Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Iertarea - un subiect controversat

Iertarea „Se spune că e bine să ierţi, dar mă tem că dacă fac asta, o să mă răneasca din nou, şi iar şi iar...” Am auzit deseori fraza asta şi deseori am experimentat eu însămi adevărul său. Până când m-am apropiat de adevarul tainic al lucrurilor.
Observ însă ca deşi se vorbeşte de ea de mii de ani, persistă încă multă confuzie în privinţa aceasta. Am scris mai demult un articol despre iertare pe site-ul Lumea spirituala, aici nu fac decat sa adaug o completare, o clarifiare, o subliniere, spuneţi-i cum vreti...

Şi anume: A IERTA nu este acelaşi lucru cu A TE ÎMPĂCA!

A te împaca cu cineva ce ţi-a gresit deseori... presupune reluarea unei relatii problematice. Presupune să intri într-un joc epuizant ce te goleşte energetic.
A ierta e o alegere interioara şi strict personală. O alegere echivalentă cu eliberarea sufletului de persoana ce ţi-a greşit, cu înţelepciunea de a privi detaşat situaţia şi de a te îndeparta de ea. Înseamnă să te îndepărtezi de persoană, dar să te apropii de Dumnezeu, pentru a înţelege care e partea ta din problemă şi a te echilibra.
A IERTA înseamnă să înţelegi că nimeni şi nimic nu intră în viaţa ta întâmplător. Ca acel om care ţi-a greşit n-ar fi putut face asta fără acordul tău. Acord tacit.

Tu i-ai permis să facă asta. Fie pentru că nu ai fost atent la detalii şi semnalele ce ţi-arătau clar felul lui de a fi, fie că ai fost slab şi n-ai ştiut să spui da sau nu, fie că nu ai fost capabil să iei o hotărare, fie că ţi-a fost frică să spui adevărul, fie că ai minţit cu un scop, fie că n-ai fost sincer chiar cu tine însuţi… undeva, cumva, dacă cineva te-a rănit, tu eşti coautorul rănii pentru care te plângi.

Dacă ai învatat lecţia atunci mulţumeşte, înţelepteşte-te şi mergi mai departe. Nu vei evolua spiritual dacă te pierzi în lamentări şi plângeri de milă, ori în planuri de răzbunare şi gânduri de ură.

Ai avut o slăbiciune, o vulnerabilitate, viaţa ţi-a arătat-o printr-o altă fiinţa umană. Asta e tot. Fii pragmatic, înţelege, ranchiuna nu-ţi foloseşte ŢIE la nimic.

A IERTA înseamnă mai mult decât să alegi COMPASIUNEA şi IUBIREA în locul judecăţii şi răzbunării. Înseamnă DETAŞARE de gânduri blocante, înseamnă să-ţi SETEZI SUFLETUL pe FRECVENŢE ÎNALTE, pentru al face invulnerabil, atacurilor pornite de pe frecvenţe joase.

Ţin să vă reamintesc, ura e o emoţie distructivă ce leagă de un suflet de altul, la fel ca şi iubirea, însă la polul opus, al distrugerii.

COMPASIUNEA faţă de „inamic” înseamnă înţelegerea faptului că persoana aceea în subiectivismul ei limitat, NU POATE vedea altfel lumea. NU ACUM.
Pentru că numai atunci când cel ce ţi-a greşit îşi va ridica nivelul de conştiinţă, va urca pe treptele evoluţiei spirituale, el va ajunge la un nivel superior ce implică vederi mult mai extinse asupra Lumii şi adevărurilor sale.

IUBIREA faţă de „duşman” înseamnă, dorinţa ca acel suflet ce face şi el parte din divinitate, să poate evolua. Şi dacă Dumnezeu nu-l distruge, nici tu nu poti să-l distrugi. Însă nu uita legea cauzei şi efectului e funcţională. Va trece şi el prin probleme, şi el va fi obligat să înveţe… Va acţiona conform alegerilor sale. Iar acestea sunt problema sa… exclusiv a sa.

Iată şi argumentul forte: succesul e cea mai bună răzbunare. Deci… construieşte-ţi visul şi lupta pentru a-l materializa. Daca ai reuşit asta atunci ai învăţat… ce? Lecţia scrisă în programul ADN-ului tău. Suntem aici cu toţi la cea mai minunată şcoală: şcoala vieţii. Una din cele mai interesante şcoli ale acestui maret Univers.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)