Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Ce este de fapt pacatul…

Lebede Nu e om sa nu fi auzit despre “pacat”. Sau despre faptul ca toti “suntem pacatosi”… Multi privesc cu suspiciune acest concept si il atribuie dorintei de dominatie a bisericii, sau dorintei de a-I infricosa pe oameni. Altii insa, iau in serios temenul si se considera vinovati de multe aspecte ale vietii lor. Unii se considera iremediabil niste pacatosi, motiv simplu de invocat cand datorita lipsei de cunostere si/sau lipsei de ambitie, ori lenei, nu si-au implinit o dorinta. De vina e … pacatul. Este sau nu asa?
In fond, ce este pacatul?
Este o greseala a sufletului. Da este. Insa in ce anume consta aceasta. Am sa ies din dogmele bisericii, care intre noi fie vorba uneori are dreptate, “pacatul” ei fiind insa ca nu explica simplu si clar oamenilor anumiti termeni intr-un limbaj accesibil omului modern - si am sa vorbesc din perspectiva spirituala a vietii.
Sa incepem cu inceputul. Deci… sufletul o data ajuns in lumea materiala, incepe sa genereze timp, un timp al vietii noastre pamantene. Din acet motiv timpul e atat de relativ pentru om. Venim aici nu in vacanta – desi unii, putini dintre oameni au venit astfel, dar nu vorbim acum despre acest subiect – venim cu un scop. Mai exact cu scopul de a ne invata lectiile. Lectiile de viata se prezinta sub forma de situatii, intamplari, probleme generate de oameni, oameni printre care ne includem si noi, probleme, pe care noi fiind aici trebuie sa le rezolvam.
Imaginati-va ca ne aflam in fata unui punct nodal al vietii, termen folosit de mine ca sinonim pentru lectie, si putem adopta urmatoarele atitudini:
1. Actionam in sensul rezolvarii problemei si astfel ne-am invatat lectia.
2. Nu actionam, altfel spus, facem un pacat.
Iar pacat e cand:
- Ne irosim timpul daruit cu atata generozitate tocmai pentru a evolua.
- Ne scufundam in lamentari, ezitari, frici si nu actionam. Lectia va aparea mai tarziu sub alta forma, deseori mai problematica.
- Actionam in defavoarea sufletului. Altfel spus, complicam singuri problema. Incepem sa ne cufundam in minciuni, in falsitate, ne punem masti, ne furam singuri caciula crezand ca daca actionam astfel totul e va rezolva de la sine. Nu. Nu se rezolva. Problema e la locul sau.
- Incepem sa dam vina pe altii pentru nereusita noastra, fugind astfel de responsabilitate.
- Incepem sa credem ca altii au reusit datorita unor fapte incorecte si/sau datorita norocului, fapt pentru care ii invidiem, ii barfim, ii criticam. Nu-I iertam. Nu ne detasam de ei. Nu ar trebui sa ne intereseze prea mult ce fac altii… e lectia lor.
- Insa cel mai mare pacat e auto invinovatirea, urmata deseori de caderea intr-o stare de depresie, adica intr-o lipsa de speranta, in neincredere fata de viitor. Depresia este trairea in trecut, regretul perpetuu. Altfel spus deznadejdea. Neiertarea propriei persoane este cel mai mare pacat fata de suflet.

Si astfel ajungem sa nu evoluam spiritual, astfel ajungem sa pierdem lucrul cel mai pretios – TIMPUL. Iar cel mai mare pacat omenesc este pierderea timpului sau. Acel timp pe care ar fi putut sa-l petreaca in pace, bucurie, implinire chiar aici pe Pamant. Acel timp oferit de suflet pentru a fi fericiti. Pentru ca o data o lectie invatata viata intra pe fagasul ei, ajungem sa ne cunoastem menirea si mai ales, ajungem sa o transformam in viata. Urmatoarele lectii nu vor lipsi, insa ele chiar daca sunt mai provocatoare sunt mult mai usor de inteles si de rezolvat pentru suflet. Si… e pacat sa nu le rezolvam.

Un singur lucru e necesar sa intelegem. Nu pacatuim fata de nimeni altcineva, nu pacatuim fata de Dumnezeu, timpul lui Dumnezeu e infinit. Pacatul se raporteaza la propriul suflet. Fata de propriul suflet gresim cand alegem sa stagnam, sa nu evoluam.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)