Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Binele, raul… si jocul vietii

Binele și răul Binele și răul fac parte din jocul vieții. Dacă despre bine știm că nu poate veni decât de la divinitate, despre rău putem spune că provine din uitare. Uitarea a cine suntem noi cu adevarat. Uitând acționăm în dezacord cu propriul suflet, fapt care provoacă nu doar durere spirituală, ci și diverse conflicte, situații din care prin înțelepciune, cunoaștere și adevăr putem să ieșim făcând astfel pași spre lumină.

Dacă nu ar mai exista conflicte, Pământul ar deveni Rai, și ar însemna că evolutia noastră pe acest plan s-a oprit sau a ajuns la final. Ea ar continua însă pe un plan superior, într-o dimensiune superioară, pentru simplul fapt că evoluția și mersul înainte al vieții nu se opresc niciodată. Binele și răul fac parte din această realitate a planetei Pământ, loc unde evolutia se bazează pe conflict și pe rezolvarea conflictului prin curaj și iubire.

Binele și răul la un anumit nivel superior nu există, sunt doar experiente, situații prin care așa cum am spus, învățăm. Învătâm jucând roluri dinainte alese (înainte de întrupare), trăim emoții care ne determină să luăm anumite decizii, decizii ce ne conduc spre alte lecții de nivel superior, unde iarăși vom avea parte negresit de ceea ce din perspectiva umană numim bine și rău. Scopul este să facem ceea ce e necesar pentru ca binele să iasă învingător, binele fiind un aspect al divinului din noi. Sau altfel spus al ADEVĂRULUI.

La nivel uman binele și răul sunt experiențe subiective. Fac parte din scenariul vieții și pot fi catalogate drept bine sau rău în funcție locul sau punctul din care privești lucrurile, sau mai exact din perspectiva experienței de viață, întotdeauna unică, personală și deci subiectivă. Să vă dau câteva exemple extrem de lumești pentru a înțelege.

Cand două echipe de fotbal joacă, și una castigă, BINE va fi pentru suporterii celei ce a castigat, pentru acestia jucătorii vor fi maeștri ai fotbalului, zeități întrupate, pentru ceilalti va fi rău evident, arbitrul va fi suspect, jucătorii niste ratați, antrenorul un incapabil. La meciurile recente de tenis majoritatea românilor au tinut cu românca Halep, iar faptul că Sharapova a câștigat, a fost bine, însă doar pentru susținătorii acesteia.

Când două femei iubesc același barbat, întotdeauna una va pierde. Pentru ea – cel care a ales pe cealaltă va fi vinovat. Va fi fie un laș, un ipocrit sau un prost, fie un imoral, ca sa mă exprim elegant. Pentru cealaltă va fi o persoană plină de calități. De ce? Pentru că el a corespuns așteptărilor sale. Cum poate aceași persoană să aibă atâtea defecte și atâtea calități, prin acelasi gest?

Valabil și în cazul în care doi bărbați iubesc aceeasi femeie.

Cand cineva câștigă marele premiu la loto, ceilalți jucători pierd. De ce banii sau dus către o anume persoană, și de ce aceasta în marea majoritate a cazurilor pierde în cele din urmă mare parte din bani? Nu… nu e vorba de încărcătura negativă a banilor, ci de cu totul altceva.

Hoțul neprins consideră acest lucru un bine. Cel jefuit un necaz. De ce a fost jefuită tocmai o anume persoană și nu vecinul său. Pentru că a uitat fereastra deschisă, veți putea spune. Dar oare a uitat-o întâmplător? De ce unii pierd un obiect, dar se bucură de el cei ce îl găsesc? De ce unii se urcă în avionul ce cade, iar alții sunt avertizați de intuiție sau îl pierd printr-un joc al sorții, chiar dacă ei n-au intenționat asta?

Unde este binele și răul în toate aceste situații? De partea cui? Și mai ales de ce unii câștigă și alții pierd în jocul vieții?

Totul depinde de un singur lucru: cantitatea de IUBIRE REALĂ din sufletul celor implicați.

Sună poate banal, cu toate acestea este adevărat. Se vorbește prea mult de iubire pe acest internet, la televizor sau în cupluri ce n-au trăit-o niciodată. Deja cuvântul s-a banalizat și rareori ne mai spune cu adevărat ceva. Ce e iubirea? Nimic… o iluzie… vorbă goală.

