Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comTu, ceilalti si evolutia spirituala…

Democratia Se spune că ceilalți ar fi un fel de oglinzi vii ale noastre. Așa spune spiritualitatea conform legii atracției și a rezonanței. Atragem pe cei ca și noi, pentru că rezonăm cu ei. Psihologia spune că proiectam anumite calitati, dar mai ales defecte în ceilalti – aici e problema - adică le vedem nu ca fiind ale noastre, ci ca fiind ale lor, pentru că ar fi prea dureros pentru conștiință, dacă am înțelege că le avem în noi.

Adevarul e undeva la mijloc.

De fapt ceilalti ne vorbesc despre noi. Fiecare in felul sau unic si personal… Totul e un joc energetic și informațional, și atunci e o arta să stii să citesti printre randuri, printre cuvinte și întâmplări, MESAJELE trimise de Dumnezeu prin ceilalți semeni, către propriul tău suflet. Nu întotdeauna e simplu să înțelegi mesajul Marelui Regizor. Dacă l-am înțelege din prima, am acționa în consecință și atunci am evolua rapid, iar caruselul lumii s-ar opri mult mai repede. Însă se pare ca e destul de greu pentru noi. Uneori chiar de înțelegi, nu e simplu să accepți sau să acționezi.

Adevarul este că…

Ceilalti nu sunt chiar niște oglizi… nu oglinzi întregi, ci doar cioburi răzlețe ce ne vorbesc despre părți încă prezente în noi. Nu sunt nici proiectii, ci părți de proiecții, ce țin de prezent, de trecut, sau de viitorul ce se va naște din tainele ascunse suflet sau… cum spune psihologia, în inconștient.

Ceilalți sunt de fapt MESAGERI, mesagerii universului către suflet. Intelepciunea e sa stii sa citesti mesajul adresat tie de celălalt om. Fie el BUN, fie RĂU, pentru că astfel poți ști despre tine, poți afla ce să corectezi. Să corectezi în tine, să te detașezi, să îndepărtezi CE sau pe CINE nu mai este de necesar în viața ta.

Fiecare ființă nu este întâmplător în viața ta. Cuvintele ei, faptele ei, fac parte din tine. Însă uneori anumite persoane trebuie să plece. Dar… noi nu le lăsăm. Ne agătăm de ele din frică, din inconștiență, sau din diverse alte motive.

PREZENTUL ESTE O OGLINDĂ… însă o oglindă ce reflectă uneori umbre pe care lumina cunoașterii ar trebui să le-alunge. Anumiți oameni - sau doar mesajul lor - sunt aici ca efect a ceva. Dar acel ceva… așa cum am spus, nu mai e neapărat necesar. El e doar o reflecție veche, o umbră ușor de alungat.

Deși rădăcinile mesajului sunt întotdeauna în trecut efectele vizează un alt timp… timpul de ACUM în care greseala sub o formă sau alte este încă prezentă.

Este un mesaj care ne vorbește despre ceva din…

- TRECUT, un trecut chiar și îndepăratat – atunci persoana ce ne derajează e un mesager viu, al unui aspect de viată aparent uitat dar nerezolvat, neîncheiat, neînțeles. E necesară iertarea tuturor și detașarea. Autoiertarea este esențială. Ea se obține cerând iertare de la Dumnezeu, însă în mod foarte sincer. Iertând și devenint detașați. Este simplu.

- PREZENT, atunci e necesar să renunți la acel lucru ce văzându-l la alții te derajează. Poate fi vorba de aceeași greșeală în interior – citi suflet - însă care în exterior – cititi realitate - se manifestă un pic altfel. De exemplu lăcomia se poate manifesta diferit: la tine poate fi la mâncare, la celălalt – care te derajează - la bani, haine sau chiar faimă. Ori sex. Invidia se manifestă diferit și uneori foarte subtil. Și gelozia nejustificată este tot invidie. Și mai sunt și altele.

