Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Totul despre iubire… si karma

Totul despre iubire… si karma Nu sunt sigură că vreun om trăitor pe Pământ, poate spune chiar totul despre iubire, un sentiment divin, evident, deși titlul articolul meu a fost inspirat de titlul filmului americam de altfel destul de drăgut și incitant „Totul despre sex”. Și asta desigur nu întâmplător pentru că cineva m-a întrebat de curând dacă sexul are vreo legătură cu iubirea. Lucru la care mă gândeam de o vreme și eu.

Are uneori, alteori nu. Se poate face sex fără iubire, însă nu există iubire împlinită fără sex. Exclud aici alte forme de iubire și voi încerca să explorez tărâmul celei mai importante forme a acestei stări a sufletului, iubirea dintre bărbat și femeie, pentru că este acea formă de iubire ce ne apropie cel mai mult de Dumnezeu.

De ce? Pentru că este dincolo de instincte. De instinctul de perpetuare a speciei, în ceea ce privește copii, de instinctul de grup în ceea ce privește prietenii, de frica de singurătate în ceea ce priveste părinții sau unele persoane aflate pe un loc sau altul în viața fiecărui om, de dorința e a fi bun, de a ne face datoria, de milă sau și mai ales de frica instinctivă de a nu trăi cele ce le-am provocat celorlalți, tot un instinct de conservare de fapt, un instinct karmic. Instinct bazat pe o lege spirituală adânc întipărită în sufletele noastre, legea karmei, de care multi n-avem habar. Lege ce totuși poate fi ocolită în anumite împrejurări. Vă voi spune în acest articol în care.

Însă ar trebui să fim conștienți că deseori oamenii nu știu care e karma lor reală și de ce ne manifestăm uneori, cum ne manifestăm față de anumiți oameni, și care sunt cauzele efectelor pe care le suportăm. E drept, unii par că nu au aceste instinctie însă… este o altă discuție, de fapt le au dar le manifestă prin fapte contrarii, sau printr-o polaritate inversată.

IUBIREA NU ȚINE DE INSTINCTE…

Ce înseamnă instinctele pe care toți le avem?

Iubirea este cea care de fapt face diferența între animale și om. Sau între omul primitiv și omul divin, evoluat. Există o ramură în psihologie numită psihologie genetică. Ea ne vorbește despre instictul barbaților de a face sex cu cât mai multe femei, instinct pornit de la ideea necoștientizată de cele mai multe ori, de a-și asigura urmași cât mai mulți, deci de perpetuare a speciei. Despre dorința femeii de a avea un barbat numai pentru ea, deoarece el trebuie să aibă grijă de urmași, iar dacă el face sex cu altele poate avea și alți urmași. Iar dacă ar avea urmași cu mai multe femei, atenția acordată copiilor ei ar scădea, s-ar împărți cu cei ai celorlalte. Astfel ai ei ar avea mai puține bunuri materiale, dar ar fi și mai puțin protejați. Și poate… undeva în adâncul sufletului știe că astfel și ea ar primi mai puțin. Și atenția acordată ei însăși s-ar risipi. Deci gelozia este astfel justificată. Fiindcă întotdeauna într-o relație, indiferent care ar fi natura ei, atenția sau importanță acordată este primordială.

CE ESTE DINCOLO DE INSTINCTE?

Este o dorință tainică a omului de a trăi veșnic, de a cunoaște infinitul și de a cunoaște cine este el, ce se va întâmpla cu el după ce această viață se termină, de a ști dacă am fost creați de cineva și dacă da, cine este acela si ce-a vrut el de fapt. Nu pot spune că aceasta ține doar de instinctul firesc al fricii de moarte. Toți îl avem. Este vorba de mult mai mult decât acesta, este vorba de dorința de a-l cunoaște pe Dumnezeu.

Privim uneori către stele și simțim deseori un dor nespus de ceva. De fapt e infinitul ce ne atinge sufletul. Infinit ce rezonează cu infinitul din noi.

MOMENTUL TREZIRII…

Toți avem această dorință ancestrală, dar numai că unii suntem conștienți de ea. Pentru că există o evoluție firească a fiecărui suflet, evoluție ce ține atât de vârsta astrală, cât și de experiențele avute de suflet de-a lungul veacurilor. Când devenim conștienți de această dorință mai exact de dorul de Dumnezeu, începem să căutăm cunoașterea spirituală. Este o căutare a sufletului care dorește de fapt vindecare. Pentru că această dorință nu se naște fără o cauză, fără un imbold, fără ceva care să ne zguduie ființa și viața. Fie o situație neplăcută de viață indiferent ce aspect atinge, fie o criză existențială, adică un moment în care chiar dacă avem totul, nimic nu ne mai dă satisfacție, mai exact ceea e avem și/sau facem nu ne mai dă acea stare de bine, de împlinire, de sens al vieții.