Ce e iubirea reală de fapt? Totul… Creatorul marelui joc.

Sau altfel spus este izvorul binelui și inteligența creatoare de evenimente favorabile, plăcute dar și necesare creșterii sufletului.

Este acea emotie sau sentiment (sentimentul fiind o emotie stabilă) ce este echivalentul unei energii ce rupe lanturile. Este o inteligență ce deseori pare la prima vedere că sfidează logica. Și chiar o sfidează pentru că ESTE dincolo de logica umană. Este o energie ce deschide porțile, topește aisbergurile, câștigă bătălii, dar totuși are o calitate - e lipsită de agresivitate.

Deseori oamenii pot cădea în autoamăgire în privința aceasta. Acestă autoamăgire în care iubirea pare prezentă, dar de fapt o confundăm cu altceva, mai exact cu niste JOCURI ALE MINȚII bazate fie pe ceea ce oameni numesc „legi morale”, legi născocite de ei pentru a mentine o anunită ordine (uneori necesară) în societate, fie pe un echilibru dintre avantaje și dezavantaje practice, echilibru necesar uneori. De fapt este vorba de judecăți.

Autoamăgirea poate fi atat față de ceilalti dar și față de propria persoană. De aceea o analiză sau autoanaliză sinceră este întotdeauna binevenită.

De unde porneste confuzia…

Deseori la suprafată pare că iubim, ne exprimăm cu bunătate, facem fapte bune, ne „avem bine” cu cei ce ne-au gresit – adică suntem iertători, suntem morali, suntem “eroul pozitiv al povestii” și întotdeauna de partea eroului pozitiv și - credem noi - a dreptății universale.

Însă în suflet – in interior - ne sabotăm. Cum? Prin agresivitate, au altfel spus lipsa iubirii de sine..

Mai exact printr-o serie de emotii agresive, și extrem de limitative cum a fi:

- frica de a pierde – bazată pe ideea subconstientă – sunt superior, eu trebuie întotdeauna să câștig – deci orgoliu – AGRESIVITATE CONTRA CELORLALȚI.

- frica de a câștiga – bazată pe ideea subconștientă - nu merit atât de mult, dacă câstig voi fi vinovat. În concluzie va fi necesar să plătesc pentru asta – AGRESIVITATE CONTRA PROPRIEI PERSOANE.

În mod paradoxal, deseori, ambele frici sunt prezente concomitent în aceeași persoană în anumite proporții, putând fi numite simplu – frica de viitor.

- judecarea celorlalti - el/ea nu are dreptul să cîștige, să aibă, sau să fie – bazată pe ideea că cineva ( judecătorul ) ar putea fi deținătorul adevărului absolut și deci a dreptății divine – AGRESIVITATE CONTRA DIVINITĂȚII - deoarece ignoră legile sale, jocul karmic și voința SA. Mai exact ignoră faptul că ce tot ce trăim este efectul unor cauze create prin liber arbitru (alegere) de propria persoană, în propriul trecut. Altfel spus dacă cineva ESTE într-o situatie bună sau rea, ESTE pentru că Dumnezeu A PERMIS asta, prin aplicarea automată a legilor sale. În scopul evolutiei noastre prin CONȘTIENTIZARE. Conștietizarea adevarului divin.

- pretențiile – bazate pe ideea – mie mi se cuvine cu orice preț, e al meu negreșit – fiind vorba aici de POSESIVITATE, sau dorința de a DOMINA în cazul în care persoana crede în mod nejustificat că i se cuvine să conducă o relație sau să câștige cu orice preț într-un joc, oricare ar fi el. Agresivitatea în acest caz provine din dorința inconstientă de a ataca/distruge pe toți cei ce doresc să ia obiectul/subiectul dorinței, sau pe toți cei ce nu se supun dorinței – pretenției persoanei. În acest caz AGRESIVITATEA CONTRA CELORLALȚI SE COMBINĂ CU AGRESIVITATEA CONTRA DIVINITĂȚII.

Toate aceste JOCURI ALE MINȚII limitează PUTEREA SUFLETULUI.

Toate blochează energia iubirii și crează situatii în care persoana va avea parte de ceea ce consideră a fi RĂU, deci de o realitate blocantă și nedorită.

