Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Intrigile – uneltele diavolului

Intrigile – unealta diavolului Imaginează-și că ai avut cândva o prăjitură preferată? O prăjitură atât de bună încât atunci când o mâncai simțeai bucurie, pace și uitai de toate grijile lumii. Și după masă te simțeai bine, sătul și fericit. Nu-ți trebuia nimic altceva. Era momentul ăla bun, cu urmări relaxante. Te duceai la aceeași cofetărie și ți-o ofereai când și când. Apoi într-o zi prăjitura nu a mai avut același gust. A devenit searbădă, parcă îi lipsea ceva, ori i se adăugase un ingredient ce strica acel gust minunat. Ți-ai spus că poate... „s-a întâmplat”, că... data viitoare prăjitura va avea iar gustul ce te teleporta în Rai. Și totuși, ai constatat că gustul n-a revenit, dar totuși s-a schimbat iar, e mai aromat, dar acea aromă strigă tare a artificial și nu-ți place. După ce-ai mâncat te-ai simțit dezamăgit, ai avut o stare neplacută și în cele din urmă te-ai enervat pe cofetar. Ce naiba a făcut cu acel lucru bun!?!

Aveai să afli cumva că bucătarul a schimbat rețeta, pentru că așa i-a spus cineva. I-a spus că e la modă alt gust, că trebuie să folosească anumite ingrediente care vor amplifica aromele, apoi altcineva i-a spus că trebuie să schimbe cantitățile și să adauge culoare, fie ea și artificială, așa se va vinde mai bine. Un altul i-a spus că ar trebui să schimbe forma prăjiturii, și să-i adauge ceva mai mult sirop. A ascultat de toți, până n-a mai rămas nimic din rețeta aceea originală. Rețeta originală era rețeta lui, și era inspirată.

Deseori așa e și cu oamenii, își schimbă felul lor original și inspirat de planul divin și trăiesc sub influența anumitor “binevoitori” și astfel totul se schimbă, relația cu ei își pierde charmul inițial, pentru că pur și simplu nu mai a rămas mult din sufletul lor. Simți că ceva s-a schimbat, că originalul a plecat undeva. Acel om “nu mai e el” în relația cu tine, a devenit un amestec al personalităților acelora care i-au ocupat sufletul, sau altfel spus l-au influențat.

Schimbarea e firească, dar nu astfel...

Toți ne schimbăm și evoluăm cu timpul, însă eu vorbesc aici de schimbări rapide, nejustificate și dezamăgitoare. Toți avem modele de la care învățăm, autori preferați, ori vreun prieten cu o experiență mai mare care ne ghidează uneori.

Însă multe relații s-au făcut praf, din cauza intriganților, a acelora care au dat sfaturi necerute, provenite din propriile frustrări, ori din răutatea, ori invidia pe cel... sfătuit astfel.

Dacă prăjitura e RELAȚIA, iar bucătarul e SUFLETUL, ar fi bine ca pentru a păstra gustul magic al prăjiturii preparate, bucătarul să nu asculte decât de un singur Master Chef, și anume Dumnezeu. Nu mama, nu tata, nu falșii prieteni...

Și atunci, chiar dacă vă place să socializați, chiar dacă ieșiți la o cafea/bere cu prietenii, nu vă lăsați influentați de:

- Problemele lor personale;

Oamenii au tendința de a-și povesti viețile, uneori cu detalii, deseori subiectivi, iar povestea trezește în tine emoții și uneori revoltă și frici. Firește, de-asta există prietenii, ca să-și mărturisească problemele, însă nu trebuie să preiei emoția lor și nici povestea lor personală. Ea e rezultatul karmei lor, a personalității lor, și a caracterului lor. În plus – firește - e povestită... subiectiv. Din aceste povești ale altora se pot naște...

- Generalizări și șabloane;

Cum că... femeile ar fi... „cicălitoare, rele și proaste”, „nu te poți înțelege cu sexul frumos”. Dacă ai doi prieteni și ambii au probleme în relații, înseamnă că așa ceva e firesc, deci vei avea și tu mult de tras dacă vei avea o relație. Automat această credință va tinde să devină realitate, pentru că așa funcționează credințele. Dacă prietenele îți povestesc cum au fost înșelate, tratate cu răceală sau cu duritate, vei spune că bărbații sunt... – pardon domnilor – „niște porci”. Sunt... „curvari, violenți, ori bețivi”. Poate... Dar EXISTA și bărbați minunați. Trebuie doar să ai răbdarea să cauți și mai ales să nu te iei după... ceilalți. Nu le transforma în șabloane ce vor conduce sufletul tău. Alte generalizări: blondele sunt proaste, țiganii sunt hoți, și doctorii și popii spăgari. Aceste lucruri sunt uneori valabile, însă uneori nu înseamnă întotdeauna, ci doar uneori. Viața ta e a ta... iar oamenii UNICI.

- Gura lumii – latră, dar las-o să latre...

Nu mușcă. Singurul care te poate răni e orgoliul. Orgoliul tău. Propriile temeri și prejudecățile sociale. Sfaturi date de cei ce se tem că alții ar putea trăi fericirea ce n-au trăit-o ei înșiși, pot să te îndepărteze de INIMA ta. “Nu umbla cu aia că a fost măritată”, „nu intra în relație cu ăla că e divorțat”, „nu te uita la o femeie dacă e cu câțiva ani mai mare ca tine” - și aici nu pot să nu amintesc de un anume... Macron. Da, acel tip îndrăzneț care și-a urmat visul inimii fără frici și fără prejudecăți, da acela care... nepăsându-i de vorbe, s-a însurat cu profesoara lui – după ceva ani în care a crescut și fost capabil să susțină o familie, el a rămas fidel visului său și dorinței inițiale, chiar dacă ea e mamă a trei copii, și... cu 25 de ani mai mare ca el, a trebuit să de divorț. După cum se vede l-a „lovit rău soarta pentru acest gest”... a ajuns președintele Franței. Ăsta da om cu personalitate, și un adevărat stăpân al destinului său. N-a ascultat de prieteni... deloc.

