Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comVisul si o mica parte din tainele sale...

Visare Prin vis intram într-o lume fantastica, dar extrem de reala pentru ca e lumea propriului Sine... intram în acea lume unde totul este posibil, unde cele mai intense dorinte si cele mai puternice frici prind viata devenind realitatea noastra pentru... o noapte, pentru... un vis, sau pentru... zilele urmatoare visului.

Toti ne-am întrebat macar o data în viata care e misterul viselor, de unde provin ele? De ce acolo totul este posibil si mai ales de ce deseori ele sunt o anticipare destul de exacta a vietii "reale"?

Realitatea... ce e ea? Care realitate e mai vie, cea a sufletului - vizualizata in vis, sau... cea a lumii materiale - traita în stare de veghe? Întrebarea e desigur lipsita de sens, pentru ca deja nu mai e un secret, realitatea lumii materiale se naste pe tarîmurile spiritului, se naste din emotiile si credintele noastre, iar acestea devin accesibile în vis, fie în forma directa, fie sub forma de simboluri.

Rolul viselor...

Toti visam, însa numai unii ne amintim povestile traite în somn, iar cei ce au acest privilegiu trebuie sa stie ca visele sunt o atentionare, un avertisment, o dovada de dragoste din partea universului, pentru ca de cele mai multe ori ele fie de dau încredere în viitorul frumos prevestit, fie ne arata o credinta-creatie a Sinelui, pe care cunoscînd-o prin aceasta metoda, daca e negativa, o putem schimba - prin rugaciune sau continuarea constienta a visului în stare alfa. Tot prin vis suntem uneori îndeamnati sa facem ceva anume, iar acest ceva trebuie facut în zilele urmatoare visului, pentru ca acest tip de vis vine de la îngeri, arhangheli sau în cele mai multe cazuri de la îngerul nostru pazitor, un mic, dar semnificativ, mesager al divinitatii. E necesar sa stim ca exista si vise ce prevestesc un viitor ce nu poate fi schimbat... pentru ca pur si simplu unele lucruri nu pot fi schimbate, însa acestea sunt extrem de putine... Despre alte roluri jucate de vis... un pic mai jos.

În timp...

Visul a preocupat din cele mai vechi timpuri fiinta umana, pentru ca instinctiv stim ca e important. De ce? Pentru ca e o reala harta a comorilor, o harta a comorilor ascunse în noi. Oamenii consultau shamanii pentru a-si descifra visele, mergeau la babe ori la clarvazatori, întrebau spiritele, apoi au creat dictionare si carti despre vise... în prezent visul devenind un pretios instrument de lucru pentru psihologi.

Ce spun psihologii?

Freud, parintele psihanalizei, a fost primul psiholog, care a numit visul "calea regala de acces catre inconstient", si l-a folosit în terapiile sale psihanalitice, ca element de baza prin care putea descifra tainele realitatii psihice a pacientilor sai. Prin vis, spunea Freud, avem acces la dorinte, temeri, lucruri nespuse, ele putînd furniza chiar si indicii ale stadiului terapiei.
Unele vise semnificau pur si simplu faptul ca respectiva psihanaliza se apropie de final, indicau influenta psihanalistului, rolul sau... în viata celui analizat.
Dupa Freud exista prea putine simboluri universale, majoritatea fiind personale, fiecare fiind legat de viata inconstienta a respectivului visator si în consecinta visul era analizat ca atare, doar prin prisma istoriei de viata a persoanei. Totusi si el se folosea de anumite simboluri, dîndu-le în special conotatii sexuale. Nu voi da aici astfel de exemple deoarece nu sunt de aceeasi parere cu Freud în aceasta privinta.
Majoritatea psihologilor moderni in special cei de orientare, experientiala, existentialista, transpersonala, folosesc descifrarea visului in terapie...

CE ESTE VISUL?

Visul e o creatie psihica, e un indicator al starii noastre spirituale. Din punct de vedere ezoteric e o cale de acces spre universuri aflate dincolo de spatiul si timpul nostru pamînteam. E o calatorie a spiritului în alte lumi, lumi ce pot fi diverse si în care reperele noastre spatio-temporale nu mai au importanta.

O calatorie pe frecventele altor lumi...

Trecutul si prezentul se întrepatrund, viitorul poate fi trait cu anticipatie... prin vis putem calatori în lumi "paralele", în universuri energo-informationale diferite de al nostru, universuri la fel de reale ca si-al nostru, dar pe care nu le putem întîlni în stare de veghe, pentru ca exista pe frecvente incompatibile cu vibratia lumii noastre materiale, accesibile însa pentru spirit, ce se poate înalta mult mai sus decît trupul în lumina sau poate coborî în anticeruri. Si totusi aceste universuri au importanta lor în viata noastra, ele avînd uneori o influenta nevazuta si deseori nebanuita asupra noastra. La nivel spiritual ne intersectam cu acestea! Fara sa stim! Noi suntem cei care în mod involuntar atragem sau respingem fiinte sau elemente apartinînd acestor universuri stranii, prin gînduri, credinte si emotii, prin frecventele pe care le emitem si prin frecventele cu care rezonam. Putem primi ajutorul lor sau... dimpotriva putem fi agresati.

