Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Puterea atentiei... te ajuta sa atingi cerul

Atinge cerul De cum am ieșit cu ea pe stradă a început să se vaite:

“Mă doare piciorul, vai… ce tare mă doare… , nu cred că pot să merg… mă doare…”

Mergea aplecată într-o parte, țindu-se de brațul meu, iar fiecare pas părea să fie pentru ea o lovitură, nu un mod de a merge înainte.

„Ține-te de mine… Eu cred că pantofii ăstia nu sunt prea buni. Nu-i mai purta, i-ați alții și o să fie bine…”, încerc eu să o liniștesc.

„Nu… nu e de la pantofi. Sunt singurii cu care pot să merg. Singurii! Piciorul mă doare groaznic. Nu știu de la ce… Nu știu… dar mă doare… „

„Încearcă să nu te mai gândești la el. Ai să uiți de durere, ai să vezi.”

„Nu… cum pot să uit? Nu… Mă doare groaznic.”

„Totuși, ia încearcă să nu te mai gândești… Hai să vorbim de altceva. O să-ți treacă.”

„Dacă mă doare așa… crezi că pot. Tu nu mă crezi! Mă doare… mă doare… mă doare… „

„Te cred… dar, nu-ți întări singură durerea, te rog.”

„Prostii… Nimic nu e mai ușor de suportat decât durerea altuia. Mă doare…”

„Hm… bine, fă cum crezi.”

Am ajuns cu chiu cu vai la farmacia veterinară unde de fapt ne dusesem. A început să explice farmacistei problemele pisicii ei. Povestea detaliat, din tot sufletul. Întreba despre diverse medicamente, despre eficiența lor, despre preț. A înșirat și niște amintiri despre momentul când a luat pisica, despre bucuriile ce i le-a adus, și apoi iar despre problemele pisicii. Toată discuția mi s-a părut interminabilă, deși nu cred că s-a întins peste granițele unui banal sfert de oră. În final s-a hotărât la un anume medicament recomandat cu căldură de către farmacistă. L-a cumpărat și acum ne îndreptam spre casă.

Am vorbit despre „biata pisică”, despre felul în care îi va administra acel medicament… despre faptul că trebuia de mult s-o trateze. Se scuza că n-a observat mai demult că suferă.

Când am ajuns aproape de locuința ei, am întrebat-o dacă o mai doare piciorul. A stat o clipă pe loc părând uimită. Uitase de picior. A mai făcut un pas.

„Nu mă mai doare! Mi-a trecut… Nu… chiar deloc.”

„Vezi… dacă ai schimbat gândul.”

„Ei… asta… Asta să fie?”

„Da. Ți-ai îndreptat atenția spre altceva.”

M-a privit uimită și neîncrezătoare. Toată viața a afirmat că e o ființă materialistă, că nu există nici o legătură între emoție, gând, sănătate, destin. Niciodată n-am putut s-o conving de contrariu. A păsit înainte, dar piciorul n-o mai durea, cu toată că am simțit-o căutându-i durerea. Când am intrat pe ușă a afimat victorioasă că într-adevar piciorul i-a trecut „ca prin farmec”, după ce a intrat în farmacie. Ceva se întâmplase, dar în opinia ei n-avea legătură cu atenția, ci poate cu medicamentul ce-l luase de dimineața. Poate…

ÎN CE CONSTĂ FARMECUL?

Din vremurile de demult vracii, samanii si adevărații vrăjitori știau: atenția direcționează energia. Se concentrau trup și suflet ca să facă magia. Erau prezenți total și concentrați cu fiecare celulă a ființei. Acum studiile neurologilor au confirmat acest adevăr. Ne putem schimba harta neuronală numai când suntem intens concentrați asupra unui gând. Puterea minții este infinită. Numai că, spun vechii maestri, MINTEA trebuie să fie unită cu INIMA. Deseori am incercat să fac asta. Deseori nu mi-a reușit. Dar au fost momente când exatraodinar de repede ce-am gândit – în rugăciune sau pur si simplu într-o stare sufletească specială – mi-a reusit rapid. De ce? Care a fost diferența? Atunci nu mi-am dat seama. Acum știu.

ATENȚIA SPONTANĂ

Am unit mintea cu inima. Cum? Fără nici o tehnică psiho-spirituală specială. Fără să urmez studii detaliate sau exerciții din cărți. Pur si simplu direct, prin atenție. Atenție spontană. Mi-am dorit din suflet ceva, mi-am dorit, mi-am emis ideea și ea în scurt timp s-a materializat. N-am avut timp să mă plictisesc repetând-o. N-am avut timp să cred că ea NU se va realiza, n-am avut timp s-o transform în banal pierzându-i astfel energia și forța. Astfel gândul meu pornit din inimă/suflet precum o săgeață și și-a atins ținta. Sau altfel spus întreaga mea ființă s-a uimit cu ființa universului - conștiința divină - iar din îmbrățișarea lor s-a nascut o întâmplare de viață, s-a materializat dorința.

Ce facem totuși când ne-a dorit ceva si din diverse motive dorința nu s-a materializat și s-a transformat în durere? O durerea a sufletului și/sau a trupului.

EXISTĂ O TEHNICĂ… la îndemâna oricui.

La bază stă desigur același ingredient magic: ATENȚIA.

Intrarea în rugăciune și alunecarea într-o stare theta, propice autosugestiei. Rugăciunea urmată de afirmarea cu claritate și atenție a dorinței, de câteva ori, apoi detașarea de acesta. Viața mi-a dovedit de mai multe ori, un fapt confirmat de neurologi. Rugăciunea la nivel conștient, adică făcută mecanic, superficial, nu schimbă prea multe, dimpotrivă poate conduce la dezamăgiri prin faptul că nu se împlinește imediat. Însă, intrarea într-o stare specială în mod spontan – mutându-ne atenția obligați de situație, sau în mod voit – alegând meditația/rugăciune, răbdarea și insitența, conduc în cele din urmă la rezultatul dorit. Sau altfel spus… repetarea unei idei schimbă circuitele neuronale din creier, schimbă harta minții. Fapt dovedit științific de nenumărați neurologi. Cuvântul are putere asupra neocortexului – cuvântul crează. Însă cuvântul nu trebuie să fie însoțit sau umbrit de nimic: îndoială, necredință, nerăbdare, sau un atașament prea profund față de rezultat, atașament ce ascunde în sine tot teamă, nerăbdare, deci - tensiune mentală.

Uneori gândul are efecte magice imediat, spontan, asa cum am văzut în cazul perfect real ce l-am povestit mai sus. Alteori gândul însoțit de atenție are de lucru cu vechile credințe concretizate în trasee neurologie pe care noi înșine le-am creat într-o viață sau poate în zeci de vieți, prin atenția acordată voluntar sau involuntar anumitor aspecte ale vieții: gânduri ce se tranformă treptat în emoții.

Când vrem să dobândim ceva, un lucru este întotdeauna necesar: ATENȚIA. Acea atenție clară, concretă ACORDATĂ DORINȚEI și CUVÂNTULUI ce-o desemnează.

Ceea ce trebuie să schimbăm pentru a reuși este însăși CREDINȚA. Pentru simplul fapt că oricare ar fi ea – în bine sau în rău – CREDINȚA este acel lucru căruia noi îi acordăm în adâncul sufletului nostru atenție, iar ea se va transforma în momente de viață.

În fond cred că ceea ce schimbăm prin această metodă este de fapt conștiința, iar aceasta schimbă energia vitală, schimbă apoi hărțile minții și nu în cele din urmă cerul sufletului adică harta destinului, calea pe care o avem de parcurs într-o viață.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)