Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Scopul în viata si cum sa-l gasesti... (partea 2)

Dacă simți că timpul trece pe lângă tine și zilele par trase la indigo. Dacă ai un anume sentiment de plictis, ori irosire, și viața pare searbădă, ori dimpotrivă e dominată de stres, atunci trăiești fără să ai în minte și mai ales în inimă, un scop. Un scop al tău, personal, important pentru tine, un vis tainic al inimii, o dorință scrisă în ADN, care strigă la tine să o scoți la lumină. Dorința, scopul, visul, oricum ai numi acest imbold, e ceea ce dă sens vieții și în același timp te ajută să evoluezi.

Nu afirm că dacă ai un scop, stresul nu poate exista, însă e un alt tip de stres, e mai degrabă adrenalină, este entuziasm, și astfel stânjeneala stresului, trece pe locul doi. Importantă e provocarea, important e să-ți materializezi visul.

Și... important e să ieși din zona de confort pentru a face asta.

În viață mulți oameni leagă totul de dragoste. Iar dragostea e un aspect important, însă dragostea nu e tot. Mulți vor spune că-s dură, ori ca nu am dreptate, dar... iubirea pentru un anume om, adică dragostea de cuplu, nu poate fi niciodată un ideal realizabil 100% și pentru toată viața. De ce? Pentru că ne dorim perfecțiunea, dar nici un om nu-i perfect. Vom avea dezamăgiri, încercări și erori, provocări, sau... dacă vom găsi dragostea aceea ideală și omul „perfect”, s-ar putea ca el să plece cumva din viața noastră. Fie din voia lui, fie din voia lui Dumnezeu, adică în lumea cealaltă.

Pe lângă dragoste, care e „un bun” necesar. E nevoie să aveam UN SCOP PERSONAL. Un scop, în care nu implicăm o anume persoană, mai exact partenerul de cuplu, ci doar sufletul nostru, și darul său către lume. Un talent, o aptitudine, o dorință personală.

Și credeți-mă acest lucru este normalitate, nicidecum egoism.

Deci... haideți să revenim la scopul enumerat în prima parte a acestui articol, și anume VOCAȚIA ȘI PROFESIA, deoarece de el se leagă multe din celelalte scopuri ( nu toate, dar mare parte din ele, veți vedea de ce). Mulți oameni nu știu care este vocația lor, pentru că au impresia că nu au nici o chemare. E doar o impresie. Ea provine din faptul că sunt blocați. De aceea nu simt.

Iar acest blocaj se datorează în 90% din cazuri PĂRINȚILOR pentru că:

- Fie au dorit cu tot dinadinsul „să-i facă” ceva: medici, avocați, computeriști, sau orice ar fi dorit ei înșiși să fie, și nu au putut. Deseori dorința părintelui, și menirea copilului nu corespund, și de aici blocajul, confuzia și nefericirea.

- Sau i-au stresat atât de mult cu școala și învățatul lecțiilor că pur și simplu nu vor acum decât să fugă de orice răspundere, chiar dacă în prezent e de altă natură.

- Ori nu s-au interesat deloc de ei. I-au lăsat să nu meargă deloc la scoală, sau să meargă dar să nu învețe nimic și acum s-au învățat să nu aibă nici o răspundere.

De unde se vede că ECHILIBRUL și COMUNICAREA sunt cheile reușitei în tot. Părinții nu mai știu să comunice cu copiii lor, iar asta e din cauza propriilor răni, neîmpliniri, sau nevindecări.

Cum ne putem afla vocația?

Ține de aptitudine, talent, dexteritate, chemare, personalitate, dorință, care se îmbină toate într-un OM care face bine o profesie și se simte bine făcând ceea ce face și e mulțumit de profesia ta.

Când îți place ce faci, nici măcar NU SIMȚI că muncești. Iar acest fapt nu este un slogan, ESTE adevărat.

Există 3 moduri DE A AFLA, ce corespund unor situații care se întâlnesc constant:

- știi ce-ți place să faci, și să faci acel lucru și TE SIMȚI BINE FĂCÂND ACEL CEVA.


Este modul ideal. Acela e scopul tău. Menirea ta. Darul tău pentru ceilalți. Rolul tău pe acest pământ. Poate fi cel de medic, de zugrav, de mamă, de ghid, de scriitor, de pictor, de bucătar, etc. Nu există roluri bune și roluri proaste. Există doar roluri potrivite, sau nepotrivite, bine jucate, sau prost jucate. Dacă ceva îți place, aceea e menirea ta. Vorbim aici de acea activitate prin care oferim ceva celorlalți. Nu de plăcerea de a merge la plajă, de a dormi, de a lenevi, de a te plimba, ori de a sta în fața unui ecran pe care rulează un film. Acelea sunt altceva.

- nu știi ce-ți place să faci, dar ceea ce faci în prezent, ȚI SE PARE UȘOR ȘI ȘTII să-l faci bine;

Dacă ai o aptitudine, ți se pare foarte simplu să o practici, și nimic altceva nu-ți place, nu te atrage, atunci aceea e vocația ta – cel puțin pe moment, pentru că ea se poate schimba în timp, o dată cu evoluția ta.

Acea aptitudine se mulează pe personalitatea ta, dar ceva te oprește să te bucurie de ea. Trebuie să afli ce!

Sau... acea aptitudine are ACEL CEVA care te va ajuta să-ți cizelezi personalitatea, deci să evoluezi spiritual. De-aia ți-a fost dată.

