Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Puterea incertitudinii

Puterea incertitudinii Omul caută deseori siguranța zilei de mâine. O siguranță materială sau psihică. Vrem să știm că vom avea un acoperiș, că vom avea bani, că vom fi iubiți, că vom avea succes, că dorința ni se va împlini cu siguranță, că nimic nu ne va sta în drumul ales. Ne gândim uneori la viitor mai mult decât la prezent. Iar viitorul devine astfel incert pentru că ne temem că nu-l vom avea, iar acest lucru nu-i bun pentru că dacă prezentul este ignorat, viitorul este idolatrizat, iar așa cum spun cărțile sfinte și adevărații inițiați, IDOLII VOR CĂDEA.

Există două greșeli în ceea ce privește relația omului cu viitorul:

1 - idolatrizarea viitorului;

2 - dorința de a avea certitudini despre cum va fi;

1- IDOLATRIZÂND VIITORUL, gândindu-ne prea mult la el, sau amânând anumite bucurii sau acțiuni pentru a le înfăptui atunci când VOM AVEA ceea ce ne dorim, adică într-un anume viitor, nu facem decât să NU ne trăim prezentul. Iar efectul acestei stări psihice, este că acel viitor dorit, pare a nu mai veni niciodată.

Viitorul se formează din prezent, din energia acestuia.

Dacă energia prezentului este fie...


- puțină - ea fiind mereu trimisă în viitor prin propriile gânduri – gândul fiind energie. Implicit acest mecanism ascunde și o stare de nemultumire vizavii de prezent, iar viitorul este hrănit cu energia aceastei stări. În timp ce prezentul este lipsit de o bună parte din energia lui. Deci de liniște, sănătate, bucurie și forță.

- de calitate prostă - adică încărcată de frici, neliniști, furie, supărare, necredință, nervozitate.

… atunci viitorul NU are cum să se formeze, să se materializeze în forma dorită.

Soluția? Simplu, TRĂIȚI ÎN PREZENT. Cum? Conștienți fiind de clipă, bucurându-vă, savurând EXPERIENȚA.

Viața e doar experiență!

Acest fapt nu înseamnă că e bine să ignorăm viitorul, adică să fim iresponsabili. Spre exemplu să ne cheltuim toti banii pentru că nu ne interesează viitorul, să mâncăm cât dorim pentru că nu contează cum vom arăta sau cât de sănătoși vom fi, ba mai rău, să nu avem nici un plan de viitor.

A AVEA UN PLAN este întotdeauna un lucru recomandat și benefic. A avea un plan este echivalentul lui A ȘTI CE VREM ÎN VIAȚĂ. Să știm ce vrem, nu este tot una cu A AȘTEPTA să ne bucurăm de viață abia când se împlinește acel plan.2 – DORINȚA DE A AVEA CERTITUDINI DESPRE CUM VA FI nu este altceva decât lipsa de credință în ceea ce ne dorim.

Viitorul este întotdeauna incert, pentru că una este să ai, să vezi, să simți, alta este să intuiești, să crezi, să dorești.

Dorind să avem certitudini, deseori mergem la ghicitori, pentru a ne asigura despre fapte încă inexistente. Nu este decât o dovadă că NE TEMEM că aceste fapte nu se vor produce, că noi credem că ceva nu este în ordine, fie cu noi, fie cu Dumnezeu, singurul care știe cu certitudine viitorul și de care depinde tot.

Problema există indiferent dacă noi credem că NU merităm acel lucru, ori că NU suntem capabili să-l obținem, fie că NU credem că este posibil. Indiferent de motive suntem nesiguri pe noi.

Această stare psihică denotă cert trei aspecte:

- nu credem în noi

- nu credem în Dumnezeu

- nu trăim în prezent

Ceea ce trebuie să știm este că întotdeauna există mai multe linii de viitor, sau altfel spus MAI MULTE VARIANTE POSIBILE, toate DEPINZÂND DE PREZENT și de deciziile ce le luăm în fiecare secundă.

Viitorul depinde de:

- DECIZII INTERIOARE în primul rând – adică stări psihice ce crează realități diverse. Altfel spus realitatea ce o vedem este creată de suflet!

- ACȚIUNI ȘI FAPTE ce ne direcționează inevitabil pe un anumit drum. Ele ne fiind decât o urmare firească a stărilor noastre interne.

