Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Când trebuie si când nu trebuie sa daruim neconditionat...

Se vorbește mult prin mediul virtual de dăruire, mai exact de dăruirea necondiționată. Unii o recomandă fără a discerne, eu nu. Și vă voi spune de ce.

Văd cum există persoane bune, miloase, suflete inocente și deseori ignorante, care dăruiesc anumitor indivizi, iar și iar... iar în schimbul dăruirii lor primesc, un pahar gol. Privesc spre el și parcă l-ar vrea plin cu un zâmbet, cu un multumesc, cu o schimbare de comportament, cu ceva... Sau mai rău, uneori primesc un pahar cu otravă.

La un moment dat acei oameni care tot dăruiesc, încep să se simtă nesiguri pe ei, sau triști, sau frustrați. Uneori cred că ceva nu e în regulă cu ei, sau... că au greșit undeva, cu ceva...

Au greșit, desigur, prin simplul fapt că au dăruit CUI NU TREBUIE.

Poate că asta e firea lor, sau poate au fost prost inspirați de diverse sloganuri ce circulă în voie pe net, unde uneori e promovată doar o față a unui adevăr, și nu e nimic mai rău decât să cunoști un adevăr pe jumate.

Deci e bine sau nu să dăruim necondiționat?

Necondiționat = în orice condiții.

Iar condițiile la care mă refer aici sunt cele în care cineva – respectiv cel căruia i se dăruiește -
nu doar că nu te apreciază, nu știe să mulțumească, sau se comportă exact cum știe că te deranjează, dar mai mult decât atât, îți făce rău fie fizic, fie emoțional/psihic, ori face rău altora, și implicit lui personal. Uneori această dăruire e numită stupid „iubire necondiționată”.

Nu este.

Și de-asta vă voi reaminti ce le spunea Iisus apostolilor săi:

NU DAȚI PERLE LA PORCI SI BUCATE LA CÂINI. CĂ SE VOR ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA VOASTRĂ ȘI VĂ VOR CĂLCA ÎN PICIOARE.

Oare la ce se referea?

Nici la porci, nici la câini, ci la anumiți oameni.


În hinduism acest lucru se numește DAR MURDAR. Adică acel dar, ce nu-ti va aduce nimic bun, dimpotrivă, te trezești cu preluare de karmă. Negativă evident.

Haideți să vedem până unde ar trebui să se întindă DĂRUIREA NECONDIȚIONATĂ, ce EFECT are ea și DE CE.

Când spun DĂRUIRE mă refer atât la:

- planul material – bani, lucruri, găzduire,

cât și la planurile

- spiritual și psihologic – atenție, îndrumare, consiliere, ascultare, comunicare.

Iată de ce... și care sunt, acele aspecte din care se vede clar că faci un rău, dacă alegi să dăruiești unei persoane cu un comportament neadecvat, descris mai sus:

- ACEA PERSOANĂ NU VA ÎNȚELEGE CĂ FACE RĂU, dimpotrivă își va întări comportamentul greșit, pentru că observă că primește oricum, orice ar face. E ca și cum i-a da unui câine un os. El te mușcă cum te-ai întors cu spatele. Tu... fiind plin de „iubire necondiționată”, îți oblojești rana și te duci din nou la câine și-i dai iar un os. Ți-a cerut săracul... îi este foame bietul de el. Însă când te-ai întors cu spatele și ai dat să pleci, el iar mușcă. Și tot așa... Ce va înțelege câinele? Că e bine ce face. Că dacă îi dai os, și el mușcă, va primi iar un os. La fel e și cu omul care nu are habar de un comportament adecvat. Deci omul nu a învătat nimic, ba i-ai întărit un comportament rău. Cu asta nu l-ai ajutat chiar deloc.

- DACĂ EȘTI NORMAL PSIHIC, ACEL COMPORTAMENT RĂUVOITOR, TE ENERVEAZĂ ȘI TE FRUSTREAZĂ – deci te vei simți psihic, prost. Ceea ce e firesc. Deci normal este să iei atitudine. Adică fie îi spui persoanei, fie dacă nu poți – din diverse motive - îți discuți cu cineva problema și în timp trece. Îți vezi de drum, chiar dacă uneori te doare sufletul. Durerea va trece.

- TE VEI CREDE SUPERIOR - continuarea oferirii de ajutor unui om ce nu-l merită - și știi că nu-l merită – dar o faci că ești tu bun, te determină să te crezi superior, un soi de maica Thereza – deci ÎȚI VA CREȘTE ORGOLIUL și pe urmă te întrebi de ce îți merge prost. Orgoliul are efect de barieră, între tine și obiectivele tale.

- TE POȚI ÎMBOLNĂVI! Asa cum am spus, un comportament răuvoitor te frustrează. Te simți frustrat, că așa e uman, iar tu ești om, nu înger, nu sfânt (încă n-ai fost canonizat!). Dacă ții frustrarea în tine, ea lucrează în corpul tău fizic și în consecință TE ÎMBOLNĂVEȘTI. Cauzele tuturor bolilor sunt emoționale – deci boala provine din nemulțumiri de lungă durată, ascunse în suflet - întotdeauna, indiferent de boală.

- POȚI FI VAMPIRIZAT – o persoana dacă nu este conectată la SURSA DIVINĂ, preia de la tine energie. Dacă ar fi conectată, nu ar avea atâtea probleme. Dar... să nu înțelegem greșit. Oricine poate avea probleme, oricât de „în lumină” ar fi, dar acestea se rezolvă repede, și persoana știe să se refacă și să apeleze la ajutorul divin. Dar mai ales învață ceva și problema nu mai apare ulterior. Vorbim deci de persoane care își crează singure probleme și văd numai răul pretutindeni, și persistă în greșeli.