Altfel spus IUBIREA e energia nelimitată și nepoluată de FRICI, de JUDECĂȚI și PRETENȚII. Iubirea e detasare și non-agresivitate. Sau o agresivitate folosită corect, adică în auto-apărare, necesară uneori.

Iar toate aceste emoții chiar dacă pot fi ascunse cu măestrie de oameni, ele nu pot fi ascunse de divinitate, sau altfel spus de Inteligența Vie a Universului. Ele există în noi, în suflet, chiar dacă nu sunt conștientizate. Ele există în câmpul auric chiar dacă nu toți le pot vedea sau simți. Ele își fac efectul în viață chiar dacă nu le cunoaștem cauzele, sau aceste cauze sunt foarte îndepărtate – dar nevindecate.

Aparent anumite lucruri pot părea rele, nedrepte, dar binele și răul, nu sunt decat un joc creat de noi înșine, în urmă cu ceva timp. Poate fi vorba de o zi, un an, o viață, sau câteva secole. Viitorul se crează contiuu. Îl creem pentru perioade mai apropiate sau mai îndepărtate, timpul fiind o iluzie, deci ceva subiectiv.

De unde știm că ceva este rău?

Aparitia răului ne dă un sentiment de inconfort. Incomfort sufletesc. Răul fiind astfel un semnal de alarmă. El vrea să spună că o parte sau mai multe părti din noi, din sufletul nostru, au nevoie sa fie vindecate. O pare din noi e în EROARE față de legile divine ale vieții, și față de adevărul propriului sine. Deci ne-am îndepărtat de ADEVĂR.

Eroarea constă în SABOTAREA PROPRIULUI SINE prin două metode:

- ignorarea vocii ce provine din adevărul sufletului din motivele enumerate mai sus.

- negarea și neacceptarea propriei agresivități prezentă în mod firesc în toti oamenii. Nu putem ignora faptul că un anumit tip de agresivitatea tine de instinctul natural de apărare (fizică și psihică) și e necesară în anumite situatii, și poate fi folosită când e cazul, dar… cu moderație. Dumnezeu ne-a înzestrat cu aceasta din motive bine întemeiate, dar noi deseori obisnuim s-o folosim incorect – mai exact contra noastră. Sau să n-o folosim deloc desi este cazul. Negarea, și nefolosirea agresivității, precum și negarea greselilor personale atât de umane și firesti pentru noi toti, provoacă SCHEME MENTALE consumatoare de energie psihică și creatoare de BLOCAJE de energie, în minte, aură și destin. Aceste blocaje ne iau din forța (energia psihică) necesară pentru a acționa cu scopul de a ne construi un destin favorabil.

Deci răul nu este decât o experiență a vieții, un semnal de alarmă ce ne arată că trăim în ignoranță. Baza lui este ignorarea unui adevăr al propriului sine. Iar trăirea în neconcodanță cu adevărul propriului sine, crează acele situații ce nu ne plac pentru că știm instinctiv că prin crearea lor ne-am îndepărtat de iubire.

Cât despre bine, dincolo de ce am spus deja nu-mi rămâne decât sa adaug părerea Barbarei Brennan maestră a spiritului si tamaduitoarea cu experiență. Ținând cont de faptul că voința divină concordă cu binele în opinia noastră a tuturor, ea spune astfel:

“În religiile noastre voința lui Dumnezeu a fost folosită pentru a controla oamenii în ideea că numai câțiva știu de fapt ce-i aceea voința lui Dumnezeu. De aceea ceilalți trebuiau sa facă ceea ce spun cei puțini… De fapt, voința lui Dumnezeu a fost folosită drept justificarea relelor îngrozitoare săvârșite de catre oamenii unii altora de-a lungul istoriei. Tot ce avem de făcut este s[ fim buni conform unor anumite reguli religioase și atunci poate că ni se va da ce dorim. Imaginea noastră negativă despre bine este destul de plictisitoare, greu de îndeplinit si absolut lipsită de libertate. Dumnezeu seamnă mai degrabă cu părinții noștri, nu? Dacă te porți frumos ai voie să mânănci înghețată! De aceea, nu-i de mirare că oamenii se îndepărtează de această idee a voinței divine.”

Binele e totusi puterea de a trăi conform adevarului din noi, un adevar divin ce sub orice formă îl înțelegem si sub orice formă s-ar manifesta, ne conduce mai devreme sau mai târziu pe căi nebănuite spre noi trepte de înțelegere a adevărului și binelui universal.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)