Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Suflet si spirit

Suflet si spirit Daca trupul este templul lui Dumnezeu, atunci sufletul este altarul, iar spiritul lumina din noi. Cred ca aceste cuvinte nu sunt doar parte a unei frumoase metafore, inspirata de un inger in zbor, ci un deplin adevar. Dar ce este atunci spiritul? Si care e diferenta intre suflet si spirit, daca aceasta exista cumva? Exista si ea face parte din procesul evolutiei.

Cert este ca omul nu e alcatuit numai din cele accesibile ochilor nostri “lumesti”, ci exista in noi, si dincolo de noi, un univers infinit, misterios, dar foarte prezent si real, univers ce poate fi vazut, stiut, simtit, studiat de cei ce vad in lumea nevazutelor sau pot lua contact intr-un fel sau altul cu ea. Mai nou si de tehnologie, de aparatul Kirlian, cu ajutorul caruia se vede aura noastra energetica, ori de “biorezonator” ce detecteaza energiile din noi, sau alte tipuri de aparatura stiintifica.Toate acestea nu fac decat sa confirme o cunostere straveche vlabila de mii si mii de ani, si azi… la fel de valabila. Deci nimeni nu mai poate nega, omul e mai mult decat ce se vede. La fel si Universul vast in care traim.

Iar in aceasta lume a nevazutelor exista multe lucruri ce par taine pentru neinitiati sau pentru cei ce nu pot patrunde in lumea misterului lor. Deseori am fost intrebata daca spiritul e tot una cu sufletul. Si daca nu, care e diferenta intre ele.

Nu, sufletul si spiritul nu sunt acelasi lucru. Chiar daca acest lucru tine mai mult de un aspect teoretic al spiritualitatii si vietii, e bine sa il cunoatem pentru a patrunde astfel mai mult in adevarul lumilor vii si mirifice ale nevazutelor.

Pentru a intelege cum stau lucrurile, trebuie sa incep prin a spune ca universul e alcatuit din doua ingrediente principale, INFORMATIE si ENERGIE.
La un anumit nivel subtil cele doua se intrepatrund, ele devenind acelasi lucru, dar… noi inca nu fiintam la acel nivel, si atata timp cat va exista viata pe Pamant va exista o anumita diferentiere intre ele. Diferenta pe care e bine s-o cunoastem, s-o intelegem, si sa o folosim in interesul evolutiei nostre.

CE ESTE SUFLETUL

Trupul, creatie vizibila si aparent cunoscuta tuturor, ascunde in el sufletul. Sufletul este ENERGIA ce anima trupul, energia ce are sediul principal in dreptul inimii, dar nu e localizat doar acolo. Aceasta energie circula prin canalele energetice ale trupului, prin nadisuri si prin chakre. E energia ce paraseste trupul la plecarea noastra in lumea de dincolo. E suportul energetic din noi, care precum o banda magnetica imprima instantaneu informatia adusa de fiece clipa traita.
E un magician creator ce ne determina cursul clipelor, influentat de ganduri, credinte si vorbe. Iar aceasta influenta, modul cum o primim si privim, determina puterea energetica a sufletului. Fiecare suflet are o anumita putere energetica, ce-I determina sanatatea si puterea de a materializa.

La randul sau el genereaza emotii, sentimente si impresii, ce sunt codificate de creier ca ganduri. Gandurile genereaza tipare, iar tiparele imagini holografice. Aceste imagini sustinute mult timp de catre creier, ajung sa se materializeze.

CE ESTE SPIRITUL

Daca putem spune despre suflet ca e preponderent energie, despre spirit putem spune ca e preponderent INFORMATIE. Informatie sustinuta de un supart energetic. Spiritul este constiinta. Constiinta ce cunoste legile cosmice, constiinta binelui universal, constiinta intregului, constiinta divinitatii.

Spiritul este legatura noastra ca suflete pe pamamt, cu lumea nevazutelor, legatura omului si implicit a sufletului cu legile cosmice.

MINTEA nu este tot una cu constiinta. Cele doua nu pot fi confundate, este ca si cum am confunda computerul, cu informatia aflata in memoria sa. Exista milioane de computere iar informatia nici unuia nu e perfect indentica cu a celuilalt. As putea numi mintea un instrument. Un simplu intrument util vietii in dimensiunea aceasta, pe Pamant… Dar mintea NU E TOT UNA cu sufletul si NICI cu constiinta. Mintea este un intrument de legatura intre cele doua, un instrument cu care noi lucram asupra vietii noastre, cu care interactionam atat cu noi insine cat si cu ceilalti, dar si cu divinitatea.

NIVELUL SPIRITUAL al fiecaruia, reflecta deci NIVELUL DE CONSTIINTA la care a ajuns. Cu cat omul este mai evoluat spiritual, nivelul sau de constiinta va fi desigur mai inalt, adica el va fi mai constient aici pe Pamant de legile cosmice. Si nu numai ca va fi constient, ci mai ales el le va aplica. Spiritul sau e mai prezent si activ in viata pamanteana.

In concluzie…

Se poate spune despre spirit ca este o parte a sufletului. O parte “aparte”, o parte… superioara, a sufletului. Cel mai bine putem face distinctia daca ne raportam la lumea de dincolo.

Spiritul este constiinta care ne va arata retrospectiva vietii noastre traite pe pamant. De fapt el o va arata sufletului ajuns pe taramul de dincolo. Sufletul va vedea tot ce a facut si va simti tot, iar judecata sa, va fi facuta de spirit, adica de constiinta divina ce insoteste fiecare suflet. Aceasta, acolo, adica in cealalta lume, nu mai este umbrita de nici un voal, respectiv de “voalul iluziei lumii”. Acolo este in stare pura, in stare divina altfel spus, ea avand acces la toata cunoasterea si adevarul vietii.

Sufletul are astfel acces la intreaga informatie detinuta de spirit, informatie care pe Pamant e voalata, pentru a putea da libertate sufletului sa aleaga liber conform legilor morale si spirituale cunoscute, nu insa conform cunoasterii absolute inaccesibila pe Pamant. Acesta fiind scopul vietii pamantene, respectiv evolutiei. Alegerile sufletului sa fie in concordanta cu legile spiritului.

In fond de ce trebuie sa mai venim aici pentru aceste alegeri daca acolo deja stim tot?

Pentru ca datorita legilor cosmice, numai aici putem lucra la indeplinirea scopului vietii: reunirea sufletului cu spiritul. A energiei vitale cu constiinta cosmica. Suprapunerea sufletului cu spiritul si astfel intoarcerea in divinitate, in adevarul absolut.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)