Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Mudrele si efectele lor

Mudre Cand vorbim despre mudre, ne gandim la yoga, sau la medicina energetica si nu gresim deoarece acestea sunt izvorul de unde s-au raspandit prin lume mudrele si practicarea lor. Cuvantul mudra provine din sanscrita si inseamna semn sau pecete. Deci din veche Indie, ce are ca elemente de baza in medicina, ayurveda si yoga. O mudra este o pozitie a corpului, mai exact a degetelor. Acestea sunt tinute intr-un anume mod, ce urmareste un anumit efect, mai exact eliberarea si directionarea energiei pentru restabilirea sanatatii si/sau a starii de bine. Exista multe mudre ce au fiecare efectul sau specific.

Este o certitudine faptul ca cei ce "au inventat" mudrele, respectiv vechii hindusi, aveau cunostinte de medicina energetica. Stiau ce sunt nadisurile, meridianele si deci cunosteau canalele energetice din corpul uman, stiau punctele nodale energetice aflate pe corp si care prin apasare, presopunctura, ghideaza curgerea energiei, puncte ce au corespondent in alte organe ale corpului si in creier. Fiecare deget are punctele sale energetice, la fel si palmele, talpile picioarelor si asa mai departe.

Ceea ce e mai important e ca cei de la care ne-au parvenit mudrele, stiau faptul ca omul functioneaza ca un intreg, atat sub aspect fizic, cat si emotional. Cunoasterea lor straveche a fost abia azi confirmata de stiinta care prin intermediul anumitor aparate electronice e capabila sa vada starea chakrelor si a energeticii din corpul uman.

Efectele produse de practicarea mudrelor e o dovada in plus ca totul e legat, e interconectat. Totul respectiv toate partile ce fac parte dintr-un intreg. Nu numai in universul mare in care traim, care este holografic, ci si in corpul uman care este si el un real univers holografic. Altfel spus partea contine intregul, si fiecarei parti ii corespunde intregul. Prin actiunea asupra unui punct putem vindeca un altul, aflat in alta locatie.

Prin apasarea, rotirea, intinderea si atingerea degetelor si mainilor transmitem semnale nu doar corpulu nostru, creierului, dar si mintii emotionale. Prin adoptarea unei anumite pozitii a mainilor se poate actiona asupra corpului, eliberand sau directionand energia din puncte specifice si meridianele energetice.

Folosirea acestor mudre este simpla si accesibila oricui. Un element important este insa rabdarea si insistenta, atat in ceea ce priveste mentinerea pozitiei respective, cat si in materializarea efectului. Acesta se produce in functie de starea sanatatii persoanei, respectiv de gravitatea blocajului energetic prezent in corp, de lipsa energiei sau de surplusul ei, mai exact de problema ce se cere rezolvata, unele probleme necesitand un timp mai scurt, altele unul mai indelungat.

Personal consider ca si credinta in rezultat, deci starea emotionala a omului, poate grabi si asigura aparitia efectului dorit. Cu toate ca chiar si in lipsa ei el este o realitate, o stare emotionala pozitiva face minuni.

Exista multe mudre, asa cum exista multe probleme energetice si emotionale. Nu le cunosc pe toate deoarece insusi numarul lor este necunoscut. Recunosc ca practic destul de rar acest "sport", cu toate astea ii recunosc eficienta. Mai jos voi prezenta ca exemplu cateva mudre si efectele lor, lasand pe cei carora le-am trezit interesul sa le practice si/sau sa caute din multele surse existente in literatura de specialitate, mudrele ce I se potrivesc.

Gyan mudra 1. Gyan mudra - mudra cunosterii

Atingeti varful degetului mare cu varful degetului index, tinand celelalte trei degete intinse.

Pentru ca este o Mudra a cunostintelor, imbunatateste cunostintele. Varful degetului mare este centrul glandelor pituitara si endocrina. Cand apasam cu indexul (degetul aratator) acesti centri se activeaza cele doua glande.

Nu exista o anumita perioada pentru practicarea acestei mudra. O poti practica sezand, stand in picioare sau lenevind in pat, oriunde si oricind ai timp.

Creste puterea memoriei si ascute creierul (gandirea)


Sporeste concentrarea si previne insomnia.

Daca practicam cu regularitate vom vindeca toate tulburarile psihice cum ar fi cele mentale, isteria, furia si depresia.

Prithvi mudra 2. Prithvi mudra - mudra pamantului

Atingeti cu virful degetul inelar varful degetului mare, tinand celelate trei degete intinse.

Reduce toate deficientele fizice.

Nu exista un timp anume pentru practicarea Mudrei. Aceasta Mudra o poti practica oricand vrei.

Ajuta la cresterea in greutate a oamenilor slabi.

Imbunatateste aspectul tenului si face ca pielea sa straluceasca

Face ca organismul sa fie activ mentinandu-l sanatos.

