Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


La granita dintre ani...

Cumpana dintre ani Avem nevoie de ani, mai exact de împărțirea timpului pe ani. Pentru că avem nevoie de începuturi și de sfârșituri virtuale, pentru că timpul e un tot, însă noi, ca oameni îl măsurăm, îl împărțim, și-l numerotăm. Și este bine așa, pentru că avem nevoie de asta. Avem nevoie de acestea momente în care privim în noi înșine, și înțelegem ce e important. Dincolo de petrecerile de sfârsit de an, dincolo de rochiile elegante afișate prin cluburi, ori de mesele cu familia ori prietenii, unii din noi avem capacitatea de a vedea dincolo de aceste lucruri și ele atât de necesare și umane, dar atât de trecătoare ca și momentul în care ne bucurăm de ele.

Când ne apropiem de granița dintre ani, trăim unul din acele momente în care tragem linie și adunăm, ori scădem, și indiferent de metodă vedem ce-am realizat. Sunt ani în care realizăm multe lucruri în planul material și ani în care realizăm multe în planul spiritual, sufletesc. De ambele avem nevoie.

Conștienți că încheiem un capitol din romanul personal numit VIAȚĂ, privim în urmă și dacă suntem înțelepți învățăm. Iar rostul învățării este să ne schimbăm, al schimbării este să urcăm trepte, trepte spre cer, un cer luminos, mai exact spre cerul sufletului din noi înșine, fapt ce ne face liberi si împliniți.

Ce e important? Ce ar trebui să învățăm privind în urmă?

Fiecare dăm importanță altor lucruri. Fiecare avem un vis scris în suflet pe care simțim că e necesar să-l dăruim lumii împlinindu-l, dându-i viață prin noi. Un vis compus din multe vise, unele mari, altele mai mărunte, dar fiecare cu rostul său. Fiecare trăiește un rol ales demult, ce face parte din scenariul imens al lumii, un rol ales cândva înainte de a veni aici pe pământ, iar rolul îl ajută în împlinirea visului, face parte din noi, din lume și din lumile nevăzute.

Însă indiferent de vise… de visele personale…

Privind în urmă am înțeles ce este cu adevarat important pentru noi toti: LINIȘTEA SUFLETEASCĂ. O liniste REALĂ, acea liniște de dincolo de măști. Iar unii poartă măști chiar față de ei înșiși. Iar liniștea ți-o dă doar întâlnirea cu cea mai importantă persoană din viața ta: tu înșuți. Tu cel adevarat, tu cel de dincolo de legile scrise ale lumii.

De ce e acest lucru important?

Până nu te întâlnești cu tine nu-ți poți găsi liniștea sufletească, iar până nu-ți găsești liniștea nu-ți poți împlini visul real al sufletului. Adică motivul pentru care esti acum, aici, pe Pământ.

Ce înseamnă a te întâlni cu tine însuți?

Înseamnă să te iubești cu adevărat. Și simt cum unii întreabă: adică? Să te accepți așa cum ești, bun sau rău, gras sau slab, deștept sau prost, nebun sau înțelept, să-ți accepți slăbiciunile și defectele, și să-ți admiri fără exagerări inutile calitățile și atuurile. Și iarăși simt cum unii își spun: dar asta nu e evoluție spirituală!?! La ce ne îndemni tu aici!

Iar eu vă voi răspunde: ESTE EVOLUTIE SPIRITUALĂ, pentru că ESTE IUBIRE. În plus de asta, în pofida tuturor cursurilor afisate pe net ce promit transformări fantastice într-o zi, două… trei, desigur contra cost, e bine să fim conștienți că evoluția spirituală nu se poate face forțat! Necesită timp, experientă, și experiențe, în NU ultimul rând, dar NU neapărar necesar, un maestru înțelept.

Nici o plantă nu poate deveni într-o singură zi, din sămânță pom!

Iubirea e soarele ce ne ajută să creștem. Iar prima ființă pe care e necesar s-o iubim suntem noi. Toți avem în noi dualitatea, iubirea e dincolo de judecăți, e dincolo de condamnări, e dincolo de ambiții și legi. Începe cu iubirea și ea te va ajuta să fii bun. Începe cu condamndarea și ea te va transforma într-un om slab, un om departe de el însuși, de puterea naturală din el, putere ce se pierde în judecăți și prejudecăți.