Elementul creator al visului - emotia.

Visele nu sunt doar o exprimare a preocuparilor noastre de peste zi, a framîntarilor noastre cotidiene, ci sunt o oglinda a emotiilor noastre subtile, cele mai profunde, cele mai puternice, cele ce fiind astfel, ne conduc viata. Trebuie sa stim ca de la un anumit nivel subtil, informatia si energia se contopesc, devenind tot una, formeaza imagini simbol sau "imagini oglinda" ale realitatii sufletesti, formeaza mai mult decît aceste imagini ce ne apar mai întîi sub diverse forme în vise, formeaza - creaza - viata reala. Imaginile visate nefiind decît un rezumat, o chintesenta, o proiectie psi, o simbolizare, a emotiilor noastre. Emotii generatoare de realitate.

O poarta spre trecut!

Uneori visul nu ne poarta doar spre viitor ci este o cale de acces la... existentele noastre trecute, însa aceasta numai cînd energiile acestui trecut devin din motive tainice ale universului, importante pentru prezentul nostru. Uneori valuri de energie vin pur si simplu din trecut spre Pamînt, iar noi ne vedem în fata unei probleme vechi, karmice, pe care suntem nevoiti s-o rezolvam. Nu am o explicatie stiintifica pentru acest fenomen, pot spune doar ca el exista. Uneori avem perioade în care ne merge prost. Cauza? Poate fi o greseala nebanuita din trecut. Alteori norocul pare sa-si fi facut cuib la noi, e o rasplata pentru ceva benefic, creat demult de noi...

O fereastra spre viitor...

Alteori prin vis ajung la noi energiile viitorului. Avem fie privilegiul, fie nesansa de a-l crea în vis, prin alegerile noastre facute în vis. Viitorul nostru il putem construi astfel, iar el se va manifesta mai devreme - în urmatoarele doua, trei zile - ori mai tîrziu - peste luni, sau uneori ani.

O punte spre lumea "mortilor".

Tot prin intermediul visului putem pasi în "lumea de dincolo" sau "lumea mortilor" unde îi putem întalni pe cei dragi sufletului, plecati dintre noi, ei deseori dîndu-ne avertismente, sau transmitîndu-ne infomatii pretioase, despre noi..., despre ei... Deseori îi visam înaintea unei schimbari majore în viata, iar starea lor reflecta felul si natura schimbarii.

Oglinda preocuparilor... si eliberare.

Dincolo de aceste calatorii mai îndepartate în spatiul-timp spiritual, unele vise nu sunt decît o oglinda a temerilor, a credintelor pozitive sau nu, a dorintelor noastre, ori a preocuparilor cotidiene ori din zilele precedente visului. În astfel de cazuri, visul are fie rol de oglinda a acestora, fie rol de eliberare, eliberarea unei emotii negative, a unei tensiuni psihice, spirituale, el fiind singurul mod prin care aceasta tensiune s-a manifestat, nemaifiind necesara manifestarea acesteia în lumea reala.

Avertismente...

De asemenea ele ne pot atrage atentia asupra influentelor energetice venite din partea altora, atacuri energetice, gînduri negative, ori pozitive, intentii... deseori materializate prin lupte în vis. Daca iesim învingatori în disputa din vis, cu sigurata persoana nu ne va mai deranja nici în lumea materiala.

Comunicari cu inconstientul altor persoane.

Pentru ca da, în vis ne putem întîlnim si cu inconstientul altor persoane, putem avea acces la intentiile si gîndurile lor cele mai ascunse, putem afla secretele lor, dorinte nespuse si putem sa comunicam de la suflet la suflet, iar aceasta nu ramîne fara efect în viata din lumea materiala. Putem pur si simplu sa cerem insistent divinitatii sa ne dea acces la o informatie despre cineva, daca cererea e justificata, în cele mai multe cazuri o vom obtine. Persoana va aparea în vis si ne va transmite ceva...

O imagine face cat o mie de cuvinte...

În concluzie, visele sunt un cod cifrat al emotiilor noastre creatoare de viata, cod exprimat sub forma de imagini. De altfel se stie, creierul gandeste in imagini. Pentru a comunica cu o alta fiinta omeneasca, creierul face o traducere a acestor imagini, in cuvinte. Parte din informatie se pierde... deci niciodata comunicarea nu este extrem de exacta, ea depinzand de capacitatea creierului de a face aceasta traducere, de abilitatea si talentul comunicatorului. De aici adevarul cuprins in zicala chinezeasca: "o imagine face cat o mie de cuvinte"... Visele sunt astfel de imagini, imagini ale emotiilor nostre, si imaginile universurilor nevazute ce ne inconjoara, poate si ele... existand tot ca o oglinda a emotiilor locuitorilor lor.

