Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Inteligenta spirituala

trandafir Este singurul lucru care ne este cu adevărat necesar pentru a simți bucuria vieții. Este singurul motiv pentru care suntem trimiși aici pe Pământ – dezvoltarea acestui timp de inteligență. Este acel atribut divin de care suntem meniți să ne apropiem, să-l înțelegem, să-l stăpânim și în final să-l folosim devenind asemenea Creatorului nostru.

Această ÎNȚELEGERE nu se poate face nicidecum forțat. Oare poți face un boboc de trandafir să devină un trandafir înflorit într-o secundă? Orice floare are ritmul ei de crestere, timpul ei pentru a de dechide, timp stabilit cu precizie de Creator din motive juste și clare ce uneori oamenii nu le pot înțelege. Trandafirul se deschide încet, lăsând lumina să-i mângâie petalele treptat. Se obișnuiește încet cu lumina care altfel l-ar arde, l-ar usca. Chiar daca există pe Pământ magicieni ce pot face un trandafir să se deschisă într-o secundă, lucru perfect posibil prin tehnici info-energetice, acesta la fel de repede s-ar usca, s-ar ofili fără a-și fi trăit viața. Pentru că nimic nu se poate face forțat, ci doar în ritmul stabilit de Creator. Așa este și omul.

Am spus deseori că suntem aici la imensa școală Pământ în clase diferite. Începând cu grădinița chiar, și terminând cu masterul, dacă folosim o analogie cu școala umană pentru o mai bună înțelegere. Există și spirite ce au terminat toate aceste școli și se încarnează din motive bine determinate pe Pământ. Sunt rare, fiind de preferat ca ele să vegheze și să intervină din Ceruri. În limbaj spiritual unii sunt de Ceruri joase, alții de Ceruri înalte și foarte înalte. Cei de ceruri înalte și foarte înalte au dreptul divin de a se încarna când vor ei, adică mai rar, ei putând alege să-și ofere ajutorul din cer, ca ghizi spirituali, calauze, ființe ce intervin pentru a ne apăra, pentru curățarea Pământului, etc.

INTELIGENȚA ESTE DE 3 TIPURI:

- materială,
- emoțională,
- spirituală,

Știm cu toți ce înseamnă inteligeța materială. Un om inteligent material, poate crea o bombă atomică, poate manipula genetic plantele, poate crea tehnologii de înaltă clasă, poate trimite rachete pe Lună, toate acestea fiind arme cu două tăișuri. Au avut-o în vremuri stravăchi și atlanții, însă ei au ignorat inteligența spirituală, fapt ce a dus la auto-distrugerea lor.

Știm și ce este inteligența emoțională. Comunicare, emoții pozitive, alegerea unei stari de bine, integrare socială. În fond este vorba despre arta de a înțelege și de a citi psihicul uman și de a folosi acest lucru în favoarea propriei persoane. O au în special bunii comercianți, o au și politicienii, etc. Ea este bună pentru ființa umană, dar limitată oarecum la bunăstarea propriei persoane. E necesară, însă nu e și suficiență.

CE ESTE INTELIGENȚA SPIRITUALĂ?

- Este capacitatea de a cunoaște, și mai ales de a înțelege corect legile scrise și nescrise ale lui Dumnezeu.
- De a înțelege ce forțe nevăzute - energii și informații - stau în spatele evenimentelor ce se petrec pe plan material, respectiv pe Pământ.
- De a ști și înțelege mecanismul nevăzut ce conduce la materializarea unei situații. A evenimentelor din viața noastră de zi cu zi, nu vorbim doar de situații speciale.
- De a înțelege ce alegeri personale vor duce la bunăstare psihică (sufletească) și materială, (sănătate și bucurie, bogătie) și ce anume va duce la dezastru. Vorbim aici de efectele pe termen lung, nu pe timp limitat. Cele pe timp limitat le vad doar cei din clasele primare, însă ei nu pot vedea aceste consecințe pe termen lung.