De ce incertitudinea în ceea ce privește viitorul este un lucru firesc și mai ales de ce este benefică?

Înainte de a răspunde la acestă întrebare importantă, țin să spun că incertitudinea nu este același lucru cu instabilitatea. Adică cu a nu fi deciși în ceea ce privește propriul viitor. Respectiv cu UN PREZENT HAOTIC, în care să nu știm cine suntem și ce vrem de la viață și implicit ce viitor vrem. Cu un prezent în care ne facem planuri contradictorii, ori planuri cu durată incertă pe care le schimbăm foarte des.

CERTITUDINEA ESTE ÎNTOTDEAUNA ECHIVALENTĂ CU PROTECȚIA.

Dorința de certitudine se naște din frică. Din necredința în viitor, din neîncrederea în existență. Însă numai un viitor incert ne poate ajuta să evoluăm. Ia gândiți-vă cine evoluează mai mult, un animal crescut la zoo, unde are mâncarea asigurată, și nu are nici un dusman natural să-l pună în pericol? Sau un animal crescut în mediul lui natural și salbatic? Care va trăi mai multe experiențe inedite de viață? Care va simți energia pulsând în jurul lui? Care va avea cele mai frumoase amintiri? Care va fi mai fericit în final?

A FI PREA SIGUR de ceva, înseamnă a te simți protejat. Această stare dacă durează prea mult, de cele mai multe ori ne îndepărtează de Dumnezeu. Ne induce o indiferență față de divinitate, de sufletul nostru, de ceilalți. Induce o stare de egoism, autosuficiență și lipsa dorinței de a evolua, de a cunoaște, de a căuta, de a fi treaz.

A FI NESIGUR înseamnă a fi nevoit să-ți creezi o stare psihică în care ești TREAZ ÎN FIECARE CLIPĂ. Nu este nicidecum tot una cu starea de alertă, ci ESTE o provocare la adresa INTELIGENȚEI, ABILITĂȚIILOR și ÎNȚELEPCIUNII PERSONALE.

O stare în care comunici cu tine însuți și cu divinitatea și ești convins că vei realiza ceea ce dorești prin puterea ta personală și cu ajutorul Său.

În același timp în suflet avem sentimentul PREZENTULUI. A unui prezent bun, urmat de un plan de viitor. Un viitor ce DEPINDE DE NOI, de felul nostru de-a fi în prezent, de gândurile noastre, de emoțiile nostre, de credințele noastre. A fi nesigur, implică de fapt UN AUTOCONTROL SPIRITUAL și PSIHIC CONTINUU.

PUTEREA INCERTITUDINII constă deci în faptul că certitudinea nu este în jurul nostru sau în viitorul asigurat, ci se mută ÎN NOI ÎNȘINE, în sufletul nostru, în cerul din noi, se transformă în PUTERE INTERIOARĂ.

Din incertitudine trebuie să se nască NU DISPERAREA ci dorița de comunicare cu divinitatea, încrederea în EL și în noi, CREDINȚA și CEDAREA în fața voii divine, echivalente cu IUBIREA DE DUMNEZEU.

Din această acceptare se naște VINDECAREA sau pur si simplu armonia cu noi înșine, adică ECHILIBRUL PSIHIC, o stare de bine interior și de optimism, ce conduc la trăirea prezentului și a fiecărei clipe ce este un dar.

Din punct de vedere SPIRITUAL mai înseamnă smerenie în fața divinului, dar și lipsa atașamentului făță de lume, care e în fond o iluzie.

În fond, viitorul este creat de suflet, el este un alt fel de prezent, este prezentul nematerializat.

La nivel cuantic nu există timp desfăsurat, totul există simultan. Însă asta e poate subiectul unui alt fel de articol.

În plan uman, viitorul pare a nu exista cu adevarat, pentru că el e acel MÂINE ce nu vine niciodată, pentru că în fiecare zi în care ne trezim și începem o nouă zi este AZI.

INCERTITUDINEA conduce la acceptarea prezentului și la acceptarea viitorului oricare ar fi el, ea înseamnă acceptarea vieții și trăirea ei pe deplin fără pretenții, fără frici, fără a fugi de noi înșine, și în cele din urmă fără… INCERTITUDINI!!!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)