în spetă reiki, la început nu au cunoașterea necesară, deci nu aleg reiki știind exact cum funcționează el sau legile universului. Această cunoaștere se capătă ulterior și numai de cei căror le este menit de Sus să o aibă. De fapt nu trebuie să ai multă cunoaștere ca să beneficiezi de efectul reiki. Iar acest lucru face din această metodă o cale preferată de mulți. Da, Dumnezeu vrea să ne îndeplinim programul sufletesc! Cred că majoritatea oamenilor aleg inițierea reiki din instinct, așa cum aleg să stea la soare, sau să facă un duș atunci când sunt obosiți. Aleg reiki din îndemnul acelei voci tainice a sufletului care ne spune că este una din acele metode prin care putem să ne îmbunătățim viața.

Când am ajuns la reiki prima oară, discutând cu cei prezenți în sală, am constatat că nimeni nu venise s�� se inițieze din curiozitate. Toți cei aflați acolo, cu care am reușit să discut, aveau o problemă de rezolvat, o dorință de împlinit, deci pe toți i-a adus acolo suferința, neliniștea sufletească și/sau o dorință greu realizabilă. Sau altfel spus necesitatea de a trece cu bine o punte fragilă aflată peste un râu învolburat. Și eu eram la fel, și eu aveam o problemă de viață.

DUPĂ INIȚIERE

Aportul energetic este evident și în consecință el se simte. Fiecare îl simte în modul să personal, fie ca pe o eliberare de o tensiune, o stare de bine, un sentiment de pace și bucurie, o prezență a unei ființe ce ne veghează, etc

Entuziamul noului inițiat e firesc și dorița de a vedea reiki în acțiune se face simțită din ce în ce mai mult. Învățare simbolurilor, curiozitatea de a vedea cum acționeaza, dorința de a reuși sunt prezente. Cert e că noul inițiat percepe lumea un pic altfel. Încrederea în sine crește și o dată cu primul efect vizibil al practicării reiki, se naște dorința de a încerca mai mult, și mai mult, indiferent la ce se referă acest mai mult…

UN MOMENT CHEIE

Din acest mai mult… se naște un moment în care inițiatul va avea parte de UN TEST. Cred că este inevitabil și că toți inițiații au parte de el. De ce? E prea mult de spus… nu e locul aici. Pot spune însă că testul are legătură cu perspectiva asupra vieții, nivelul spiritual al fiecăruia și modul de percepere și folosire al reiki-ului. Cine trece testul va trece pe o nouă treaptă de conștiință, cine nu, poate ajunge la concluzia eronată că reiki nu funcționează, că e o amăgire și o tâmpenie. Lucru neadevărat desigur.

În acest moment cheie mulți cursanți au tendința de a da vina pe maestru. Mersul lucrurilor depinde în continuare tot de propria alegere. Face parte din test, din joc, din jocul divin al vieții… Și eu am dat vina pe maestru în acel moment cheie, însă CEVA m-a îndemnat să continui și am continuat. Am realizat ulterior că vinovat nu este cel ce m-a inițiat, ci doar orgoliul meu, nerăbdarea și lipsa de înțelepciune. Când am înțeles acest lucru am răsufat usurată și astfel eliberată de emoții negative născute din gânduri întunecate, am urcat trepte. Trepte spre o conștiință mai înaltă.

Poți urca trepte și fără reiki?

Sigur că da! Însă reiki te ajută să le urci mai repede, mai simplu, mai ușor!

Îți poți trece examenele vieții?

Desigur! Însă prin reiki te eliberezi mai rapid de inevitabilii sabotori interiori și exteriori care îți întunecă gândul și-ți otrăvesc emoția. Energia contează…

Mai e nevoie de rugăciune dacă faci reiki?

Maestrul Usui primul inițiat reiki, spune DA. Sunt de aceeași părere cu el. De ce? Este simplu. Dacă nu ați înțeles încă veți primi explicația la curs.

Poți să reușești cu reiki să-ți împlinești orice vis?

Rei-ki aduce prin tehnica sa, un aport suplimentar de Ki. Îl aduce rapid, instantaneu. Limitele acestuia diferă într-o oarecare măsură în funcție de fiecare persoană, respectiv de anumiți factori personali, însă aportul energetic adus de reiki există în toate cazurile și este considerabil oricum.

Ki-ul este ENERGIA LIBERĂ, energia cosmică de care avem nevoie, este suportul pe care se bazează materializarea realității pe frecvența vieții de pe planeta Pământ. Este LUMINA, acea lumină prin care a creat Dumnezeu totul. SĂ FIE LUMINĂ! A fost prima poruncă/cerință a Creatorului Universului.

Dacă visul tău e în armonie cu visul universului el va prinde viață repede cu ajutorul reiki. Dar dacă nu… atunci îți poți schimba destinul? Și asta este posibil în anumite limite. Putem trece testele într-un mod mai plăcut, mai ușor și mai simplu. Ne putem învăța lecțiile dintr-o multitudine de scenarii lumești.

Să spunem că viața ta ar fi o pânză albă pe care tu trebuie să pictezi viitorul tău. Reiki îți dăruiește cele mai frumoase, pure și strălucitoare culori și o pensulă. Acum… depinde de tine dacă vrei să folosești culorile și pensula, și ce imagini vor prinde viață în acel tablou. Vei picta un câmp cu flori, o casă, un dezastru, un accident, un copil, un om înfrânt, o călătorie fericită… E alegerea ta. Vei deveni creatorul zilelor tale. Ești creatorul visului tău. Îți trebuie doar răbdare, insistență și cunoașterea faptului că nimic nu este întâmplător.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)