Deci, de a face legătura REALĂ între CAUZĂ și EFECT. Cauza fiind întotdeauna nevăzută, psihică, internă, efectul fiind întotdeauna în primul rând material, fizic, văzut, dar având în final consecințe TOT PE PLAN SPIRITUAL. Deci tot pe planul intern, sufletesc. Însă aceste consecințe deseori nu sunt sesizate corect deoarece apar de obicei mai târziu și se extind pe un timp îndelungat (uneori chiar vieți), uneori ne având în aparență legătură vizibilă cu ceva.

Știm că există DOUĂ FORȚE în acest univers – vorbesc aici de universul ce are legătură cu ființa umană – universul per anasamblu fiind foarte vast. Aceste forțe sunt:

- AGRESIVITATEA

- IUBIREA

Iată câteva exemple pentru o mai bună înțelegere. Spre exemplu:

Un om este considerat bolnav psihic – nu în ultima fază, vorbim aici de o ființă conștientă cu care încă se poate comunica.

Inteligenta materială spune: da-ți-i pastile și ați rezolvat problema. Se calmează și nu mai deranjează pe nimeni. I-ai dat un hap și-ai scăpat…

Inteligența emoțională spune: ar fi bine ca un psiholog să discute cu el, (cu sau fără pastile, ce pot ajuta în anumite faze) să vedem care sunt cauzele psihice ale acestei stări, pentru ca discutând, el să înțeleagă psihicul uman, să aibă un “insight”și să se elibereze de probleme în această viață. Se va discuta despre copilărie, despre traume, despre emoții și ganduri. Problema va fi înțeleasă, părinții iertați, cel puțin aparent, el va deveni calm și într-o anume măsura va acționa altfel, se va simți altfel.

Inteligența spirituală va ști însă că: este esențial ca acest om să înțeleagă că fără iubirea de Dumnezeu, nu există iubire de sine, nu există acceptare reală a sinelui și nu există iertare ce începe cu înțelegerea, iubirea și iertarea propriei persoane.

Inteligența spirituală ar spune că dacă el a ajuns să fie dezechilibrat psihic, este pentru că sufletul lui are o karmă, o lecție de viață, pe care are menirea de a o învăța.

Va înțelege că părinții lui nu i-au greșit cu nimic, ci ei au fost aleși din ceruri să-i fie părinți, tocmai pentru că felul lor de-a fi, este cel menit sa-i ofere condițiile perfecte de a-și învăța lecțiile neînvățate. De a trece prin acele situații pe care trebuie să le înțeleagă pentru a se schimba în interior, pentru a-și schimba percepția asupra vieții , nivelul de conștiință și deci pentru a evolua spiritual.

Va înțelege că agresivitatea părinților se transmite într-adevar copiilor prin genele materiale, dar și prin cele spirituale (energie și informație) și aceasta îi afectează. Le afectează soarta, sănătatea și uneori chiar viața. Însă acea agresivitate este exact cea cu care el personal a rezonat (datorită vieților sale trecute) și pe care a venit s-o transceadă, adică s-o vindece, s-o transforme în iubire.

Că dacă oamenii deveniți acum părinți, într-o viață anterioară au ucis cu nepăsare în numele unor idei eronate (vedeți numai cele petrecute în razboaie, mai recent în lagărele naziste, unde oameni au ucis în numele unei idei alți oameni, sau pur și simplu au fost criminali, sadici, violatori, etc din diverse motive), toată acea agresivitate feroce SE VA ÎNTOARCE ASUPRA LOR și ei vor trebui SĂ TRĂIASCĂ durerea, disperarea și toate consecințele trăite de acele ființe agresate de ei în trecut, stări pe care EI PERSONAL le-au cauzat acelor ființe în trecut. Iar acest lucru se poate materializa în diferite moduri. Aceasta este o LECȚIE ce de obicei se dă celor CE NU ÎȘI CONȘTIENTIZEAZĂ DE BUNĂ VOIE propriile greșeli. Avem liberul arbitru, nu uitați, el începe la nivel de alegere interioară!!! Cei care însă CONȘTIENTIZEAZĂ sunt cei care au înțeles și și-au TRANSFORMAT DE BUNĂ VOIE agresivitatea în iubire, iar acestia NU vor fi nevoiți, forțați de univers și legile sale perfecte, să trăiască consecințele faptelor lor. Pentru că Dumnezeu e IUBIRE.

