Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Diferenta între destin si soarta

Destin si Soarta "Nimeni nu s-a născut sub o stea nenorocoasă. Dar sunt oameni care privesc greşit cerul."

Dalai Lama


Deși la prima vedere par unul și același lucru destinul și soarta nu sunt sinonime. În urmă cu mai mulți ani, când primeam comunicări spiritiste, din lumea de dincolo, mi s-a transmis deseori următoarea informație pe care pe atunci, fiind la început de drum pe calea spirituală, n-o prea înțelegeam: destinul e de la Dumnezeu, soarta și-o face omul. Mi se părea o contradicție și un non-sens. Oare nu totul e de la Dumnezeu? Sau nu totul e alegerea noastră? La ambele întrebări răspunsul este DA și totuși nu există nici o contradicție între ele.

Ce este destinul?

Este programul cu care venim ca spirite. În el se împletesc trecutul, prezentul, și programul unui viitor anume ales, pentru a fi benefic evoluției noastre.

Suntem diferiti, sau mai bine spus, deseori suntem chiar foarte diferiti de părinții noștri. Nu semănăm cu ei sub aspectul preferințelor și al aptitudinilor, uneori nici al inteligenței sau al drumului ales în viață. De ce? Pentru că sufletul nu ne este creat de către ei, ci doar trupul. Lucru care desigur, contează. Însă nu ne alegem părinții întâmplător, cu ei am rezonat din diverse motive. Există și un ADN spiritual. În el este scris totul: prezent, trecut, viitor. De fapt o iluzie, pentru nu există decât un etern continuum. Dar programul ce ne dă iluzia curgerii timpului, informație aflată în ADN, ne este de folos în evoluție.

Pe ce se bazează programul numit DESTIN? Sau altfel spus, de ce avem un anume destin și nu altul?

Pentru că spiritul nostru conține tot, spiritul acumulând informație – prin gând și cuvânt – și energie de o anumită vibrație, prin tot ce am fost, gândit și mai ales am făcut, de-a lungul existențelor noastre.

Vom avea astfel un destin conform NIVELULUI NOSTRU DE CONȘTIINȚĂ. Pentru a putea evolua mai ușor. Ca la școală, nu putem sări direct la liceu, dacă n-am terminat cele 8 clase, ori să facem masterul, dacă n-am făcut o facultate.

Deci destinul este o împletitură alcătuită din:


- toate EXPERIENȚELE ACUMULATE, care au contribuit la crearea ființei noastre prezente. Respectiv acelea din care se crează CE ȘI CINE SUNTEM: aptitudini, personalitate, caracter, experiență, inteligență, înțelepciune, cunoaștere;

- toate LECȚIILE DE VIAȚĂ ÎNVĂȚATE (conștientiate) care SUNT BAZA altora mai complexe, mai rafinate, mai complicate dar prin care evoluăm și mai mult.

- toate LECȚIILE DE VIAȚĂ NEÎNVĂȚATE (neconștientizate), adică restanțele picate la examenele vieții. Altfel spus, acele evenimente ce au creat blocaje în conștiințele noastre și care au contribuit și ele (ca totul de altfel) la nivelul nostru spiritual de înțelegere al Universului, vieții, divinității;

- anumiți OAMENI CU CARE NE-AM CREAT KARMĂ. Adică cei față de care avem datorii sau care au ei datorii la noi, dar și cei față de care ne-am legat strâns sufletește din anumite motive și nu am știut să ne detașăm la momentul oportun, sau nu au putut ei să se detașeze de noi. Cei pe care noi i-am părăsit fără un cuvânt și/sau într-un mod dur și/sau nedrept, sau care ne-au părăsit în acest mod. (Există o energie destinată fiecărei relații, dacă aceasta se rupe înainte de consumarea acestei energii, relația va continua totusi în mințile și sufletele noastre acționînd conștient sau inconștient, și va continua cu certitudine într-o existență viitoare, deseori mai complicată, datorită energiiilor negative acumulate de unul sau de ambii parteneri, dar și a LECȚIILOR COMUNE NEÎNVĂȚATE).

- vise de viață, dorințe (PROGRAME) sau iubiri neîmplinite ( în fond tot programe) sau netrăite deloc, și emoțiile cauzate de ele ( care cu cât sunt mai intense cu atât stabilizează programele). Ură, răzbunare, gelozie, lipsă de comunicare și alte asemenea ce au condus la conflicte sufletești și nu numai.

