Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Cunoastere, putere, iluminare…

Cunoașterea Sau altfel spus cele trei trepte ale evoluției spirituale. Deseori sunt întrebată despre menirea personală, despre acel „ceva” special ce îl putem face, fapt ce ne dă unicitate și care ne dă senzația că este scopul pentru care am venit fiecare aici. Însă e bine să știm, că dincolo de acest aspect personal și diferit pentru fiecare ființă, aspect ce se referă de fapt la contribuția noastră unică la evoluția lumii ca întreg, toți avem de fapt o unică menire principală: evoluția spirituală.

Prin împlinirea sarcinii personale, evoluăm făcându-ne datoria față de lume. Pentru că nimeni în afară de noi nu poate face mai bine acel lucru pe care am venit să-l facem. Altfel spus, cunoscându-ne menirea, devenim omul potrivit, la locul potrivit. Dar din nefericire… văd mulți oameni ce ar avea mult de oferit lumii dacă ar alege să-și cunoască adevăratul sine și astfel implicit propria menire. Însă din diverse motive n-o fac.

Astfel sufletul are ca sarcină personală cresterea spiritulă, prin autocunoastere, cunoaștere și prin împlinirea menirii sale unice.

Uneori însă nu este ușor, sau din diverse motive, nu este posibil sa obținem chiar tot ceea ce ne dorim, fapt pentru care unii apelează din dorința firească de a câștiga rapid și cu orice preț, la diverse metode magice. Internetul e plin de lecții ce par simple și la îndemâna oricui, si de promisiuni ale unor persoane care promit rezolvarea oricăror probleme, persoane ce iși arogă puteri demne de adevărați magi.

Însă deseori cei neinițiați nu fac decât sa se amăgească plătind sume mari de bani celor ce le promit îndeplinirea dorințelor, sau le oferă lecții rapide de creare a realității. Mai rău, în cazul în care obțin ceva – caz destul de rar de altfel, rezultatul e INSTABIL, trecător sau își cere o PLATĂ, care dacă ar fi în bani, ar fi cea mai simplă și ieftină plată. Ea este de fapt o plată karmică. Sau altfel spus o plată pentru un dar necuvenit.

Pentru a înțelege corect lumea spirituală, e necesar să facem distinția între CUNOASTERE și PUTERE, apoi să înțelegem ce înseamnă ILUMINAREA, lucru un pic diferit de cele două.

PUTEREA SPIRITUALA

Înseamnă de fapt putere energetică peste medie. Puterea de a determina lucrurile, de a vindeca, sau de a distruge, și uneori de a crea realitatea dorită în cel mai scurt timp. Persoanele puternice energetic sunt fie spirite de vârste astrale mari, așa zisele „spirite bâtrâne”, fie spirite foarte tinere, care în general au o energetică bună datorată faptului că nu au prea multe probleme karmice. Totuși energia acestor două tipuri de spirite diferă, ca vibrație și intensitate. Iar spiritele tinere rareori folosesc conștient această putere pentru că ne având prea multă cunoaștere nu prea sunt conștiente de ea. Dacă ar fi să le comparăm, și dacă cele două tipuri de spirite ar dori unul și același lucru, cei cu vârste astrale mari sunt în mod cert avantajați, ei fiind mai puternici, ei putând să determine lucrurile în detrimentul celor mai tineri.

Aceste energii le au toți oamenii, însă în stare latentă. Posibilitățile de folosire sunt de nivel mic sau mediu. Puterea acestor energii trebuie conștientizată, disciplinată și direcționată spre un anume scop.

Cei ce au fost interesați, au învățat să-și stăpânească energiile, să le amplifice și să le direcționeze de-a lungul timpului prin diverse metode:

- exerciții energetice de tip qi-qung, reiki, yoga, meditatii, rugăciuni sau chiar incantații shamanice.

