Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Iubeste-ti dusmanul – cum si de ce…

Perle Încă de la începuturile lumii, prin alegerea de a gusta din legendarul Măr, în noi există binele și răul, împletite într-un suflet, o viață, un destin. Nimeni nu e perfect bun sau perfect rău. Omul este o ființă perfectibilă, dominată de emoții, iar aceste emoții se nasc din personalitate fiecăruia, din perspectiva personală, deci subiectivă, asupra vieții. Orice om are prieteni, însă nu putem nega, orice om are de asemenea dușmani…

Am încercat deseori să îmi iubesc dușmanii (persoanele care mi-au făcut sau au încercat să-mi facă rău), însă am constatat că nu pot. Dincolo de faptul că însuși răul este discutabil și relativ, orice încercare de iubire din partea mea, deși începea în lumină, se sfârșea într-un întuneric total. Mai exact fie printr-o nouă problemă provocată de acel om, fie printr-un gest făcut de el altcuiva, gest ce mă determina să spun: nu… acel om chiar că nu merită iubirea mea. Era o iubire forțată, o iubire enervantă, de fapt o falsă iubire. Știu ce înseamnă iubirea, iubirea e un sentiment minunat. Iubirea e bucurie. Și e drept… iubirea e necondiționată. Iubirea trece peste multe, însă în calitate de om, pot spune că există oameni ce oricât ne-am strădui, nu ne pot inspira această emoție-sentiment. Spre exemplu, eu nu pot iubi un om care a tăiat botul unul câine, sau un om ce a violat un copil nevinovat, și exemplele ar putea continua. Iar cine e de altă părere, fie e un sfânt reîncarnat, fie… se înșeală amarnic.

Totuși de la „Noul testament” încoace ni se spune, că în calitate de creștini să îl iubim nu doar pe prieten, ci și pe dușman. M-am întrebat de ce și mai ales cum!

Răspunsul la prima întrebare, ce a venit în urma anilor de studiu și al cunoașterii, este esențial: PENTRU A NU CONTINUA UN JOC KARMIC. Astfel:
- fie se stinge un vechi joc karmic prin lipsa de reacție la o acțiune negativă îndreptată asupra noastră, caz în care acțiunea acelui om a fost cauzată de o veche acțiune de-a noastră – a fost o plată karmică,
- fie nu a fost o plată karmică între noi și acel om, ci a fost o reacție cauzată de ceva din interiorul nostru, ceva numit agresivitate interioară – țineți cont că nimic nu e întâmplător,
- fie din alte motive ce nu le analizăm aici, un om se face într-adevăr vinovat de ceva printr-o reacție disproporționată față de noi, caz în care își va lua plata karmică prin legile divine. Deci îi va veni plata din partea universului, pentru fapta sa, nu prin noi.

Noi astfel de putem DETAȘA de situație și mai ales de acel om.

Cum puteam să ne iubim dusmanii, dacă atunci când ne gândim la ei, sufletul ne spune altceva?

Mai exact dacă sufletul simte o emoție negativă, o tensiune, o reacție de respingere. Lucru firesc și adevarat. Pur și simplu să ne recunoaștem condiția de om și să ne dăm voie să avem simpatii și antipatii. E uman? Cu siguranță da. Dar țineți cont de următorul fapt: a avea antipatii e uman, a te razbuna este o greșeală umană.