- RUDE DE CARE NE-AM LEGAT ÎN DIVERSE MODURI și cu care avem în continuare lecții comune, prin dorință comună sau convenție.

- destinul conține lecții vechi dar și LECȚIILE ( EXPERIENȚELE) CE LE AVEM DE ÎNVĂȚAT ACUM – lecții noi, ce nu au legătură cu restanțele, ce aduc ceva NOU propriului suflet și celorlalți.

- Destinul vine și cu UN ANUME TALENT SPECIFIC ce s-a format în secole și acum este gata să se exprime public, e gata de a fi dăruit, și deci e necesar să-l punem în valoare pentru a ne aduce contribuția față de lume. Sau altfel spus, conține și MENIREA NOASTRĂ (profesia sau ocupația). Lucru ce are legătură cu personalitatea, dar cu care totuși nu se confundă. Nu contează care anume este aceasta. Toate ocupațiile sunt importante, pentru că avem nevoie și de profesori, și de vânzători, și de medici și de poeți și de brutari, și de gunoieri, și de genii.

Ce efect are destinul pentru viața prezentă și cum acționează el?

Așa cum am spus, destinul este UN PROGRAM cu care venim. El conține nu doar trecutul, ci și CEL MAI BENEFIC VIITOR. Benefic sufletului și spiritului. Dacă ne împlinim destinul, atunci putem spune că am reușit să evoluăm. Dacă trecem examenele, ne împlinim menirea, și creem o karmă bună pentru viitor, putem spune că nu am trăit degeaba.

Acest program este stabilit de Dumnezeu înainte de a ne naște, noi doar trebuie să lucrăm la el. Spiritele mai evoluate își aleg singure programul, cele aflate pe treptele mai de jos, îl primesc ca atare, de fapt ca efect al existențor anterioare și al nivelului lor de conștiință, așa cum am spus.

Programul conține inevitabil și partea lui grea, de suferință, sau de sacrificiu, ca datorie față de iubirea primită cândva, dar nerăsplătită. De fapt sunt energiile rămase din trecut. Echilibrarea lor prin reversul medaliei.

NU TOT CE TRĂIM E KARMA!

Anumite evenimente și întâlniri sunt karmice, DAR nu tot ce trăim e karmic.

De ce un anume destin și nu altul?

Avem ca BAZĂ TRECUTUL, și ca OBIECTIV EVOLUȚIA SPIRITUALĂ. Tot ce conține destinul e prezent în viața noastră pentru a ne ajuta SĂ EVOLUĂM. Nimic NU ESTE CREAT ÎN SCOP DE PEDEAPSĂ, ci în scop de CONȘTIENTIZARE. Chiar dacă uneori avem de suferit datorită suferințelor cauzate altor persoane și credem că astfel suntem pedepsiți. Nu este așa.

Această suferință este prezentă atunci când, altfel nu putem să conștientizăm anumite aspecte ale unei situații sau relații, și câtă durere am cauzat. Adică suntem lipsiți de empatie. Sau am cauzat intenționat sau nu, anumite emoții, anumite trăiri, anumite situații și nu am conștientizat importan��a lor sau efectul lor asupra altei/altor persoane. Sau dacă am coștientizat, dar din anumite motive nu am dorit sub nici o formă să le reparăm. Ele ne vor fi SERVITE pentru a în��elege importanța fiecărui gest, cuvânt, sau fapt ce a lovit într-un suflet.

Cum știm care ne este destinul?

Programul e scris în SINELE FIINȚEI, în ADN și în ceea ce psihologii numesc INCONȘTIENT.

Îl simțim în fiecare clipă. Prin dorințe, vise, talente, oamenii ce-i întâlnim. Într-un fel sau altul ȘTIM care este. E ca o chemare interioară, e ca o șoaptă a sufletului, sunt dorințele constante care ne însoțesc clipă de clipă, indiferent dacă avem puterea și/sau mijloacele să le realizăm. Deținem toți libertatea de a alege.

întotdeauna ni se deschid oportunități pentru a împlini acest destin, aceste dorințe. Totul însă depinde de noi.

Sau altfel spus Dumnzeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă.

Ce este soarta?

