Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Ce ne face cu adevarat fericiti

Fericire Toți am cunoscut această senzație, măcar o dată în viață. Sunt oameni care spun că nu poți fi fericit tot timpul, că fericirea e dată doar de anumite momente în care simțim o stare de bine extrem, de bucurie, de armonie și împlinire. Alții spun că fericirea e drumul însuși și nicidecum atingerea scopului. Iar această afirmație se pare că îi aparține lui Buddha.

Ce e fericirea? E acel ceva pe care toți îl căutăm și de care avem nevoie, o nevoie psihică, sufletească, dar care se răsfrânge asupra întregului corp, pentru că, ele sunt legate și depind unul de celalalt. Emoțiile ne construiesc sănătatea trupească, iar sănătatea corpului ne dă o stare firească de bine. Suntem construiți astfel încât să căutăm binele.

Eu cred că fericirea e o stare naturală a sufletului, că nu poate fi dată de nimic din exterior, chiar daca exteriorul contează. Exteriorul e doar o oglindă a sufletului și a credințelor bine ascunde în noi. Desigur, ea poate varia ca intensitate, pentru că viața nu ne întinde întotdeauna un covor roșu ce ne conduce direct spre succes.

Dar haideți să fim practici și să vedem ce ne poate face cu adevărat fericiți dincolo de filozofii și teorii psihologice.

- împlinirea dorințelor – sau atingerea obiectivelor.

Acele momente când dorințe mai mici, sau mai mari se împlinesc, iar ele ne aduc bucurie și senzația de obiectiv atins, de ajungere la destinație – fie chiar și dacă ar fi o excursie, o cumpărătură, întâlnirea cu cineva, și nu neapărat un mare succes financiar ori profesional.

- iubirea – iubirea împărtășită, desigur.

Trăirile date de aceast joc în doi ne fac cu adevărat fericiți, ne apropie de divinitate, sau altfel spus ne dau senzația de libertate și bucurie, de comuniune strânsă cu o altă ființă pentru care contăm cu adevărat, într-un grad mult mai mare decât contăm pentru restul. Iubirea ne dă o energie imensă, ne face frumoși și veseli și darnici. Nu vorbesc aici despre sex, deși poate face parte din iubire, însă el nu ne dă fericire decât dacă e parte din ea, nicidecum ca experiență izolată, strict fizică, separată de sentimentele și emoțiile firești între doi oameni.

- puterea de a dărui – și de a primi un dar.

Ne fac ambele fericiți pentru că iarăși ne dau sentimentul că noi contăm, că suntem în comuniune cu ceilalți, iar binele făcut îl simțim prin empatie. Uneori bucuria de a dărui este mai mare decât cea a primitorului, pentru că ea izvorăște din iubire și abundență. A ști să primești este iarăși o artă și o dovadă de normalitate psihică. Nu intru în detalii aici. Deci e o fericire firească.

- natura și comuniunea cu ea.

Orice om normal psihic se simte bine și fericit în natură, fără a avea o altă cauză sau motiv, ci așa, pur și simplu. Prin ea însăși energia pământului, a copacilor, a ierbii, a apei, dar și energia solară și frumusetea stelelor, ne dau senzatia de libertate, de energizare, de pace și bucurie firească.

- experiențele noi și informațiile noi pozitive.

Să vezi lucruri noi (călătoriile și nu numai), să experimentezi senzații noi, să afli lucruri noi ( cititul, schimbul de informații), într-un cuvânt CUNOAȘTEREA sub toate formele ei ne dă stări de bine. De ce? Pentru că așa am fost construiți. Mintea noastră e precum un burete ce are nevoie de să acumuleze. Da, acumularea e un lucru firesc! Uneori însă, confudăm această necesitate cu cea de a acumula lucruri, și acceasta până la o anumită limită e firească, dar… așa cum am spus, până la o anumită limită! La polul opus se află acumularea de informații negative, date de canalele tv ce emit în continuu știri, în general despre lucruri rele și dezastre, fapt ce ne poate îmbolnăvi, psihic.

- comunicarea fizică și sufletească și sezația de apartenență.

Sau altfel spus prietenii și întâlnirile sociale. Este un alt fel de schimb de informații, de data asta la nivel sufletesc. Ne ajută să știm că nu suntem singuri, că suntem normali și plăcuți, că prezența noastră contează, că suntem doriți și simpatizați, că aparținem cuiva, chiar și numai când și când. A fi împreună cu semenii este o necesitate umană, (și a tuturor fiintelor vii) nevoia de grup, de clan, de armonie cu cei asemenea ție este una ce o dată împlinită ne face fericiți.

Și lista ar mai putea continua cu alte necesități, firești și umane, ce o dată împlinite sau făcând parte din drumul vieții noastre ne dau senzația mult dorită de bine, cum ar fi sănătatea, prosperitatea, succesul, arta, eleganța, etc. Însă împreună cu toate acestea, inclusiv cu tot ce am enumerat mai sus, și dincolo de ele, mai este CEVA. Un CEVA ESENȚIAL FĂRĂ DE CARE chiar dacă le-am avea pe toate acestea, ele nu ar fi decât o aparență, sau altfel spus ceva superficial. Adică n-am trăi o FERICIRE REALĂ.

