Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Câteva semne de dezechilibru sufletesc .... si ignoranta

Iubirea ne primita Nimeni nu e perfect, toți suntem însă perfectibili și suntem parte a unui sistem aflat în evoluție. Nimic nu e static, însă multe lucruri pot fi repetitive pentru mult timp. Întâmplările și stările psihice, chiar neplăcute fiind, nu sunt pedepse, ci sunt faze ale sufletului, sunt momente care depind mult de noi. Toți avem momente în care zburăm spre zări albastre sau momente în care ne poticnim rămânând blocați pentru mult timp în ceva ce nu ne e de folos, ori nu ne place.

Fiecare om se poate afla la un moment dat în dezechilibru sufletesc și ignoranță. Dincolo de faptul că fiecare are nivelul lui de cunoaștere, sau altfel spus se află într-o anumită fază a evoluției sale spirituale, care include atăt aspectul intelectual, cât și pe cel emoțional, toți avem uneori probleme. Important este să învățăm ceva din ele și să mergem mai departe. Unii stau mult timp într-o anume fază blocantă a vieții lor. Fie nu realizează situația în are sunt, crezând că trăiesc în normalitate – deși sunt departe de ea, fie... sunt în pasul următor, adică au realizat că au o problemă dar nu au ieșit încă din stadiul acela din diverse motive.

Ieșirea din faza de blocaj ar fi simplă dacă nu ar exista inerția, atașamentele și dacă omul ar ști ce să facă și știind, ar avea energia necesară să pună în practică. Deși nu e simplu să treci de blocaje, se poate. Important e să vrei, să ai credință și uneori să ai un ajutor de la o persoană ce știe. Nu întotdeauna ajutorul e obligatoriu. Însă deseori este și e bine să fie de la cineva care știe și poate.

Important e să știi în ce stadiu te afli, și dacă greșești cumva vizavii de normalitate.

Iată câteva indicii ce caracterizează persoanele care au anumite probleme sufletești, blocaje, ori pur și simplu trăiesc în ignoranță, crezând că viața lor și destinul ce le e dat ca om pe Pământ sunt alambicate, grele, nasoale, dominate de rău, ei neîntrezărind lumina de dincolo de ceața ce îi înconjoară.

Deci să facem o trecere în revistă a emoțiilor, credințelor sau obiceiurilor dăunătoare și a caracteristicilor persoanelor ce se află într-un anume dezechilibru sufletesc:

- nu au încredere în sine și în viață;


Sunt negativiști întotdeauna punând răul înainte, numind asta “prudență”, care este cu totul altceva, și e ceva normal și firesc. E bine să știm că viața e ca un fluviu ce curge și indiferent câte pietre va întâlni în cale, nu uitați că... apa trece... iar pietrele rămân. Mergi înainte condus de aripi și zâmbet.

- poartă măști ce afișază zămbete false;

Își ascund adânc sentimentele considerând că dacă ar mărturisi cuiva neliniștile lor ar fi considerați proști, slabi, ori plictisitori. Nici vorbă de a merge cumva la psiholog! Ori nu găsesc nici o persoană dispusă să-i asculte. Ori se dau mari, bravând față de cei pe care vor să îi impresioneze, când de fapt ei în interior sunt altcumva. De fapt, acești oameni au o problemă sufletească mare: nu pot crea relații bazate pe intimitate sufletească, adică relații de prietenie reală.

- nu știu să spună NU, suferind de falsă smerenie;

Ei sunt „drăguți și amabili cu toată lumea în orice situație”, chiar dacă se simt răniți, furioși, ori lezați de ceva, ori cineva. Nu-i spun acestuia niciodată ce simt, ce îi doare, confundând această atitudine cu smerenia. Nu înțeleg că smerenia nu înseamnă să te lași călcat în piciore, exploatat, lezat, insultat, ci dimpotrivă înseamnă a te exprima când e cazul. Ei însă se consideră superiori celorlalți și mai buni prin faptul că tac și îndură prvind lumea de... sus. De fapt se tem să se exprime, se tem de discuții și devin din ce în ce mai frustrați. Se tem de singurătate și de replicile ce li se vor spune știind că ele pot cauza uneori răni emoționale. Nu le suportă și atunci tac, dar suportă dureri continue, înăbușite de tăceri din ce în ce mai frustrante.

- sunt dominați de frici și vinovății;

Le e frică de oameni, de rezultatul acțiunilor lor, de judecăți divine. De fapt nu știu dacă ce-și doresc este bine sau rău, nu știu dacă vor reuși sau nu ce-și propun, și atunci trăiesc într-o lume incertă, din care nici măcar nu au curajul să iasă. Fie se consideră că ar deveni vinovați dacă ar reuși ceva, (de exemplu să divorțeze), fie cred că viața i-ar pedepsi dacă ar căștiga ceva bun, deoarece ei... nu merită, din diverse motive să fie fericiți.

