Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Relaxare, meditatie si puteri PSI

Relaxare Este foarte simplu sa fii fericit, dar este foarte greu sa fii simplu. (Rabindranath Tagore)

Intr-o lume în care stresul a devenit un cuvant mult prea uzitat, ba mai mult o stare psiho-fizică ce e resimtită de poate prea multi oameni, relaxarea si implicit meditatia ce o insoteste sunt "bunuri" din ce în ce mai necesare.

Nu ne putem clădi un viitor fericit daca suntem într-o continuă stare de stres.

Atunci când totuși reușim anumite performante profesionale în urma unei munci stresante, de cele mai multe ori nu ne putem bucura în voie de roadele acestora.

De ce? Datorita perioadei de stres parcurse, intervin deseori boli, necazuri, probleme. Energia este epuizata mai precis, energia necesara trairii unui prezent echilibrat si armonios se epuizeaza în urma trairii unor situatii stresante.

Faptul că stresul e cauza majoritatii bolilor, este un adevar demonstrat stiintific. Mai mult decat atat, terapeutii stiu ca el creaza blocaje energetice și în consecinta probleme in destin.
Iisus ne spunea cu 2000 de ani în urma sa nu ne mai facem griji pentru viitor, la fel ne-a spus in urma cu aproximativ 100 de ani si Mikao Usui, fondatorul primului sistem de Reiki. Cu siguranta stiau ce vorbesc! Asa spun mai nou, psihologii, medicii si toti inteleptii lumii... De altfel, o stim cu toti pentru ca simtim deseori efectele sale.

Dar nu despre stres doresc eu sa vorbesc acum, ci despre unul din remediile sale, RELAXAREA. Cel mai bun medicament anti-stres, cea mai simplă forma de relaxare, ce este la îndemana tuturor.

Argument în favoarea beneficitatii folosirii sale: are ca rezultat in timp, schimbarea obiceiului de a fi stresat. Relaxarea poate deveni o stare permanenta indiferent de situatie.

Iata însa trei argumente concrete:

1. În afara de bine cunoscutele efecte ale relaxarii asupra sanatatii, mai adag ca argument si "TEORIA DARWINISMULUI NEURAL" - formulata de dr. Gerald Edelman, neourofiziolog - care postuleaza faptul ca neuronii ce realizeaza conexiunile dintre celulele creierului se afla în concurenta pentru o asa numita "selectie naturala", ce este precum o lupta pentru existenta.
În aceasta situatie numai acele conexiuni care sunt cel mai des folosite supravietuiesc. Aceste conexiuni alcatuiesc o retea neurala a celulelor creierului care devine constienta de mediul incojurator si tot ce se întampla în jurul ei prin simturi. Acesta retea creaza UN MODEL ce are efecte, atat în ceea ce priveste perceptia realitatii, dar si asupra modului de a reactiona în urma acestei perceptii, deci - asupra comportamentului. Are efect asupra CONSTIINTEI dar si asupra... INTUITIEI si PERCEPTIILOR EXTRASENZORIALE.

2. GENELE PSI - descoperite în urma cercetarilor stiintifice sunt cele responsabile de energia PSI. Cu cat un om are mai multe gene de acest gen, cu atat puterile sale psihice sunt mai evidente. Se pare ca omul la începutul existentei sale pe Pamant le folosea în mod frecvent, pentru ca a fost construit astfel, însa functionalitatea lor s-a pierdut undeva pe drum, atat datorita preocuparilor cat si vanatorii de vrajitoare, ce a determinat teama de a le mai folosi si "adormirea" lor. Un alt factor ce le "închide" prin eliberarea de neurohormoni si suprastimularea electrica, ar fi tocmai NIVELUL RIDICAT AL STRESULUI. În aceasta situatie o serie de proteine eliberate în corp la comanda (fortata de stres) a creierului inhiba activitatea genelor psi.

3. FRECVENTELE SAU RITMURILE CEREBRALE - corespunzatoare starilor noastre. Acestea sunt:
- delta - (0.5 - 3 cicli/secunda) - corespunde somnului foarte profund fara vise.
- tetha - (3 - 7 cicli/s), este starea de somn cu vise, starea normala a unui copil de 2-7 ani sau starea PSI emisie-receptie de informatii.
- alfa - (8 - 12 cicli/s) este starea de somn cu vise, sau de starea de veghe corespunzatoare RELAXARII în care functioneaza intuitia, inspiratia divina, stare în care intram atunci cand închidem ochii, chiar daca nu dormim SAU cea în care linistiti fiind, visam cu ochii deschisi.
- beta - (13 -20 cicli/s) starea normala de atentie, în care suntem conectati la realitate, orientati spre exterior.
- gamma - de la 20 c/s în sus o stare rar întalnita de suexcitare, furie extrema, nebunie, panica.

