Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Tehnicile de manipulare, furtul spiritual si… vointa divina

În ultima vreme mi-a fost dat să văd mai multe cazuri în care persoane bine pregătite psihologic, au pus în aplicare într-un mod perfect, tehnici de manipulare, pentru a obține rezultatul dorit. Deși le-au folosit perfect, nu au avut nici un success cu ele, adică n-au obținut nici pe departe rezultatul urmărit.

Oamenii au ascultat cu interes argumentele bine prezentate, au privit cu răbdare întregul spectacol, însă când să dea un răspuns acesta a fost, NU.

Ca psiholog, am admirat aceste persoane, pentru modul de a-și prezenta argumentele, ba chiar le-am dat dreptate la modul rațional. Însă și răspunsul meu a fost asemenea, adică NU.

Unii s-au întrebat atunci, de ce. Unde au greșit persoanele care au folosit aceste scheme psihologice, atât de complexe și chiar greu de învățat și pus în aplicare. E o întrebare firească, și pare fără răspuns, dacă nu știi și ceva spiritualitate.

Iată care este secretul: OMUL NU REACȚIONEAZĂ și nu ACȚIONEAZĂ, de la NIVEL PSIHOLOG, ci de la NIVEL SPIRITUAL. Adică de la nivelul SUBTIL.

Altfel spus, reacția cuiva, la comportamentul, sau expunerea altcuiva, nu vine ca răspuns la ceea ce este VIZIBIL, adică acțiuni, vorbe, comportament, ci vine ca un răspuns la sufletul și subconștientul expozantului. Ba mai mult decât atât, vine nu din rațiunea, ci din sufletul și subconștientul ascultătorului.

Exemplul 1.

Degeaba spune un om: “eu sunt sincer, vreau să te servesc, îți vreau tot binele”, dacă subconștientul lui, spune uneori chiar fără a fi conștient de asta… “știu că ești un fraier, vreau să-mi dai lucrul ăsta pentru că mi se cuvine. Eu sunt destept, tu ești prost, doar mă folosesc de tine”. La nivel subconștient omul simte disprețul, și consideră persoana respectivă drept arogantă, ca atare, deseori fără a ști de ce, are o reacție de respingere.

Exemplul 2.

Un om poate spune “eu știu să fac asta, eu vând un lucru bun, eu sunt bine pregătit”, dar la nivel interior nu este sigur pe el. In subconștient se simte prost pregătit, crede că vinde scump, un lucru ieftin, sau se simte inferior din anumite pucte de vedere, sau crede că mai are de învățat și nu e perfect. Ceilalți vor simți acest lucru și vor reacționa în consecință.

Exemplele de acest gen pot continua, și veți spune că se știe déjà că subconștientul e cel ce determină lucrurile – e un fapt cunoscut de psihologi - însă întrebarea este: ce face ca acel subconștient să fie într-un fel sau altul, de ce simțim într-un anume fel în noi înșine, sau… uneori nici măcar nu știm că simțim într-un anume fel, dar reacțiile celorlalți sunt negative, deși noi ne prezentăm extreme de frumos.

Ce determină subconștientul să fie, cum este?

Nu e vorba aici doar de copilărie, adolescență, parinți. Pentru că nici aceste lucruri nu vin întâmplător. Iar uneori lucrurile se modifică pe parcursul vieții.

Și atunci, ce determină starea subconștientului nostru?

Spiritualul, desigur!

Mai exact spiritul. Informațiile înregistrate acolo de secole, în zeci de încarnări. Sau poate doar într-una singură. Nu asta contează. Contează cel mai mult, un anume gen de informație, și anume: relația omului respectiv CU DUMNEZEU. Iubirea lui față de întreaga creație, dansul său cu cosmosul, senzațiile, reacțiile, emoțiile și sentimentele omului în fața întregului univers. Un întreg amalgam greu de descries în cuvinte, care în cele din urmă determină vibrația sufletului și puterea lui energetică de a influența.

Veți spune… bine, bine… dar uneori vorbim de oameni buni, care “o iau în freză”… negreșind aparent cu nimic.

E adevarat. Dar ceva din ei, undeva, totuși, nu este aliniat cu universul, cu una sau mai multe din legile Sale. Undeva există o dizarmonie, o informație negativă neștearsă, poate fi chiar o autoblamare. Iar respingerea actuală vine tocmai pentru a atrage atenția asupra acestui fapt. Ceva nu e în ordine în acel om. Asta nu înseamnă că este vinovat, că merită condamnări, că merită refuzuri. Ci doar că e necesar să mai lucreaze cu sine.

Cum?

În două moduri, ambele la fel de valabile, pentru că și unul și celălalt conduc la aceleași rezultate:

- INTROSPECȚIA, prin care să ne conștientizăm: temerile, vinovățiile, rușinea, complexele, negările, ura, ranchiuna. Dispretul față de sine, sau alții, orgoliul, care e bariera energetică între noi și alții, judecățile care sunt inutile deoarece în viața nimeni nu face nimic fără putere de la Dumnezeu. Iar puterea fiecăruia e dată tocmai de factorii discutati în acest articol. Și… poate și de alții.