Și atunci, dacă inima ne e grea, e necesar să facem apel iar la CUNOAȘTERE, mai exact la cunoașterea spirituală, să ne conectăm la conștiința divină și să ținem cont de anumite adevăruri ce ne pot ajuta:
- CONȘTIENTIZAREA faptului că BINELE si RĂUL sunt aspecte ale vieții pământene, dincolo de ele, la nivel divin, există doar EXPERIENȚĂ.
- CONȘTIENTIZAREA faptului că ei, cei ce ne provoacă, sunt mesageri ai universului. Ei, fie semnalează o problemă subconștientă a noastră, fiindcă nu întâmplător ne-au apărut în cale, deci ne vorbesc despre un conflict interior. Fie ne învată o lecție de viață, un lucru ce l-am neglijat și e momentul să ni-l însușim, să-l învătăm și să urcăm astfel mai sus pe scara evolutiei spirituale.
- CONȘTIETIZAREA faptului că STAREA DE CONFLICT (interior sau exterior) – provoacă o mare pierdere energetică, o pierdere de prana, de ki – adică de energie vitală. Iar prelungită pe termen lung această stare, ne scade atât de mult energia vitală, încă se ajunge la boală și haos în destin.
- CONȘTIENTIZAREA faptului că PRETENȚIILE FAȚĂ DE LUME, chiar și față de un singur om, sunt doar o dovadă de lipsă de cunoaștere a adevărului vieții atât de diversă și de variață, dar si de ORGOLIU personal. Așteptările sunt un mod al unei persoane de a-și crea o imagine despre altcineva. Imagine ce îi aparține lui și nu realității vieții. E o dorință de a direcționa acel om după tiparele personale. Însă unicul tipar pentru om trebuie să fie DIVINITATEA, nu persoana ta.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ gândul e energie, iar gândul îndreptat spre ceva, în acest caz spre cineva, e o energie ce într-un mod subtil îl atinge. Este un fapt chiar dacă invizibil, real. A te gândi la cineva ce consideri că ți-a făcut rău, înseamnă a fi mereu, în mod subtil în prejma sa.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ a-l gândi de rău, înseamnă a-l agresa, a-l ataca energetic, lucru posibil practic, dar care spiritual se plătește, deci iar se crează karmă. Doar Dumnezeu poate echilibra acest lucru, prin aplicarea legilor sale perfecte. Iar EL cu siguranță e face.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ orice ființă, pe lângă defecte are și calități. Deci chiar și de la un presupus dușman putem învăța. Întotdeauna dacă priveșți mai atent vei vedea că el/ea are și ceva ce îți place, ceva ce tu nu ai, ceva ce te irită, dar și ceva ce te atrage, iar acel ceva e ceea ce ai de învățat de la el. Fapt pentru care ar trebui să-i mulțumești – chiar și numai în gând.

CE PUTEM FACE CÂND CINEVA NE-A FĂCUT TOTUȘI RĂU, un rău atât de mare încât la nivel uman îl vom considera dușman?

Putem începe prin a face o distinție între situații:
- cele în care putem acționa. Si atunci să acționăm în sensul îndreptării situației. Ignorând deci persoana, ne ocupăm de situație, iar acest fapt va risipi tensiunea creată și existentă încă în suflet.
- cele pe care nu mai putem să le schimbăm. Caz în care doar detașarea de situație prin indiferență, duce la stabilizare energetică, iar energiile negative se estompează, forța malefică se pierde.

NU TE FORȚA SĂ-L IUBEȘTI – nu în sensul de a-l simpatiza sau de-al place.

Nu vei face decât să provoci o altă pierdere energetică la nivel interior, sufletesc. Iar sursa acesteia este fie VINOVĂȚIA în cazul în care poți recunoaște adevărul din sufletul tău – oricât ai vrea tot nu-l placi! Fie efortul de a ACOPERI adevărul, respectiv faptul că NU-L PLACI – pentru că nesinceritatea presupune un efort energetic. Iar ambele situații nu sunt decât surse de pierdere energetică, deci un fel de AUTO-ATAC.

În fond ce înseamnă SĂ IUBEȘTI UN “DUȘMAN”?

A-l iubi este echivalent cu A-L ACCEPTA. A-l accepta ca entitate, ca spirit al lui Dumnezeu, ca actor pe scena vieții, ca om aflat în evoluíe. Fii conștient că orice om are dreptul să vadă lumea conform nivelului său spiritual. Orice om are dreptul să gresească, iar piatra din mâna ta va cădea, dacă devii conștient că și tu ai greșit deseori. A greși e omenește desigur, iar a persevera e diabolic, însă fă ca acest fapt să fie problema lui, nu a ta! Energiile emise de el, se vor întoarce într-o zi contra sa.

A-L IUBI PE ALTUL ÎNSEAMNĂ A TE IUBI PE TINE…
- acceptă că lumea e diversă.
- nu-ți pune frâu sentimentelor, lasă-le să curgă precum un fluviu, până când vor seca.
- nu căuta să-ți convingi „dușmanul” de adevărul tău. E în zadar. Nu-l poate înțelege, pentru că el funcționează pe o altă frecvență info-energetică.
- nu-i căuta compania – vei face două persoane nefericite, pe tine și pe el/ea. Iar aici mai există și altă variantă – cea în care doi oameni se vor judeca reciproc

ÎN CONCLUZIE:

Să căutăm locul nostru real în lume și viață, loc ce ne aduce armonia cu părțile din întreg. Să căutăm compania celor cu care rezonăm cu adevărat și pacea cu noi înșine.

Lumea e diversă, Dumnezeu a creat-o așa.

De fapt A-TI IUBI DUȘMANUL nu este nimic altceva decât A TE IUBI PE TINE. Vei fi un om împăcat cu lumea și cu sufletul tău și astfel vei trăi tu, cel puțin tu în legea IUBIRII. Iar legea iubirii e legea ce te va ajuta să te reîntorci la Dumnezeu.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)