Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


E primavara, fa-ti ordine în suflet si în viata...

Am intrat în anotimpul schimbării. Gerul și zăpada, s-au transformat în briză cu mireasmă de floare albă de măr, iar energia vieții e setată pe crestere. Am intrat în anotimpul înnoirii nu doar din punct de vedere fizic, ci și din punct de vedere spiritual, și mai ales energetic.

Între luna februarie și pe tot parcursul lui aprilie, avem ocazia să ne transformăm atât sufletul, cât și organismul, purificându-ne. În această perioadă luăm contact cu viitorul, mai exact se pun semintele din care se vor materializa visele noastre. E bine să știm CE VREM și e bine să știm CE NU MAI VREM.

E bine să fim conștienți că oricând avem dreptul la o șansă nouă în viață și dacă e cazul, ne putem schimba în bine, ori putem adăuga ceva nou și bun vieții noastre.

Cu atât mai mult în această perioadă. O perioadă a începuturilor. Și… a curățeniei.

De aceea vă propun un EXERCIȚIU BENEFIC PENTRU SUFLET, de fapt O ANALIZĂ pe care o poate face oricine, chiar dacă nu este consilier spiritual, ori psiholog. Va trebuie doar atenție, sinceritate și un strop de organizare.

Privește în trecut pentru a putea păși liber spre viitor.

1. Fă-ți mai întâi o listă cu REALIZĂRI, cu împlinirile și bucuriile din ultimii 2 ani.


Asta te va face conștient de tine, îți va da o stare de bine și va face să înțelegi că viața nu stă pe loc. Oricine are reușite, chiar dacă sunt uneori doar din cele minore: de exemplu o iesire la o cafea cu o prietenă, o plimbare în natură, o avansare la serviciu, o călătorie, o haină pe care o porti cu mare plăcere, o carte citită (sau scrisă), o schimbare de orice natură ce ai dorint-o cândva, un obiect de care te bucuri, un obicei de care scapi (de exemplu fumatul), un ajutor dat cuiva care a meritat, chiar și reușita unui prieten apropiat ce ți-e drag, poate fi o bucurie pentru tine.

Iar starea de bucurie neprefăcută și de satisfactie emoțională și spirituală, este în fond cea mai de preț reușită.

Da, unii pot spune: n-am realizat nimic, n-am făcut mari schimbări în viața mea, dar m-am simțit incredibil de bine! Preponderent bine. Iar asta e ceea ce contează.

NOTEAZĂ TOATE MOMENTELE FRUMOASE, ȘI MULTUMEȘTE PENTRU ACESTE TRĂIRI. Simte recunoștință și zâmbește sincer. Cu cât o vei simți mai intens, mai mult și mai sincer, cu atât va fi mai bine. Sentimentul de RECUNOȘTINȚĂ trebuie să fie natural, dacă este. Nicidecum doar o mască, pentru că față de Dumnezeu nu putem purta măști. Ne-am minți singuri.

2. Uite-te la viața ta din ultimii 2 ani și vezi ce anume te-a împiedicat să te simți împlinit din anumite puncte de vedere.

Ai în vedere – propria persoană, alți oameni, anumite situații;

Ia o hârtie și scrie!

- PROPRIA PERSOANĂ

Tu ești cea mai importanță persoană din viața ta. Nu uita că nimeni nu se poate bucura în locul tău, nimeni nu poate suferi în locul tău, nimeni nu poate conștientiza anumite lucruri pentru tine, și nimeni nu poate evolua spiritual în locul tău. Vei rămâne în final cu sufletul tău și cu amintirile TALE.

Deci…


- începi întotdeauna cu ceea ce-ți place la tine. Ce calități fizice, emoționale și mentale ai.

Dar… și…

- ce anume TE DERAJEAZĂ LA TINE. Da, e vorba aici de lucrurile care depind doar de tine. Se exemplu vrei să faci mai mult sport, să fii mai ordonat, să fii mai atent, mai binevoitor, etc.

- ce DORINȚE ai ÎN MOD REAL și dacă ele chiar ÎȚI APARȚIN ȚIE, sufletului tău, nu celorlalți, modei, sau influenței cuiva, dacă le faci pentru bucuria și creșterea ta personală.

- ce DORINȚE NU S-AU ÎMPLINIT ÎNCĂ, ori dacă e ceva ce vrei de mult să faci și n-ai făcut, CE ANUME TE OPREȘTE, mai exact ce temeri ai, ce credințe în nu, ce motive reale – pășim aici pe teritoriul mai întunecat al temerilor, nesiguranței, lenei, motivațiilor false, ce ascund în spate adevăratele motive ale neîmplinirii. Vedeți ce e în spatele fiecărui motiv, până când nu mai există răspunsuri.