- PLĂTEȘTI SPIRITUAL că ai ajutat o persoană care refuză să evolueze, să învețe, o persoană care NU A CONȘTIENTIZAT CEVA. Deci, din partea ta, a primit ceva nemeritat. Dacă i s-a explicat clar unde greșește, dar continuă așa, iar tu continui să o ajuți, vei deveni tu responsabil și pentru greșeala sa.

- PLĂTEȘTI ENERGETIC preluând la nivel subtil „murdăria” – respectiv problemele, din aura acelei persoane. Contactul dintre doi oameni, nu se termină la terminarea contactului fizic. Asa cum spune cunoscuta teorie ENTAGLEMENT, oricine a fost conectat SUFLETEȘTE cu cineva, va fi conectat cu acela întotdeauna, indiferent de timp și distanță. Acestea – distanța - fiind doar o iluzie creată de creierul uman! Acordarea atenției întărește conexiunea. Detașarea o aplatizează. Ea fiind încă valabilă, dar la un nivel mai redus, deci ne atinge mai putin, deseori foarte vag.

Ce înțeleg eu, prin ajutor indiferent de natura lui?

Ajutorul e UN DAR ENERGETIC ȘI INFORMAȚIONAL, e un schimb, e mai mult decât un bună ziua, dat unui coleg de servici, ori de club. Deci câmpurile voastre comunică, iar tu ai preluat la nivel subtil, energiile si problemele cuiva, care le are tocmai pentru că nu a înțeles ceva. Și nici nu e pregătit să înțeleagă. Pentru că:

- fie nu a ajuns la un anumit nivel spiritual, deci e necesar să treacă prin experiențe și lecții,

- fie și-a închis inima că așa vrea – deci e răuvoitor, încăpătânat, dar mai ales lipsit de iubire,

- fie are plăți karmice pentru că a făcut ceva greșit cândva, deci nu i se cuvine acel ajutor.

Și atunci pe cine putem să ajutăm?

În primul rând pe noi înșine. Ne putem ajuta dăruindu-ne timp de calitate. Adică, un timp petrecut frumos, și de folos. Fie pentru trup, fie pentru suflet. Mai exact, fiecare din noi e necesar să aibă timpul său în care face ce-i place, fie că-i place să citească, să umble prin mall, să bea o cafea cu prietenii, să se plimbe, etc. Dar și un timp dedicat creșterii spirituale, cărți, studii, cursuri, meditație. Astfel vei crește șii vei ști clar cine merită ajutorul și atenția ta.

A dărui e un lucru divin. Iar a dărui cui trebuie este minunat.

Deci nimeni nu trebuie să înțeleagă că dau sfatul de a NU dărui, ci de a NU dărui anumitor persoane, în anumite condiții, precizate exact.

Și dacă am spus ce e bine să ne dăruim nouă înșine, hai să vedem totuși CÂND ȘI CUI PUTEM DĂRUI TOTUȘI... NECONDIȚIONAT.

- când e vorba de copii ce au nevoie de acest ajutor, ei nu se poat ajuta singuri și pot fi învățați;

- în anumite cazuri, dacă e vorba de bătrâni ce nu se mai pot ajuta singuri – faci un act de caritate;

- când e vorba de oameni ce au nevoie de anumite bunuri, dar nu le obțin pentru că nu pot, și nu pentru că nu vor să muncească.

- când un om e inconștient psihic, bolnav, într-o situație grea și tu ești acolo – poți chema ajutoare;

- când te roagă un prieten – dacă nu e un prieten fals;

- oricând – DACĂ ACEL OM NU continuă și NU persistă în greșeală. Dacă vrea și face ceva, orice, ca să conștientizeze problema sa, DACĂ S-A ÎNDREPTAT, a înțeles problema și a demonstrat clar acest fapt. Atunci îl poți ajuta în continuare. Însă nu te încrede doar în promisiuni.

- când dăruiești oamenilor în cel mai gratuit mod ceva, așa cum fac eu prin site-ul meu. Cine înțelege și dorește să cunoască, să învețe, să aplice în viața sa, și să se schimbe, e liber s-o facă, iar darul e gratuit și necondiționat. Acest tip de dar... se întoarce într-adevăr, sub forma unei mai mari cunoașteri și sub formă de putere spirituală.

E bine să înțelegem că...

Iubirea, în sensul spiritual înseamnă EDUCAȚIE. Acea educație menită să te ajute să crești, să înțelegi, să conștientizezi, să ai curaj, să zbori, să dăruiești și să primești, să-ți înplinești menirea ta. Iubirea înseamnă CONȘTIENTIZARE și COMUNICARE, pe toate planurile și sub toate aspectele. Înseamnă bunătate, înseamnă a vrea binele, înseamnă empatie.

Iubirea înseamnă că conduci pe cineva spre LUMINĂ, mai exact spre adevăr, acel ADEVĂR OBIECTIV, atât sub aspect psihologic, cât și material și spiritual. Acel ADEVĂR despre care Iisus ne spune că ne va face liberi.

Aceea este adevărata iubire și... e cel mai frumos dar. Și da... iubirea și darul nu trebuie să fie condiționate de primirea la schimb a unui alt dar... ci doar de un comportament frumos, adecvat, și binevoitor. Dar mai ales, de schimbarea în bine, de armonie, de bucurie, împlinire și pace.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)