Home


Von Vlad un nume, o poveste reala...

Ascendentii Am fost întrebata deseori, "de ce von Vlad?". Nu am crezut ca este important pentru nimeni, însa constatand ca lucrurile stau altfel, m-am gandit ca nu exista nici un motiv important pentru care as alege sa nu raspund.
Acest nume apartine familiei mele. Este numele strabunicului meu. Bunicul a renuntat din cauza vremurilor comuniste la "von", pentru ca pentru noua oranduire, a fi beneficiarul unui ordin de « cavaler », era sinonim cu a fi « dusman al poporului », iar poporul trebuia sa aiba doar perspectiva « auritei », epoci comuniste - epoca de aur. Slava Domnului ca s-a dus !

Von Vlad, nu este o fantezie, este numele bunicului meu, primit din tata-n fiu, este povestea strabunicului meu, povestea unei vieti reale, a unui om real. Este povestea celui despre care bunicul imi povestea in copilarie, (am fost crescuta de bunici) iar el îi spunea simplu: "Nico von Vlad", în germana, deoarece bunicul traindu-si copilaria in Bucovina - aflata sub stapanirea fostului imperiu Austro-Ungar, vorbea la fel de bine, germana, rusa si romana.
Mi-ar fi placut sa-l cunosc pe von Vlad, mi-ar fi placut sa fiu in preajma lui, pentru ca povestile bunicului meu despre tatal sau, mi se pareau pe atunci fascinante, dar Dumnezeu a vrut sa fie altfel, sa-l cunosc doar prin intermediul amintirilor, a gandurilor lasate de el in sufletele altora.

Ascendentii Nico von Vlad, sau Nicolae cavaler de Vlad, a fost in primul rand un roman adevarat, un om ce a luptat pentru unirea Bucovinei cu Romania, a fost un om ce a iubit mult oamenii, a fost un preot cu har, provenit din neam de preoti, (nu tatal sau ci bunicul sau a fost tot preot! La fel si parintii sotiei sale, Olga, au fost preoti.), a fost un om curajos si nu în cele din urma a fost un luptator. Povestirile ce le-am auzit despre el sunt multe, dar nu cred ca sunt relevante, decat pentru familia mea.
Totusi am sa va spun doar una, cea mai impresionanta pentru mine, cea care atesta faptul ca vointa oamenilor nu poate sta in fata vointei lui Dumnezeu.
Pentru ca a suparat stapanirea austrica prin faptul ca nu-i placea sa taca, ci afirma sus si tare ca Bucovina este pamant romanesc, luptand pentru unire cu tara, în timpul razboiului, a fost învinuit de spionaj, lucru neadevarat, dar necesar pentru a putea fi condamnat la moarte prin spanzurare. Insa destinul lui era altul, fapt pentru care sentinta nu a putut fi executata. Simplu: funia s-a rupt de trei ori. Nu e o legenda, e adevar, îmi spunea bunicul. Dar desi se cerea ca un astfel de om "ocolit de moarte", sa fie "iertat pentru orice vina", ei totusi nu l-au eliberat din închisoare, însa si de data aceasta i-a fost scris sa scape. A fugit din închisoare, a ajuns în Chisinau, unde a fost profesor de teologie si preot militar, s-a casatorit cu Olga, a avut doi baieti, unul din ei fiind bunicul meu. De la el, bunicul meu, pe langa multimea de aminitiri, a pastrat doar un fascinant inel primit de la rege cu ocazia daruirii de catre acesta, lui von Vlad a ordinului "Coroana Romaniei", si un ziar în care scrie despre viata si moartea sa, pe care il atasez mai jos. Bunicul spunea ca in arhiva de la Viena sa gasesc documente despre arborele genealogic al familiei si despre originea lui "von". Totusi nu asta e important pentru mine!

Cornelia Vlad In mod ciudat nu m-am simtit niciodata "regalista". Consider ca adevarata noblete, este cea sufleteasca, nu cea conferita de titlurile nobiliare. Cu toate acestea nu exclud în nici un caz faptul ca unii nobili, indiferent de rang, pot fi într-adevar nobili, în deplinul sens al acestui cuvant.
Dincolo de titluri si nume, indiferent care ar fi acesta, dincolo de studiile superioare, dincolo de avere sau saracie, de functie sau profesie, este ascuns OMUL, iar acesta prin sufletul sau, prin felul sau de a fi, prin faptele si realizarile sale e cel conteaza. Nu familia din care provine, ci prin el însusi, prin iubirea din suflet, conteaza. Din acest motiv n-am considerat important sa vorbesc despre von Vlad. El e important PENTRU MINE, fapt pentru care îi folosesc numele. Pentru mine numele e legat de iubire, de legatura speciala dintre mine si acest om pe care desi nu l-am cunoscut îl simt deseori aproape.

bunicii Bunica îmi spunea Carly, deoarece dorise sa ma boteze Carla, cu toate acestea acest nume, ca si cel de Mihaela, nu a fost scris decat în actul meu de botez. Carla pentru ca asa a vrut bunica, Mihaela pentru ca sunt nascuta de ziua sfintilor arhangheli Mihail si Gavriil (8 noiembrie), pe care-i simt mereu prin preajma si de ajutorul carora am beneficiat de multe ori. Am stiut din copilarie ca principala mea menire este sa scriu, deoarece eram o mica Sherezada, si deseori îmi "semnam" povestirile pe atunci nescrise cu numele...

Carla von Vlad
Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)