Home


Perfectiunea universului si frustrari spirituale...

Perfectiune Daca te supara foarte tare ceva la semenii tai, atunci vei avea parte de acel "ceva". Mai pe sleau, daca te supara prostii, vei avea parte de prosti sau mai rau te vei comporta prosteste, cand ti-e lumea mai draga si ar fi cazul sa fii admirat.
Daca te supara hotii, vei avea parte de hoti... si asa mai departe.
Nu eu spun asta, o spune clarvazatorul rus S.N.Lazarev, eu doar am probat-o de multe ori in viata mea in urma cu multi ani. Asa m-am invatat minte si m-am convins de adevarul spuselor lui Lazarev, si ca atare n-am mai facut greseala de-a dispretui prostii. E un exemplu elocvent? Sper ca da.
Acum accept tot, chiar si prostia, hotia, uratul... Sau nu stiu, poate ca nu chiar tot! Insa nu mai confund "accept" cu "imi place" ori cu "sunt de acord cu...", numai ca am ajuns sa privesc lucrurile putin altfel.
Daca omul neintiat poate gresi astfel, pentru ca efectele se reflecta numai asupra persoanei sale, rezonand cu problema, atragand-o, dar in final invatand astfel din ea, oamenii ce doresc sa fie educatori spirituali nu isi pot permite o astfel de greseala.
Vad, vrand nevrand, multi adepti ai spiritualitatii, spunand: "nu suport una, nu suport alta..., m-am saturat de..., imi repugna...", intr-un cuvant "aia sunt inferiori..."
Vad ca pare greu de inteles ca nu exista inferioritate, exista doar decalaje in timp. Sau altfel spus, un batran nu e superior unui tanar doar ca s-a nascut ceva mai devreme. Superioritatea e data de altceva... daca e data, si cand e data. Adica obtinuta cumva prin cautare, rabdare, dorinta de a o avea. E o alegere... Poate omul ramane la un anume nivel spiritual zeci de vieti, daca el doreste asa, altul poate creste intr-o viata cat altii in zece... precum fat frumos din poveste.
Asa ca eu am invatat sa nu mai spun "NU SUPORT ", ci de vad aspecte ale lumii acesteia ce inca nu-mi plac, sa incerc sa explic in scop educativ, sa invat, daca mi se cere, iar de nu..., sa merg mai departe.
Desigur am scapat si de iluzia cum ca as putea face "educatie spirituala" prin intermediul sitului sau prin alte mijloace publice de comunicare. Nu, aici e doar un inceput, o invitatie la mai mult.
E o iluzie sa crezi ca omul se poate schimba brusc doar citind un articol, o carte, ori vazand un film. Ceea ce poate sa faca este doar sa retina, sa isi doreasca si... in consecinta sa caute mai departe. Cresterea spirituala se produce in ani, poate la cei norocosi... luni. Glumesc. E putin.
Mai sunt cei ce doresc confirmari, ori cei ce se simt bine alaturi de fratii lor spirituali, intretinandu-si astfel aprinse superbele lumini interioare, prin comunicare cu ai lor.
Eu am ales sa daruiesc astfel de invitatii la "mai mult", celor ce vor sa primeasca si am convingerea ca primesc cei ce trebuie. Adica: unii citesc si vor sa stie mai multe, altii citesc dar degeaba, unii ma copiaza cu mai mult sau mai putin succes, unii preiau articole si desigur ca le multumesc ca ma ajuta in felul lor minunat si firesc sa raspundesc ceea ce spun, unii posteaza articole intregi dar imi sterg semnatura, dar dau ei de dracu, fiindca am si eu limitele mele, (Iata! Mai exista totusi un lucru pe care nu-l suport!), altii ma barfesc, unii nu ma suporta... si multi ma iubesc, toate astea pentru ca lumea asta e PERFECTA, asa cum e, cu BINE SI RAU!
Eu trimit invitatii spre deschiderea mintii, fac doar o incitari catre explorarea domeniului extrem de vast si inepuizabil al spiritului, invitatii prin care fiecare gaseste... ce-i al sau, in momentul potrivit sinelui, toate la timpul si in ritmul lor!
Si eu am crezut la inceput ca lumea trebuie sa fie "perfecta" iar perfectiunea se mula desigur dupa forma unica a punctului meu de vedere. Adica... UN PUNCT. Unul printre zeci, milioane. Dragul de el... il iubesc.