TEME CENTRALE SI GENERALE INTALNITE IN VISELE OMENIRII...

Nu doresc sa alcatuiesc un dictionar, mi-ar fi chiar imposibil, oricum exista destule - unul vechi si destul de exact, din punctul meu de vedere, l-am postat chiar pe acest site - ci doar o îndrumare în linii generale a semnificatiei posibile pentru anumite vise, ce le-am constatat a fi prezente în realitatea onirica a multor oameni, inclusiv a mea. Tot în mod empiric am constatat si o anumita semnificatie a simbolurilor ce se repeta în visele multor oameni. Voi da doar cîteva exemple din o multitudine întreaga...

Sa începem cu... o tema des întalnita...

Scoala din vis

Multi ne visam deseori la scoala, în postura de elevi fie de scoala generala, liceu sau studenti, fapt ce reflecta nivelul spiritual al fiecaruia la imensa Scoala cosmica. Visul semnifica ca suntem pe drumul cel bun, ca învatam, chiar daca nu ne mai amintim ce am discutat la acele cursuri, ci doar cele petrecute în pauza. Nu stiu pe cineva sa-si fi amintiti ceva de la un astfel de curs!
Lectiile par a fi diverse moduri de procesare a informatiile de peste zi, diferite moduri de a întelege si aplica cele traite în viata materiala, trairi ce o data discutate acolo, cu profesori spirituali, devin lectii ale spiritului, lectii învatate.
Si astfel spiritul învata, pentru ca scoala din vis e o scoala a spiritului, o scoala ce ne arata ca evoluam! Celor ce doresc sa evolueze li se dau lectii, celor ce trec un examen li se da unul mai dificil, dar si nivelul la care traieste este superior pentru ca... are deja un alt nivel de perceptie a lumii, de procesare a emotiilor, si de a se exprima si comunica.

Înotul, marea, fluviul...

Marea e deseori o oglinda a vietii, daca e limpede, semnifica serenitatea spiritului în zilele ce vin, la fel daca e agitata e doar o aniticipare a unor zile angoasante. Marea deseori e un simbol pentru destin.
Înotul reprezinta puterea de a trece prin viata, puterea de a reusi, de a te mentine. Cînd visam ca înotam în apa limpede, urmeaza negresit zile pline de bucurii.
Apa poate semnifica si lichidul amiotic si felul cum ne-am simtit în postura de fat, daca mama a avut o sarcina agitata, sau daca starea ei emotionala a fost pozitiva si calma, desigur aceaste stari ne vor influenta viata, felul de a fi, modul de a relationa, iar starea de atunci si influenta ei ni se arata adesea prin vis.
Fluviul semnifica însasi viata prezenta, sau mai poate simboliza granitele dintre lumi, trecerea unui fluviu e trecerea dintr-un univers in altul. Din lumea viilor într-a mortilor, dar si din lumea noastra psihica în lumea unor universuri ce apartin altui spatiu-timp, timp trecut ori univers paralel.

Masina, caruta, calul...

Mijlocul de transport, din prezent, ori trecut, semnifica tot destinul, soarta în lumea fizica, fie în zilele urmatoare, fie pe o perioada mai mica sau mai mare de timp.
Modul cum ne conducem masina - caruta -calul - ne arata cum ne conducem si viata. Exista detalii ce fac diferenta între bine si rau, detalii ce se refera la: culoare, aspectul general, viteza de deplasare, puterea de a o conduce, puterea de alegere a drumului, tovarasii de drum... starea drumului, ca urcam, ori coborîm... totul conteaza si totul se poate descifra în functie de context.

Culorile in vis

Albul întotdeauna semnifica - lumina spirituala, reusita, binele, protectia; rosul - pasiunea, sexul, materialul legatura cu paminatul; negrul - nereusita, ori doliul; rozul - dragostea romantica, ori începutul unei relatii sau... o realizare; albastrul - puritatea si realizarea; verdele - speranta si viata; galbenul - gelozia...

Simboluri ale bogatiei si împlinirii

Grîul copt sau verde, strugurii galbeni (nu si cei rosii), copacii plini de roade sau infloriti, florile, cerul senin, soarele, stelele sclipitoare, smîntîna, laptele, mierea, carnea prajita, nu si cea cruda ce seminifica probleme, vaca, iarba, calul alb, porumbelul alb...