Iar acest ceva ne determină să căutăm firesc rezolvarea situației. De fapt căutăm vindecare. Vindecarea sufletului de dorul de Dumnezeu.

DUMNEZEU ESTE ÎN NOI TOȚI…

Firește nu avem practic cum să fim și aici și în Împărăția cerurilor. Chiar dacă știm deja că El este în noi, chiar dacă suntem buni și facem bine, vom simți totuși încă acest dor. E un lucru cert și experimentat nu doar de mine, ci și de alții. Atunci putem găsi un substitut, un înlocuitor… de fapt vom dori să trăim STAREA DE UNITATE. Adică „Starea de Dumnezeu întrupat”.

Această stare nu se trăiește cu mintea, care aparține preponderent conștiinței, deci stării de dualitate materializată prin clasificarea lucrurile în tot felul de polarități bine-rău, yin-yang, trebuie-nu trebuie, bărbat-femeie, lumină-întuneric, etc,

Starea de unitate, este starea de Dumnezeu, e starea de dinainte de existența conștiinței. El conține ambele polarități. Însă el există atât în lumea materială, cât și dincolo de ea în lumea nevăzutului.

AVEM MINTE ȘI SUFLET… AMBELE FIIND NECESARE

Noi oamenii trăim atât în lumea substanței cât și în lumea sufletului. Pentru a trăi și coordona lucrurile în lumea substanței (în materie) avem nevoie de minte, altfel nu am putea funcționa. Avem nevoie să știm că focul arde, că lovitura doare, avem nevoie sa face ceva pentru a avea anumite lucruri necesare vieții. Și e firesc așa. Mintea nu e ceva rău. Dar nu ne ajută când e vorba de… infint, de lumea nevăzutelor, de CELE CE… NU POT FI CUPRINSE CU MINTEA.

Pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu pe deplin avem nevoie de suflet. EL este acea voce din noi, care deseori ne contrazice mintea, dar o face prin argumente emoționale, prin senzații și sentimente. Sentimentele fiind acele senzații și emoții ce durează, nu stări trecătoare de moment. Acel ceva misterios ce ne îndeamnă să mergem în anumite locuri fără să știm rațional de ce, să fim atrași de anumite persoane, fără să avem o justificare de ce acelea și nu altele, să facem anumite lucruri fără o logică prea clară.

IUBIREA E O STARE…

Când cele două sunt conectate, în sensul de a fi puse într-un acord, atunci ne simțim bine, simțim o STARE DE ELIBERARE. De ce anume ne eliberăm? De povara distaței dintre noi și Dumnezeu.

DE CE IUBIREA E IMPORTANTĂ?

Pentru că ea e singurul aspect al vieții ce ne atinge ființa complet, deplin și total. Ea une��te contrariile. Atât la nivel fizic, cât și la nivel mental și spiritual. Este vorba despre unirea polarităților barbat-femeie, pe toate cele 3 niveluri și aspecte alte vieții: suflet, minte, trup. Una fără alta nu e iubire. Doar astfel se transformă dualitatea în unitate.

RAREORI ÎNTÂLNIM IUBIREA… DE CELE MAI MULTE ORI EXERSĂM

Și e firesc așa. Nu putem ști de la început… suntem exploratori prin însăși natura noastră.

Nu cred ca putem iubi într-o viață de mai multe ori. Fapt pe care mai demult nu îl conștientizăm. Când iubești în mod real nu te desparți de cel iubit. Pur și simplu nu voluntar, nu prin alegere proprie, nici o clipă. Iar acesta ESTE UN ADEVĂR. Știu cupluri… putine ce-i drept ce au trăit în iubire zeci de ani. Nu în căsătorii de conveniență, ci în iubire reală. Prea puține din păcate.

Însă e firesc să explorăm, pentru a afla ce este de fapt în spatele atracției.