Soarta este prezentul ce îl creem clipă de clipă și-l transformăm în trecut, este gândul ce ne însoțește pas cu pas și-l transformăm în viitor. Soarta este așa cum ne-o facem noi. Ea poate corespunde programului cu care venim sau nu. Destin si Soarta

Avem liberul arbitru. E cel mai mare dar divin, pentru că el e singurul ce nu ni se poate lua, până la sfârșitul timpurilor.

Liberul arbitru este unealta personală prin care ne creem viața și SOARTA ÎN LUME. Este libertatea individuală dată fiecăruia din noi din momentul existenței sufletului în univers.

Liberul arbitru însă, nu este libertatea absolută de a alege, cum gresit înțeleg unii. Această libertate este totuși limitată: de ce? De ceea ce NE ESTE DAT. De sexul cu care ne-am născut ( chiar dacă acum unii și-l pot schimba), de familia în care ne-am născut, (chiar dacă ne putem depăși condiția socială) de țară ( chiar dacă si aceasta se poate schimba), de aptitudinile cu care venim și de inteligența personală, lucru ce ține de gradul de evoluție și de nivelul spiritual, respectiv modul de a înțelege legile universului – corect sau nu, și până la o anumită limită a legăturilor cauzale. Înțelegerea e dată de cunoșterea spirituală și uneori, de înțelepciune.

Toate acestea ne limitează viața într-o anumită măsură. Sunt un dat.

Ce anume ne determină alegerile care ne crează ceea ce numim soartă? Sau altfel spus ce ne influențează liberul arbitru, sau puterea DECIZIEI?

Iată ce:

- VOINȚA– ne naștem cu ea, dar creșterea, folosirea și întărirea voinței depinde de noi;

- CONȘTIINȚA BINELUI ȘI A RĂULUI – este vorba de binele și răul la modul obiectiv, general, nu doar privite din perspectiva propriei vieți, adică din perspectiva subiectivă. Nu tot ceea ce noi credem că e bun, este bun. Nu tot ce ne oferă plăcere este folositor și pentru suflet. Nu tot ce facem ne conduce spre cunoaștrea reală și folositoare, există și o cunoaștere reală, dar total nefolositoare evoluției.

- PUTEREA DE A NE EXPRIMA și de a spune DA sau NU conform dorințelor noastre și vointei interioare, sau altfel spus puterea de a fi sinceri cu noi, cu ceilalți și cu viața și de a ne exprima această sinceritate. Aceasta NU are întotdeauna legătură cu voința. Are legătură cu AUTOCUNOAȘTEREA, CU ÎNDRĂZNEALA, CU HĂRNICIA, CU CURAJUL, CU ÎNCREDEREA ÎN NOI.

- DORINȚA (născută din emoții) de a merge pe o anume cale, de a fi cu o anume persoană, de a face sau nu un anume lucru, care poate ține sau nu de destin, dar depinde de situațiile create și de MODUL CUM LE ANALIZĂM ȘI LE INTERPRETĂM.

- GÂNDURILE NOASTRE ȘI EMOȚIILE NOASTRE DOMINANTE, ce nasc programe noi, inconștiente și creatoare de scenarii, ce uneori se suprapun pe cele vechi; Lucrurile se complică astfel, uneori, pentru că, ce este vechi este împins într-un plan mai adânc al sufletului, într-un plan subtil, dar informațiile rămân și revin, uneori după mult timp. Conflictele se cer rezolvate. Spre folosul sufletului.

- OAMENII DIN JURUL NOSTRU prin felul lor de a fi, și prin felul nostru de a ne raporta la ei, ne pot influența și ei soarta și alegerile noastre;

- PUTEREA CREDINȚEI NOASTRE ÎN DIVINITATE – care întotdeauna ajută;

- FAPTELE NOASTRE în raport cu ceilalți, respectiv CARACTERUL bun sau rău;

- MODUL DE A VEDEA LUMEA, VIAȚA, UNIVERSUL. Puterea noastră de a înțelege corect legile spirituale și aplicarea lor corectă în viața noastră.

- cât de mult știm să DĂRUIM și cum știm să PRIMIM ceea ce ni se dăruiește, cu nepăsare, cu recunoștință, cu bucurie, cu dragoste, etc.

De toate acestea depinde propria noastră SOARTĂ.

