Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Lupta cu raul e necesara?

Lupta cu răul Ce este răul? O iluzie, desigur. O iluzie foarte persistentă atunci când ai parte de ea. Însă e bine să știm, sau să nu uităm cei care știm, că răul nu este decât un aspect necesar al vieții, o sămânță din care se naște floarea lotusului, sau altfel sus minunata floare a binelui.

Nu oricum și nu în orice condiții, ci doar dacă udăm acea sămânță cu înțelepciune și iubire.

As putea spune că până și răul este dual pe această lume. În plan material el produce suferință, durere, distrugere, însă în esență e bun, deoarece el conduce la crestere şi dezvoltare. În fond motivul pentru care apare în viața noastră nu este pentru a ne pedepsi, sau a ne face să suferim, ci de a ne trezi, de a zgudui bine şi de a ne dărâma temeliile credințelor greșite pe care ne-am clădit acea viață ce a permis apariția lui în calea noastră.

Răul astfel ne devine profesor, un profesor dur şi de ne evitat uneori. Un profesor ce ne îndeamnă spre căutari spirituale, dar ale cărui lecții totuși mulți nu le înțeleg şi cad în depresii sau stări jalnice.

Ieșim din ignoranță învățând, ieșim prin cunoaștere spirituală. Astfel putem trece mult mai ușor peste barierele aflate în calea păcii sufleteșți şi a bucuriei de a trăi, ce ne apar uneori în cale sub multiple forme. Se spune că fără blocaje nici nu am putea evolua, că lumea aceasta se bazează pe coflict, că fără acesta nu ar mai exista creștere. Din nefericire în momentul de față – al epocii numite de hinduşi Kali yuga, ea fiind cea mai neagră din istorie – acest lucru este un adevăr. Conflictul este prezent în viața fiecăruia din noi, la un nivel sau altul, interior, exterior, sau altfel spus, conștient, inconștient, spiritual, material, însă el are menirea de a ne determina să căutăm, drumul ce ne conduce spre noi însine și spre Dumnezeu.

Totusi odată ce am păsit pe calea cunoașterii, lecțiile vieții vor căpăta un alt chip şi sens, vor veni în calea noastră alți profesori mai blânzi numiti: înțelegere, rugăciune, meditație, dăruire, empatie, bucurie, detașare, non-atașament, iertare, iubire.

CUM INTRĂ RĂUL ÎN VIAȚA NOASTRĂ?

Niciodată neinvitat de noi însine, şi niciodată fără permisiunea noastră conștientă sau inconștientă. Asa cum bine știm, nimeni nu este perfect. Toți avem anumite slăbiciuni și lecții de învățat ce îmbrăcă un chip sau altul:
- lenea, lăcomia, nepăsarea;
- lipsa de voință;
- neputința de a ierta – deci de a empatiza prin înțelegerea de la un nivel superior a unei persoane sau situații;
-neputința de a ne detașa de persoane sau situații;
- invidia – cel mai mare rău al planetei, deoarece ascunde un sentiment de neputință dublat de dorința de distrugere a celor ce pot;
- pretențiile la alții – de fapt doar niste jalnice proiecţii ale propriilor erori.
- dorința de a ne impune altora punctul de vedere – uitând că e doar un PUNCT – şi deci uitând de diversitate;
- judecățile urmate de concluzii și condamnare – uitând că nimic nu e întâmplător şi nimic nu se întâmplă fără permisiunea SA;
- cruzimea – uitând că suferința se întoarce;
- frica de noi şi de ceilalți, uitând că ea e o barieră căreia noi îi dăm putere, şi pe care o putem face să dispară într-o clipă de reușim să avem încredere în noi.
Și multe altele ce nu are sens să le mai enumăr aici.

Atunci când ne lăsăm pradă uneia din aceste slăbiciuni, deschidem o POARTĂ psihică prin care FORȚELE RĂULUI pot intra în viața noastră. Şi astfel lanțul negativ continuă și lecția nu este învățată. Sau altfel spus conflictul nu poate fi depăsit.

CUM ACȚIONEAZĂ EL?

În minte (creier) dar și în soartă (suflet şi câmp auric), prin situațiile la care am fost expusi în copilărie și ulterior prin alegerile ce le facem din diverse motive, se crează scheme, şi/sau canale energetice, ce fiind folosite des devin precum niște cărări pentru minte (gânduri) și energie. Cuvântul potrivit este OBIȘNUINȚA.

Deci din obisnuință, energia va avea tendința de a urma „calea bătută”, folosită deja, nu doar pentru faptul că este precum o cărare deja formantă, ci și pentru faptul că este o cale deja CUNOSCUTĂ – deci fără surprize de vreun fel sau altul.

CE SE ÎNTÂMPLĂ LA NIVEL SPIRITUAL?

Atunci când omul REUNUȚĂ LA IUBIRE și se lasă pradă slăbiciunilor sufletești se conectează la energii de vibratie joasă. (Atenţie!!! Iubirea NU înseamnă cedarea în fața voinței altora, ci rezonața cu propriul sine în principal.) Atunci când renunțăm la iubire care este o energie de vibrație înaltă, câmpuri energetice rezonante cu acele vicii sau slăbiciuni (scheme şi căi) sunt atrase în aura umană slăbindu-i forța, deci slăbindu-ne practic PROTECȚIA energetică.