De asemenea mai poate fi un reglaj karmic, ori un program cu care ai venit, ori ceva moștenit din alte existențe pe care simți nevoia să-l experimentezi iar, dar te temi, pentru că atunci ai greșit cu ceva, ori n-ai înțeles ceva și acum trebuie să înțelegi, să repari, ori să finalizezi.

- nu-ți place să faci un anume lucru, dar ACEL LUCRU ȚINE DE UN DAR AL TĂU, un har al tău, o aptitudine, pe care ești pus deseori în situația să-l faci, și deși zici că nu-ți place, îl faci bine.

În astfel de cazuri, vorbim iarăși de ceva temporar. De o plată karmică. Și trebuie să practicați acea profesie, cel puțin un timp limitat. Veți vedea DE CE și CARE ESTE CHEIA CĂTRE DEBLOCARE, adică unde vă va conduce practicarea acelei profesii. Adevărul se află chiar pe drumul pe care mergeți. Însă aveți nevoie să EVOLUAȚI SUB CELEALALTE ASPECTE, pentru a ajunge să practicați ceea ce va place cu adevărat.

Trebuie fie să vă dezvoltați caracterul, atitudinea în fața vieții, personalitatea. Dar până atunci trebuie să dăruiți ceva, sau să practicați ceva pentru a vă descoperi ceva. În paralel e bine să vă ocupați de evoluția dvs spirituală. Cum? Citind cărți spirituale, mergând la cursuri de specialitate, meditând, practicând rugăciunea, fiind prezenți și atenți la tot ce e în jur și la tot ce vă oferă viața.

ȘI DACĂ TOTUȘI... NU ȘTIU... vor putea spune unii.

Dacă ce faci nu-ți place, NU TE PRICEPI SĂ ÎL FACI, adică nu ai nici o aptitudine descoperită încă, și te simți prost fizic și/sau psihic făcând acea profesie, ATUNCI fă tot ce ține de tine și SCHIMBĂ acea situație. Aceea nu e vocația ta nici măcar temporar. Nu ești la locul tău, și nu ești pe drumul tău nicidecum și nu-ți va folosi la nimic. SCHIMBĂ. Mergi înainte spre altceva, până vei găsi locul tău, aptitudinea ta, vocația ta.

ANALIZEAZĂ-TE!

Analizeaza-ți aptitudinile, tipul de personalitate, caracterul. Imaginează-te făcând diverse activități potrivite felui tău de a fi. Vezi cum te simți când te vezi în gând făcând ceva. Acest lucru e cel mai important. Nu te gîndi la bani, la câstig sau la glorie.

Banii conteză, însă dacă te ocupi cu ceva nepotrivit vei fi în situația de a nu te putea bucura de ei. Fie că te vei îmbolnăvi, fie că vei fi atât de nemulțumit încât pur și simplu nu te vei putea bucura, pentru că vei fi apatic și nu vei ști ce vrei, nici sub celalalte aspecte alte vieții. Energia ta va fi epuizată de nemulțumire.

De ce se întâmplă acest fapt unor oameni?

Pentru că mai ai un pic de lucru, sub un anume aspect. Adică, dacă practici o profesie ce nu-ți place... și nu poți găsi nici un alt scop, sau plăcere într-o anume profesie, TE SFĂTUIESC SĂ TE OCUPI DE EVOLUȚIA TA SPIRITUALĂ. Nu, nu pentru a ajunge maestru, sau un vestit practicant de ceva, yoga, reiki, meditație, etc. Ci pentru A TE CUNOAȘTE PE TINE.

Nu înseamnă că ești inferior cu ceva, ci că e necesar să înțelegi unul, sau mai multe aspecte ale vieții. Care te vor ajuta... Să știi ce-ți place, ce vrei, cum să te poți simți bine, ce poți să dăruiești celorlalți, cum să te bucuri pe tine și să dăruiești bucurie. Cum să primești dragostea și cum să fii liber, de prejudecăți, judecăți și părerile altora. Pentru că...

A dărui, este deseori, un dar. Un dar ce ți-l faci ție!


AUTOCUNOAȘTEREA

Merge mână în mână cu evoluția spirituală, cu găsirea propriului drum, cu găsirea liniștii sufletești și a scopului în viață.

STAI CALM

Nu te neliniști niciodată dacă nu ai un scop, sau un scop... așa zis... “măreț”. Fiecare om nu e deloc întâmplător în locul în care ESTE. Acel loc, situație, relație, job-ul, sau lipsa sa, ne aduce ceva de care sufletul nostru are nevoie. Fii cât mai calm și senin. Un om tensionat niciodată nu se va putea regăsi pe el însuși.

Fii PREZENT și ATENT la tine și tot ce ESTE în jurul tău.

Fii bun în tot ce faci, dar ține cont de un MARE ADEVĂR: nu poți fi bun cu nimeni, dacă nu ești ești bun cu tine însuți. Iartă, nu judeca, uite-te la tine și caută bucuria, pacea, relaxarea, înțelepciunea, cunoașterea. Și nu idolatriza. Nu idolatriza nimic, nici măcar cunoașterea, ci doar căutarea lui Dumnezeu, înțelegerea LUI, să-ți fie scop și țel. Celalalte vor veni de la sine, conform spuselor lui Iisus: căutați Împărăția cerurilor și toate celelalte vi se vor alătura vouă.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)