Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Smerenia, o privire in oglinda realitatii

Boboc de nufar În urma cu cîtiva ani ma întrebam de ce trebuie ca omul sa fie smerit, adica sa se "înjoseasca" în fata lui Dumnezeu, sa se faca mic, sa nu-si recunoasca meritele si sa nu se bucure de reusitele sale. Sa spuna ca e plin de pacate si sa se simta vinovat de orice gind nascut din instincte. Mi se parea un pic nedrept... si fals. Doar Dumnezeu stie orice gand, senzatie, sentiment. De ce trebuie sa-I spunem ca suntem altfel? De ce sa ne umplem de vinovatie si frica?
Abia mult mai tirziu am înteles adevaratul sens si necesitatea smereniei. Smerenia nu este înjosire, ea este TREZIRE. Pentru simplul fapt ca SMERENIA ESTE OPUSUL MÎNDRIEI.
Sa întelegem mai întai ce este mîndria? Este ruperea de realitate. Lucrurile stau simplu: daca avem o reusita începem sa credem, in forul nostru interior, uneori chiar fara sa ne dam seama, ca suntem grozavi, ca suntem mai buni decît ceilalti semeni, ca le suntem superiori. Ignoram faptul ca daca am reusit într-un anumit domeniu, daca am avut succes într-o afacere sau relatie este pentru ca semenii nostri au decis ca suntem buni. Este meritul nostru desigur, am facut ceva pentru asta, dar daca am fi trait singuri pe aceasta planeta... cine ne-ar mai fi putut admira? Mandria este ruperea de Unime. Începi prin a te considera superior si sfarsesti prin a te vedea singur. Cui foloseste atunci acea superioritate???
Nu trebuie sa uitam cîteva aspecte:
- mai sunt si altii la fel de buni tot în acelasi domeniu;
- succesul e ceva trecator, este un dar al momentului;
- trebuie sa privim atat în sus unde sunt altii ce au performante mai mari, dar si în jos, de ce nu, unde sunt cei ce nu pot face ce facem noi.
- trebuie sa stim ca fiecare om este ��nzestrat de natura, sau mai bine zis de divinitate cu anumite talente native si daca suntem buni într-un domeniu, s-ar putea sa fim « dezastre » în altele în care altii stralucesc.
- aflati pe culmile gloriei putem sa cadem în capcana orgoliului.
Astfel încep greselile de rationament si ne pierdem în iluzie. Un rationament gresit are ca urmare o situatie neplacuta si haotica pentru autorul rationamentului. Doi plus doi incep sa ne dea sapte! Doar pentru ca asa vrem noi...
Putem sa credem în mod gresit ca toti ceilalti ne sunt datori, fie cu servicii, fie cu admiratie, fie cu supunere... Putem crede ca noi vom reusi orice, oricum pentru ca suntem destepti sau frumosi, sau... autotputernici... Iar acest oricum nu este în concordanta cu realitatea. Acest oricum este orgoliu si atat. Ne transpune ��n iluzie... Iar aici intervine de fapt necesitatea stringenta a smereniei. Devenim orbi si traim într-o lume iluzorie. Ne credem mai sus, dar acel punct înalt în care ne situam s-ar putea sa nu apartina realitatii. Ne trezim intr-un scenariu inventat, frumos, dar... totusi doar un scenariu. In plus... pentru ca e nimeni nu mai e CA NOI... efectul va fi ca nimeni nu mai e CU NOI. Iar singuri nu putem reusi. Universul functioneaza în retea! Este o Unitate.

Smerenia Ne rupem de lume pentru ca o tratam cu dispret, dar ceea ce e mai grav e ca ne rupem si de Dumnezeu, uitandu-L pentru ca ne consideram merituosi si de-acum noi putem sa facem orice. Însa fara EL, fara acest Prieten nimic nu este cu putinta. "Precum în cer asa si pe Pamînt", nu este doar o vorba spusa la întamplare. Lucrurile de creaza întai în lumea spirituala, se nasc în lumea nevazutelor. Evenimentele se vad cu ceva timp în campul nostru auric, înainte de a deveni realitate. Cei ce vad în astral stiu asta. Evenimentele sunt create de propriul suflet, de Dumnezeul din noi, dar în cooperare cu Dumnezeul Pamîntului, care e de fapt unul si acelasi. Totul este legat, interconectat. Nu mai un secret, nu mai e nici o noutate. "Eu în El si El în Mine" ne spunea Isus. Si nu se referea doar la persoana lui, ci la o realitate a Universului în care traim cu totii. Doar ne spunea ca putem face si lucruri "mai mari" decat a facut EL. Deci... haideti sa-l credem.
Smerenia este un cuvant sinonim cu realismul.
Sa fim realisti si sa realizam ca fara ceilalti nu putem face nimic în aceasta lume. Sa fim realisti si sa realizam ca frumusetea fizica e trecatoare si insuficienta pentru a aduce împlinirea, sa realizam ca banii nu ne apara de boli si nefericire, ca succesul e doar o secunda în fata infinitului, ca bunurile materiale pot disparea într-o clipa. Ce poate rezista fortelor naturii, sau focului sau apei? Sa fim realisti si sa întelegem ca NIMENI NU E PERFECT. Nimeni, nici chiar noi, chiar daca poate suntem (momentan) pe culmile succesului. Fara ceilalti si fara Dumnezeu, nimic nu suntem. Sa traim în realitate nu pe culmile mîndriei. Nimeni nu îsi poate fi suficient. Sau altfel spus autosuficienta nu aduce împlinire. Asa suntem creati! Asta a fost voia LUI.
Sa fim fericiti cînd realizam ceva, sa ne bucuram de noi însine, pentru ce avem si ce suntem. Daca n-am face-o ar fi falsitate, ar fi falsa smerenie, deci orgoliu. Ar fi ceva de genul: "Noi suntem smeriti, deci mai buni decît ceilalti!"
Sa ne bucuram de tot ce SUNTEM, AVEM si FACEM, dar sa nu ne pierdem REALISMUL, RATIONAMENTUL si ECHILIBRUL. Si mai ales dragostea si compasiunea fata de ceilalti. Sa constientizam ca ei sunt ecoul ce raspunde realizarilor noastre, în mii de voci umane spunand: reusita, succes, admiratie. Si nici recunostinta fata de Dumnezeu sa n-o uitam, FARA EL NIMIC NU SUNTEM. Legile lui sunt perfecte. Sa le cunoastem cit mai bine, DAR NU pentru a evada într-o lume imaginara unde sa uitam de viata noastra pamanteana, ci sa le stim doar pentru a ne fi de folos în construirea acestei vieti si a celei vesnice. Cam asta este smerenia, o privire aruncata în oglinda realitatii.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)