Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Greseala si iertare

Iertarea e divina Gresim din necunoastere, din neputinta, din lipsa de vointa, din frica, din disperare, din lipsa de credinta, si lista acestor cuvinte triste ar putea continua. De fapt as fi putut sa scriu doar doua: NECUNOASTERE, cu mentiunea ca ma refer la necunoasterea legilor spirituale si NEPUTINTA, cu metiunea ca ma refer la neputinta de a ne iubi pe noi insine. Motivele... pot fi diverse.

Cert este ca toti gresim, sau am gresit candva. La fel de adevarat este si faptul ca "a gresi e omeneste, iar a persevera e diabolic." Pentru ca perseverarea vine intotdeauna dupa ce realizam ca suntem in eroare. Realizam simtindu-i consecintele neplacute, in primul rand pe plan emotional, ori suntem avertizati ca nu e bine ce facem de catre divinul univers, prin diverse intamplari numite "semnal de alarma". Dupa toate acestea daca continuam sa gresim... atunci ne opunem voii divinitatii. Iar asta e specific celui rau. "Cel rau" iti pune peste ochi "valul lumii" si astfel intre egoul aflat in eroare si adevarul divin al vietii se afla o ceata, un fum... amagitor, ce ne face sa ratacim drumul.

Exista un moment in viata fiecaruia cand fumul se risipeste si omul zareste raze superbe de lumina ce strabat ceata si il indeamna sa caute. Sa caute soarele divin al adevarului si iubirii. Totusi este in legea universului ca ceata sa nu se risipeasca usor. Norii revin, iar omul se afla atunci la rascruce de drum si destin. Sa caute soarele sau sa se piarda din nou.

Acest fenomen se numeste CONSTIENTIZARE. Si e primul pas spre lumina si adevar. Drumul pina la Soare e lung, e greu, e obositor, e descurajant uneori... iar prima etapa a lui se numeste IERTARE. Constientizarea propriilor greseli si iertarea propriului suflet.

Constientizarea insemnand in mod obligatoriu CUNOSTEREA si RECUNOASTEREA lor. Acceptarea momentelor de intuneric, a noptii din suflet si intelegerea ca atunci, la acel moment NU AI PUTUT ALTFEL. De vina nu esti TU, ci acel nor de ceata, acel fum... Fara contientizare insa nu poate exista iertare. Fara regretul faptelor nu poate exista stergerea lor. Constientizand si regretand ne eliberam. Acesta este si rostul spovedaniei, care daca e facuta corect e de mare folos pentru suflet.

Urmeaza RENUNTAREA la regret si ACCEPTAREA trecutului, un alt aspect al iertarii de sine, fara de care nu putem merge inainte pe drum... pe drumul catre Soare, Soarele divin al sufletului, unde exista lumina si adevar.
Iertarea va produce schimbarea, mai exact primul pas spre schimbare. Schimbarea de sine... care va aduce ulterior schimbarea destinului si a celor ce fac parte din scenariul tau.

Apoi urmeaza o alta schimbare obligatorie pentru cei ce vor sa urce spre Soarele lor - IERTAREA CELORLALTI.

Fenomentul e simplu. Se produce prin EMPATIE. Empatia insemnand intelegerea sufletului acestora, iar la scara mai mare intelegerea sufletului uman. Insa cine nu si-a inteles propriul sau sine, nu-i poate intelege pe altii. Deci acesta este intotdeauna pasul doi, etapa a doua in alchimia sufleteasca numita iertare.
Empatia duce la intelegerea ca nu doar tu, ci si alta fiinta se poate afla in eroare. Ca suntem claditi dupa aceleasi principii si avem aceleasi necesitati aflective, spirituale. Acestea insa deseori apar celorlalti dupa alte tipare, ce nu le cunostem, intelegem si in consecinta ne este uneori greu sa le acceptam. Pentru ca drumul fiecaruia e unic, personal iar bucuria si implinirea e data de alte aspecte ale vietii, diferite de ale tale.

In fond, a fi empatic, inseamna a fi uman. A fi uman inseamna a sti sa te postezi in locul celuilalt si a-i ierta ceata si fumul din suflet. Insa... mai trebuie sa tinem cont de ceva: "a gresi e omeneste, a persevera e diabolic", lucru valabil pentru tine, dar si pentru altii. Aici vorbim despre respectarea librului arbitru al omului. A spune unui om ca greseste este o datorie. A-i arata adevarul este un gest nobil. A-l lasa sa-si urmeze drumul sau este respectarea legii divinitatii.

Si aici se pune problema, iertam pe cel ce ne face rau? Iertam pe cel ce isi face rau?
Da, daca si acesta doreste schimbarea propriului sine, daca isi cere iertare, daca poate si vrea, sa vada lumina dincolo de ceata sufletului sau.

Daca nu... iertarea ne arata aici alte intelesuri si sensuri... dincolo de intelegere, acceptare si empatie, iertarea devine DETASARE. Detasare de rau. E tot un aspect al iertarii, ce ii priveste pe ceialalti. Dar nu numai... in fond e un aspect ce e valabil si pentru greselile din sufletul tau. Te detasezi de ele, te eliberezi, le lasi in trecut si le imbraci in uitare. Insa neuitand invatatura si lectia lor...
Pentru ceilalti e la fel de valabil. E vorba despre a intelege lectia data de acea relatie. Lectie ce deriva din adevarul divin al faptului ca nimic nu e intamplator. Cel ce ne greseste, ne este de fapt un profesor, oricat de greu ar fi sa acceptam. Prin el Dumnezeu ne atrage atentia asupra unui aspect personal asupra caruia suntem in eroare. Si atunci constientizand evoluam.

A ierta de fapt presupune doua lucruri. Include doua aspecte psihice. A intelege situatia, greseala, fie a ta ori a altuia, si prin intelegere a o include lectiilor noastre. Altfel spus, a integra psihic si spiritual lectia. Al doilea aspect fiind desprinderea, detasarea de greseala, fapta si/sau persoana respectiva. Detasarea ajuta la mergerea mai departe. La ancorarea in prezent a propriei persoane.
Deseori oamenii au in vedere doar acest al doilea aspect, incercarea de a lasa in urma... neluand in considerarea includerea lectiei. Acest lucru se poate numi un mod de a ierta incomplet, efectul fiind repetarea candva a lectiei, spre deplina ei integrare. Pentru ca numai constientizand putem merge inainte, iar mergand inainte evoluam.
Uneori... oamenii nu au in vedere nici acest al doilea aspect, ei raman astfel dominati de dorinta de razbunare, fapt ce aduce acel moment al greselii mereu in prezent, ce include in el suferinta, tristetea, durerea si... lectia.

Daca am intelege ca a ierta este intotdeauna sinonim cu INTELEGERE/CONSTIENTIZARE, si numai uneori sinonim cu IMPACARE, poate ca am putea sa iertam mai usor.

A ierta in cel mai deplin mod este intr-adevar un act egoist, a ierta incepe cu intelegerea, constientizarea si acceptarea propriei persoane, cu propriul ECHILIBRU INTERIOR pe care numai astfel il putem obtine, renuntand la regrete, tristete si furia nascuta din existenta lor. A ierta devine sinonim cu A IUBI. Cu a TE iubi si cu ELIBERARE.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)