Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


De ce orgoliul este un pacat...

Orgoliu ranit Orgoliul este păcatul primordial, păcatul luciferic, însă puțini oameni înțeleg și de ce. Ce înseamnă el de fapt, ce program stă la baza lui. Evident un program de autodistrugere. Dar motivul pentru care acesta s-a născut mi s-a părut uimitor.
Am studiat orgoliul pentru că toți îl avem într-o anumită măsură. În cantitate mică nu este dăunător, el luând forma mândriei, sau a stimei de sine, si ajuntându-ne să evoluăm în acestă lume duală, dar devine dăunător când trece de a anumită limită. Iar atunci când se întâmplă acest lucru se declanșează automat un program de autodistrugere. Funcționează lent sau rapid, tăcut sau zgomotos, ne afectează în primul rând sufletul, iar ca efect materializat, el afectează unul sau mai multe aspecte ale vieții, inițial, sfârșind prin a le afecta pe toate.

Ce e de fapt orgoliul?

E un cuvânt ce numește un aspect al vieții, o formă de energie a universului ce conține informație, informație psihică structurată pe mai multe straturi, de la nivel vizibil, conștient, la un nivel profund, inconștient. Iar între acestea sunt diverse aspecte și semnificații ale acelui aspect si diverse motive și cauze pentru care el e folosit sau se potrivește unei persoane sau situații.

La suprafață orgoliul se traduce prin – eu sunt mai presus decât toți, totul mi se cuvinte, sunt egalul lui Dumnezeu – atenție – aici vorbim de un Dumnezeu al haosului, lipsit de legi cosmice, non-empatic, capabil de orice, ce-și dăruieste doar propriului sine, toți trebuind să i se închine lui, fără însă ca el să aibă vreo obligație sau vreo dorință firească de DĂRUIRE.

Orgoliul doar PRIMEȘTE, nu știe să DEA la rândul său. Și consideră că așa e NORMAL.

Vorbim deci despre o idee, un gând, o simțire, o emoție.

Întrebarile esențiale sunt… Cum de s-a născut ea? De ce ar avea cineva această părere despre sine? La ce îi folosește?

Să le luăm pe rând deci:

Eu sunt mai presus decât toți, si în conluzie… MERIT să fiu iubit, admirat, venerat.

Totul mi se cuvinte, deci… MERIT să fiu iubit… admirat… venerat.

Sunt egalul lui Dumnezeu, deci… MERIT să fiu iubit… admirat… venerat…

De unde provin aceste necesități psihice?

Mai exact de unde provine NEVOIA de A FI CONSIDERAT merituos, superior, special.

Din nevoia de iubire. Nevoia de a fi iubit. De a simți iubirea.

Mai exact din lipsa de înțelegere corectă a iubirii. Și din lipsa de iubire de sine.

Cel ce se vrea special CREDE că NU poate fi iubit decât DACĂ este special, dacă are anumite calități deosebite.

De aici pleacă confuzia.

E drept, îndrăgostiții văd întotdeauna persoana de care s-au îndrăgostit ca fiind una deosebită specială. Dar… îndrăgosteala e O STARE, trecătoare de cele mai multe ori.

E o stare a cărei unică menire este aceea de a NE ÎNVĂȚA iubirea. E starea ce ne ajută să ne creem această noțiune în suflet, pentru că altfel NU AM AVEA CUM să înțelegem setimentul mult mai amplu al iubirii. Ceea ce le diferentiază sunt următoarele: îndrăgosteala e trecătoare și obiectul iubirii e unic – iubim o singură persoană. Pe când iubirea nu trece, e o stare stabilă, iar ea se nu are doar un obiect unic, nu se adresează doar unei anumite persoane, ci iubim întreaga lume și viață.

Pornind de la o STARE ce o simțim NUMAI FAȚĂ DE O PERSOANĂ, ajungem să înțelegem și în timp să extindem acea stare magnifică către toate ființele.

SĂ NU FIU ÎNȚELEASĂ GREȘIT! Nu mă refer aici la aventurile sexuale desigur. Acelea sunt deseori lecții ale vieții pentru a învăța iubirea, alteori tin strict de instinct, de necesități fiziologice, sau deseori de… orgoliu.

Deci revenind la acesta.

Dacă cineva AR ȘTI CE E IUBIREA, atunci S-AR IUBI ȘI PE SINE și atunci nu ar mai fi orgolios, pentru că și-ar da seama de negativismul acestui sentiment, de faptul că orgoliul este BAZAT PE UN RAȚIONAMENT GREȘIT.

Diferența?

IUBIREA la nivel uman este un schimb. Iubirea primește si dă. Lucruri pozitive, benefice, pentru sufet si trup.

ORGOLIUL pretinde pentru sine, dar FIE nu dă nimic în schimb, FIE dă ceva negativ.

Dacă cineva S-AR SIMȚI IUBIT, nu ar putea spune/gândi că lui totul i se cuvine, el fiind mai presus decât toți.

De unde pleacă problema…?

Da… NU TE POȚI SIMȚI și lăsa iubit, dacă LA NIVEL DE SINE NU TE IUBEȘTI.

De ce?