- VIITOR, ceva ce vrei să faci, dar nu faci din diverse motive, iar omul acela a venit ca să-ți reamintească să faci acel lucru sau să-l uiti și să renunți de-al mai face, dacă este mai bine așa. E necesar să te hotărăști în interiorul tău, să fii într-o stare clară, nu într-un veșnic conflict interior.

ȘI… O ATENȚIONARE! DACĂ AI EVOLUAT VEI ÎNTÂMPINA DESEORI OPOZIȚIA CELORLALȚI…

Mulți din cei ce au urcat trepte, se trezesc singuri pe acele trepte. Ceilalți îi privesc cu repros și caută conștient sau inconștient să-i tragă în jos. Am observat 3 tipuri de situații de acest gen:

- ce fixați pe o treaptă - vechile cunoștințe care nu au evoluat - deseori părinții sau prietenii, dacă ei au rămas pe aceași treaptă. Ei nu vor să accepte că tu te-ai schimbat. Te privesc ca și cum ai fi rămas același, ei nefiind preocupați de evoluție. Te văd tot la nivelul la care au rămas ei, ba mai mult, chiar te iau în derâdere când le vorbești altfel și nu vor să-ți asculte sfaturile sau să-ți înțeleagă perspectiva. Nu te lăsa impresionat. În fond cum bine a spus-o Iisus, nimeni nu e profet în satul său.

- cei de pe treptele de mai jos ce-ți ies în cale acum dar nu pot înțelege și nici nu doresc evoluția, ei având alte preocupări și interese. Nu toată lumea este preocupată de evoluție. Deci ei nu trebuie forțați să urce, din moment ce nu vor sau nu pot. Lumea merge în ritmul ei, mai încet…, mai alert…, la fel și înțelegerea noastră. De le vorbiți de spiritualitate, nu faceți decât să păreți pentru ei o ciudățenie a lumii, un nebun sau în cel mai bun caz un biet visător. Nu le țineți discursuri, nu căutați să-i atrageți, și nici nu râdeți de necunoașterea lor. Avem multe NIVELURI DE PERCEPTIE A LUMII SI VIETII. Iar această realitate e acel lucru important ce ne diferențiază. Cunoașterea trebuie dezvăluită DOAR celor ce o vor. Pentru că doar ei o pot înțelege.

- ce care au început urcușul dar încă au probleme – invidioșii pe cunoaștere – ei sunt pe trepte inferioare ție din punctul de vedere al cunoșterii spirituale, nu au înțeles tot și văd unele lucruri încă foarte eronat - vor mult să urce, dar o fac mai încet, din diverse motive. Ei constată totuși că știi mai mult decât ei, și nu pot accepta acest lucru. Și atunci intervin anumite apărări ale minții, sau altfel spus invenții egotice, ce le dau un confort sufletesc. Ei vor spune că vrei să-i epatezi, că ești apreciat pe nedrept, că știi mai puțin decât ei, că ei sunt cei ce știu tot – nimeni nu știe tot, indiferent de treapta cunoașterii – că ei sunt cei care ar merita laude, ca și cum cunoașterea ar fi un spectacol ce merită să primească aplauze. Să nu existe confuzii: aici nu mă refer la toți cei care aleg evoluția și sunt pe alte trepte mai jos, ci doar la un anumit tip de oameni!

Pe toți aceștia nu trebuie să-i judecăm, și nici să-i provocăm, să-i ispitim sau să-i rănim, nici măcar cu arma de Lumină a cunoașterii. Vom accepta totul mai ușor dacă conștiențizăm că fiecare om, percepe lumea în funcție de TREAPTA SPIRITUALA pe care este, și în funcție de aceasta, vom ști să iubim și să înțelegem adevărul creației.

Un prim și mare pas pe calea evoluției, este așa cum am mai spus ACCEPTAREA sinonimă cu NON-JUDECAREA propriei persoane, a celorlalți oameni, cât și a lumii în ansamblu, așa cum este ea acum, acest fapt fiind o dovadă certă de iubire, o treaptă pe scara iubirii, A IUBIRII DE DUMNEZEU. Să nu uităm că atât noi, cât și ceilalți, facem parte din lume, iar lumea aceasta este UN IZVOR provenit din CREAȚIE.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)