- Caracterizări reale ori mai puțin reale;

O știu eu pe aceia e... „una din alea”. Îl știu eu pe cutare, „nu vei face casă cu el”. „Sau... nu te uiți la ea?!? E nasoală. Nu te uiți la el?!? E un sărăntoc.” Dar SUFLETUL tău VEDE altfel. El vede prin filtrul PROGRAMULUI său spiritual, sau altfel spus, prin FILTRUL DIVIN. Și își cere dreptul la experiența după care tânjește. Tu nu știi de ce el vrea să iubească o anumită persoană, de ce vrea să locuiască într-un anumit loc, să viziteze o țară, ori să practice o anumită profesie. Doar – sufletul - știe. Pentru că el are propriile lecții. Uneori lecția nu te conduce la trăirea unei relații perfecte, ori a unei realități ca-n visele tale. Uneori lecția nu e despre o călătorie magnifică, nici despre o viață de milionar. Ci doar despre CURAJ, VOINȚĂ, CREDINȚĂ ȘI ÎNCREDERE. O lecție de viață, importantă, ce va folosi în EVOLUȚIA TA SPIRITUALĂ.

- Sfaturi bazate pe nimic;

Unii dau sfaturi bazate pe invidie, alții dau sfaturi bazate pe teorii psihologice false, alții dau sfaturi după ureche, ori folosind pentru a se da mari înțelepți celebrul... copy-paste, turuind ca papagalii despre cele auzite... cumva. Unii dintre aceștia, chiar dau sfaturi bune, dar potrivite pentru ei și personalitățile lor, care nu au lucruri comune cu tine. Puțini sunt adevărații clarvăzători și/sau psihologi care citesc ca-ntro carte în oameni. Iar aceștia deseori nu dau sfaturi. Și chiar dacă dau eu sunt de părere că trebuie să le urmezi doar dacă concordă cu... inima ta, și sunt conforme personalității și viselor tale. Eu am trăit o astfel de experiență, primind un sfat ce era foarte aproape de adevăr. Însă nu am putut crede și astfel am mers înainte dorind să experimentez. Și... am făcut bine. Cum altfel aș fi putut să-mi schimb sufletul, să înțeleg și să prelucrez anumite emoții, trăiri, sentimente? Cum aș fi putut să-mi învăț lecția din relația aceia?

NU FII SUPERFICIAL, FII DOAR... TU

Toate aceste lucruri despre care am vorbit mai sus pot fi considerate intrigi. Adică implicări nedorite în viața altora. Chiar dacă nu sunt exact ca la carte, sau... ca în dicționar, despre acest lucru e vorba. E vorba de un amestec din afară. Un amestec menit să strice, să despartă, să divizeze. Chiar dacă vorbim doar de despărțirea de ceva, ori de cineva din sufletul tău.

Uneori aceste intrigi sunt chiar teste, da TESTE DATE DE DUMNEZEU. Ca să vadă cât de bine îi auzim vocea, cât de multă încredere avem în noi, cât ne multă voință avem și cât ne prețuim visul, sau o anumită persoană.

Alteori sunt uneltele răului – da, forțele răului sunt reale, există - care vor să ne îndepărteze DE NOI ÎNȘINE, și ne conduc spre dezastru. „Diabolo” mai e tradus și ca A DIVIZA. El fiind „marele divizator”. Iar aici vorbim de despărțirea de dumnezeirea ce ne-a trimis aici cu un vis de împlinit, cu o iubire de trăit, cu un program de învățat, etc.

Ascultă-i pe toți, dar... întreabă-ți sufletul;

Nu putem închide ușile și ferestrele vieții. Nu putem fugi de prieteni, nici de părinți, ori alți... binevoitori. Uneori e bine să ascultăm, chiar e bine să fim deschiși la sugestii. Însă e ESENȚIAL SĂ NE URMĂM SUFLETUL.

NU E SIMPLU. E GREU.

Da, e greu să-ți urmezi sufletul într-o lume în care nu mai există valori, în care tot ce e superficial e la modă, în care a fi ALTFEL DECÂT TURMA, e sinonim cu a fi ori nebun, ori rău, ori a te trezi izolat. O lume în care orice efort, orice act de voință sunt catalogate deseori ca fiind aberații. E greu să-ți ții cârma drept pe o mare agitată, ce reflectă stadiul evoluției de ansamblu în care ne aflăm: kali yuga.

Însă în inima ta se află unica șansă.

O șansă să fii un învingător.

Iar a fi învingător înseamnă să-ți urmezi visul, să-ți trăiești iubirea, să pornești în călătoria dorită, să-ți trăiești și să-ți experimentezi programul cu care ai venit pe Pământ. Nu venim aici să fim frumoși, deștepti și bogați întotdeauna. Venim să experimentăm, iar prin experiențele vieții să creștem, să luăm examene, să ne elevăm sufletul.

Deci... urmează-ți visul oricare ar fi el. E unicul lucru ce îți aparține și va fi veșnic al tău...

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)