Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Patratul lui Pegasus

Patratul lui Pegasus Multi dintre cei interesati de spiritualitate spun ca traim vremuri speciale, lucru pe deplin adevarat. Aceste vremuri au fost scrise de la inceputurile lumii, in "Cartea vietii" ce apartine acestui Pamant, numita si cronica Akasha, pentru ca tot ce trebuie sa fie... va fi si tot ce e menit sa existe... va exista.
Iti trebuie multa intelepciune divina sa intelegi paradoxul existent in aparenta contradicitie dintre liberul arbitru si predestinare. Ele exista simultam... Dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum, ci despre vremurile acestea speciale.
Daca privim in jurul nostru prin ochii realitatii, daca alegem sa uitam pentru o clipa de idealism si de visare, putem vedea prezentul, un prezent ce per anasamblu nu este tocmai luminos, nu tocmai pe sufletul nostru... al celor ce ne dorim a trai intr-o lume armonioasa, plina de iubire, de pace, de fiinte constiente de sine si de divinitate.
Vedem cum fabricata criza economica se adanceste si pare a nu se mai sfarsi, pe fondul acestei aparente se creaza intr-adevar un dezechilibru in sufletele multor oameni sensibili. Vedem divorturi, crime, sinucideri, proteste de strada violente, talharii si o insatibila sete de bani si celebritate...
De partea celalata a balantei vedem din ce in ce mai multe carti pe teme spirituale, cursuri, site-uri, apar noi sisteme de psihologie ce cauta sa inteleaga viata de dincolo de materie, sisteme de crestere info-energetica si oameni ce cauta iubirea si cunoasterea in aceasta lume ce pare ca sta pe o corabie ce pluteste in ape tulburi, in ape amenintate de furtuna. Ape ce totusi promit un tarm miraculos, plin de pace, armonie si libertate pentru cei ce... au forta si puterea spirituala de a vasli spre acolo. Poate... un nou taram al fagaduintei...
Traim intr-o lume in schimbare, ne spunem. De fapt aceasta lume, asa a fost tot timpul, in schimbare, de cind s-a nascut ea pe aceasta frecventa energetica a materiei, luand fiinta din izvorele creatiei si din inima Creatorului. Lumea a evoluat, si evolueaza din toate punctele de vedere, deci... se schimba!
Au fost vremuri cind traiam cu toti intr-adevar in lumina. Pentru ca la inceputurile ei omenirea era altfel. Mitul zeilor nu este o inventie, ci o legenda bazata pe realitate. Cronicile stravechi, cuprinse in multe scrieri ezoterice ori religioase, atesta existenta acestui tip de oameni.
Sa luam spre exemplu VEDELE - stravechiul text ezoteric ce constituie baza inaltei cunoasteri indiene, text inaccesibil maselor, ci doar castei cele mai inalte, adica unui grup restrans de initiati, respectiv preotii/astrologi indieni.
Vedele ne vorbesc despre 4 epoci ale omenirii, si anume:
- SATYA YUGA - epoca luminii - o vreme cind oamenii erau nemuritori... pentru simplul fapt ca iubirea era prezenta in inimile lor in proportie de 100%. Era epoca Edenului, epoca ce poate fi numita fara sa gresim epoca Raiului. Si totusi ceva a intevenit in aceasta perfectiune, o eroare in program, o greseala in alegere, acel "ceva" ce a schimbat cu totul omenirea coborandu-i vibratiile energetice si facand-o sa coboare pe alt plan, numit cel al materiei dense. Si astfel am intrat in...
- TRETA YUGA - epoca de argint - oamenii traiau cam 10.000 ani... iar gradul de iubire din suflet coborase cu 25%, fiind deci de 75%. Oamenii traiau acum in materie. Era o alta era, un alt spatiu, spatiu in care nemurirea a devenit o amintire, spatiu unde oamenii au trebuit sa inteleaga fenomenul mortii si sa inventeze pentru acest fenomen necunoscut pina atunci... un cuvant. Era epoca stiintei atlante, epoca zeilor pamanteni, epoca pomenita de vechile civilizatii, epoca ale carei tehnologii extrem de avansate, datorate cunoasterii imense de care oamenii dispuneau, sunt descrise si in epopeea indiana Mahabarata. Viata era frumoasa si lunga, dar totusi... in aceast program a intervenit ceva... "o eroare"... si astfel si acea epoca s-a terminat. Dupa un cataclism aparent natural omenirea a intrat in....
