Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Vremurile din urma si provocarile lor… mai speciale

Vremurile din urmă și provocările lor… mai speciale Trăim acele vremuri în care binele și răul s-au amplificat, fiecare cu specificul lui, fiecare strigând tot mai tare și arătându-și fața sa specifică lumii, și manifestându-se în cel mai direct mod. Nu e de mirare, e vremea secerișului.

Adică a trecerii de la epoca lui Kali, cea mai întunecată, spre o nouă eră de Lumină incomparabil mai bună ca asta.

Trăim acele vremuri provocatoare în care fiecare e pus în situația să arate cine este, ce poate, ce știe, ce vrea și cum reacționează în anumite situații. Acele situații în care ne aflăm fiecare, au direct legătură cu lecțiile sufletești încă neînvățate, cu datoriile karmice, cu drepturile noastre divine, cu menirea noastră, și cu scopul firesc al tuturor sufletelor – evoluția spirituală.

Dar, poate că folosesc prea multe cuvinte cu tentă spirituală și nu toți cititorii sunt încă… în temă. Hadeți s-o spunem pe șleau și pe înțelesul tuturor. Ne sunt date provocări care ne obligă SĂ ALEGEM. Iar aceste alegeri contează enorm. Acele alegeri formează cărări de destin. Destin aici pe pământ și destin al sufletului în lumea de dincolo.

Cele mai multe și mai importante sunt… ALEGERILE INTERIOARE. Adică acelea de la nivel de suflet: a ierta, o iubi, a urâ, a fi bun, a fi generos, recunoscător, etc.

Care sunt tendințele momentului?

Energia pe pământ cu certitudine a crescut. Rapiditatea cu care circulă informația nu doar la nivel fizic – internet, telefonie mobilă, etc, ci și la nivel spiritual s-a amplificat enorm, suntem puși în situația de a alege rapid, fie și numai la nivel interior, ce comunicăm, ce gândim, ce credem. Astfel prin judecătile noastre inevitabile, prin perspectiva asupra vieții, ne plasăm pe o anumită treaptă spirituală, și deci pe un anumit nivel al conștiinței.

Gândurile au căpătat putere, ne gândim la cineva, acela ne contactează ori aflăm cumva că s-a gândit și el la noi – fenomen numit TELEPATIE. Ne preocupă ceva, primim mesaje despre subiectul preocupărilor noastre fie pe strădă, fie la TV, fie prin discuții aparent întâmplătoare – fenomen numit SINCRONICITATE. Ne dorim ceva, deseori primim, mai ales lucruri minore, simple, dar în felul lor importante – fenomen numit COMUNIUNE CU DUMNEZEU.

Universul vrea să ne arate mai mult ca oricând că e viu, că ne cuprinde, ne conține și colaborează cu noi. Și mai ales că ce simțim, gândim ori credem, ARE cu certitudine IMPORTANȚĂ.

Ce e bine să știm?

Chiar dacă nu e o noutate, deseori se pare că uităm: SUNTEM CREATORI. Creăm atât de la NIVEL INCONȘTIENT, cât și de la NIVEL CONȘTIENT. Prin conștient putem schimba inconștientul. Important este să vrem, să avem răbdare și uneori voința de a lucra cu noi, pentru noi. Și nu e deloc neglijabilă ideea că deseori e necesar să știm ce purtăm în noi, ascuns și tainic pe cărările sufletului.

În spatele fiecărei provocări însă, nu stă doar viața noastră de azi și de ieri, ci deseori stau secole de existență și de experiențe pământene (iar pentru unii nu numai pământene!!!). De aceea uneori totul ni se pare fie absurd, fie nedrept, fie un noroc chior. Nu este așa, universul e matematică, sau mai bine spus, acționează matematic, perfect, nedând rateuri când merge de la cauză la efect, și deci fără a face ceva… întâmplător. Adică își aplică legile extrem de exact. Tot ce avem în suflet contează, chiar dacă la nivel exterior nu e vizibil ochiului profan, și ne punem întrebarea: de ce?

Iar pentru cunoscători… între noi fie vorba, important e și să nu-i superi pe zeii întrupați, ori pe zeițe. Dar acesta e un cu totul alt subiect.

Care sunt cele mai mari provocări acum la final de capitol?

Sau altfel spus cum suntem provocați de univers să creștem, să ne luăm examenele cu bine, să urcăm trepte spre straturile înalte ale conștiinței perpetue a vieții. Pe ce domenii ale vieții și psihicului?