- amână tot timpul împlinirea unei acțiuni, scop, vis, ori ceva ce doresc pe motiv că nu e momentul cel mai propice, ori că e bine să mai lucrezi ptr scop cu rabdare;

De fapt nu se simt niciodată pregătiți și le e teamă că nu reușesc. Desigur, există un moment propice pentru orice, astrologic vorbind și nu numai. Însă bine e să ne lăsăm conduși de intuiție. Iar aceasta ne spune ori nu, ori da, nu amână un fapt la nesfărșit. Amânând ceva de fapt pierdem energie.

- analizează și reanalizează orice actiune în detaliu ducând aceast fapt până la extrem, ori până la anularea acțiunii propuse.

În fond e vorba aici tot de amânare, provenită din frica de a rata, care duce tocmai la ratare. De negativism, lipsă de încredere și credință. De limitare, deoarece, e necesar să înțelegem că și dacă am rata un anume obicetiv, viața e experiență și deci asta contează, nu sunt fim campioni tot timpul. Important e să încerci, să acționeză și să înveți ceva înțelept din orice.

- îmbrăcă totul în haine ezoterice, mistice, psihologice într-un mod superficial.

Fără a avea de fapt habar ce e cu adevărat spiritualitatea, fără a avea studii reale în acest sens, ei dau verdicte cu conotații spirituale. E de fapt un mod superficial de a vedea lucrurile, ei fiind adepții acelei spiritualități comerciale, menită să inducă în eroare masele, dar care nu poate duce decât la interpretări eronate. Domeniul spiritualității este vast și exact. Legile spirituale există și se aplică neîncetat, însă pentru a ști cum și de ce s-a întâmplat ceva e necesar să știm o mulțime de detalii despre fapt, și o mulțime de legi spirituale. Deci e mai sănătos să nu judecăm, dacă nu putem... studia cu adevărat... dosarul.

- au ca ocupație principală bârfa și curțile altora;

Altfel spus în loc să-și vadă de viața lor, să aibă un țel clar, ori pur și simplu să trăiască bucurându-se de prezent, ei judecă întotdeauna oamenii, desigur tot superficial. E vorba aici de oameni și situații ce nu au nici o legătură cu ei și despre care nu au cum să știe adevărul. Privesc situațiile din perspectiva bârfelor, sau altfel luând drept lege ce spune... „gura lumii”. E drept că nimeni nu poate să nu fie absolut deloc interesat de ce se petrece în jurul său, ori în lume, însă aceste persoane fac din aceasta o preocupare principală. Acest lucru nu doar că e irosire de timp, dar îți afectează karma și sufletul.

- nu pot fi obiectivi când e vorba de persoana lor și nu sunt empatici;

Nimeni nu e obiectiv 100%, deoarece vedem viața din perspectiva experientelor noastre, lucru normal, firesc. Însă aceste persoane, sunt LIPSITE TOTAL de simțul dreptății și al obiectivității. Au doar un unic punct de vedere - și anume al lor, care e atât de fix, că nici evidențele faptelor nu-l pot flexibiliza. Adică nu le pot lumina mintea. Deseori nici nu sunt interesați și nici nu înțeleg explicațiile celuilalt. Evalueză situațiile care îi afectează și oamenii cunoscuți într-un mod vădit subiectiv, fără să ia în considerare adevărul obiectiv sau perspectiva altui om. Au uneori ca reper DOAR tipare sociale, norme morale generale, ce nu se o potrivesc omului ca om, adică fiecărui caz unic în parte. De empatie, adică a încerca să simtă ce simte interlocutorul lor, nici nu poate fi vorba!

- nu sunt capabili ori nu vor să ducă o conversație bazată pe logică;

Dând replici care ocolesc exact esenția discuției. Ocolesc cu abilitate tocmai subiectul ce nu le convine, și se leagă de lucruri subsidiare, neimportante, conducând lucrurile spre ce doresc ei. Merg la „plesneală” și la „smechereală”, crezând că ceilalți sunt proști. Dacă le pui o întrebare clară, nu dau răspuns, fie tac, fie deviază subiectul, fie insultă, fie se supără. Nu ajungi cu ei la liman. E vorba de faptul că se simt încolțiți, pentru că, în felul lor știu că nu au dreptate, dar nu recunosc. Nu dau dovadă de franchețe, smerenie, luciditate și adevăr.

- se supraevaluează, ori se subevaluează în raport cu ceilalți;

Fie una, fie alta, dar deseori amândouă. Aroganța, sau servilismul îi caracterizează de obicei în funcție de situație. Da, e vorba de aceași persoană care se manifestă când într-o extremă când în alta. In funcție de interese, ori de starea lor spirituală.

- le pasă de gura lumii mai mult decât e normal;

A trăi respectând normele sociale e una, și a te gândi tot timpul la ce vor zice ceilalți vizavii de ce faci tu, e cu totul altceva. Și e tare greșit.