Varuna mudra 3. Varuna mudra - mudra apei

Atingeti cu virful degetului mic degetul mare, tinand celelalte trei degete intinse.

Echilibreaza continutul de apa si previne toate bolile care apar din cauza lipsei de apa.

Nu este specificata o anume durata de timp pentru practica, fiecare acorda timp in functie de timpul sau.

Pastreaza claritatea sangelui prin echilibrarea continutului de apa in organism.

Previne durerile de gastro-enterita si contractiile musculare.

Vayu mudra 4. Vayu mudra - mudra aerului

Tine indexul pe baza degetului mare si apasati cu degetul mare, tinand celelalte trei degete drepte.

Previne toate bolile care apar in urma dezechilibrului de aer.

Practicarea acestei mudra timp de 45 de minute reduce severitatea bolii. Pentru rezultate mai bune se practica timp de doua luni.

Vindeca reumatismul, artrita, guta, Parkinson si paralizia fara alte medicamente. Este folositoare in spondiloza cervicala, paralizia fetei si prinderea nervului in gat (asta nu stiu ce inseamna, de aceea ti-am scris boldit).Shunya mudra 5. Shunya mudra - mudra golului

Tineti degetul mijlociu pe muntele lui Venus (din palma)si apasati-l cu degetul mare.

Reduce tristetea, lancezeala din corp.

Poate fi practicata timp de 40-60 de minute, zilnic, pana la vindecarea de boala.

Elibereaza durerea de urechi in decurs de 4-5 minute.

Este utila pentru surzi si cei cu probleme mentale, dar nu si pentru cei inca nenascuti.


Surya Mudra 6. Surya Mudra - Mudra soarelui

Indoaie inelarul si apasa-l cu degetul mare.

Ascute centrul glandei tiroide.

Parcticati zilnic, de doua ori pe zi, 5 pana la 15 minute.

Reduce colesterolul din corp si ajuta la reducerea in greutate.

Reduce anxietatea.

Corecteaza problemele legate de indigestie.

Prana mudra 7. Prana mudra - mudra vietii

Indoaie degetele inelar si cel mic si atinge-le varfurile cu degetul mare, tinandu-le pe celelalte doua intinse.

Asa cum este si denumita, mudra vietii, imbunatateste puterea de viata. Oamenii slabi devin puternici. Reduce ingrosarea vaselor de sange. Daca practicati aceasta mantra cu regularitate veti deveni mai activ.

Nu este specificat timpul. Poate fi practicata oricat si oricand.

Imbunatateste imunitatea.

Imbunatateste puterea ochilor si reduce bolile legate de ochi.

Elimina deficitul de vitamine si oboseala.

Apana mudra 8. Apana mudra - mudra digestiei

Atingeti cu degetul mare degetele mijlociu si inelar care sunt indoite, tinand celelalte doua degete intinse.

Joaca un rol important in sanatatea noastra reglementand sistemul excretor.

Practicati zilnic pentru 45’, dar practicand mai mult aduce beneficii mai mari.

Reglementeaza diabetul.

Vindeca constipatia si hemoroizii.

Ajuta ca procesul de excretie a deseurilor sa se produca regulat.

Apana vayu mudra 9. Apana vayu mudra - mudra inimii

Degetul mijlociu si degetul inelar ating degetul mare, in timp ce indexul atinge baza degetului mare iar degetul mic este drept.

Aduce beneficii inimii. Lucreaza precum o injectie in reducerea atacurilor de cord.

Reduce gazele din organism.

Practicati-o de cate ori puteti. Pentru mai bune rezultate, pacientii cardiaci si cu tensiune arteriala pot practica 15 minute zilnic.

Intareste inima si regularizeaza palpitatiile.

Reglementeaza sistemul excretor.

Rezolva problemele gastrice.

Linga mudra 10. Linga mudra - mudra puterii si a energiei

Inclesteaza degetele de la ambele maini tinand degetul mare al mainii stangi drept si incercuiti-l cu degetul aratator al mainii drepte.

Genereaza caldura in corpul nostru. In plus, fata de practicarea acestei Mudra, este indicat sa se bea lapte, ghee, mai multa apa si sucuri de fructe - pentru mai multe beneficii.

Practicati de cate ori doriti. Nu practicati atunci cand aveti caldura in corp. Puteti transpira chiar si iarna daca practicati timp indelungat.

Opreste producerea de flegma si da putere plamanilor.

Vindeca raceli grave si infectii bronhice.

Revigoreaza tot corpul.

In afara de cele prezentate mai sus mai exista o multitudine de mudre, fiecare cu scopul si electul ei specific.

Mai adaug ca si in religia ortodoxa exista o mudra, care desi este practicata, nu este considerata ca atare, cel putin in mod oficial nu este o mudra, ci doar un gest demonstrativ cu semnificatia urmatoare: "Adam si Eva se pleaca in fata lui Dumnezeu".

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)