Simboluri negative

Cîinele negru, pisica, sarpele, gandaci, paianjeni, apa tulbure, apa curgand din tavan... inundatia, casa arzand... noroiul... ouale, dansul nebunesc, papucii, încaltamintea rupta, rîsul fara oprire...

Simboluri benefice

Ingerii, bisericile din vis, în functie de ce simtim cand suntem în ele, aurul, pantofii în stare buna, pestele proaspat sau prajit, pisica alba, chipul nostru frumos si zambitor ce ne priveste din oglinda, surasul, sentimentul de pace si bucurie.

Gardienii spatiului

Deseori avem vise în care anumite fiinte cu aspect uman, dar care totusi nu sunt oameni, ci "gardienii spatiului" un fel de îngeri speciali , ce par orbi si surzi ori deseori lipsiti de sentimente, sunt fiinte ce au îndatorirea precisa de a pastra ordinea intervenind în acest univers, ne urmaresc pentru a ne face injectii. Nu, seringa nu este un simbol sexual, asa cum pretinde Freud, ci pur si simplu o "injectie info-energetica"... Ni se induc informatii pentru a echilibra energetic, pentru a ne curata aura, pentru a ne vindeca de diverse "boli", caci ce e boala decat o disfunctie energetica? Sau ne induc informatii pentru a ne da puterea necesara de a face o anumita actiune. As putea da destule exemple, dar nu e locul aici... Aceleasi fiinte mai pot avea alte indatoriri decat cele "medicale" si anume cele de... "politisti". Ei apar din neant deseori, sau dupa ce sunam în vis la... 112. Ei ne salveaza, dau verdicte, ori ne sanctioneaza ca urmare a actiunilor ori doar intentiilor noastre. Efectul se produce desigur în lumea reala!

Persoanele simbol...

Exista anumiti oameni pe care daca îi visam ne merge bine, sau... prost. Ei nu sunt respectivele persoane, ci doar un simbol, a ceea ceea ce semnifica ele pentru noi. Aici se pot naste confuzii, putem însa privind atent spre trecut, sa tinem cont.

Important!

E necesar sa fim constienti ca visele nu au doar o singura semnificatie, ori o unica explicatie, ele ne dezvaluie straturi ale realitatii spirituale-psihice. Ele sunt determinate de emotii si ganduri multiple, create la diverse momente în timp, si imprimate în spiritul nostru, iar spiritul are o multitudine de moduri de... exprimare. As putea spune fara sa gresesc ca visul se naste din personalitatea noastra! E o reflectie a sa... Visul suntem noi, noi în lumea de dincolo... Visul poate fi "citit" si înteles ca si o carte sacra, pe multe niveluri. Una vor întelge dintr-un vis initiatii si altfel îl vor descifra profanii...

Dincolo de simbolurile universale prezentate de mine mai sus, ce pot servi drept ghid, un cod personal e întotdeauna mai potrivit pentru a ne descifra visele. La fel o cercetare a propriilor sentimente trezite de vis, o privire atenta spre emotiile provocate de el, emotii ce le avem la trezire, este absolut necesara.

Putem schimba ceva?

Deseori putem schimba actiunea prevazuta în vis continuandu-l printr-un vis dirijat, sau prin rugaciune, însa sunt si cazuri cand anumite întamplari par a fi acolo de cand universul, menite sa existe, sa se exprime, sa traisca în lumea materiala, pentru ca sunt efectul unor emotii extrem de vechi si profunde ce le-am purtat in suflet de secole, devenind in acest fel... karma.

Urmarirea actiunii din vis, ne poate conduce pe urmele actiunii reale. Totusi, nu toate visele semnifica ceva important. Ele putînd fi, dupa cum am mai spus deja, doar efectul uneo stari de moment...

Vise comune...

Spre amuzamentul meu am uneori vise comune cu persoanele apropiate mie, lucruri ce se continua în visul celuialt, sau pur si simplu apar asemanari uimitoare, aceleasi locuri, aceleasi mesaje, acelasi efect! Un exemplu? Da... Urmand sa mergem într-un anume loc ce se spune ca e o poarta între lumi, eu si sotul meu am avut acelasi vis la distanta de cateva zile. Întîi eu, apoi el... Un control medical facut de "gardienii spatiului" înainte de a patrunde în acel spatiu - prezent si în vis dar aratînd altfel - doi medici la intrare, necesitatea unei sanatati perfecte, un diagnostic pus foarte corect, vindecarea astrala si abia apoi... acceptul lor... Straniu si minunat e universul în care traim!

Da, prin vis avem acces la adevarurile universului din care se naste viata. În vis suntem calatori, pe taramul sufletului nostru magic, puternic, divin... si prin lumile Sale. Visele sunt complexe ca si noi, ca si viata, iar descifrarea lor e o arta, pe cat de placuta, pe atat de necesara.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)