De cele mai multe ori suntem la început atrași fizic de cineva. E firesc, e vocea naturii, instinctul perpetuării speciei ce nu ține de iubire neapărat, acel ceva primordial. Și pot spune că nu contează prea mult cum arată persoana, ci contează dacă nouă ne place. E vorba despre energetica fiiței, sau altfel spus rezonanța. Apoi începe jocul. Potrivirea sau nepotrivirea căutate de toți. Însă acest lucru face și diferența. Când iubim cu adevarat nu ne derajează anumite idei diferite, sau contrare, nu ne deranjează că uneori putem fi în contradicție cu persoana. Pentru că în acest caz nu poate fi vorba decât de diferențe și contradiciții minore, sau de contradicții menite să ne completeze ființa, s-o trezească, n-o îmbogățească, nu s-o schimbe în altceva.

Uneori suntem convinși că iubim, dar de fapt exersăm. Sau doar căutăm. Ne simțim atrași, dar în cele din urmă realizăm că de fapt a fost vorba de o atracție fizică, sexuală, instinctivă. Diferențele între oameni sunt prea mari pentru a forma o UNITATE. Si atunci ne despărțim și căutăm altceva. Uneori suntem conștienți ce căutăm, alteori nu știm ce facem, dar asta facem.

IUBIREA REALĂ EXISTĂ ȘI E UN MOD NATURAL DE TREZIRE A SUFLETULUI.

Ea ține de divin, nu de uman. Ține de lumea nevăzutelor, de faptul că doar prin ea ne putem apropia de divinitate, deoarece ea atinge sufletul făcându-l VIU, cu adevarat VIU – ca echivalent al TREZIRII pomenită de spiritualitate. Trezirea se mai poate face prin tehnici energetice grele și de durată, nu e vorba aici de reiki, de cursuri spirituale sau de forme soft de yoga, ci de tehnici grele practicate doar prin țări ca Tibet sau India și foarte rar în tările occidentale.

Iubirea face acest lucru în mod NATURAL. De ce? EA face sufletul să vibrele la frecvețe înalte apropiate de cele ale ÎMPĂRĂȚIEI CERURILOR, transformând astfel realitatea. Da. Realitatea trăită devine alta pentru că doar IUBIREA are puterea de a ne muta pe o altă linie de destin. UNA DIVINĂ. ÎN CARE DEVENIM UNA CU TOT, ȘI DUMNEZEI ÎNTRUPAȚI.

AM SĂ VĂ SPUN O POVESTE…

O poveste karmică ce poate că este reală. Credeți ce vreți nu contează… eu știu ce să cred, pentru că este povestea mea. Am intrat în această poveste treptat, prin vise diverse aflate la distanțe mari în timp, vise pe care la început nu prea mi le explicam. Apoi istoria încarnării mele trecute mi-a fost revelată de o clarzăvătoare, când eram pe la începutul drumului meu spiritual. N-am știut ce să cred. Însă după o vreme au urmat alte vise. Totul s-a legat, totul s-a confirmat, totul mi-a fost ulterior revelat chiar mine în conversațiile mele cu divinitatea.

Eram într-o mănăstire, trăiam sub forma unui preot cu har. Aveam harul din vieți în care fusesem astrolog hindus, și din viața în care fusesm vindecător în China (Tibetul de azi). A avea har înseamnă a avea darul de vedea în nevăzut și de a vindeca oameni, sau de a le arăta realitățile lor sufletești. Dar acest har nu e întotdeauna echivalent cu necesitatea de a te retrage din lume. Sunt lucruri distincte deseori. Am vazut azi clarvăzători trăind în lume și bine ancorați în material. Pe atunci nu știam. Știam doar că am o atracție mare spre spiritualitate, cunoaștere și Dumnezeu.

Într-o zi a venit la mine, am cunoscut-o din prima clipă ca fiind perechea mea de milenii. Am fost atras de ea și nici ea nu mi-a rezistat. N-am mai fost preot, am fost alesul ei, iar ea a fost iubita mea. Însă vocea conștiinței nu mi-a dat pace. Făcusem un jurământ făță de biserică și față de Iisus, un jurământ de celibat. Am părăsit-o deși o iubeam, însă din acel motiv, n-am mai putut fi un preot bun. În final am părăsit și biserica. Nu… nu eram pregățit să reunuț la lume, și poate nu asta era menirea mea. Poate trebuia să ajut lumea altfel, făcând altă meserie, nu prin a mă retrage ca să mă rog pentru alții. Ce ușor e de spus. Ce greu e de trăit așa ceva.

