Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Scopul în viata si cum sa-l gasesti... (partea 1)

Atunci când ne trezim spiritual, începem să ne punem întrebări. Iar una din întrebările esențiale, puse deseori, este: DE CE NE AFLĂM AICI, PE-ACESTĂ LUME? Oare există un scop? Ne întrebăm dacă există un scop al întregii omeniri, și un scop personal. Și care este scopul nostru personal, dacă există.

Există. Răspunsul la întrebări este DA.

Scopul întregii omeniri este evoluția spirituală.

Cum? Prin experiență, prin învățare, prin bucurie și uneori prin suferință. Suferință pe care e necesar să-o depășim, s-o sublimăm, s-o transformăm în ceva bun.

Cândva, eram într-o lume ideală, unde nu exista dualitate, însă, ne-am plictisit, pot spune, și am dorit... mai mult. Nu știam ce e ACEL mai mult. Intuiam că e altceva. Și astfel ne-am aruncat în necunoscut. Mai exact în materie. Aici am dat de DUALITATE, de opoziția celorlalți, de încetineală, de liniaritate, de neputința gândului de a se manifesta instantaneu, așa cum eram obisnuiți în acea lume, din care venim și în care ne vom întoarce. Asta ne-a incitat, ne provocat și ne dăruit... ce-am dorit.

Adică...

Acțiune, activitate, cunoaștere. Nu ne mai plictisim. Dar uneori nu ne place! Iar ca totul să fie mai interesant, constatăm că întregul scenariu e supus unei forțe universale presante ce ne afectează pe toți: timpul.

De ce trebuie să evoluăm?

Pentru că intuim că... mai există și altceva. Altfel spus, venind aici, ni s-a făcut dor. De ce? De... CEVA, scris în sufletul nostru de care deși nu ne amintim concret, totuși știm cumva că există. Și acolo e pace, liniște, și libertate. E ce ne dorim acum. Vorbim deci de lumea spirituală. Lumea de dincolo. Lumea de unde am venit și unde vom ajunge cu toți.

Suntem greu de mulțumit, nu-i așa?

Însă ACOLO sunt mai multe trepte, mai multe spații, fiecare cu energetica sa, și cu nivelul său spiritual. Aceste trepte tot noi le-am creat.

Cum?

Coborând în materie, am reacționat diferit la provocările vieții, am ales diferit, deci AM EVOLUAT DIFERIT. Și astfel suntem diferiti și am ajuns la niveluri diferite de dezvoltare, de-a lungul miilor de ani. Am creat și... acolo, o lume diversă. Dincolo de lumea creată de noi mai sunt și altele, superioare (și inferioare), dar nu despre asta e vorba aici, în articol.

Deci, să revenim pe Pământ și să vedem CE SCOP PERSONAL PUTEM AVEA FIECARE, în particular, pe lângă evoluția spirituală necesară tuturor.

Ne diferențiază caracterul, personalitatea, aptitudinile, și atitudinea în fața vieții. Datorită acestui fapt suntem în clase spirituale diferite. Unii la clasele primare, alții la facultate.

Nu înseamnă că dacă spun că VIAȚA E O ȘCOALĂ, suntem aici doar să trecem prin încercări, și experințe grele, ori provocatoare, ori să dăm examene constând în suferință și neplăceri.

Nicidecum.

Putem evolua prin bucurie și bunătate, dar mai ales prin ÎNȚELEGERE și prin găsirea SCOPULUI PERSONAL, al fiecăruia din noi.

Evident este faptul că, ne diferențiază preocupările.

Mulți oameni se întreabă: cum găsesc scopul meu personal?

Trebuie să lămurim UN ASPECT IMPORTANT. Nu avem numai un singur scop. Ci mai multe. Fiecare om are mai multe scopuri. Vine cu mai multe programe de împlinit, pe diversele aspecte ale vieții.

Dar sa le enumerăm și să vedem în ce constau:

- VINDECAREA – scopul este REÎNTREGIREA SUFLETULUI, ECHILIBRAREA LUI prin vindecarea de traumele pe care le-a suferit, în viața imediat anterioară, sau în viețile anterioare. Pentru multe suflete au trecut vieți, în care s-au lovit de acceași dramă, de aceleași scenarii, de aceleași neputințe. Acum aceste suflete s-au încarnat în familii care „le ajută” să o continue. De ce? Nu în scop de pedeapsă, ci cu scopul de a se vindeca. Familiile de origine au aceași problemă, și uneori și partenerii aleși vin cu acele atribute, ce rezonează cu rana. Ea îi cheamă, ca un rezonator. As putea spune că toți suntem datori față de sufletul nostru cu o vindecare. Sau mai multe.