- ce ar mai FI NECESAR SĂ FACI PENTRU PROPRIA TA ÎMPLINIRE, sau la ce ar trebui SĂ RENUNȚI – e nevoie să fii sincer și logic, dar și optimist și degajat;

- cât APARȚINE LUI DUMNEZEU, sau altfel spus, cât anume nu ai cum controla – e necesar să fii realist, obiectiv – și cât DEPINDE DE TINE din ceea ce îți proprui; În orice facem, Dumnezeu e prezent, însă ar fi benefic să nu uităm că EL ne dă, dar în traistă nu ne bagă… cum bine zice proverbul. Din acest motiv ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, însă apoi să înțelegem și că avem anumite limite. Să ne acceptăm limitele, lăsând lucrurile să se întâmple, după ce am acționat, în grija lui Dumnezeu. A lăsa frâiele din mână este uneori esențial.

- CEILALȚI

Fără ceilalți nu am putea evolua. Relațiile sunt importante deoarece ele ne ajută, DIRECT și - de ele mai multe ori - INDIRECT să evoluăm, să devenim mai buni, mai frumoși, mai aproape de noi înșine, CEI CE SUNTEM. Să ne înțelegem pe noi înșine și să înțelegem creația divină din ipostaza de OM.

Deci…


- cine îți ADUCE BUCURIE ÎN VIAȚĂ, cu cine poți fi sincer, liber, vesel, trist, altfel spus, cu cine poți SĂ FII TU ÎNSUȚI, cine îți spune ADEVĂRUL DESPRE SINE și DESPRE TINE, acel adevăr de dincolo de măști.

Nu judeca, doar privește. Și astfel îți vei vedea ADEVĂRAȚII PRIETENI.

Dar nu uita și de celalalt aspect…

- comportamentul căror persoane este ÎN DEZACORD TINE, cu starea ta de bine, cu dorințele tale, cu valorile tale, cu liniștea ta, cu obiectivele tale. Cine te stresează, te enervează, te întristează, din diferite motive. Altfel spus, îți ia energia, te devitalizează și te vampirizează. Și asta nu o dată, ci în REPETATE RÂNDURI, pentru e necesar să tinem cont că nimeni nu-i perfect, nimeni nu e identic cu noi, nimeni nu e invulnerabil și toți avem dreptul la stările noastre… nasoale. De-asta sunt prietenii, să ne-asculte. Dar nicidecum nu sunt să fie un motiv de stres și nervi în continuu pentru noi.

Ce oameni sunt importanți pentru tine?

- ce simți în legătură cu o anumită persoană – vorbim aici de emoții;

- ce gândești în legătură cu cineva – suntem la capitolul logică;

- ce ai făcut în legătură cu acea persoană – e vorba de fapte concrete, actiuni;

- vezi cât ai primit și cât ai dăruit în fiecare caz – e important.

Fii conștient de toate acestea și răspunde-ți în numele adevărului și doar pentru tine. Nimeni nu va sti, ci doar tu. Deci nu te minți singur. Nu-ți e de folos.

Un capitol împortant aparține împăcării, iertării și acceptării.

- dacă ești în război emoțional cu cineva este momentul să ierți și să mergi mai departe, nu pentru el, CI PENTRU TINE. Iti garatez că nu celui iertat, îi va fi asta de folos, ci doar ție. Dacă cineva ti-a greșit, își va primi răsplata de la univers. În general se întâmplă după ce noi îl iertăm, ori ne detasăm emoțional de problemă.

- fie să te împaci, dacă este cumva cazul. Uneori este posibil, alteori nu.

ACȚIUNI ȘI SITUAȚII

Evoluăm în primul rând prin relația noastră cu noi înșine, cu ceilalți, dar și prin acțiunile noastre. Dincolo de faptul că e necesar să dăruim ceva lumii, uneori, ni se dau LECȚII DE VIAȚĂ PRIN ANUMITE SITUAȚII. E necear să știm ce vrem să facem cu viața noastră, ce avem de dăruit și de primit, dar și cum putem rezolva problemele la care viața ne dă extemporal.

Așa că…

- dacă îți dorești cu adevărat ceva, e MOMENTUL SĂ PUI ÎN PRACTICĂ, ori să faci primul pas. Dacă aceste lucruri nu sunt încă posibile, poți măcar să-ți faci UN PLAN după care vei acționa. SCRIE-L și URMEAZĂ-L, dacă dorința ta e una ce se întinde pe un timp îndelungat și nu poate fi împlinită dintr-o dată.