Inteligența emoțională este cea care știe că este esential să transformăm agresivitatea în iubire, iar acest lucru se numește IERTARE.

Cunoscând foarte bine psihicul uman, pot spune că pentru ființa umană, nu există nici o justificare a acestei alegeri de a FI BUN ȘI IUBITOR decât cea dată de acceptarea necondiționață, a existenței lui Dumnezeu, de cunoașterea și înțelegerea corectă a legilor Sale reale, subtile, cunoaștere ce nu se obține decât prin propria ALEGERE și prin MUNCĂ spirituală adică:

- RUGĂCIUNE, MEDITAȚIE, STUDIU CĂRȚILOR SFINTE, ALE CĂRȚILOR DE SPIRITUALITATE, SMERENIE FAȚĂ DE DUMNEZEU, FAPTE, GÂNDURI ȘI EMOȚII NON AGRESIVE, LIPSĂ DE EGOISM, IUBIRE ȘI RESPECT FAȚĂ DE ÎNTREG ȘI FAȚĂ DE TOATE FORMELE DE VIAȚĂ: PĂMÂNT, APĂ, AER, PIATRĂ, PLANTĂ, ANIMAL, OM.

Acestea sunt RAZELE DE LUMINĂ, echivalente razelor de soare, ce vor determina trandafirul să se deschidă și omul să treacă de la clasele primare spre cele superioare. Fiecare în ritmul său… Altfel el, tradafirul, se va usca în stadiu de boboc ucis de răceala umbrei emise de emoțiile sale. E drept… în anotimpul viitor, pe creanga unui alt trandafir va aparea iarăși acel boboc. Însă dorința sa de viață și lumină va trebui să fie și mai mare pentru a avea forța de a-și deschide petalele. Va fi nevoit să caute lumina și mai aprig, va trebui să iubească soarele mai cu foc… și poate va fi nevoit să înflorească mulțumindu-se doar cu câteva minute de soare. Dacă va ști să multumească universului pentru acelea (aceasta fiind la nivel spiritual smerenia), în anotimpul viitor se va naște pe-o ramură unde îi vor zâmbi din ce în ce mai multe raze…

Și o ultimă atenționare! Când un GRUP DE OAMENI face o alegere ce exclude iubirea (încalcă legea divină a IUBIRII) și alege AGRESIVITATEA (lipsa unei logici a bunului simt, răzbunarea, crima, poluarea materială și emoțională, bărfa, ura, lăcomia, pedepsirea unei specii pentru un singur individ, refuzul de a înțelege legile karmei, judecata limitată umană emanată de gândirea limitată, judecată ce atrage judecata cerească a propriei persoane, refuzul de a accepta și înțelege realitatea și faptul că nici o frunză nu cade din pom fără acordul MARELUI CREATOR) este necesar să știe, că fiecare individ ce aparține grupului va suporta consecințele acestei alegeri mult mai puternic, pentru că în acest caz agresivitatea care va veni peste fiecare individ aparține întregului grup cu care a coalizat. NU UITAȚI: Demonii ÎNTOTDEAUNA ÎȘI CER PREȚUL, acesta fiind prin lege divină DREPTUL LOR. Iar cu cât grupul e mai mare, puterea lor asupra fiecărui individ ce-i aparține e mai feroce, ea alimetându-se din emoțiile agresive ale grupului.

Tot la fel și IUBIREA ce va veni peste un grup VA FI MULTIPLICATĂ EXPONENȚIAL. Afirmație ce are ca bază spusele lui Iisus: Unde sunt doi și se roagă acolo voi fi și eu.

Universul și-a accelerat miscarea, fapt ce duce la echilibrarea situațiilor mult mai repede, asa că atât cei agresivi, cât și cei iubitori e necesar să știe că e foarte posibil să se întâlnească destul de curând cu consecințele alegerilor personale.

Din acest articol, va înțelege ficare cât poate, însă… acum nu mai poate zice nimeni din acest neam TESTAT DE DUMNEZEU că n-a știut!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)