Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Parintii, copiii si karma

Vedele Fie că ei ne sunt cei mai apropiați și dragi prieteni ai sufletului, fie că îi considerăm niște oameni cu suflet de piatră, ce nu ne înțeleg și sunt vinovați pentru neîmplinirile noastre, părinții noștri nu ne-au fost dați întâmplător. Distribuirea lor în rolul acesta important pentru noi, în acest rol indispensabil pentru ca noi să intrăm în marele joc cosmic, ni se datorează în totalitate. Sau altfel spus avem anumiți părinți pentru că am rezonat cu ei la nivel spiritual.

- Ce înseamnă AM REZONAT în acest caz?

Am avut nevoie exact de calitățile și defectele lor genetice pentru a ne continua evoluția spirituală. Și nu o putem continua decât dacă venim aici cu anumite caracteristici necesare pentru a această întrupare.

Totul în univers e energie și informație, iar ADN-ul fiecărei ființe emite pe o frecvență unică, personală, iar această frecvență se păstrează și după moartea corpului fizic. Ființa păstrându-și memoria la trecerea în lumea de dincolo. Ea revine aici tocmai pentru a evolua spiritual. Și cum în evoluție nu există salturi, sau altfel spus nu putem evolua (cu înțelesul de a crește sau de a ne schimba) în lumea de dincolo, e necesar să reluam jocul vieții cu aceleași calități (aptitudini și cunoaștere) și defecte ( temperament, personalitate ). Fapt ce ne ajută să ne învățăm lecțiile karmice.

- Venim aici și uneori ni se pare că NU REZONĂM DELOC cu părinții noștri.

Este doar o impresie umană, rezonanța cosmică despre care am vorbit mai sus este de altă natură. Nu de aceea natură sufletească, pe care noi o numim potrivire, iubire, armonie. În jocul vieții ei sunt cei meniți să ne ajute să ne continuăm evoluția.

Să nu uităm niciodată, părinții noștri nu sunt zei, sunt oameni cu calități și defecte, oameni elevi la scoala vieții ca și noi, oameni cu durerile lor, cu bucuriile lor, cu împlinirile și neîmplinirile lor. Au propria lor viață și propriul destin ce implică lecții.

- Lecțiile de viață se suprapun până la un punct.

Toți venim aici pentru a avansa, pentru a urca pe scara evoluției. Deci avem lecții. Lecțiile, indiferent sub ce formă concretă s-ar prezenta ele pe planul uman, la un nivel spiritual sunt emoții, sentimente, iar la un nivel foarte subtil nu sunt decât energii. Energii pe care e necesar să învățăm să le stăpânim, să le direcționăm, să le controlăm. Pentru ce? Pentru a crea situațiile favorabile evoluției sufletului. Pentru a deveni creatori stăpâni pe sine și pe creația proprie.

Să luăm un caz concret.

O mamă suferă de emotivitate excesivă. Este extrem de timidă, fapt ce o împlidică să realizeze multe lucruri în viață. La nivel spiritual acest fapt se concretizază în faptul că nu se poate exprima pe sine, deci un blocaj la nivel de tiroidă. Sau altfel spus la nivel de chakra 5, chakra comunicării. Comunicarea este blocată atât cu ceilalți, din cauza emoțiilor puterice, cât și cu Universul ca întreg, cu divinitatea. Ea nu se lasă condusă de inspirație, ignoră sau nu aude vocea interioară ce o poate ghida corect. În plus pentru că nu comunică cu oamenii liber și sincer, nu se poate exprima pe sine, trăiește autolimitându-se. Multe din dorințe nu sunt exprimate, multe vise nu se împlinesc. Din această cauză se nasc multe alte necazuri, deoarece comunicarea este esențială în rezolvarea problemelor. De aici se nasc alte boli cauzate de emoțiine negative cauzate de neîmplinirile vieții.

Fiica ei vine aici, pe Pământ deoarece în experințele trecute nu și-a rezolvat probelemele exprimării de sine. Ea, acum, va avea o lecție de viață exact pe sectorul social, după cum indică astrograma ei. Deci ea trebuie să se afirme pe acest plan, să-și facă o carieră de invidiat. Desigur, are probleme cu emoțiile, cu comunicarea, cu exprimarea propriului sine… iar aceste probleme moștenite genetic de la mamă trebuie depășite.

E oare mama vinovată?

Nu față de fiica ei. Ea a fost doar mediul favorabil sau altfel spus persoana potrivită să transmită niște gene având o anumită problemă. Dacă nu s-ar fi născut cu această problemă, ea nu ar fi putut evolua ca spirit. Nimic din ce facem aici pe Pământ, nu putem schimba pe cealaltă lume, putem doar conștientiza. Ca să schimbăm e necesară întruparea. Sau altfel spus experința vieții pământene. Aici întâlnim provocări, opoziții, dar și ocaziile ce ne ajută să creștem.