- DVAPARA YUGA - epoca de bronz - media de viata... 1000 ani - unde se poate spune ca in proportie de 50% oamenii traiau in virtute, si tot atata desigur... in pacat. Este epoca de la care incep povestile Biblice, dupa cum stim in Vechiul testament ni se spune ca oamenii traiau cam 900 de ani.... Apoi ceva a intervenit, pentru ca Dumnezeu nemultumit de aspectul ei spiritual a vrut sa schimbe lucrurile distrugand aceasta lume prin fortele apei, respectiv potopul biblic, care e mentionat si in o sumedenie de alte texte ce au origini indepartate. Noe a fost avertizat, citiva oameni puri spiritual au fost salvati si astfel omenirea si-a reluat viata cu mult mai repede decat de celelalte dati. Cu toate astea se vede bine ca aceasta incercare agresiva de distrugere nu s-a soldat cu rezultate pozitive. Pedeapsa nu a avut ca efect cresterea iubirii. Pentru ca atunci cind viata s-a reluat gradul de iubire, deci de constientizare a esentei noastre divine si de armonie cu tot ce e VIATA de data aceasta a scazut la aproape 25% din valorile avute initial. Si am ajuns astfel in...
- KALI YUGA - epoca de fier - numita si epoca intunecata.Este perioada temporala in care ne aflam, o perioada ce din punct de vedere spiritual e foarte departe de lumina.
Deloc intamplator Kali yuga, corespunde perioadei in care MAYASII spun ca planeta noastra e in cel mai indepartat punct cosmic fata de centrul Caii Lactee. Adica unul din centrele luminoase ale Universului, un izvor de energie si lumina. Exista in mod evident o legatura nevazuta intre pozitia stelelor, pozitia noastra cosmica si viata noastra pe Pamant.
Si totusi momentul de ACUM este o perioada speciala, dupa cum mentioneaza acelasi text sfant, Vedele.
Kaly yuga contine un SUB CICLU RAR ce se intinde pe o perioada de 10.000 ani. Perioada ce a inceput in anul 1898 si este considerata o perioada ce ne da multe lectii si sanse de constientizare a propriului sine si a originilor noastre divine, a iubirii din noi, perioada numita si CICLUL BHAKTI - in traducere acesta insemnad DEVOTIUNE, EVLAVIE, perioada speciala ce ne pregateste pentru restul ciclului intunecat, si dupa incheierea acestuia, pentru reintoarcerea la epoca Luminii si nemuririi... ce in mod firesc va reveni, marile cicluri cosmice reluindu-se iar.
Indienii hopi, dar si sumerienii si alte vechi civilizatii ce aveau cunostinte astrologice, stiau din vremuri stravechi ca si planeta noastra are astrograma sa. Mai exact Pamantul intra in diverse ere astrologice. Pe cer exista 12 constelatii corespunzatoare celor 12 zodii. Ele sunt asezate intr-un cerc deci, 360 de grade, a 30 grade fiecare, iar un grad are 72 ani. Fiecarei constelatii ii corespund cam 2160 ani. Cele 12 constelatii se parcurg in 25.920 ani, perioada acesta fiind impartita in 5 epoci, a 5124 ani, respectiv, 5 lumi - iar acestea toate formeaza un ciclu complet. Ne aflam in epoca zodiei Pestilor, epoca ce a inceput acum 2160 ani, putin inainte de intruparea lui Iisus. Incepind din anul 2008 s-a inceput tranzitia spre epoca Varsatorului, aceasta din urma schimbare nefiind un eveniment cu data fixa ci un proces, un amplu proces de transformare.
Zodiacul din TEMPLUL dedicat ZEITEI HATOR de la DENDERA de pe NIL - Egipt - TEMPLU aliniat cu SIRIUS - Horus, ascunde un foarte interesant artefact un disc de gresie avind 2,5 metri, in tavan. Pe el sunt incrustate cele 12 semne zodiacale expuse la distante egale unul dupa altul in mod firesc cu... o exceptie! Intre zodiile Pesti si Varsator exista un spatiu exagerat de mare - numit ANOMALIA sau DISCONTINUITATEA. Este exact epoca de acum... PROCESUL DE TRECERE DE LA ERA PESTILOR LA VARSATOR, iar acesta distanta - anomalie, ne duce cu gandul la spusele Vedelor - la perioada speciala, la acel sub ciclu rar, la BHAKTI, epoca devotiunii, epoca evlavioasa. Deci... o prima si rapida concluzie e ca... adevarata cunoastere desi exprimata in mod diferit se confirma din mai multe parti, iar a doua concluzie... e ca lumea nu se va sfarsi in 2012. Dumnezeu ne da un ragaz...
Dar asta nu e tot, intre cei doi pesti ai zodiei Pestilor se afla un patrat misterios, numit - PATRATUL lui PEGASUS - acesta contine simboluri ce nu pot fi citite de pe disc, si este considerat in mod traditional un artefact important, mai exact o tablita ce contine PROGRAME DE DESTIN.