Dincolo de asta, acești oameni, nu se ghidează după sinele lor, chiar dacă uneori știu ce vor, ci după ce ar spune lumea despre ei dacă ar face anumite fapte cerute de sufletul lor. Părerea altora e mai importantă decât emoțiile și sentimentele lor. Uneori și le cunosc, dar le ignoră. Alteori nici nu vor să-și audă vocea inimii proprii, considerând că e important doar ce zice mama, tata, prietenul, ori în genere, ce vor zice ceilalți, ignorând faptul că fiecare om are viața sa personală, are persoanalitatea sa, inima sa, karma sa și datoria sa față de propriul sine – adică datoria de a trăi în adevăr.

- nu știu ce vor deși uneori afirmă că știu;

Ignoră faptul că esența vieții e evoluția, că fiecare ființă are o menire și trebuie să se ocupe de aceasta. Se irosesc, de aceea devin frustrați și invidioși când ceilalți se simt bine în pielea lor și la locul lor clar. A nu ști ce vrei, e deseori mai frustrant decât a ști și a nu putea obține. Sufletul are programul său. Dacă omul refuză să-l cunoască, există mari presiuni interioare, deseori nesesizabile pentru un om ce suferă de blocaje. El crede că e ceva exterior, de fapt e sufletul lui ce vrea să-l trezească.

- nu te poți baza pe ei, fac promisiuni și nu le onorează aproape niciodată, fără nici un motiv obiectiv.

Toți ne mai încălcăm o promisiune uneori. Însă dacă cineva face asta în mod constant, atunci acel om are o problemă. Nu e vorba doar de neseriozitate, deși și aceasta e o problemă, ci de dispreț la adresa celorlalți și mai ales la adresa lor.

ȘI CEEA CE ESTE CEL MAI IMPORTANT, MAI TRIST SI MAI GRAV!!!

- cred că viața trebuie să fie DOAR în ALB, sau în NEGRU –
adică vorbesc (sau visează) despre culmi, despre glorii, despre povești cu eroi. Trăiesc în fabulații, nu în viața REALĂ. Adică fie ești împlinit, fie nefericit, fie ai succes, fie n-ai nimic.

NU, viața nu poate fi astfel, viața este armonie și culoare, diverse culori. E lumină și umbră, ea cuprinde toate culorile inventate de univers. Nu poți fi de 10 pe linie, nici de 4 sau 2! Nu poți fi de 10 tot timpul. Nici nu poți pica toate examenele vieții mereu. Sau ca să nu se înțeleagă greșit, orice om are și bune și rele în viața sa. Reamintesc... NIMENI NU E PERFECT! Sunt perioade în care domină una sau alta, pentru că viața e fluviu, viața e energie ce fluctuează, e schimbare și val. Avem uneori perioade minunate în viață, dar și perioade...mai proaste. Oricât de multe am ști, am face, ori am avea.

Unii oameni greșesc alergând după perfecțiune, crezând că există doar binele sau doar răul în sufletul ori în viața cuiva. NU, NU ESTE AȘA. Viața e cu DE TOATE!

In opoziție putem vorbi de:

- încredere și credință;

- curaj și obiectivitate;

- ne agățarea de rezultat;

- frachețe în relații;

- acțiune spre scopul dorit;

- seriozitate;

- flexibilitate emoțională, spirituală, sufletească;

- echilibru sufletesc;

- refacere rapidă după furtunile vieții;

- cunoaștere de sine;

- acceptarea faptului că e foarte firesc ca omul să aibă emoții, sentimente, atât pozitive, cât și negative, important ca acestea din urmă să nu fie de durată.

- trăire în prezent;

Așa cum am spus, toți putem fi pentru scurt timp în blocaje, ori într-o fază mai cețoasă a vieții, CEL MAI important aspect e CĂT TIMP durează, cât de repede ne revenim, cum ne echilibrăm și cât de corect CONȘTIENTIZĂM ceea ce facem și faza în care suntem.

Unii oameni rămân blocați acolo mulți ani, ori vieți, alții ies în căteva zile, ore, ori luni.

Depinde de nivelul spiritual, energetic și de ce cunoaștere, înțelepciune și inteligență are fiecare.

Cheile spre adevăr și spre ieșirea din blocaj sunt cunoașterea spirituală și autocunoașterea. E bine să știm că nu ne putem autocunoaște dacă nu avem deloc habar de legile spirituale și dacă nu vrem, nu știm, ori nu putem să ne privim în suflet și să ne ascultăm. Spiritualitatea e superioară psihologiei, însă psihologia e baza. Nu putem afirma că suntem experiți în legi spirituale dacă nu știm cum funcționează legile psihologice. De aici se nasc confuzii și uneori chiar blocaje. Deci... spor la învățat...

Și o viață armonioasă și echilibrată vă doresc!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)