Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


A iubi necunoscutul...

Necunoscut Suntem deja in noiembrie. Nu stiu cand a trecut timpul... si cand vremea a tranformat mugurii primaverii in frunze aramii si aurii. Recunosc ca-mi place toamna. Poate pentru ca m-am nascut toamna, poate... pentru ca e anotimpul sperantei. Da, al sperantei, asta pentru ca undeva in viitor se intrevede primavara. Iar aceasta primavara e destul de departe, si fiind departe semintele ce contin in ele visul viitorului au timp suficient sa creasca in tihna.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa le plantam si sa stam linistiti. Ele vor creste sub stratul gros de zapada. Insa e esential sa intelegem ce inseamna sa le plantam si ce inseamna sa stam linistiti. In asta sta magia, in asta sta maestria si arta de a construi viitorul.
Teoretic e usor si e simplu. Insa zicala "practica ne omora" e deseori nelinistitor de valabila. Este... Si atunci pentru a o surmonta, trebuie sa intre in scena cunoasterea. Fara cunoastere nu putem iubi necunoscutul. Pentru ca nimeni nu poate iubi un lucru de care ii este teama. Iar omul e programat genetic sa se teama de necunoscut. De ce? Acolo se pot ascunde pericole... E un instinct. In anumite circumstante chiar bun.

Ce e necunoscut pentru omul zilei de azi? Viitorul...

Nimeni nu-l poate profeti cu exactitate, pentru ca el, viitorul, exista in stare de potential. El apartine vidului, iar vidul contine in el o infinitate de potentiale valabile pentru fiecare fiinta. Apar ca linii si intersectii ale cararilor vietii. Putem vedea viitorul cel mai probabil. Potentialele in starea cea mai activa, activate de gandurile si programele noastre interioare, deci cele ce sunt gata de a se manifesta in realitatea materiala. Dar omul, oricand prin actiunile sale, poate da peste cap chiar si cea mai exacta profetie. Iar acesta e potentialul liberului arbitru, al darului dat noua de divinitate. Un dar... si in acelasi timp o arma cu doua taisuri.

Iar pentru a iubi necunoscutul, trebuie, da TREBUIE, sa te folosesti de ea. De sabia cu doua taisuri, de libertatea de a alege, deci de a alege ce vei crea.

E nevoie sa stii cu exactitate care ti-e visul. Cu mare exactitate. Visul trebuie sa fie clar. In acest moment avem in suflet SAMANTA.

E nevoie sa o CULTIVI, insa... pentru acest lucru trebuie ca terenul pe care o cultivi sa nu fie poluat sau plin de balarii. Iar terenul e sufletul. In asta sta arta si maestria, chiar mai mare decat crearea semintei. In a sti cum sa faci curatenie pe acest teren pretios.

Mai e nevoie sa ai RABDARE sa creasca. Iar in asta sta arta. Marea arta de A IUBI NECUNOSCUTUL, adica, viitorul. Si cum putem face asta? Simplu... iata...

Cand iubesti pe cineva il doresti cu ardoare linga tine, insa in acelasi timp ii daruiesti si libertatea de a pleca. Ii vrei binele si il vezi intr-o lumina sclipitoare, si totusi ii aratati raul cenusiu, cu scopul de a-l invata... Cand iubesti pastrezi echilibrul. Cand iubesti pazesti si ingrijesti. Cand iubesti DARUIESTI ATENTIE. Da... chiar si daca iubirea e.... in cazul de fata un VIS. Visul tau de viitor.

Cand iubesti viitorul, inseamna ca iti iubesti visul in stare de potential. Samanta si terenul pe care ai semanat. Si ai CURAJ. CURAJUL DE A IUBI. Pentru ca orice vis este ceva nou, ceva ce n-ai mai trait pana acum, ceva necunoscut.

Viata se naste din iubire, viitorul pentru a se naste trebuie iubit. Iubirea nu e sentimentalism. Iubirea e o frecventa inalta. Unii... vor intelege.

Dupa cum vedeti nu ma conformez modei in acesta toamna. Adica nu-l evit in mod evident pe acest "trebuie" pentru care multi se straduie sa gaseasca un sinonim pentru a parea blanzi.

Singurul lucru care nu trebuie, deci nu e obligatoriu, este acela de nu trebui sa visezi. Poti sa te lasa dus de hazard... Dar in acest caz trebuie sa suporti consecintele unei vieti banale, ori create de altii, ori plina de dezamagiri. Trebuie sa suporti... lipsa unui vis.

Si mai e un lucru care iar... TREBUIE. Trebuie sa intelegem ca uneori ne iubim fricile, invidiile, mania, regretele... ca le iubim fara sa stim, ca ele stau ascunse sub masti zambitoare uneori.

Insa daca ai un vis... un vis frumos, atunci TREBUIE. Trebuie sa privesti frunzele toamnei cu bucurie, sa le admiri frumusetea, sa-l vezi pe Creator in fiecare frunza, a fiecarui copac, in fiecare nuanta de aramiu si in fiecare dans creat de vantul fugar. Si indiferent cum a fost vara, ochii inimii tale trebuie sa privesca cu serenitate infinita si cu iubire, la necunoscutul ce va fi.

Necunoscut este numai viitorul. Visul in stare de potential... chiar si creat de minte cu exactitate, nimeni nu stie ce va aduce el, cum va fi, ce forma va lua el in contact cu visele altora si cu aceasta realitate. Nu... asta nu avem cum sa stim. Stim doar un lucru, un lucru foarte clar, necunoscutul pentru a deveni cunoscut trebuie iubit cu fiecare particica a sufletului... Samanta, terenul, rabdarea, atentia, increderea, imaginea cu floarea visului tau... nu trebuie nici o clipa uitate, neglijate... ci iubite.

Iubeste... iubeste floarea viitorului, chiar daca al ei parfum ti-e azi necunoscut.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)