Ce ne poate BRUIA DESTINUL creând ceea ce se cheamă, BLOCAJE ÎN DESTIN, ( neîmplinirea lui) nu sunt DOAR cele de mai sus, ele țin mai mult de noi înșine. EXISTĂ ÎNSĂ anuimite lucruri CE NE INFLUENȚEAZĂ SUBTIL, deseori fără a fi sesizate direct. Ele acționează la nivel subconștient și ies la suprafață sub formă de emoții, gânduri, întâmplări ce ne influențează DECIZIILE , iar uneori, nu deciziile, ci DOAR REZULTATUL acțiunilor noastre. Adică deciziile celorlalți ce sunt legate de noi.

Totul e legat, interconectat, iar la nivel subtil fiecare știe ( inconștient) de ce acționează într-un anume fel și nu în altul. Altfel spus, în fața lui Dumnezeu, nu există vinovați, ci doar profesori de viață, sau unelte ale destinului.

POT CREA BLOCAJE ÎN DESTIN:


- MEDIUL ÎN CARE TRĂIM – familie, prieteni, iubiți, soți, maestri, modele de viață; Uneori ne sunt dati special ca probe karmice, pentru a învăța să le depășim.

- TRAUMELE VIEȚII ACTUALE de care ne aminim – gânduri și emoții și modul în care le procesăm conștient, ne formează ANUMITE MENTALITĂȚI – idei despre viață; Nu toate țin de program sau de karma, unele se crează în prezent.

- CONVIGERILE INTERIOARE – inconștientul nostru – ce conține în el atât programul destinului, cât și influentele prezente, amintirile vieții prezente ce au fost uitate, dar e o iutare aparentă, pentru că la nivel interior nu le-am uitat, ci au fost prelucreate de noi într-un anume mod, și ascunse în suflet. Iar de acolo LUCREAZĂ. Sunt de fapt PROGRAME ACTUALE INVIZIBILE.

- VAMPIRISMUL energetic și ATACURILE PSI (descântece, vrăjitorii, gânduri rele)

- BLESTEMELE DE NEAM scrise în ADN, și pe care trebuie să le dezlegăm/vindecăm/schimbăm;

- BLESTEMELE ACTUALE și greselile actuale ( atitudini, credințe eronate, fapte, gândurile puternice ale altora aruncate asupra noastră pe drept deseori);

- GÂNDURILE CELORLALȚI DESPRE NOI, care au un anume efect ÎN ANUMITE CONDIȚII, nu întotdeauna ATENȚIE. Nu e vorba aici de blesteme, ci de credințele lor (teoria observatorului);

- OBICEIURILE noastre (ce ne crează destinul in mod indubitabil);

- CUVINTELE pe care le folosim cel mai des sau în mod obișnuit;

- OAMENII CU CARE VENIM ÎN CONTACT, mai ales în contact sexual, și sufletesc. Nu orice relație sau persoană întâlnită ne poate schimba soarta, însă toți contează.

Toate acestea crează un melanj (amestec) ce ne influențează în primul rând alegerile și astfel ne determină drumul vieții.

Astfel prin alegerile noastre ne putem împlini destinul sau nu. Ne putem învăța lecțiile sau nu, ne putem schimba convingerile inconștiente sau nu. Ne putem crea o viață viitoare bună sau nu.

Uneori prezentul este înșelător, pare bun, doar PARE, dar nu e decât o etapă în care construim prin puterea răului, sau a demonului interior cărări ce ne duc pe drumuri întunecate și pline de probleme. Este vorba de acele alegeri ce se nasc din egoism, orgoliu, instincte animalice și idolatrizarea propriei persoane.

În funcție de toate cele enumerate mai sus putem să alegem O ANUME LINIE DE VIAȚĂ. Linie care poate corespunde cu programul numit destin sau nu. E vorba deci de un prezent pe care ni-l construim, care ne va duce spre anume întâmplări ale vieții. Acestea pot face parte din DESTINUL cu care am venit (program) sau pot fi departe de el.

Deseori când ratăm acest program, viața trăită e mai proastă. Însă există și excepții când prin iubire și credință ne putem crea o soartă mai bună decât destinul cu care venim.

Putem evolua spiritual sau puteam involua, făcând lucruri ce ne coboară vibrația, ne conectează la rău și ne crează karmă negativă. Putem să ne împlinim programul numit destin sau nu. De cele mai multe ori, de împlinirea acestui program depinde liniștea sufletului nostru și pașii ce-i facem pe scara ce duce spre un Cer mai înalt.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)