Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Un strop de înelepciune pentru noul 2020!

Ce e un om în fața universului, în fața infinității spațiu timp care ne înconjoară? O scânteie de viață, o mică parte din mărețul Dumnezeu, vine răspunsul de fiecare dată când mă întreb. O parte, venită aici să experimenteaze, să învețe despre sine și viață, să crească, să iubească, să se bucure, să FIE.

M-a întrebat cineva de curând: “ce înseamnă să fii spiritual, evoluat spiritual”. Recunosc faptul că vrând să dau un răspuns cât mai corect, am stat câteva clipe să mă gândesc înainte. Și am concluzionat că dincolo de toate detaliile, legile și definițiile legate de acest aspect, SĂ FII SPIRITUAL înseamnă să fii INTELIGENT, cu ADEVĂRAT INTELIGENT. O inteligență diferită de FALSA INTELIGENȚĂ.

Ce înseamnă atunci falsa inteligență? Falsa inteligență e autosuficientul ORGOLIU. E atunci când te crezi perfect, când te autolimitezi crezând că nu mai ai nimic de învățat, când spui: “eu asta sunt și gata, rămân astfel!” Sau când spui: “eu sunt deținătorul întregului adevăr!” Dar și când îți folosești cunoașterea pentru a face rău, când te crezi centrul universului, sau când vrei să impui adevărul tău limitat.

În schimb, inteligența reală nu va face rău niciodată, nu va considera că le știe pe toate, va fi deschisă la nou, va vedea și punctul de vedere al altuia, va oferi libertate, empatie, bunăvoință și non-judecare. În plus de asta nu se va lăsa călcată în picioare de nimeni, în numele unei bunătăți care de fapt nu e decît autovictimizare, ascunsă după un complex de inferioritate.

Să fii spiritual în fond înseamnă SĂ AI UN NIVEL ELEVAT DE CONȘTIINȚĂ și să vrei continuu să înveți, să crești și să folosești în bine cunoașterea ta.

Indiferent cât de elevat spiritual ai fi, e imposibil să nu cazi uneori pradă părții întunecate a eului, însă tocmai aici e diferența, omul spiritual știe că a greșit și schimbă situația, omul limitat crede că e deținătorul întregului adevăr și nu vrea să vadă dincolo de barierele pe care el însuși și le-a pus.

Și pentru că suntem la final de an privesc în urmă cu bucurie și recunoștință, încercând să adun un mic buchet de înțelepciune oferită de experiența ce tocmai e pe cale să se încheie pentru a deschide ușa uneia noi.

Aleg să împărtășesc cu voi anumite concluzii. Ele sunt lucruri destul de banale, pe care mulți le cunosc. Nu vreau decât și le fixăm în conștiință, să le înțelegem, să le perfecționăm, și pînă atunci ne fie punct de pornire în trepteke ce le vom urca în anul viitor.

Deci…

- nu dati sfaturi necerute, cine e interesat să învețe va căuta, surse de cunoaștere, ele există pentru toate domeniile și multe sunt gratis. Deci nu cititi acest articol, dacă nu vreți să vă reamintiți ceea ce știti, să vă faceți ordine în cunoaștere, sau să învățați ceva nou;

- iubirea vine numai si numai din inima, restul e compasiune, apreciere, admirație, milă, datorie, orice, dar nu iubire. Iubirea e în primul rând față de univers, față de tine, și apoi vin particularizările: iubit, soț, copil, părinte, prieten, orice ai avea, uite-te în inima ta, o găsești acolo… este, sau nu. Atât;

- dacă nu ai un scop în viață te vei simți confuz, găsește-l, oricare ar fi el;

- tot ce vedem este un efect, al unei cauze – caut-o, acest lucru te va ajuta mult să crești și să te eliberezi. Și nu… nu e adevarat că problema se rezolvă de la sine doar dacă ai găsit cauza, trebuie să lucrezi pentru a o elimina;

- există karma, dar de cele mai multe ori rădăcinile ei se pierd în negura timpului, și ne e imposibil sau greu sa le vedem. Și atunci nu ai decât să îndrepți situația prezentă, e unicul adevăr cert la care are acces sufletul tău;

- e mai bine să spui, dacă te deranjează ceva, decât să suferi în tăcere, problema nu se rezolvă de la sine, dimpotrivă, ea se va repeata și amplifica;

- nu fă pe victima, pentru că viața te va crede și asta vei deveni;

- dacă ești furios, mai bine nu comunica, numără până la 10, până la 100, până la 1000, sau mai bine respiră adânc, fă o plimbare, cumpără ceva pentru sufletul tău. După aceea dacă problema te deranjează în continuare, spune-o, dar spune-o calm, detașat.