- practicarea unor profesii în viețile anerioare, ce au avut de-a face direct cu dezvoltarea (cunoașterea) spirituală: vindecători, astrologi, yoghini, calugări, preoți indiferent de religie, shamani, fapt ce a dus chiar și indirect la dezvoltarea anumitor capacități și aptitudini ( ce se păstreză aproximativ 4-5 vieți la rând indiferent de activitățile practicate).

- prin plată karmică ca dar divin pentru fapte deosebite ce implică iubirea de Dumnezeu.

Spiritele puternice au în general toate chakrele echilibrate și funcționale, însă chakrele lor superioare sunt mai dezvoltate, Ajna, Sahasrara si uneori si Vishuda. Au o intuiție dezvoltată și deseori o folosesc pentru a ști când e bine să-și folosească puterea și să-ți pună în aplicare metodele deosebite de creare a realității.

Însă chiar și un spirit puternic uneori poate greși. De ce?

- Fie pentru că nu întotdeauna această putere este un efect al unei cunoașteri spirituale suficient dezvoltate. Există destui vindecători și clarvăzători de acest tip, dar puterea lor de a accesa adevărul sau de a vindeca este sub medie. În acest ultim caz puterea se datorează exercițiilor energetice, lucru insuficinet dacă e ignorat studiul și cunoasterea spirituală.

- Fie pentru că așa dorește persoana, deci prin alegere proprie. Caz în care deși știu bine ce fac, ei folosesc gresit această putere, atacând anumite persoane (nu în scop de apărare, ci ca inițiatori ai agresiunii) sau furând drepturile divine ale altora, generând karmă negativă.

EI ignoră faptul că agresivitatea generată de astfel de fapte se întoarce automat asupra lor. Astfel devin spirite puternice, dar negative. Așa zișii vrăjitori sau magicieni negri. Însă… nu pentru multă vreme. Veți vedea în continuare de ce.

CUNOAȘTEREA SPIRITUALĂ

Implică cunoasterea legilor spirituale ale universului. O cunoaștere reală, detaliată și profundă. Nu doar cunoașterea stăpânirii energiilor, ci și cunoașterea efectului pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung a jocului cu energiile.

Este vorba de acea cunoaștere aflată dincolo de legile morale umane, care e drept, au la bază anumite legi spirituale, uneori atemporale și pentru totdeauna valabile, spre exemplu să nu ucizi, alteori doar adecvate momentului când ele au fost promovate. Legi date în scopul educatiei oamenilor acelor vremuri, și necesare pentru anumite momente ale evolutiei omenirii. Legi ce evoluează o dată cu tipurile (epocile) în care trăim. Spre exemplu egalitatea socială a femeii cu barbatul, divorțul sau alte diverse porunci scrise în vechiul testament. Deși per ansamblu încă valabile, acestea se supun unei legi superioare: legea iubirii. Aceasta e cea care trebuie să stea în spatele oricărei alte judecăți ce privește diversele aspecte ale vieții umane. Iar așa cum bine știm… iubirea e dincolo de judecățile limitative.

Iisus a dat o lege nouă, ce conținea nu 10, ci doar o singură poruncă: aceea de a IUBI. Superioară prin simplul fapt că iubirea are o logică superioară. Până în acel moment oamenirea nu putea înțelege și aplica în mod corect această lege: „Iubește pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele ca pe tine însuți.”

Preluată de Sfantului Augustin care spune atât de frumos: „Iubește și fă ce vrei.”

Pentru a folosi CORECT puterea spirituală, e absolut necesar să ai cunoaștere spiritual��. Iar cunoașterea spirituală începe în primul rând prin cunoastere iubirii. A adevăratului sens și înțeles al iubirii. De aici derivă toate celelalte legi ale universului cu aspecte și detalii diverse. Și sunt o mulțime…

De aceea PUTEREA spirituală REALĂ vine în urma CUNOAȘERII spirituale. Există o LEGE DIVINĂ NESCRISĂ, dar extrem de IMPORTANTĂ: cel care foloseste puterea în mod eronat din punct de vedere spiritual O VA PIERDE.