Iată ce…

Dacă observăm cu atenție cele de mai sus, putem vedea că toate au în comun ceva. Ce? COMUNICAREA. Comunicarea cu ceilalți, cu exteriorul, fie el om, natură, sau animal. O comunicarea pozitivă, benefică, armonioasă. Un schimb echilibrat.

Însă e oare suficient să comunicăm?

NU. NU ESTE SUFICIENT.

Contează, ce? Contează CUM COMUNICĂM, și CE ANUME COMUNICĂM.

Deoarece comunicarea în sine poate fi și foarte superficială, distorsionată, ori falsă. Alfel spus, învăluită de umbre, incompletă, nesatisfăcătoare. Iar toate aceste tipuri de comunicare sunt departe de a ne da o stare de bine, de a ne face fericiți. Ne mințim pe noi și îi mințim și pe alții, și asfel se crează un cerc vicios al falsității, și poate apărea un blocaj la toate cele 3 niveluri prin care se manifestă viața: fizic - material, emoțional-energetic, spiritual – de destin.

Avem neplăcutul sentiment că nu suntem înțeleși. Mai exact că nu ne-am putut exprima și că nu am ajuns la sufletul celorlalți și că nu ne găsim locul în lume. Iar asta ne dă o stare de nefericire. Ne simțim prizonieri în propria viață.

Ce este esențial…

Pentru a putea comunica corect cu ceilalți, e necesar să putem comunica mai întâi CU NOI ÎNȘINE. Iar comunicarea cu noi înșine ne ajută să ne cunoaștem, să știm cine suntem deci, să știm ce vrem. Acest tip de comunicare e primordial, pentru că altfel nu vom putea să exprimăm nimic din noi înșine, să transmitem, ori să ne facem înțeleși, și cunoscuți cu adevărat.

Deci iată cum totul se reduce la ceva simplu: AUTOCUNOAȘTEREA. Dacă nu știm ce vrem, nu avem un scop, nu știm SĂ FIM, ceea ce suntem cu adevărat.

Doar din autocunoaștere izvorăște o reală exprimarea a sinelui.

Iar exprimarea sinelui e cea care ne face cu adevărat fericiți.

Altfel spus suntem fericiți atunci când NE EXPRIMĂM PE NOI ÎNȘINE. Când SUNTEM cei CE SUNTEM. Vă sună cunoscut?!? Desigur… e vorba de exprimare divinității din noi. Eu sunt cel ce sunt!

Și astfel ne găsim fericirea în orice situație pentru că:

- suntem dumnezei întrupați și suntem creați după chipul și asemănarea LUI.

Astfel putem ști că…

- suntem ancorați în prezent,

- am găsit acel ceva bun din noi înșine, lucru pentru care ne iubim și ne apreciem.

- am găsit acel ceva considerat negativ, imperfect, sau „rău” din noi înșine și știm fie să acceptăm acest lucru, fie să lucrăm la el pentru a-l transforma, iar asta ne dă sentimentul de bine, prin dispariția sentimentului de neclaritate și de vinovăție.

- avem încredere în noi și în viață,

- avem trasat drumul, știm unde vrem să ajungem, iar micile piedici nu ne sperie. Putem fi și maleabili pentru că știm că nu ne putem pierde pe noi, indiferent ce modificări are drumul.

- știm cu ce și cu cine rezonăm, cum și cu cine ne simțim bine,

- știm ce dorim de la fiecare moment ce ne este dat.

- știm ce vrem să dăm și să primim,

- știm din ce perspectivă privim viața și nu suntem doar o frunză purtată de vânt.

- ne știm posibilitățile, capacitățile, talentul și menirea.

- știm cât și ce să cerem și cât putem oferi lumii și vieții.

Iar toate acestea ne fac să fim bine ancorați în realitate și deci fericiți.

A comunica cu noi înșine este în fond, cel mai înalt nivel de comunicare, pentru că astfel putem ajunge la divinitatea din noi. Astfel ne iubim pe noi înșine, doar pentru că SUNTEM, și îl putem iubi și pe aproapele ca pe noi înșine.

Oare nu asta e legea primordială? Răspunsul dat de Iisus apostolilor când a fost întrebat care e de fapt legea ce trebuie s-o respectăm? Să-l iubim pe Dumnezeu, și pe aproapele ca pe noi înșine. E LEGEA VIEȚII.

Desigur, acesta e marele adevăr. Cel ce ne aduce pacea. Și acest lucru nu se poate realiza într-o clipă. E nevoie de atenție, de timp, de rabdare, de introspecție, de experințe, de un mod de a privi viața din perspectiva învățării, de un suflet de copil, care ia ce e bun din tot, care uită răul dar nu uită să învețe din el, care ține minte binele, și iubește jocul. Și astfel vom ști că într-adevăr, FERICIREA E DRUMUL, un drum cu suișuri și coborâsuri, un drum cu stânci și nisip, un drum singuratic și un drum plin de lume, pentru că și diversitatea face parte din viață și din noi.

Trebuie doar să vrem. Să vrem să o vedem. În noi înșine, în cine suntem cu adevărat. Ca apoi să putem s-o exprimăm, să o comunicăm lumii în cele mai diverse moduri. Ceilalți vor deveni cu siguranță un ecou… și astfel fericirea va deveni modul nostru de viață.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)