Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Treptele rugaciunii

Sfârșit de an Rugăciunea e mai mult decât o discuție cu Dumnezeu, e o cale. Calea de a cere ceva, calea spre pace sufletească, protecție, evoluție, ori pur și simplu calea de a ne conecta la esența acestui univers fascinant. Depinde... de pe ce treaptă începem dialogul și ce urmărim să obținem.

Vorbim uneori cu Dumnezeu și ni se răspunde repede, sau după o îndelungată insistență, însă alteori avem impresia că vorbim singuri și universul ne întoarce un ecou rece și lipsit de sens al cererii noastre. Mulți oameni se întreabă de ce. Deși fiecare caz în parte e unic, fiecare întrebare are un răspuns... universal și multiplu, dacă pot spune astfel.

Nu doresc să intru în detalii și explicații despre modul meu de a-l percepe pe Dumnezeu, pentru simplul fapt că nu acest lucru contează. Fiecare om are percepția proprie, personală și unică. EL există. Asta e important.

Dar trebuie să reamintesc faptul că trăim într-un univers guvernat de legi spirituale și energetice exacte, care se aplică întotdeauna într-un mod extrem de corect. Chiar dacă uneori nu ni se pare astfel, deoarece nu știm ce stă în spatele fiecărui pas al destinului.

Pe lângă aceastea... deși pare greu de crezut, există o lege supremă, mai puțin știută: uneori când ne rugăm, Dumnezeu intervine după voia SA, și... chiar dacă anumite legi au fost încălcate de noi, el ne acordă grația Lui. Adică ne răspunde cu DA. Sau altfel spus ne scoate din legea cauzei și efectului (așa zisa lege a karmei) și ne dăruiește ceea ce aparent nu merităm ( în baza unor merite viitoare, știute de EL, pentru că pentru el timpul e o iluzie, și știe cum vom acționa în anumite puncte cheie ale existenței noastre), dar... nu despre asta e vorba în acest articol.

Există mai multe tipuri de rugăciune, și le vor enumera într-o ordine deloc aleatoare. Putem spune că acestea sunt TREPTELE RUGĂCIUNII, sau moduri de a urca scara spirituală către Dumnezeu. Suntem creștini, deci mă voi referi la ritualirile acestei religii. Adaug că indiferent de religie, practicarea propriei religii este de folos sufletului. E un prim pas benefic.

Putem de exemplu începe cu Acatistele, și putem trece prin toate aceste faze. Atenție! Nu e obligatoriu. Am vazut oameni care nu se împacă deloc cu acest tip de practică. Nu e o problemă, însă e posibil... ca drumul lor să fie pentru început... mai complicat. Dar asta nu înseamnă că ei nu pot evolua.

De asemenea nu înseamnă că un om nu un nivel de conștiință ridicat și-l scade, ori „îi cade rangul” dacă merge la biserica, sau uneori citește un Acatist, un Psalm, ori face un ritual religios. O poate face pentru că simte că are nevoie în acel moment, sau pur si simplu alege să comunice astfel. Și iarăși nimic nu exclude prezența la Liturghie, a unui om trezit spiritual.

De asemea, așa cum am spus, oricine poate sări peste această etapă, începând direct cu... meditația, spre exemplu. E foarte OK, acest fapt!

Însă vă garantez că parcurgerea lor în această ordine va face ca totul să fie mai usor. De ce? Pentru că nu întâmplător ne naștem într-un anume loc, într-o anume religie, primim anumite ritualuri la naștere (botezul spre exemplu), etc. E bine să urmăm calea locului. Însă desigur că în ce privește sufletul, nimic nu-i obligatoriu, nimic nu poate fi impus, pentru că uneori ceva din noi ne spune să urmăm altă cale, altă religie, alte obiceiuri, alte inițieri.

Creșterea, indiferent de cale necesită timp. Cât? Totul este în funcție de persoană, de vârsta sa astrală, sau dacă vreți de nivelul său spiritual (de conștiință).

IATĂ CARE SUNT ACESTE TREPTE ÎN OPINIA MEA:

- citirea acatistelor bisericești ale diverșilor sfinți, ale Maicii, ori al lui Iisus Hristos –
ne ajută să ne liniștim mintea și sufletul, dacă le citim concentrați fără a ne zbura gândurile aiurea. Ne dăruiesc protecție și sănătate. Ne purifică sufletul. În funcție de situație au ca efect fie liniștea sufletescă, fie împlinirea cererii.

- citirea Psalmilor – în general fiecare are un specific anume, adică avem psalmi pentru protecție, psalmi pentru îndepărtare vrăjmași, pentru iertare ( de ex. Psalmul 50), pentru binecuvântare ( Psalmul 102), pentru multumire (Psalmul 24, etc), pentru închiderea chakrelor, pentru curățarea sufletului, și multe altele. Psalmii conțin informații precise, și sunt destul de puternici, iar informația la nivel subtil este în același timp energie, un anumit tip de energie. Se citesc când avem o nevoie punctuală. Sau pentru a ne arăta recunoștința.

- rugăciunea liberă – e cea în care nu folosim texte religioase, e cea în care intrăm în rugăciune direct, fără ritual (uneori doar cu un simplu Tatăl nostru, sau un Psalm) în genere pentru a multumi, sau a cere ceva. În funcție de puterea noastră spirituală, ori de ce efect ar putea avea împlinirea dorinței asupra sufletului, ni se răspunde într-un fel sau altul. E greșit să credem că Dumnezeu este duhul din lampă și să ne supărăm dacă ni se pare că El nu ne-a ascultat. Uneori ne ascultă. Alteori doar ne liniștim sufletul.