Da MA IUBESC, iar asta nu e egoism. Insa uneori sunt si egoista, precum sunt deseori generoasa, in functie de situatie - ambele. Toti sunteti asa, diferenta e data doar de o problema de constientizare!
Unii cred ca pentru a fi perfecti trebuie sa fie doar: frumosi, buni, calmi, veseli tot timpul, generosi cu tot poporul, niciodata suparati. Uita de fapt ca SUNT OAMENI!
Tot Lazarev cu intelepciunea-i caracteristica, spunea sa nu preamarim principiile morale in detrimentul iubirii. Pai toate aceste judecati sunt principii morale. Iubirea suporta, accepta sau de NU, intelegand empatic problema, mergand la radacinile ei, inaccesibile pentru minte, deci pentru judecati, face un pas mai departe vazandu-si de drumul sau.
Revenind deci la "nu suport"... Pai cand esti TOT, cum naiba sa spui ca nu suporti ceva! Pai pe tine nu te suporti omule! Universul e o holograma. Suntem totul in tot! Aven in noi si talharul si sfantul, am spus-o de zeci de ori... Depinde pe cine punem in valoare.
Da, am spus "naiba" si spun si "dracu" de este nevoie, dar asta nu inseamna ca ma inchin lui, pentru ca el e doar o farama de creatie cu care rezonam toti uneori. Nu? Fiti macar sinceri cu voi! Il folosim toti in multe situatii, ii trimitem pe altii la el, ii suportam uneori jocul mincinos si inselator, iar cine are taria si cunoasterea il poate alunga instantaneu. Daca vrea! Nu e doar o creatie inclusa in lumea divina, e mai ales o creatie a mintii umane. Exista astfel prin ea.
Totusi, oameni fiind, este firesc sa avem simpatii si antipatii, frecventele pe emitem si cu care rezonam difera, nu sunt toate in armonie... inca nu a venit momentul FINAL al UNITATII SUB ASPECT SPIRITUAL - adica, cel in care vom fi in ACORD ARMONIC cu TOT si cu TOTI. Acum rezonam doar cu PARTI.
Si atunci care ar fi totusi solutia pentru ceea ce in mod extrem de normal si firesc nu ne place. Nu sa negam o realitate si astfel sa nu devenim inconstienti de emotiile noastre firesti uneori, precum: furia, tristetea, mandria, repulsia, pentru ca si ele fac parte din joc. Pentru ca negate ele sunt mult mai periculoase, ele raman in campul nostru energetic si creaza. Ce? Boala, blocaje in destin, intamplari... Mai rea decat toate e insa vinovatia.
Secretul e sa nu ne agatam de ele, sa nu ne invartim in jurul lor, sa le simtim pe deplin si apoi rapid intelese si disecate, sa le si alungam. Acceptarea dizolva neplacerea, problema este in acest caz prelucrata psihic spre rezolvare, nu refulata spre apartia ei cand ti-e lumea mai draga.
E firesc sa nu rezonezam cu tot, pentru ca spiritul nostru nu e perfect, deocamdata - daca inca avem de a face cu ceea ce nu ne place, e necesar sa intelegem - persoanele ce genereaza neplacerea sunt reprezentati ai sinelui nostru, sunt particele din sufletele noastre, inconstiente, nevazute, nevindecate.
Si atunci... ne ramane doar sa mergem inainte, pe calea noastra, lucrand asupra noastra si lasand particelele sa mearga si ele inainte in ritmul lor. Se vor schimba! Cand? Cand va fi timpul si alegerea lor...
Articolul asta nu se vrea un atac la adresa cuiva, nu asa arata un atac va asigur, ci se vrea a fi doar un AVERTISMENT pentru cei aflati pe scara cu trepte ce urca spre cer, pe drumul de inceput al spiritualitatii. Pentru cei ce va cautati maestri, vindecatori, ori ghizii spirituali umani. Atentie la marii moralisti, ei sunt intotdeauna si judecatori, atentie la perfectionisti ei au intotdeauna frustrarile lor, atentie la acei "nu suport", ei spun multe.
In fond e doar o parere personala, fie ca unii o suporta, ori ba!
Umorul, libertatea, acceptarea, rabdarea, si mai ales detasarea constienta de ceea ce NU ne place, fiindca avem dreptul si poate chiar datoria sa nu ne placa chiar tot, INCA..., acestea sunt solutiile la acest gen de frustrari, domnilor invatatori spirituali. Pentru ca nu veti putea VINDECA niciodata ceea ce NU SUPORTATI, ci doar ceea ce IUBITI, fie ca va place, ori nu prea...

Drum drept si Lumina.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)