- relațiile de cuplu sunt cele mai încercate;


Deseori sunt adusi alături oameni care nu au mare lucru în comun. Au viziuni diferite despre viața de aici și despre cea de dincolo. Supravietuiesc uneori, alteori se despart. Oricum e vorba de teste. Cei asemănători, din multe motive, nu pot fi împreună. Doar pentru scurt timp, si doar arareori, ca un cadou de la divinitate.

Provocarea spirituală? Puterea de a ne iubi pe noi înșine indiferent de situație, de a ne DEZ-ATAȘA la nivel interior de alti oameni, indiferent cine sunt, și de a nu considera pe nimeni VINOVAT pentru nefericirea noastră, ori RESPONSABIL de provocarea propriei fericiri. De secole, întregul univers se învârtea în jurul partenerului, el era sursa fericirii, ori nefericirii noastre. Iubirea de cuplu era esențială.

E drept, e ceva natural și firesc. Iubirea de cuplu rămâne o sursă importantă de liniște, bucurie și normalitate, însă trebuie să învătâm un lucru ESENȚIAL.

Suntem SUFLETE UNICE. Fiecare suflet trebuie să aibă ca SURSA A FERICIRII pe Dumnezeu, și NU alt om. Interesul trebuie să se învârtă în jurul sinelui personal, nu al altuia.

Nu… nu în sensul de egoism și de indiferență, ci în sensul de SURSĂ a fericirii și al echilibrului interior. De doriță de a crește și de a merge spre lumină în mod responsabil. De ce? Pentru că idei precum: „tu ești totul pentru mine”, „tu ești soarele meu”, „nu pot trăi fără tine”, sunt complet eronate din punctul de vede al universului. Nu cel iubit trebuie să ne fie sursă.

De la SURSĂ ne luăm informație și energie. Și prin noi ulterior o îmbogățim.

Pentru a face față momentului actual și a evolua în direcția bună, e necesar să avem cât mai multă energie subtilă divină în noi și cât mai multă informație spirituală. Altfel spus iubire și… cunoaștere.

O altă provocare la fel de importanță pentru cupluri E ACCEPTAREA mai îndeaproape a celor ce sunt diferiți de noi, cu limitele de rigoare. Adică acelea în care această acceptare nu ne încalcă libertatea de a fi noi înșine și nu ne blochează drumul spre dezvoltare, ori nu ne rănește fizic, ori spiritual.

Atenționare! Cu toate acestea nu trebuie să ne însingurăm, nici să devenim egoiști, ori prea permisivi. Echilibrul și înțelepciunea sunt cheia pentru tot. Deci… să iubim. Liber, detașat, conștient. Și să-L iubim întâi pe Dumnezeu.

- cunoașterea de sine și alegerea drumului în viață pe baza acestei cunoașteri;

Suntem provocați să ne centrăm pe noi înșine, să ne delimităm sinele, să ne autocunoaștem. Așa cum am spus, suntem responsabili de propria fericire indiferent dacă suntem în cuplu, singuri, ori în diverse combinații.

Autocunoașterea are legătură nu doar cu viața de cuplu, ci și cu profesia, ori cu preocupările noastre. Suntem provocati SĂ ȘTIM cine suntem, ce suntem capabili să facem și ce scop avem în viață. Altfel ne irosim. Irosim timp, irosim momente de viață pe care le putem trăi bine și în care putem evolua. Irosim energie divină.

În plus dacă nu știm ce vrem, nu avem un scop clar, putem cădea în depresie, în capcana rutinei care în cele din urmă conduce la senzația de non-sens și inutilitate.

Trebuie să dăm lumii partea noastră DE DAR. Iar fiecare are ceva important de dăruit, chiar dacă în aparență, uneori, acel dar ne apare banal. Fiecare om trebuie numai să afle CE MINUNE poartă în suflet, și să vrea să treacă la treabă. Va fi fericit, și îi va face și pe alții astfel. Se va produce echilibrul între ce am primit de la lume și ce-i suntem datori. Suntem unici, și totuși suntem unul. Ambele fiind adevăruri cu implicații profunde.

- modul de a reacționa în fata unor situații total neprevăzute;

Acest lucru implică abilități de strategie, control, inspirație, intuiție, voință, încredere în sine și credință în Dumnezeu. Provocările vin din trecut, deseori dintr-un trecut îndepărtat pe care nu avem cum să-l conștientizăm.