E o lege a universului ce protejază pe cei inocenți de agresivitatea celor puternici, dar în același timp e protejat si agresorul, pentru a nu-și pierde sufletul prin fapte distructive. Iată aici doar un exemplu de iubire divină necondiționată!

De aceea este firesc faptul că PUTEREA SPIRITUALĂ să vină ca o consecință a CUNOAȘTERII și nu invers. E firesc ca ele să crească proportional și ne sunt date în măsura în care sunt folosite corect în scopul evoluției personale și a celorlalți.

Mulți se amăgesc că au putere spirituală, amăgindu-i astfel și pe alții, ei fiind de fapt lipsiți de cunoaștere (sau având foarte puțină), și implicit de adevărata putere.

ILUMINAREA

A avea cunoastere și putere se asociază de cele mai multe ori cu o viață împlinită și binecuvântată. Să știi ce vrei, ce e bine să vrei, și să ai puterea, dar și voința să faci ceea ce îți dorești, e un lucru divin. Însă atâta vreme cât omul are dorințe, el este încă legat de lumea materială, oricâtă cunoaștere și putere ar avea. Astfel ne creem karma. Nu este ceva rău… e doar viață. Viață pământeană.

Pentru a trece pe un plan superior Scolii Pământ, e necesară detașarea de dorințe.

Nu o retragere în călugărie doar de fațadă așa cum mulți o fac nepregătiți încă să reunțe la viața pământească. Nu, acești oameni nu trebuie judecați. Pur și simplu și-au ales greșit calea, mai exact au ales prea devreme. Au tins spre spiritualitate, dar NU AU TRECUT prin FAZADE FOLOSIRE A PUTERII SPIRITUALE CA JOC, prin faza de CREARE A REALITĂȚII DORITE, pentru sine. Asta în cazul în care nu au ales călugăria crezând că astfel aleg o viață mai comodă sau din motive materiale.

Iluminarea presupune reunțarea la sine și la lume. Ea presune ca omul să nu mai aibă în mod real dorințe lumești, fapt ce de obicei se întâmplă când deja a cunoscut tot și a trăit tot. A jucat toate rolurile ce l-au atras și a trecut prin toate emoțiile și sentimentele lumești ce și le-a dorit. Astfel el ajungând în final să se înțeleagă pe sine și lumea, și să se iubească pe sine necondiționat și lumea aceasta așa cum este ea. Doar astfel poate cineva ca după ce a absolvit Scoala Pământ cu toate clasele ei, să devină un iluminat.

Deseori aceste persoane trec prin faza de învătători spirituali. Dar nu sunt încă iluminați dacă mai trăiesc în lume și au dorințe și o viață lumească. E doar o fază firească. Următoarea e cea în care se retrag, (deseori se întâmplă în altă viață, ei alegând special locuri de lume retrase ca Tibet, India, etc) au câtiva discipoli pe care îi învață, sau pur și simplu se roagă în liniște pentru lume.

Unii ABOSLVENȚI AI SCOLII PĂMÂNT aleg apoi să ajute omenirea din lumea de dincolo prin diverse metode. Alții trec în planuri superioare pentru a cunoaște noi lumi și aspecte superioare ale acestui univers fascinant și frumos.

Deci iată de ce, nu oricine are putere are și cunoașterea de a o folosi înțelept, nu oricine are cunoaștere are și puterea energetică de a o pune în practică și nu oricine e învățător spiritual e deja un iluminat spiritual. Evoluția necesită împletirea acestor aspecte.

Evoluția spirituală înseamnă în cele din urmă schimbare, cunoaștere, energie, trăire, experiență, mers înainte, reunțare la vechi și deschidere pentru nou. Pentru că oricine se opune schimbării, se opune unei legi fundamentale a universului.

Drum drept și lumină!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)