Oare ce contin aceste programe? Sau mai exact ce inseamna un « program de destin »? Ce inseamna destinul? Alegere sau... scenariu scris de o forta suprema ? Sa fie un scenariu ce e de neevitat, in care noi jucam doar un rol? Diferenta o face modul cum folosim verbul A FI...la prezent, la trecut... la viitor. Doar cind privim in urma putem spune ca am avut un... destin. Ca asta a fost!
Diferenta e determinata de credintele noastre, suntem noi cei putem sa alegem ce traim sau... suntem prizonierii unei sorti.
Adevarul omului incarnat pe Pamant... e intotdeauna undeva la mijloc, asa e si cind vorbim despre... PROGRAME DE DESTIN.
Venim aici cu karma tuturor vietilor noastre
- Sancita-Karma - reziduri ramase din toate existentele noastre care nu au fost anihilate prin cunoastere si experienta ;
- cu o karma ce contine reziduri in curs de epuizare - Prarabdha-karma
- si cu programul pentru care am venit aici - Agamin-karma - rezidurile ce se vor acumula acum, dar si un program menit sa ne ajute sa ne schimbam, sa ne vindecam sufletul sau pur si simplu sa mergem inainte pe calea evolutiei spirituale.
Venim aici cu un PROGRAM DE DESTIN, menit sa vindece rezidurile karmice trecute, program ce poate fi asemuit cu o harta, o harta personala A VIETII ACTUALE, o harta ce contine o multime de carari, de drumuri, ce sunt deschise pasilor nostri - ALEGERILOR. Avem intersectii in viata, cumpene, ce se afla intre drumuri spre stele si ori spre prapastii. Putem alege orice cale, oricare, insa doar dintre cele apartinind hartii noastre.
Exista doar O HARTA, si doua destinatii finale - numite traditional Rai si Iad, de fapt sunt spatii locuinta pentru spirit, fiecare cu zeci de camari. Toti avem cite o harta, ce este creata din schemele mentale, emotionale, spirituale, ale vietilor noastre anterioare. Avem un spatiu al vietii limitat insa in interiorul caruia calatorul are libertatea cautarilor si alegerilor sale.
Hartile vietilor nostre difera si-s multe, cite fiinte pe Pamant, atatea harti. Asemenatoare sunt doar destinatiile. Libertatea de a urma o anumita cale o avem toti... iar aceasta libertate creaza programe, PROGRAME DE DESTIN VIITOR - Agamin-karma.
Insa chiar si acest lucru se intampla de la inceputurile lumii... De ce atunci totusi aceasta perioada, numita "Patratul lui Pegasus" e altceva, este ceva... special?
ESTE! Iar pentru cei ce vad cu adevarat in astral specificul acestei perioade nu mai e un secret.A fost si inca ESTE o perioada in care miza alegerilor noastre este mare, e insasi continurea vietii personle pe Pamant. Sufletele ce au ales sa traiasca in mod agresiv si violent, ce au intors spatele iubirii si mai ales divinitatii, ce au refuzat sa aleaga armonia si pacea nu vor muri, nu.... ci doar isi vor continua lectiile la alte scoli. Scoli mult mai dure, adica alte planete aflate in spatii de vibratii mai joase, decat cea a Scolii Pamant.
Dar cine a fost Pegasus? Si ce asemanare are el cu perioada de acum? Pentru ca stim... nimic nu e intamplator.
Pegasus este un cal înaripat care s-a nascut din picaturile de sange cazute pe Pamant când Perseu i-a retezat capul Meduzei.
Pegasus s-a înaltat la ceruri ajungand în Olimp, unde a devenit slujitorul lui Zeus. Mai tarziu, daruit de Atena lui Bellerophon, maretul cal inaripat si-a slujit cu credinta noul stapan, ajutandu-l sa ucida Himera si pe amazoane. Dupa moartea lui Bellerophon, Pegasus s-a întors în Olimp, intrand din nou în slujba zeilor. Considerat drept calul muzelor, dupa moartea sa, Pegasus a fost transformat într-o constelatie stralucitoare, formata din 88 de stele, vizibila si astazi pe cerul noptii mai ales in timpul lunii octombrie si noiembrie.
Traim momentul in care suntem un pic fortati sa ne alegem scoala evolutiei spirituale, si ni s-a dat pentru asta un timp. Ca si Pegasus trebuie sa ne invingem himerele si sa zburam prin forta spiritului neinfricat spre infinitul cer, pentru a straluci in eternitate... Ca si Pegasus e necesar sa slujim divinitatea, sa fim loiali Creatorului nostru si scinteii de divinitate din noi.