În prima fază când dăm de neprevăzut avem parte de emoții, deoarce intră în acțiune creierul emoțional, numit și reptilian (sistemul limbic), acea parte primitivă din noi, responsabilă din vremuri străvechi cu protecția, cu reacțiile instinctive de luptă sau fugi. E firesc. Apoi dacă suntem echilibrați, e necesar să controlăm aceste instincte, și să ne comutăm pe creierul modern, numit neocortex, capabil de strategii, planuri, reacții controlate și deci de decizii raționale adecvate situației. Asta ne conferă statutul de OM.

De ce? Pentru că avem nevoie de acest fapt nu doar în lumea de aici pentru a înțelege și pentru a evolua, ci mai ales în lumea de dincolo, în lumea spirituală, în lumea nevăzutelor unde toți cândva vom ajunge. Nu doar că ne vom duce pe nivelul spiritual cu care rezonăm, dar până acolo, ori în plin spațiu spiritual, putem lua contact vârnd- nevând cu tot felul de entități și situații. E necesar să știm să distingem, și să știm să le facem față luând cea mai potrivită decizie. Rapid. Ferm. Calm. Clar.

Iar ca să ajungem capabili de asta, e necesar să învățăm să facem asta aici, pe Pământ.

Deci, exersați. De aceea ni se dau provocări. Dumnezeu este întotdeauna cu noi, dacă nu încetăm să ne rugăm și îl contactăm astfel zilnic, măcar pentru câteva minute. Fiind de acest lucru conștienți, vom reunuța la teamă și vom ști că suntem vegheați și că ceea ce decidem este bun pentru noi.

- puterea de a distinge între egoism și iubirea de sine;

E diferența dintre a afirma privindu-te în oglindă, cât de grozav ești și A FI ASTFEL cu adevărat, determinându-i indirect PE CEILALȚI să afirme cum ești.

Mai mult decât atât, deciziile egoiste ne îndepărtează de ceilalți, și mai ales de adevărul din noi. În schimb, iubirea de sine, ne apropie de noi înșine, de divinitate și implicit de toți oamenii cu care rezonăm. Egoismul se adapă de la el însuși și în cele din urmă energia accesta va seca, iubirea de sine se adapă de la SURSĂ, ea ne determină să oferim propriei ființe tot ce are nevoie.

Un exemplu mai clar? Multe sisteme ne învață astfel: te uiți în oglindă și spui despre tine… sunt grozav! Și totuși înseamnă că dacă îți spui, știi cumva că NU EȘTI și ai teribilă nevoie să auzi cumva asta. Egoul tocmai suferă de orgoliu. E rănit și urla la tine. Este vorba de ceva ce-ți lipsește. Vrei să ajungi în vârf fără a urca muntele. Nu… prea… merge… Mai mult, afirmația te poate băga în belele. De ce? Te poți băga singur în acțiuni care te depășesc, poți fi ridicol, ori te poți consuma energetic. Creierul sesizând adevărul și discordanța dintre ce afirmi și ce EȘTI va intra automat în altertă. (și așa te consumi energetic)

Însă dacă spui Doamne ajută-mă să fiu bun, să fiu minunat, să fiu magic, atunci lucrurile se schimbă. Te poți trezi cu un minunat ajutor de la îngeri. Și atunci vei fi chiar grozav, și vor remarca și ceilalți. La fel dacă îți faci programarea neuroligvistică în mod corect. Iar combinația dintr rugăciune și NLP e… strong.

- provocarea de a distinge între crearea realității prin magie – pornită din egou – echivalentul vrăjitoriei și al demonismului, și crearea realității pornită din unirea cu divinitatea, echivalentul rugăciunii și al dansului miraculos al sufletului cu universul;

Să nu fiu înțeleasă greșit. Nu sunt împotriva afirmațiilor și nici nu contest puterea lor de a ne modifica creierul și în consecință modul de a gândi, și în consecință destinul. Însă, dincolo de faptul că acestea trebuie să fie alcătuite corect, să fie realiste, să fie de bun simt, și în concordanță cu persoana care le folosește, trebuie să implice întotdeauna voia divinității. Nu noi schimbăm realitatea, Dumnezeu o schimbă LA CEREREA NOASTRĂ. Sau uneori când consideră că e… momentul pentru o schimbare, din rațiuni numai de El știute.