Pentru că A SIMȚI IUBIREA este echivalent cu a simți O STARE DE BINE, de plenitudine, de împlinire și pace interioară, de bucurie, armonie și conexiune cu tot. A te simți iubit este bine. Oricine iubește și se simte iubit este fericit și emană starea de fericire, dăruire, bucurie, armonie cu ceilalți și cu viața.

Când experimentezi aceste emoții și sentimente, stai bine, pentru că EȘTI ÎN IUBIRE.

Având și simțind acestă stare nu mai apare nevoia de a o cere forțat prin orgoliu, nu trebuie să te mai pretinzi, sau să te consideri perfect.

Deci….

A spune „eu sunt mai presus de ceilalți” sau a simți nevoia aceasta, ascunde o dorință intensă de a ATRAGE ATENȚIA.

De ce?

Pentru că AVEM NEVOIE de acea atenție. Ea nu vine în mod natural…

De ce?

Pentru că nu suntem sau nu ne simțim iubiți. Da… mă repet. Dar e necesară înțelegerea. Orgoliul e ca un copil care urlă, face rău, doar, doar o atrage atenția. Nu o poate capta altfel. Prin bunătate, dăruire, cunoaștere și iubire de exemplu.

Și atunci mergând mai departe… ce anume e orgoliul?

La bază orgoliul este un IMENS GOL SUFLETESC. O imensă lipsă de iubire, asa cum am spus. Dar de ce? De unde provine?

Cândva, undeva, omul orgolios sau strămoșii săi au comis o greseală încălcând legile cosmice. Iar aceasta greșeală nu s-a îndreptat. Rana creată nu s-a vindecat. Și a fost creat un fel de bruiaj. O energie haotică, negativă, creatoarea unei sezatii de gol sufletesc.

Și astfel s-a blocat CONEXIUNEA.

Da, este vorba de RUPEREA CONEXIUNII CU DUMNEZEU. Acesta este păcatul luciferic. Acel arghanghel frumos, a dorit să se rupă de divinitate. A rupt conexiunea cu EL. Crezând că poate fi el mai presus. Nu… nu poate, este o credință gresită. Nimeni nu poate. Caz în care se creză un gol. O lipsă de iubire. Și atunci… Neavând-o NU O EMIȚI, NU O ATRAGI, NU REZONEZI cu ea. Și atunci îți inventezi calități, vrei să fii special. De ce? Ca să atragi totuși cumva iubirea, ignorând un mare adevăr:

IUBIREA se oferă tuturor, NU DOAR CELOR SPECIALI. Pentru ea toți sunt speciali. Iubirea știe, iubirea vede dumnezeul din tine, iubirea a ieșit din capcana creată de minte în momentul îndrăgostirii.

Iubirea este îndrăgostirea de lume și viață. E o conștiință de nivel superior. Are trepte și grade, ca și orgoliul de altfel.

Însă cine nu se iubește pe sine, vede eroant lucrurile fiind deconectat de la Dumnezeu și acționând nu în legile vieții ci în UNICA lege a morții – legea distrugerii – fața nevăzută a lui Shiva, adică Rudra. Iar efectul este… LIPSA ENERGIEI VIEȚII SINONIMĂ CU ENERGIA IUBIRII, cu consecința sa firească: AUTODISTRUGEREA.

Deci orgoliul este un PROGRAM DE AUTODISTRUGERE – așa cum bine ne spune și clarvăzătorul rus SN Lazarev - tocmai pentru că el este de fapt o profundă NEIUBIRE DE SINE. Un strigăt disperat de ajutor.

Și totuși…

Nimic nu e rău în a dori să fii iubit.

Nimic desigur, numai că METODELE DE A CERE IUBIREA pot fi gresite, sau rele.

***

De ce nu se iubește cineva pe sine?

Dumnezeu este iubire.

Dacă cineva nu se iubește pe sine atunci așa cum am spus mai sus, conexiunea dintre el și Dumnezeu este fie foarte slabă, fie inexistentă, fie doar anumite punți s-au rupt. Mă refer la Dumnezeu din sufletul său. De asta spune Iisus: Eu stau la poarta inimii tale si bat, doar… deschide-mi!

Nici unul nu suntem în conexiune de 100% cu divinitatea, adică nici unul nu suntem perfecți, dar unii s-au îndepărtat. Prea mult.

Cândva s-a greșit și nimeni nu vrea sau nu poate să îndrepte greșeala. Și astfel răul s-a perpetuat, fie prin roata karmică în viețile următoare prin ADN-ul spiritual, fie în urmași prin codul genetic al trupului fizic. Lucru valabil și pentru blesteme. Din acest motiv ele sunt permise de divinitate și afectează anumite persoane.

Voi dumnezei sunteți.

E scris în vechiul testament și Isus le-a explicat asta evreilor. Ba mai mult, Iisus le-a spus celor ce îi erau contemporani că noi, ca oameni putem face chiar mai mult decât a făcut EL, un dumnezeu întrupat.

Atunci de ce e rău să te crezi Dumnezeu?

Nu e rău, e perfect.