- ia fiecare situație din viața ta și ANALIZEAZĂ SENSUL ei în viața ta, mai exact LECȚIA – dacă este vreuna, dacă o înțelegi, dacă nu, atunci nu te forța, va veni și momentul conștientizării;

- ia fiecare aspect din viața ta – si anume personal, profesional, sanatate, relaxare, hobby – și trece-l prin FILTRUL INIMII și AL RAȚIUNII, adică al emoțiilor ce ți le-a creat, și al logicii – și vei putea ajunge la sensul lecțiilor învățate – care sunt ele?

- vezi cât de mult ai dăruit și cât ai primit în fiecare caz – viața e un schimb. Deseori pare inechitabil, însă dacă nu primim nimic dintr-o situație (relație) vom primi la momentul oportun din altă parte. Pe lume există DREPTATE.

ÎN CONCLUZIE…

Conștientizarea deseori ne oferă soluții miracol. Sau cel puțin ne eliberează.

Fii conștient că… nu putem conștientiza tot, ci fiecare om are o anumită limită, ea reflectă nivelul său spiritual – nivelul de înțelegere al lumii și vieții, deci NIVELUL SĂU DE CONȘTIINȚĂ ACTUAL. Cei fără limite de înțelegere se numesc iluminați, eliberați de karma, oameni foarte evoluați spiritual, dar… nu am cunoscut încă un astfel de om.

De aceea, NU JUDECA NIMIC, ȘI PE NIMENI, fiecare – inclusiv tu – face ce poate și cât poate. Într-un anume moment al călătoriei sale… numită viața.

Ce este important…

Făcând acest exercițiu, te plasezi în poziția de OBSERVATOR.

Nu uita că ești de fapt un spirit (o entitate de sine stătătoare), călător prin univers, care pentru o vreme a ales o existență umană. Viața ta e un scenariu, creat de tine, în colaborare cu Creatorul suprem. Ai atât KARMĂ, cât și LIBER ARBITRU. Deci… totul depinde de noi.

Poate că nu e simplu să fii sincer dacă nu ai exercițiu, ori dacă ești supărat pe ceva, ori cineva, însă sinceritatea este cheia spre nou, spre libertate și realizare.

În nici un caz nu se pot forța lucrurile. Nu putem renunța brusc la anumite emoții, relații, ori situații. Uneori e mai bine să o facem treptat. Putem însă DEVENI CONȘTIENȚI de ceea ce e necesar să facem pentru a ne îmbunătăți viața.

În timp lucrurile se aragează după dorința reală a sufletului (uneori cea reală e cea inconștientă – nu stim de ea, e la nivel de SINE, ascunsă adânc în minte, sub straturi de negari, reprimări, ori uitare). Prin acest exercitiu avem șansa să o aflăm. SĂ NE APROPIEM DE NOI. Deci…

DACĂ AI FĂCUT EXERCIȚIUL ȘI AI PUS PE HÂRTIE CEVA, RECITEȘTE ȘI…


Clarifică și ia cu tine ce-i bun.

Lasă în urmă ce nu mai rezonează cu tine.

Departajează VISUL TĂU, de VISUL EULUI FALS creat de tine doar pentru că e la modă, ori pentru a-i mulțumi pe alții.

SCOPUL analizei e eliberarea SISTEMULUI TĂU ENERGETIC de paraziți și blocaje. E limpezimea sufletului și conștientizarea. E PUNEREA ÎN ORDINE a vieții, karmei și destinului ce acum ni-l creem.

Astfel ENERGIA CREȘTERII specifică primăverii, va putea să ne învăluie mai ușor sufletul și să ne ajute să mergem înainte în pas cu ea.

La nivel energetic și spiritual există nu doar în lumea noastră materială, ci și în lumea nevăzutelor, pentru orice, momente propice. Există momente propice pentru a semăna anumite culturi, ori pentru a înmuguri plantele, momente pentru cules roade și pentru pregătirea terenului,dar și momente propice sufletului să-și pregătească terenul pentru o nouă etapă de viață.

Iti va lua poate câteva ceasuri, poate o zi, două, trei. Exercițiul trebuie făcut în liniște fără a fi deranjat. Esentială e OBIECTIVITATEA, pe măsura posibilitătilor, iar ea se naște din sinceritate și dreptate. Importantă e IERTAREA, ori măcar detașarea de anumite situații și persoane.

Și… nu uita să faci ceva important: IEȘI ÎN NATURĂ. Admiră copacii înfloriți, ascultă păsările, privește norii, îmbrățișază cerul și zâmbește sufletului tău.

Un anotimp al sufletului plin de lumină vă doresc!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)