Iubirea pentru ea, niciodată nu mi-a dat pace. Am știut că și ea suferă și că și ea mă iubea. Nu m-a înțeles atunci. Nu înțelegea de ce dau atâta importanță legilor spirituale. Apoi datorită vremurilor tulburi și a schimbărilor intervenite n-am mai întâlnit-o în acea viață. Pe atunci nu existau telefoane, și nici zeul internet, din fericire… sau din păcate…

SUFLETELE NU AU POLARITATE…

Sufletele își schimbă deseori polaritatea sub care se manifestă. Avem în noi ambele polarități yin și yang, dar alegem să manifestăm una din ele, prin aspectul de barbat sau femeie, pentru a învăța diverse aspecte alte vieții. Deși în viețile mele trecute în 90% din încarnări am fost barbat, am trăit de căteva ori și ca femeie, la fel și acum am ales să vin ca femeie. Poate… pentru a o înțelege pe EA. Nu… nu suntem ea sau el la nivel de suflet. Sufletul nu are sex, sufletul fiind de natură divină nu are polaritate.

ATUNCI și ACUM… DINCOLO DE KARMA

Acum am înțeles multe și multe manifestări ale karmei din viața mea. Îl privesc pe Iisus cel din icoana mea și vorbesc cu EL. Îmi place mult această icoană pentru că EL cel despre care știu că este Dumnezeu întrupat, seamănă cu ființa Iisus ce a trăi acum două milenii pe Pământ.

Îi spun: iartă-mă că te-am trădat… N-am vrut, dar n-am putut mai mult.

Îmi zâmbește și-mi spune: DA… M-ai trădat însă nu în felul în care crezi tu.

Îl privesc nedumerită. Mie mi se pare că lucrurile sunt destul de clare.

Îmi spune: Eu sunt viu, și trăiesc în inima ta. Pe mine cel viu m-ai trădat, pe mine respingând și trădându-ti iubirea.

Dar… Doamne… făcusem un jurământ de celibat! Eram o ființă căsătorită cu TINE, dar eu mi-am lipit inima de un om.

Tot ce ai făcut a fost să-ți asculți conștiința. Mintea duală ce face legi și reguli pe care sufletul nu le poate înțelege și uneori când nu e pregătit nici nu le poate respecta. Chiar dacă i-ai fi respins de la început iubirea, ea tot te-ar fi căutat. V-ar fi fost imposibil să faceți altfel, pentru că imposibil este să-ți sfidezi sufletul. Nimic nu este întâmplător și nimic nu se miscă fără rost în LOGICA MEA COSMICĂ. Iubirea vie din inima ta a rămas.

În sfârșit mi-am înțeles adevarata greseală. M-am grăbit să mă desprind de lume, am ales să fiu ceva ce nu eram și am sfârșit prin a răni două suflete. Îl privesc în continuare plângând. În inima mea știu că este adevarat.

EL tace și mă iubește necondiționat.

După un timp mă liniștesc și întreb: mi-am creat karma. Acum ce mă fac?

Nu-mi mai vorbește. Oare e supărat?

Îmi revin un pic. De fapt… ce e karma? Legea cauzei și efectului… Deci acum va trebui sa suport o iubire imposibilă. Va trebui să suport respingerea persoanei iubite și apoi singurătatea sufletească. Bine-mi trebuie.

Simt cum ochii LUI devin vii și îmi ating sufletul. Îmi transmite ceva, ceva dincolo de cuvinte: iubire, toată iubirea LUI. Abia atunci încep să înțeleg și să plâng. Venirea Lui pe Pământ a fost tocmai pentru a ne scoate din legile karmei. Dacă până atunci se vorbea de "Legea talionului" la evrei, sau ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, de legea cauzei și efectului la alte popoare, EL a venit aici pe pământ pentru a le schimba. Pentru a uni contrariile în unitate, pentru a ne plasa dincolo de judecăți și mai ales de condamări. De la venirea lui legea karmei funcționează după alte principii. PEPEAPSA s-a transformat în VINDECARE.

Abia atunci am înțeles că sunt liberă să iubesc. Că iubirea nu poate veni în viața nimănui ca pedeapsă. Pentru că PEDEAPSĂ și IUBIRE sunt cuvinte cu înțelesuri CONTRARE. Pot spune că într-un fel sunt polarități. Iubirea prin natura ei e vindecare.

Iubirea… Ce e iubirea?

E unitatea noastră cu noi, cu perechea noastră din ceruri pe care o întâlnim pe Pământ, și cu Cel ce a creat tot.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)