Rău este doar dacă crezându-te astfel, crezi că totul ți se cuvine, FĂRĂ A DĂRUI NIMIC ÎN SCHIMB, și în virtutea acestei credințe, încalci legile cosmice. Nu contează, universul reface ECHILIBRUL FORȚAT. Te obligă să înveți iubirea, să înveți să dăruiești, chiar dacă prețul este deseori suferința.

De ce există legi cosmice?

Pentru că sunt necesare într-o anume etapă cosmică la toate nivelurile si formele vieții. Universul în etapa sa de experimentare a vieții este setat pe expansiune, pe creștere, creștere ce se bazează pe anumite LEGI create tocmai PENTRU A SERVI ACEASTĂ CREȘTERE. Cresterea folosește energia IUBIRII, iar legile universului viu îi sunt subsidiare acesteia. În faza de următoare, odihnă sau moarte, se trece pe modelul invers, universul se strânge – “cerurile se vor strânge ca într-un sul de carte” , ne spune si Biblia – începe faza de retragere, restrângere, iar legile cosmice NU mai sunt aplicabile, pentru că nu mai are sens rostul lor. Sunt inutile și chiar ar încurca LEGEA SUPREMĂ, a vieții si a morții. Expansiunea și restrângerea universului, sau respirația lui Brahma cum ne spun Vedele, sunt prezente tot timpul la nivel micro, prin ciclurile viață și moarte a tot ce e viu.

Dar… revenind la orgoliu.

A ignora legile cosmice însemană a declașa PROGRAMUL DE AUTODISTRUGERE. Restrângerea, retragerea vieții, înseamnă a intra pe frecvențele morții.

Deci acest program negativ nu este o pedeapsă divină, ci doar… o lege cosmică.

Iubirea, energia ei, este cea care sustine viața. Asta e tot.

CE TREBUIE SĂ FACĂ ORGOLIOSUL pentru a se VINDECA?

Să se conecteze la Dumnezeu. O conexiune reală. Iar acest lucru nu se realizează ușor. E necesar timp, răbdare, efort spiritual, actiuni practice.

***

E simplu, nu-i așa? Să vedem cum stau lucrurile practic?

Orgoliu Este uman să ne dorim lucruri sau să ne dorim să trăim anumite situații. Dacă pentru unul a avea o garsonieră a lui, este un vis si o mare bucurie dacă reușește si-o are, pentru altul o vilă precum Mogosoaia poate fi visul său. Acesta nu e orgoliu, ci o dorință corespunzătoare unui anumit nivel energetic și spiritual. Dumnezeu dă fiecăruia conform dreptului său divin – merite diverse – la un moment dat. Dacă un om nu are acest drept într-un anume moment și totuși tine morțis la a obține acel ceva, el face anumite lucruri pentru asta, împrumuturi bancare peste puterile lui, împrumuturi la cămătari, hoții, ori muncă peste măsură, apelează la vrăji și magii, indiferent ce… nu contează, contează doar că este UN LUCRU EXAGERAT, că se forțează lucrurile. Efortul îl depășește și apare EPUIZAREA, dezechilibrul fie fizic, fie spiritual, cu efectul său firesc distrugerea, autodistrugerea. Pentru că energia folosită pentru a obține un drept ce nu ni se cuvine, ni se ia din rezerva de energie personală destinată acestor bucurii ale vieții – drepturi divine - ci de acolo de unde aceasta… nu e a sa.

Dreptul divin fiind de fapt o ENERGIE DIVINĂ.

N-o are, dar totuși o vrea. O ia atunci cu eforturi din alte părți, de la alții (vampirism), o crează din locuri sau lucruri nepermise ( furt material sau furt spiritual – vrăjitorie, furt energetic – atac energetic). Pentru ce? Pentru ce totuși o vrea? Din orgoliu. Pentru că nu crede că poate fi iubit, admirat pentru sine, DOAR pentru sine sau împlinindu-și MENIREA SA (asta pentru cei ce vor funcții, dar nu au și priceperea necesară de a le exercita, spre exemplu majoritatea celor ce sunt miniștri si parlamentari). Aidoma stau lucrurile și în ce privește alte aspecte ale vieții. Milionari bătrâni ce-ai iau femeie tinere, pentru a se mândri cu ele, stiind că nu pot fi iubiți de ele totuși, etc.

Cine nu se iubeste, nu crede că merită iubirea, iar necrezând asta, ALEGE GREȘIT pentru sine și pentru altii, se autopedepsește astfel la nivel de sine, inconștient crezând că nu merită să fie iubit și creând scenariul suferinței sale. De fapt orgoliosul prin această CREDINȚĂ își întrerupe singur conexiunea cu divinitatea, devine… un mic lucifer. O ființă setată pe autodistrugere.

Iar acest program acționează uneori lent, alteori rapid, depinde de multe detalii.

Ceea ce e bine să știm este că nimic, niciodată nu poți avea dacă nu te iubești pe tine așa cum esti: IMPERFECT, dacă nu dorești să te VINDECI, dacă nu înțelegi că ești o ființă minunată, ca toate celelalte, pornită pe calea spre lumină, pe calea spre Dumnezeu, pe calea spre adevăr.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)