- rugăciunea tip program NLP – iată că și programarea neurolingvistică, dacă este făcută într-un anume fel, adică implicându-l pe Dumnezeu în propoziție, poate fi o rugăciune. În fond ne programăm mintea și implicit sufletul să obțină ceva, iar formularea „cu accept divin”, ori „în acord cu voia lui Dumnezeu”, de exemplu, implică un anume tip de program. Universul ne aude și reacționează, într-un fel sau altul. În acest caz avem nevoie de o anumită insistență, răbdare și credință.

- rugăciunea “din tot sufletul” – e acea rugăciune făcută de cei care știu să intre într-o stare specială autoindusă. O stare de conștiință modificată. De cei care știu să-și unească mintea, cu inima. Cum? Prin pace sufletească și mentală, prin conectare la momentul prezent și atenție concentrată.Ne putem ajuta de-o lumânare, sau nu... Depinde de persoană.

- rugăciunea „strigăt” – (nu ține de vreo ordine sau treaptă), e cea făcută în momentele de viață tensionate. Acele momente când simțim că “nu mai putem”, și fără nici o pregătire, sau vreun ritual, strigăm din tot sufletul către Dumnezeu să ne scape de acea situație. E spontană întotdeauna, și de cele mai multe ori eficientă.

- rugăciunea „meditație” – există multe tipuri de meditație, și toate într-un fel sau altul pot fi numite rugăciuni. Mai specific vorbind, putem intra în starea alfa/theta și medita asupra lui Dumnezeu, Iisus, Maica, Duhul Sfânt, sau un anume sfânt intrând astfel în comuniune cu el. Putem trece în revistă persoane din viața noastră și să le privim empatic, ca pe niște copii divini, ne putem privi pe noi cu iubire și compasiune, ne putem dărui lumină propriului suflet, putem sta în tăcere imaginându-ne ceva înălțător, sau putem doar sta cât mai în liniște căutând punctul central a universului de unde a pornit tot, etc. Efectele meditației sunt demonstrate stiițific ca fiind benefice.

- trezirea dumnezeului interior, sau accesarea nivelurilor de conștiință înalte – avem parte de aceast fapt, când fie suntem veniți cu o practică spirituală din alte vieți și trezirea se produce spontan, fie am practicat în aceasta într-un mod corect, constat, insistent și mai ales din suflet – Iisus le-a spus evreilor că ar trebui să-și amintească faptul că în Cartea lor sfântă – adică în Vechiul Testament – adică în Biblie, scrie – „voi dumnezei sunteți”. Le mai spunea contemporanilor săi, că și ei pot face ceea ce a făcut el, „ba chiar mai mari decât atât”. Le spunea că...” Împărăția cerurilor este în noi”, le spunea că „pot muta munții” dacă au credință cît un bob de muștar...

Și astfel gândurile ni se transformă în realitate într-un mod uimitor și... banal.

Prin rugăciune, meditație, studiul legilor spirituale, cunoaștere, și dorința de a evolua, PUTEM SĂ NE RIDICĂM NIVELUL DE CONȘTIINȚĂ. Putem să ne trezim PUTEREA SPIRITUALĂ din noi. Putem deveni CREATORI CONȘTIENȚI DE REALITATE. De fapt asta SUNTEM în esență. Adică avem puterea de crea exact realitatea dorită. Însă... din motive ce nu le voi expune aici, această putere putem să o accesăm doar în anumite condiții. Până atunci creem ceea ce avem în inconștient. De ce și care sunt acele condiții? Cine e pregătit... va înțelege, cine nu, va înțelege la momentul cînd va fi pregătit.

Când ne răspunde pozitiv Dumnezeu?

- Când avem credință cât un bob de muștar, nu doar afirmăm că avem.

- Când suntem detașați de situație, ADICĂ NE DORIM CU ADEVARAT ȘI DIN SUFLET, dar ACCEPTĂM POSIBILITATEA ORICĂRUI REZULTAT. Atunci nu mai există tensiuni în calea împlinirii și.... se realizează. Altfel spus, când zicem: Doamne facă-se voia Ta.

De ce uneori nu ni se răspunde?

- Fie că suntem în plăți karmice și e necesar să compensăm cumva un rău produs, și nu ne-am cerut iertare, adică nu am conștientizat greseala, nu am înțeles-o și nu am regretat-o din suflet.

- Fie avem o lecție de învățat și e necesar să trecem printr-o anumită situație. Totul spre folosul sufletului și evoluției noastre.

- Fie ne rugăm fără credință, ori cu o credință superficială.

- Fie ne rugăm de la nivel conștient, dar la nivel inconștient, adică la nivel de suflet ne dorim chiar opusul celor cerute în rugăciune.

- Fie avem nevoie de mai mult timp de rugăciune, adică de respectiva insistență despre care ne vorbește Iisus, și deci e necesar să insistăm. Rugându-ne, și crezînd, în timp ni se purifică sufletul. Și astfel binele poate intra în viața noastră pentru că astfel i-am deschis ușile.

Deci...

Totul depinde de... nivelul nostru de conștiință și de... puritatea sufletului. Însă nu există vreun criteriu absolut, deoarece există și cazuri când rugăciunea unui om simplu, aflat prin clasele primare la scoala universului, poate fi mai repede împlinită decât rugăciunea unui spirit bătrân... rugăciunea unui păcătos, mai rapid decât a unui om cu har. Universul e complex și simplu totodată și poate că ăsta e farmecul său. Fericirea umană, și deci împlinirea rugăciunilor noastre depinde de o multitudine de factori preciși și personali.

Pentru că până la urmă, Dumnezeu e cel care știe când, cum și în cel fel trebuie să ni se răspundă la o rugăciune. Dumnezeul din noi și din afara noastră.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)