- RUGĂCIUNEA, prin care ne conectăm conștient cu divinitatea, ne curătăm sufletul, multumim, dăm slavă cerului, și dacă e nevoie, trimitem în univers dorința rugându-l pe Dumnezeu să ne ajute, și crezând ferm în intervenția Sa.

Care ajută mai mult?

Bine ar fi să se combine, pentru că de ajutat ajută ambele. Combinate puterea lor crește exponețial.

Însă, dacă nu știm să facem introspectie, sau altfel spus propria analiza psihologică, sau dacă în mod absurd am avea de ales, pot spune că rugăciunea capătă în timp, efectul unei introspecții. Pentru că energia divină știe singură ce să curețe, însă uneori nu e suficinet o singură sedință de rugăciune, ci e necesar să insităm mai multe zile la rând. Totul depinzând de om și problemă.

Însă e vorba de o rugăciune bine făcută. Rugăciunea nu trebuie făcută niciodată în frică, ori cu scop de răzbunare.

Dar cum?

Cu credință, cu scopul de a ne curăța și împăca sufletul. O rugăciune bine făcută e cea în care la final, simți o stare de bine, de pace și bucurie. O bucurie fără un motiv exact. E de fapt bucuria de a-L întâlni pe Dumnezeu. E de fapt vorba de faptul că ești încărcat cu energie subtilă, din planul spiritual.

Pentru că…

LUMEA ȘI DESTINUL NI SE CREAZĂ ÎN SPIRITUAL.

Cu cât sufletul e mai curațat de blocaje, cu atât oamenii reacționează mai pozitiv la propunerile noastre. Cu cât suntem mai conectați la divinitate, și la energii mai înalte, cu atât porțile ni se deschid mai ușor. Situațiile ne devin favorabile. Oamenii ne spun DA, fără să folosim nicidecum tehnici de manipulare.

ESTE UN ADEVĂR CONSTATAT.

Reacția omului este legată de interiorul altui om, așa cum am spus și până acuma. Și de altfel cum mi-a fost confirmat de realitate.

Dacă Dumnezeu VREA atunci un lucru se poate.

Iar ca SĂ VREA, e necesar să avem sufletul cât mai curațat și mai aproape de El. În plus atitudinea numită IUBIRE DE DIVINITATE, acel dans continuu cu natura, cu florile, animalele, oamenii, cerul, e ceea ce ne ajută, modelând spre bine propriul subconștient.

UNELE EFECTE VIN DIN TRECUT, ALTELE SE VĂD MAI TĂRZIU.

Uneori constatăm că nu putem influența lumea și viața chiar dacă ne rugăm, în același timp noi fiind în ordine cu sufletul, adică fără vinovății, temeri, orgolii, ură, dispreț. Și totuși ceva nu ne merge. E vorba de informații existente în suflet de mult timp, deci de karma ce vine spre noi într-un anume moment. De ce tocmai în acel moment? Motivele pot fi nenumărate și nu fac obiectul acestui articol. Totuși unica soluție e tot rugăciunea, și introspecția, desigur. Însă în rugăciune trebuie insistat, și nu trebuie să ne pierdem credința. În cele din urmă acele informații se curăță și drumul ni se deschide liber spre țel.

Blocajele de acest gen, semnalează o problemă informațională. Sau altfel spus un conflict al sufletului, care trebuie rezolvat.

FURTUL SPIRITUAL.

Pentru că tot am avut parte și de acest lucru de curând, abordez și subiectul furtului spiritual, aici și acum pentru ca un articol ar fi poate prea mult.

Da, sunt oameni care pot fura harurile, sau darurile altora. Pot fura norocul, sporul, etc. Nu am să vă spun cum, ci doar am să vă spun că acest lucru se întâmplă tot cu acordul lui Dumnezeu.

Cel furat a gresit cu ceva. Și atunci plătește astfel. Chiar si bunătatea exagerată arătată cui nu trebuie poate fi uneori o greșeală. Ajutorul nemeritat, apropierea prea mare de un anumit tip de persoană, etc.

Și totuși și acest lucru se poate rezolva. Ori îți iei lucrul furat de la hoț, totul în stare theta, lucrâd în planul astral. Ori, dacă hotul a știut cum să-l ascundă și nu ai acces, atunci îți iei lucrul de oriunde ar fi dar, cu ajutorul lui Dumnezeu. Îi ceri Lui ajutorul și șansele să ți-l dea sunt mari.

Cum? Tot prin rugăciune și concentrare.

În concluzie…

Nimic nu se petrece pe Pământ fără voia lui Dumnezeu. Iar voia lui Dumnezeu, are întotdeauna o cauză. Cauza e în suflet. Scopul problemei ivite în lumea materială e să semnaleze problema ascunsă în lumea nevăzutelor și să ne ajute să o rezolvăm.

Mult success!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)