Un alt caz…

Un tată nu poate să iubească. Are un blocaj la chakra inimii. Prin umare nu-și iubește nici fiica. Ea se simte abandonată, neiubită, nesigură pe sine, din cauza faptului că tatăl ei o ignoră. E defectul lui, iar ea, a venit aici pentru a învăța lecția iubirii. Pentru că are o problemă, schema spirituală o va conduce către iubiri imposibile, către relații nepotrivite, către acel gen de relații menite să se sfârșească prost. Ea se va simți neiubită, abandonată, confirmându-și de fiecare dată schema mentală din copilărie. Funționând după tiparul ei. De ce? Cu ce a gresit ea ca să aibă un astfel de tată? În această existență n-a greșit cu nimic, pentru că un copil nu poate greși. Însă în viața sa anterioară, a fost una din acele persoane egoiste, care a abandonat, a trădat, a ignorat iubirea. A fost lipsită de empatie. Acum, abandonată fiind va simți nevoia să-și vindece sufletul. Acest lucru se poate realiza apropiindu-se de Dumnezeu, prin rugăciune, fapte bune, meditatie, cunoaștere. Astfel va învăța iubirea și va evolua spiritual. De vină nu e tatăl… ci chiar ea.

Există vinovați marele joc cosmic?

Nu, în cele din urmă toate aceste scheme sunt menite să ne forțeze să evoluăm. Pentru că în această lume materială evoluăm cu ajutorul dualității creatoare de conflicte. Prin ea se crează lecțiile, prin ea se rezolvă lecțiile când facem alegerea corectă din punct de vedere spiritual.

Deci… există un singur fel de vinovați în acest joc, cei ce nu aleg vindecarea. Cei ce refuză să conștientizeze ceea ce e evident. Cei ce în condițiile de azi în care informația spirituală e la îndemâna tuturor, prin cărți, prin internet, prin diverse cursuri și scoli, nu au altă preocupare decât să dea vina pe ceilați sau pe mediu/situații pentru problemele lor. Cei care aleg ignoranța, cei care aleg calea simplă a telecomezii și a arătării cu degetul. Ei ignoră faptul că ceilalți nu sunt decât martori, actori, în piesa cu acelasi scenariu. Regizorul suntem noi. Iar scenaristul e ceea numim în psihologie inconștient.

Părinții noștri ne pot influența viața:

- genetic prin calități – aptitudini, temperament, caracter.

- genetic prin defecte de caracter, psihice sau chiar fizice – boli.

- prin modul lor de comportament între ei – copiii simt adversitatea dintre părinții lor, chiar dac�� aceasta e bine mascată, nefiind exprimată în fața lor. Ei sunt mici magicieni, sau mai bine spus mici mediuni, mici clarvăzători.

- prin modul lor de comportament cu ceilalți – copiii iau drept exemplu modul părinților de a vorbi și a reacționa, ei fiind întotdeauna influențati subtil (la nivel emoțional ) de reacțiile părinților lor. Influențe ce se întind în timp, chiar și pe timp de-o viață.

- prin modul lor de a vedea lumea si viața sau altfel spus prin relația lor cu divinitatea. Păcatele părinților îi afectează energetic pe copii cât sunt mici (câmpul lor energetic fiind destul de sensibil), dar și când sunt maturi, dacă aceștia nu si-au format o legătură proprie si puternică cu divinitatea.

- cel mai important - părinții îi influențează pe copii prin iubirea ce le-o poartă, sau lipsa lor de iubire față de propriul copil. Iubirea se simte. Iar lipsa ei se simte și ea. Lipsa ei îi afectează pe copii într-un mod pe care nici măcar nu îl bănuiesc, energetic – protectia e scăzută, în destin pot apărea blocaje, apar sentimente de singurătate, inutilitate, abandon, gelozie, invidie, deseori nejustificate de situația în fapt (dar justificate de sentimentul de a se fi simțit NEIUBIT de proprii părinți – sentiment al cărui ecou se aude o viață).

Orice ar fi nu ne putem ignora relația cu părinții, fie că vrem sau nu, ea are o influență majoră asupra întregii noastre vieți. Fie că ne plac sau nu părinții noștri e necesar să fim conștienți că ei sunt pământul în care sămânța sufletului nostru a ales să se planteze. De ce? Pentru că ei aveau acele calități și defecte necesare creșterii noastre spirituale.

De aceea e necesar să-i privim ca pe-o oglidă magică. O oglindă vie care ne arată ceva din noi. Să privim atent la lecțiile lor de viață. În mare parte sunt și lecțiile noastre. La calitățile lor, aptitudini, talente, personalitate, sunt cele pe care le avem și noi, chiar dacă am ales, sau putem alege să le exprimăm în alt mod. Să fim atenți la modul lor de a privi viața, deoarece este modul în care noi înșine am privit-o cândva, sau în alte cazuri ar fi trebuit s-o privim, în experiențele noastre anterioare, mod pe care am venit fie să-l învățăm, fie să-l schimbăm. Iar pentru toate acestea n-ar trebui să îi acuzăm, ci doar să conștientizăm care sunt căile spre propria evoluție și vindecare. De problemele cauzate de ei, e necesar să ne detașăm sufletește, pentru că doar astfel ne putem detașa energetic și karmic, renunțând la pretenții. Și nu în cele din urmă… să le mulțumim.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)