- nu judeca pe nimeni, fiecare e unic, are trăiri unice și nu e obligat să trăiască din perspectiva ta. Intotdeauna vei fi mai mult sau mai puțin în eroare dacă judeci. Și... vei fi la rândul tău judecat.

- elimină pe cât poți din viața ta vampirii energetici, oameni care lasă în urma lor o senzație de greu, de neplăcut, de confuzie. Ei sunt pietre în calea visului tău. Când nu poți detașează-te, acceptă-i și urmează adevărul tău.

- observă ce e în jurul tău, într-un fel sau altul totul are legătură cu tine, și totul îți vorbește de ceva, are un mesaj de transmis, însă numai cei înțelepți îl pot decripta. Înțelepciunea se învață, cu timpul, prin experineță de viață, prin studiu, prin conexiunea cu Dumnezeu, care ne va inspira.

- compasiunea și mila sunt diferite, poți avea compasiune față de un suflet care greșește, pentru că știi că el se distruge, dar nu poți avea milă față de un criminal, compasiune da, dar nu milă. E alegerea sa.

- există oameni buni și oameni răi, acestea sunt calități ale sufletului care are esențe diverse. Nu tot ce arată a om este om. Omul bun, poate fi rău uneori, omul rău, nu poate fi bun niciodată, și nici nu vrea.

- există lumină spirituală, și ea se află în toată cunoașterea lumii exprimată în carțile sfinte, și nu numai. Însă Cărțile sfinte, au mai multe niveluri de înțelegere, accesul la diverse trepte de adevăr. E bine ca omul să le înțeleagă pe toate, însă pentru asta trebuie să înceapă cu primul pas.

- dacă ești trist, depresiv, melacolic, plimbă-te, dar dacă nu poți, atunci fă-ți o cafea, un ceai sau o limonadă, asează-te în fotoliu și delectează-te cu ceva, o carte, un film, o filmare youtube, o muzică plăcută sufletului tău preferabil de meditație sau de vibratie înaltă. Contactul cu binele, se transferă spre inima ta.

- detașeaza-te de problemă, prin o activitate plăcută, dacă ea – problema - dispare, atunci e ceva superficial, dacă ea persistă și revine, atunci analizeaz-o dacă e cazul, și rezolv-o neapărat, fie prin comunicare, fie prin îndepărtarea sursei, fie prin schimbarea ta.

- iubește-te pe tine însuți, dacă nu o faci, nu vei putea primi iubirea celorlalți, pur și simplu, nu o vei putea vedea, simți, integra. Iubește-te așa cum poți.În timp, puterea aceasta se va modifica și va deveni din ce în ce mai mare, mai rafinată, mai reală. Vei deveni capabil să dăruiești iubire. Cu adevărat.

- ajută oamenii dacă poți, când poți, atât cât poți, dar nu fii servil niciodată, nu depăși măsura, nu rupe din inima ta pentru alții, există riscul ca ei să te transforme într-un servitor, vor considera că ești obligat sa-i ajuți, și dacă nu o vei face, te vor găsi vinovat.

- fii recunoscător, e cel mai folositor sentiment pentru sufletul tău, fii recunoscător divinului, omului, chiar si animăluțului de lângă tine – dacă ai unul - dar nu aștepta niciodată recunoștința. Nu cel ajutat, ci universul te va recompensa. Fii sigur.

- fugi de omul prost ca de dracu, fugi pentru că prostul va avea deseori acea „bună intentie”, adică acea intentie cu care e pavat drumul spre iad. Prostul nu vrea să devină deștept. Prostul se crede perfect. El nu mai are ce învăța. Stagnează și-și idolatrizează propria prostie. Și te servește cu ea.

- fugi și de omul rău, omul rău se dă bun, uneori chiar crede că e. Vede răutatea în alții, iar el se crede un sfânt. Răutatea iese la iveală ca arama pe față. Omul rău injură și judecă oameni pe care nu-i cunoaște, oameni care nu i-au făcut nici un rău, doar dacă sunt sau par ceva mai fericiți decât el. Omul rău, nu suportă aceasta.

- crezi, în visul tău, în Dumnezeu, și mai ales în tine. Credința contează? Da. Enorm!

- în viață totul se învață, de-aia suntem aici, să învătăm, să iubim, să devenim ceea ce suntem cu adevărat.

- fă-ți o listă cu vise, cu dorințele scumpe inimii tale și nu renunța nici o clipă să o împlinești. Nu te neliniști – e timp pentru toate și toate la timpul lor.

- când cei doi vor fi unul – adică ceea ce ești în sinele tău și ceea ce exprimi lumii – atunci vei avea puterea unui fiu/fiice de Dumnezeu.

Un an magnific vă doresc! Un an cum vă place! Un an în care să deveniți cât mai stăpâni pe voi înșivă și cât mai aproape de Dumnezeu.

La mulți ani 2020!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)