Cum să te iubești? Începe cu lucruri simple… cu acele lucruri ce-ți dau… liniștea sufletească și crează decorul. Sau scena pe care îți vei juca rolul. Fii sincer cu tine, fii îngăduitor, fii bun, fii relaxat, fii liber, fii conștient… DA, fii conștient că orice ai face și orice ai realiza, omenirea nu-ți va ridica niciodată „o statuie”, iar dacă totuși o va face, oamenii vor privi o clipă statuia, vor simți admiratie, ori invidie și-apoi… își vor vedea de… viața lor. Să mai adaug ceva? Nu… sigur că nu… dacă ai înțeles asta cu siguranță nu mai e nevoie.

Ce înseamnă liniștea sufletească?

Energia limpede, clară, puternică și ușor de direcționat, din care se construieste visul. Sau haideți să mă exprim altfel. Faptul că ai devenit conștient că trăiești pentru tine, nu pentru a-ți fi admirată „statuia”. Se simte, fiecare o simte în felul său.

Ce înseamnă visul real al sufletului?

Visul fiecăruia e diferit, însă toți avem un vis de bază scris în ADN-ul nostru al tuturor. O relatie de iubire în care să ne simțim liberi, noi înșine sau mai exact acceptați și înțeleși. Puțini sunt oamenii care își pot construi visul fără să-și fi trăit ori să fi înțeles iubirea măcar pentru o vreme.

Însă visul real al sufletului conține si alte elemente personale. Acele elemenete, ce ne oferă bucurie dincolo de părerile lumii, dincolo de „statuie”, da… iarăși revin la ea. De ce? Pentru că deseori suntem amăgiți de visul lumii, de visele păriților nostri, sau de visul altora, ignorând vocea sufletului, sau ignorând că avem o voce a sufletului. Și atunci ne lăsăm seduși de ideea că “așa se face”, sau de tipare de genul „dacă X e fericit făcând asta voi fi si eu”, sau „dacă Y câștigă bine din asta voi câștiga și eu”… iar toate acestea deseori nu țin de visul personal.

Visul personal e scris în noi toți, și e compus dintr-un complex de vise. Unele simple, umane, banale… iar altele provocatoare, altruiste, înălțătoare.

Începe un nou an, și asta e bine. O iluzie născută din mintea umană ce împarte timpul în etape. O iluzie benefică, necesară, a��a cum am mai spus deja.

Ne facem planuri, promisiuni, speranțe și vise. Pe unele le ținem, pe marea majoritate le ignorăm în continuare. Timpul e liniar, cel puțin din punct de vedere uman. În fond nimic nu se schimnă și totuși numerologic ceva s-a schimbat.

Bun venit 2016!

Vorbim de anul 2016 – un an nou si un an „nouă”, adică 9, o altă vibrație ar spune unii, o altă etapă, spun altii. Un an al spiritualității, ar spune numerologii. O iluzie ar spune cei ce cunosc cu adevărat tainele universului. Tipul și spatiul așa cum le vedem de aici cu ochii trupului sunt iluzii. E o… (altă) realitate!

Și totuși… tocmai această iluzie e cea care aduce ceva nou. Credința a miliarde de sufletele că ceva s-a schimbat, că ceva este nou, transformă iluzia în realitate. Teoria OBSERVATORULUI, sau o anume parte de ea, pentru că și ea e acum discutată, mai exact discutabilă, realitatea ei depinzând de anumiți parametri.

Și atunci ce poți face?

Privește o clipă în urmă, la pașii lăsați de sufletul tău și vezi cum a fost drumul, înțelegi care au fost lecțiile și care provocările. Înțelegi ce ți-ar fi benefic să schimbi și apoi trimite sufletului tău un zâmbet. Are nevoie.

Suntem aici ca să experimentăm, nu ca să câștigăm bătălii, suntem aici ca să înțelegem, nu ca să luptăm cu viața ori cu noi înșine, și atunci când vom înțelege pe deplin că noi suntem creatorii iluziei, atunci vom găsi adevărul. El ne va face liberi… așa cum spune Iisus.

Însă până atunci… privește în urmă, înțelegi, apoi întoarce-te și privește înainte, mai înțelept cu un an sau cu o etapă de timp. Privește înainte pentru că a privi înapoi înseamnă să stai cu spatele la viitor.

Fă-ți planuri dar fii conștient că ești om și poate nu te vei ține orbește de ele, că poate nu vei realiza tot. Dorește-ți, dar DOREȘTE-ȚI LIBER.

E o ARTĂ ce e drept, nu se învață ușor. Nu-ți promite nimic, nici ție, nici altora, fii conștient doar că nimic nu depinde NUMAI DE TINE, totul depinde de tine și de cel mai bun prieten al tău: Dumnezeu.

Deci fă-ți din EL cel mai de seamă PRIETEN. Cam asta e tot…

Vă doresc un an nou plin de bucurii, pace în suflet și vise frumoase împlinite!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)