Prin alegerea personală de a gândi şi/sau acţiona într-un mod eronat la nivel de sine sau de destin, omul pierde legătura cu sursa de lumină divină. Şi pot spune că aici ne afăm într-un cerc vicios. Omul nu poate face alegeri eronate, dacă este în deplină legătură cu Sursa.

Însă uneori chiar şi un om evoluat spiritual poate pierde legătura cu Sursa, dacă renunță la rugăciune, la meditatie, ori la a fi el însuși, deci la conectarea cu propriul său sine. Sinele fiind calea și poarta spre SURSĂ.

Astfel prin alegerile ce le face, el se conectează la energii şi forțe blocante. Câmpul său energetic devine poluat, culori cenușii, maronii sau negre se atașează de aura, iar acestea încep să atragă alte energii de aceeași natură.

Acestea pot fi câmpuri energetice statice – provenite din gânduri negative proprii sau străine, atacuri energetice – gânduri create special pentru a vătăma - sau chiar entități invizibile negative ce se atașează de aură.

Lumina pătrunde din ce în ce mai greu în aură, chakrele se blochează sau functionează defectuos, ele nemaiputând filtra energia ce curge prin canalele energetice – nadisuri. Chakrele fiind ca niste ferestre energetice ale corpului, energia intră și iese prin ele atunci când ele sunt funcționale și curate.

CE AFCTEAZĂ RĂUL?

Există niveluri diferite de actiune a răului, care – repet – nu este decât un blocaj, o schemă, o alegere făcută din obișnuință și neschimbată din LISPĂ DE VOINȚĂ.
- ne este afectată soarta – astfel nu ne mai putem conecta la frecvența personală perfectă cu care am venit aici, sau altfel spus la destinul nostru cel bun, dat de divinitate. Functionăm pe o frecvență diferită, de vibraţie mai joasă. Avem de-a face cu întâmplări neplăcute – ghinioane -, sărăcie – care nu este niciodată de la divinitate -, accidente, neputința de a ieși dintr-o situație.
- ne sunt afectate relațiile - avem parte de persoane cu caracter îndoilnic, ori de sigurătate nedorită.
- ne este afectat corpul fizic – avem de-a face cu boală, care nu e decât un blocaj energetic datorat emoțiilor negative repetate.
- ne este afectat sufletul – atunci când cădem în depresie și nu mai putem vedea sub nici o formă binele în viitor.

CUM PUTEM SCĂPA DE EL?

Cele mai importante ingrediente sunt: DORINȚA și VOINȚA de a scăpa. Ambele necesare. Apoi putem alege o cale – personală, unică, a noastră, de suflet.

Dar indiferent care ar fi acesta, pot spune că există 3 aspecte principale cărora trebuie să le acordăm importanță pentru a ne elibera:
- CONȘTIENTIZAREA – sau altfel spus aflarea sursei psihice a problemelor noastre. Deci cunoașterea întâmplărilor ce ne-au afectat. Aceste întâmplări au creat schema interioară blocantă. Acea schemă ce a format anumite căi energetice sau gânduri predominate e cauzată de problemele din copilărie, care au la rândul lor cauze karmice. O dată conștientizate ele energiile își pierd din putere, dar nicidecum nu dispar. Se atinge primul nivel al problemei.
- CUNOAȘTEREA LEGILOR SPIRITUALE – pentru a ști unde gresim e necesar să ��tim ce încălcăm și deci cum funcționează universul. Iar legile spirituale sunt simple și totuși extrem de complexe. Practic e necesar să cunoaștem logica divină, iar pentru asta trebuie să știm să ieșim din logica umană. E ca și cum am învăța să zburăm și să vedem lucrurile de sus, precum vulturul. Legile spirituale ce se vehiculează pe internet sunt valabile, dar nu exprimă decât o mică parte din adevăr, sau altfel spus pe internet nu se găsesc toate.

- RECONECTAREA la Sursa divină - prin rugăcine, meditatie, tehnici energetice diverse, una sau toate trei la un loc, toate necesare pentru a avea acces la Lumina spirituala din noi și din afara noastră, și deci la ADEVĂR.

LUPTA CU RĂUL E NECESARĂ?

Privind lumea prin lumina blăndă a iubiri și cunoașterii, vom vedea că lupta cu răul, nu e de fapt o luptă cu ceilalți, ci o luptă cu noi însine, cu fricile noastre, cu suferința proprie, cu lipsa de cunoaștere.

Sinonimul său este IGNORAȚA. Deci nu vorba de luptă, ci de dorința de a păși înainte, de a depăși un obstacol. Iar această dorință ESTE necesară.

Și nu… NU trebuie să ne simțim vinovați pentru că un obstacol ne-a apărut pe cale. Pentru că rolul vieții e simplu, viața este o scoală.

Cei care s-au conectat deja la Lumină – sursa divină – știu, conștientizează, că Dumnezeu ne-a creat pentru A NE BUCURA de propria viață. El nu ne vrea bolnavi, nefericiți sau săraci. Nu ne vrea singuri sau lipsiţi de speranță. Răul e doar un strigăt, un semnal al vieții cum că undeva, ceva, nu funcționează.

Şi atunci oare n-ar trebui să reunțăm la luptă și să alegem doar să schimbăm macazul?

Să acceptăm mesajul său, să-i mulţumim, şi apoi plini de dorință și curaj să pornim în cea mai fascinantă călătorie din acest univers, CĂLĂTORIA CĂTRE NOI ÎNȘINE și către Dumnezeul nostru interior, care e de fapt Dumnezeul întregii creații, Dumnezeul acestui Univers.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)