- VOCAȚIA SAU PROFESIA – scopul este SĂ DĂRUIM lumii acel ceva ce ține de aptitudinea noastră, talentul nostru, puterea creativă din noi.

Sau altfel zis, de vocație, de profesie, de muncă. Dacă iubim ce facem, nici nu putem considera că muncim, ci doar că dăruim ceva celorlalți. Chiar dacă suntem renumerați în schimb. Viața pe Pământ se desfășoară în acest sistem. Nimeni nu poate munci gratis, pentru că are nevoie să se întrețină, să trăiască. Nu toți trebuie să fim angajații cuiva, sau patronii cuiva. Unii pur și simplu lucrează individual, alții au ca vocație „profesia” de mamă, de soție, sau pur și simplu sunt aici în vacanță. (Da, în vacanță!) Chiar și dintr-un hobby putem dărui ceva. Și în aceste ultime cazuri oamenii evoluează, pentru că din orice relație sau situație se învață ceva. Sau se aduce un aport, un dar celorlalți. Prin prezență, cuvinte, comunicare, etc.

- IUBIREA ȘI ZÂMBETUL – scopul este să dăruim lumii o parte din iubirea noastră, zâmbetul nostru, frumusețea noastră interioară și să ne simțim bine.

Însă iubirea nu este ceea ce se vehiculează atât de mult pe diversele rețele de socializare. Nu înseamă să te lași călcat în picioare în numele „necondiționării”, nici să dăruiești în continuu ceva cuiva care nu apreciază, nu înțelege, ori nu are nevoie de darul tău. Iubirea înseamnă înțelegerea corectă a acestei lumi, mai înseamnă bunătate, mai înseamnă detașare, mai înseamnă înțelegerea că toți avem un suflet, iar sufletul are căutările sale. Înseamnă ajutor, bunătate, iertare, detașare de rău, creșterii. Și... uneori, iubirea înseamnă zbor. Zbor în doi peste greutățile vieții.

- CUNOAȘTEREA ȘI ÎNȚELEGEREA – scopul este să facem tot ce ține de noi, să înțelegem legile nescrise ale vieții, ale lumii văzute și nevăzute. Să dobândim cunoaștere spirituală, mai exact. Să ne cizelăm și să devenim mai înțelepți. Nu... Nu toți trebuie să devenim învățători spirituali, dar fiecare trebuie să-și DESCHIDĂ SUFLETUL ȘI MINTEA ca să înțelegeagă mecanismele vieții. Acest scop ține de scopul general, dar este pentru fiecare PERSONALIZAT conform nivelului său. Dumnezeu nu cere nimănui, mai mult decât poate.

- DEBLOCĂRILE KARMICE – scopul este să ne rezovăm problemele karmice cu care venim. Programele cu care am venit, și care conțin situații ce necesită conștientizări, să ne deblocăm mintea și sufletul de capcanele întinse tot de noi înșine prin neînțelegere, pentru a ne elibera drumul către viitor.Un viitor mai bun pentru noi, aici, acum, sau/și în alte vieți, și/sau pentru urmașii noștri. Să ne iubim pe noi înșine, este cel mai înalt mod de deblocare karmică, iar acest lucru pare deseori mai greu decât a-i iubi pe ceilalți. Vorbim aici de ceva diferit de vindecare, deoarece o deblocare karmică, poate să provină doar dintr-o neînțelegere profundă a lumii, nu neapărat dintr-o rană spirituală. E mult de explicat, deci... necesită un alt articol.

- SĂ ADUCEM SLAVA LUI DUMNEZEU – scopul este energizarea și înălțarea sufletului, prin recunoștință față de CREAȚIE. Deci să ne bucurăm de frumusețile acestei lumi. Prin bucurie, prin admirația în fața naturii și a celorlalte ființe. Să respectăm natura atât la modul fizic, să nu o poluăm, cât și spiritual, adică să nu o poluăm energetic, prin gânduri urâte și agresive, creatoare și hrănitoare de demoni. Să ne odihnim, să ne relaxăm, să aducem energia noastră benefică în lume și prin ea slavă lui Dumnezeu. Mulțumirea noastră.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)