Uneori trebuie să avem grijă ce cererem, ca să nu obțim ușor! De ce? Ceea ce ne dorim noi e în discordanță cu aceste lucruri: fie e prea devreme, fie cerem ceva total nepotrivit pentru noi, fie ne axăm pe ceva cu care nu prea avem tangențe, fie mai avem de plătit datorii karmice și nu știm. În toate aceste cazuri vom fi blocați de sus mai devreme ori mai târziu. Și atunci nu vom ști de ce am creat haos, pe cale, sau în sufletul nostru. Implicând însă FIINȚA SUPERMĂ în ecuație, e posibil să obținem rezultatul dorit mult mai repede, ori să primim chiar și ceva mult mai bun.

Există atâtea workshopuri în care vi se promite succesul garatat, bogăția și fericirea încât mă întreb de ce nu plouă pe stradă cu milionari și cu oameni ce trăiesc aici Raiul. Mulți le frecventează… în zadar. Mulți însă… le ignoră. Pentru că au intuiție și știu… știu că nu tot ce li se promite e adevarat, și mai mult știu tot intuitiv, că nu întotdeauna aceea e CALEA.

Nu toate workshopurile sunt proaste, și nu toate sunt amăgitoare. Alegeți cu inima, cu intuiția, nu cu teama, și nici cu orgoliul. Nu vă veți schimba viața în câteva ore… n-aveți cum.

- invitația de a ne încheia vechi relații karmice, nu neapărat de cuplu.

Ni se cere să ne armonizăm. Să alegem ce sens dăm unei întâlniri cu o ființă cu care am intrat în contact de nenumărate ori pe parcursul drumului nostru prin univers. Să analizăm, să înțelegem, să conștientizăm. Și astfel să REZOLVĂM CONFLICTELE DIN NOI ÎNȘINE. Pentru că asta e important, nu neapărat soarta acelei relații. Lui Dumnezeu nu-i pasă prea mult dacă suntem prieteni/iubiți/soți cu X ori cu Y, îi pasă dacă suntem prieteni cu noi înșine, dacă ne iubim sufletul și dacă ne însoțim cu liniștea, cu detașarea și cu mersul înainte.

În conluzie…

Am spus mult și totuși puțin având în vedere că vorbesc despre accest final de capitol, despre ce-ar însemna un anume aspect al Apocalipsei, acel război nevăzut cu noi și cu alții. Acea provocare de a alege de ce parte a barierei te afli.

Știu, nu mai e modern să vorbim despre rău, despre diavol, ori de entitățile malefice. Și totuși ele există. Așa cum există și binele, și îngerii și spiritele superioare. Și așa cum există CERURI și… ANTICERURI. Și o mulțime de dimensiuni nevăzute.

Am intrat în perioada secerisului. Cred, din tot ce-am citit – și mă refer la textele sfinte - că ea va mai dura mult timp. Și totuși nimeni - doar Tatăl – știe când ea se va sfârși. Asta ne spune Iisus. Deci… să fim pregătiți.

Să fim conștienți că Pământul e o PLANETĂ SCOALĂ și să nu ne mai ferim atât de examene. Sunt firești, și avem posibilitatea să le dăm până când le putem trece. E o planetă unde poposesc spirite diverse, pe niveluri spirituale foarte diverse, unde fiecare are dreptul și datoria să se manifeste cum e. De aici vom merge mai departe. Fie pe alte planete mai altfel, pentru a învăța ceva nou, fie în alte locuri (dimensiuni spațiale)… mai bune, ori… mai rele, fie vom moșteni Pământul în toată superbitatea lui magică.

“Cei blânzi vor moșteni Pământul”, ne spune Iisus. Acel cer nou și acel pământ nou. Și… lucrul acesta mă face să mă întreb… dacă acest Pământ vechi are peisaje atât de splendide, și e așa cum e… oare cât de minunată e frumusețea PĂMÂNTULUI NOU. E mai mult decât pot să-mi închipui.

Însă… v-am spus doar o bucățică din adevăr. O parte ce se suprapune cu ce e scris în cărțile sfinte. Adevărul referitor la întregul și mărețul univers e mult mai imens și vă invit să-l cercetați, să-l cunoașteți și să-l înțelegeți. Merită.

Și mai ales să răspundeți cu curaj, înțelepciune și calm provocărilor vremii.

Toți putem ajunge să urcăm trepte și să ne îndreptăm spre locul dorit. Acel loc din inima fiecăruia. Acel loc mic, dar care cuprinde tot.

Trăim vremea secerișului… Putem alege amăgirea sau iubirea.

Tu… ce alegi?

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)