4. Activitatile PSI cer energie, fara de care ele nu se pot desfasura. Iar stresul este un mare consumator energetic. Pentru a "vedea in nevazut", dar si pentru a influenta Holograma, campul nostru biofizic trebuie sa se combine cu campul Pamantului, iar pentru a intra in ACORD ARMONIC cu acesta, trebuie sa fim pe frecventa tetha sau mai nou alfa, respectiv frecventele de acelasi nivel cu REZONANTA SCHUMANN, frecventa "cerebrala" electromagnetica a Pamantului, (despre care se spune ca este in crestere de o vreme, de la 7,83 cit a fost calculata in secolul trecut, ajungand in prezent la 12 sau chiar mai mult, de fapt, ea variind in functie de zona si anumiti parametri ai acesteia, furtuni magnetice, fulgere, etc, de aceea ma refer si la starea afla, ce devine o stare rezonanta cu Pamantul).

Prin RELAXARE ZILNICA, practicata în mod constant, ne putem antrena pentru a fi în starea ALFA sau chiar TETHA în timpul activitatilor normale.

Atunci puterile noastre psihice vor fi amplificate si vom functiona dupa alte principii, conectati fiind atat la realitatea încojuratoare cat si la realitati ce exista dincolo de spatiul sau timpul perceptibil în mod obisnuit. Astfel ne putem crea viitorul, putem vedea anumite lucruri ce s-au petrecut la distanta în timp sau spatiu, putem avea intuitii deosebite, si ghidaje de la fiinte superioare din astral, putem patrunde în inima Hologramei, dincolo de ceea ce numim în mod frecvent realitate.

Dar cum sa intram într-o astfel de stare în mod obisnuit? Cum altfel decat obisnuind creierul sa îsi schimbe obiceiurile, schemele ce el însuși si le-a format în timp. Se poate! Realaxandu-ne. Creandu-ne obiceiul de a ne relaxa în fiecare seara, sau de ce nu, pentru cine prefera si are timpul disponibil, în fiecare dimineata.

Deci renuntand definitiv pentru 30 de minute la stres, oricare ar putea fi cauza lui, sau pur si simplu, chiar nestresati fiind, antrenandu-ne mintea în exercitii de relaxare pentru a ne spori puterile PSI.

Cel mai simplu si eficient mod de a ne antrena mintea este RELAXAREA si VIZUALIZAREA. Ruperea de realitate si problemele cotidiene macar pentru momentul dedicat meditatiei. Vom proceda astfel:

Ne asezam comod într-un loc linistit, în semi întuneric, lasam vibratiile armonioase la muzicii de meditatie (neaparat foarte lenta), aprindem o lumanare, sau setam lampa pe o lumina difuza, aprindem tamae sau un betisor parfumat, închidem ochii si ne imaginam un ecran mental alb, sau îi tinem usor întredeschisi, dar privim dincolo de realitate. Apoi apasam magicul buton mental si începem sa rulam filmul propriu. Suntem scenaristi si regizori, actori si spectatori. Si asta timp de 30-60 min.

Putem alege între:


- RELAXARE pur si simplu: ne imaginam ca suntem într-un loc frumos, preferabil în natura, suntem fericiti, facem ceva ce ne este pe plac, suntem liberi si fara griji, veseli si bucurosi ca traim.

- MEDITATIE - ne fixam atentia asupra unui moment din viata noastra si încercam sa-i întelegem sensul privindu-l cat mai detasat, ca si cum ar fi un film din viata altcuiva. Daca altcineva ar fi actorul principal ce am gandi, care e rostul întamplarii, lectia, etc. Important este sa fim detasati si obiectivi.

- CREAREA VIITORULUI - de data aceasta filmul trebuie sa fie unul frumos, pe care am dori sa-l traim. Unul cu happy-end. Nu trebuie sa ne pese daca ��l vom trai sau nu... Trebuie sa stim ca într-un fel sau altul, el ne va aduce beneficii în viata cotidiana. Aceasta tehnica este una din cele mai eficiente - o imagine face cat o mie de cuvinte spun japonezii, iar Iisus ne spunea ca atunci cand dorim ceva sa ne imaginam ca îl avem deja...

Procedeul VIZUALIZARII determina încetarea dialogului interior si fixarea atentiei asupra imaginilor si actiunii imaginate. Iar acest simplu fapt ne sporeste in timp puterile PSI.

Pare simplu, desi nu este de la început asa.

INGREDIENTELE ABSOLUT NECESARE SUNT: rabdarea, vointa, motivatia, atentia, imaginatia, dorinta, pacea, insistenta, continuitatea meditatiei, detasarea, credinta, serenitatea.

Folosind toate acestea si urmand aceasta tehnica în mod regulat timp de mai multe luni, (în functie de persoana) nu doar ca ne putem redobandi sau mentine o stare de sanatate benefica, ci si ne putem activa "gena PSI" responsabila cu intuitia si/sau clarviziunea, schimbandu-ne schemele si crescandu-ne puterile psihice. Nu vom deveni cu toti clarvazatori, dar cu siguranta vom deveni mult mai intuitivi si în consecinta mai fericiti.

Putem astfel sa ne creem realitatea dorită putem săne apropiem de Dumnezeu, putem să funcționăm la parametri cu care am fost înzestrati, demult... demult din vremuri străvechi, de Creator.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)