Este momentul sa alegem daca vrem sa ne continuam studiile aici, sa fim absolventi ai scolii Pamant si in final sa celebram absolvirea, bucurandu-ne de noua era luminoasa... ce va fi. Lectiile s-au accelerat, energia luminoasa vibreaza cu gandurile noastre benefice, cu emotiile pozitive, iar raul pare a nu mai avea ce cauta pe Pamant.
Cum sa trecem examenele? Cum sa ne facem lectiile mai usoare?
Dincolo de binecunoscutele recomandari spirituale ori psihologice, as mai adauga cateva aspecte nu chiar atat de straine cunoscatorilor, dar asupra carora ar fi necesar sa meditam:
- bunele intentii nu sunt de ajuns, este nevoie de cunoastere pentru a face bine. Altfel spus, daca iubesti o floare trebuie sa stii si cita apa sa-i oferi, ignorind asta o poti omora... cu dragostea.
- avem intotdeauna tot ce ne trebuie pentru a ne realiza dorintele, e necesar doar sa voim, sa cautam, sa actionam in sensul dorit. Deseori nu avem forta necesara sa trecem la actiune, insa pentru a capata aceasta forta e necesar sa incepem prin a ne rugam o anumita perioada de timp. Asa capatam energie.
- sfaturile celorlalti le putem asculta, dar pentru a fi multumuti in viata e necesar sa ne ascultam si urmam sfatul inimii. El sa ne fie legea noastra spirituala, doar sufletul stie exact programul nostru de destin si... nu ne minte niciodata. - sa nu spunem prea des "prea tarziu" el nu este veritabil decat citeodata.
- cand ii ignoram pe cei ce ne iubesc cu adevarat, se inmultesc dusmanii. Deseori il lasam ultimii pe lista pe cei dragi, uitand ca regretele in anumite privinte sunt tardive, inutile si timpul nu se intoarce inapoi. Raul facut unei persoane nu poate fi compensat prin binele facut alteia. - suferinta nimanui nu poate fi stearsa de timp, insa... totusi... emotiile negative pot fi estompate, iar lectiile pot fi invatate.
- in rugaciuni sa cerem sa fim treji, sa cerem intelepciune divina, pentru ca ea e cel mai de pret dar. De o avem pe aceasta, totul vine din abundenta ulterior.
- sa fim atenti la "beneficiul simptomului", adica la ce anume ne tine legati de viata ce afirmam ca am dori s-o schimbam. E comoditate, e razbunare, e un avataj ce in mod inconstient ni se pare superior? Sa punem in balanta beneficiul problemei si visul dorit. Sa intelegen sensul secret al dorintei si necesitatile reale ale spiritului, sunt ele in concordanta?
- sa fim empatici si cind e necesar sa sacrificam un strop din propria placere pentru binele altcuiva, pentru acea samanta de divin ce este si in sine. - sa nu uitam ca iubirea nu e sinonima cu placerea, ci cu echilibrul dintre sacrificiul daruirii si bucuria primita inapoi prin rezonanta darului.
- tot ce foloseste cunoasterea spirituala si cuvantul lui Dumnezeu in scopul obtinerii unui profit personal este magie. Nu exista magie alba sau neagra, exista doar magie. E permisa? Desigur, uneori chiar necesara. Sa avem intelepciunea de a sti cind este acel... "uneori".
- pentru ca sa ducem viata ce ne-o dorim e necesar sa-l punem mai presus de toate pe Dumnezeu, sa-i cunoastem cuvintul din scripturile sfinte ce contin esenta adevarului Sau, sa-L slujim fiecare in felul sau implinidu-ne cat mai bine menirea oricare ar fi ea. Pentru a evolua nu e obligatoriu sa avem o menire cu tenta spirituala, ci fiecare la locul lui sa faca bine ceea ce ii este dat sa faca.
- sa nu facem din spiritualitate un idol alergand dupa senzatii ori experiente fantastice, ci sa o folosim cind e necesar pentru a ne echilibra, pentru a ne aduce in suflet si in viata armonia, bucuria, pacea.
- sa ne bucuram de viata noastra materiala, pamanteana, pentru ca ea nu este doar scoala si prilej de evolutie, ea este un dar, un dar divin. Materia este un mod de manifestare al spiritului divin, si este necesar s-o respectam.
Poate ar mai fi multe idei de care ar trebui sa tinem cont... insa am convingerea ca fiecare le va gasi in sine, pentru sine, daca va cauta conform spuselor hristice: "bateti si vi se va deschide".
Esenta unei vieti implinite este iubirea si respectul fata de divinitate, fata de Creatorul Pamantului si al intregului Univers, pe care viata prin toate sceneriile ei ne obliga sa-l regasim in noi insine, in fiecare fiinta si in fiecare viata, sa nu-L mai ignoram.
Sa nu uitam nici o clipa ca din iubirea de divinitate izvoraste atat o viata fericita cit si o existenta infinita a spiritului.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)