Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Despre frica si iubirea de Dumnezeu

Frica de Dumnezeu Am observat că mulți oameni se revoltă în fața ideii de frică de Dumnezeu, afirmând că Dumnezeu e iubire, deci n-ai cum să te înfricoșezi în fața iubirii, care e ceva benefic, evident.

Și am mai observat cum, mulți oameni se întreabă de ce se petrec atâtea lucruri rele pe lume, dacă Dumnezeu e iubire. De ce lasă El să se întâmple așa ceva, unor oameni aparent nevinovați și buni.

Relația omului cu Dumnezeu a fost subiect de discuții veacuri la rând. De ce ne rugăm și el nu răspunde, adică de ce nu ne împlinește dorința precum “duhul din lampă”, de ce unii nu se roagă și totuși au tot ce vor… De ce mor prunci abia născuți, și de ce mulți oameni buni trăiesc prost și de ce se abat peste noi uragane, de ce unii sunt norocoși, iar alții par urmăriți de ghinion.

Răspunsul are legătură cu titlul acestui articol. Și am să încerc în linii mari să lămuresc lucrurile. Iată cum stau de fapt lucrurile și ce ar trebui să știm ca să fim în armonie cu universul și cu divinitatea din noi.

Există două aspecte importante ale relației omului cu divinitatea, indiferent de religie:

- LIBERTATEA DE A ALEGE – deci liberul arbitru pe care îl avem toți, în anumite privințe, și…

- SCOPUL VIEȚII – EVOLUȚIA SPIRITUALĂ, deci necesitatea de a te naște, de a experimenta viața în lumea materială și prin aceasta de a ne eleva conștiința.

Și să revenim la emoțiile și sentimentele umane ce constau în:

- IUBIREA și…
- FRICA DE DIVINITATE.


SĂ ÎNCEPEM CU IUBIREA, E MAI ATRĂGĂTOARE…

Mulți vorbesc despre iubirea de Dumnezeu, gândind că Dumnezeu e iubire, deci în consecință trebuie să fie BUN – ca un părinte iubitor. Și să ofere NECONDIȚIONAT, orice, oricui.

Da, Dumnezeu e iubire… Ne-a dăruit acest pământ minunat, ne-a dăruit superbul cer, minunatele flori, ape limpezi și cascade uimitoare, mări precum turcoazul, stele ca diamantele. Ne-a dăruit anotimpurile fiecare cu charmul său, peisaje uimitoare, ne-a dăruit posibilitatea de a experimenta senzații și sentimente sublime, iubire, uimire, fericire, dăruire, recunoștință, pace, bucurie, și.... lista poate continua. Ne-a dăruit trupuri frumoase și posibilitatea de a experimenta lucruri frumoase, de a comunica, de a evolua... Ne-a dăruit o minte, un suflet, dar... și posibilitatea de a ALEGE. Adică ceea ce numim clasic LIBER ARBITRU, darul cel mai important dintre toate, dar care e ca o spadă cu două tăișuri. Capacitate cu care am fost înzestrați încă din Rai. Desigur liberul arbitru e partial limitat, dar nu asta e subiectul articolului.

Deci ținând cont de cele de mai sus haideți să nu pierdem din vedere ESENȚIALUL.

Scopul acestei iubiri.

Iubirea este cea care VREA BINELE, care are în vedere țelul final, și care face totul pentru a te conduce spre acesta. Chiar dacă uneori drumul spre țel nu e chiar extrem de plăcut ori de simplu. Iubirea nu-și uită menirea și nu sacrifică țelul, pentru o plăcere trecătoare.

Scopul iubirii divine este evoluția omului și întoarcerea sa în lumi de lumină și de vibrație înaltă. Dumnezeu ARE ÎNTOTDEAUNA ÎN VEDERE SUFLETUL, care e veșnic, nu viața aceasta care e trecătoare și al cărui bine este pe plan secudar, față de binele sufletului.

Așa cum am spus nu trebuie să uităm că:

- omul a avut liberul arbitru și a ales să guste din pomul BINELUI și RĂULUI, deci să cunoască lumea aceasta DUALĂ.
- omul venit aici pe Pământ cade pradă emoțiilor și astfel deseori se trezește în povești în care joacă un rol, rol de care este extrem de atașat. Nu vede că e doar un actor și poate ieși oricând din rol. Atașamentele nasc probleme, nasc judecăți, nasc dorințe, nasc războaie, și mai ales nasc KARMA. Adică ne leagă de pământ până înțelegem ce, cum și unde greșim.

De aici oamenii care suferă. E fie efectul de bumerang ce vine din alte vieți, când nu au fost chiar așa buni, au rănit oameni, fizic sau sufletește, fie din faptul că nu înțeleg niște legi divine și acționează greșit față de alții sau față de ei înșiși. KARMA nu e o pedeapsă, ci are menirea să vindece rănile cauzate de emoții și de atașamente, să echilibreze situații, să creeze experiențe utile spiritului pentru a crește, prin CONȘTIENTIZARE, TRĂIRE și ÎNȚELEGERE. Karma are menirea să ne învețe să evoluăm, să ne dezatașăm, să înțelegem anumite aspecte ale vieții și psihicului uman. Nu putem ajunge altfel în Cerurile înalte, sau ceea ce mulți numesc RAI.

Deseori vrem să fim scoși din aceste povești prin miracol. Prin iubirea lui Dumnezeu. Însă, uităm că noi ne-am ales rolul, că noi am ales să cunoaștem dualitatea și dacă altcineva ar face lucruri în locul nostru, ar fi ca și cum am copia la examen, ori cum am trece clasa fără ca măcar să citim lecția. Problema e că… ne-am trezi în clase mai mari unde ne-am lovi de probleme mai mari, dar noi n-am avea la activ baza. Deci…. În mod firesc, “am da de dracu” mult mai nasol, adică de un demon mai mare. Nu ne-am descura cu el. No problem… vor spune unii, dar e suficient să-l chemăm pe tati cel iubitor și totul se rezolvă! NU. Nu e așa. Pentru că Tatăl nostru ceresc vrea să creștem, să ne maturizăm spiritual. Așa că singura soluție pentru a ieși din situații nasoale e să înțelegem, să conștientizăm, să experimentăm, ca să putem merge mai înțelepți mai departe. Astfel devenim PUTERNICI.

Dar uneori, unii din noi, nu putem înțelege dacă nu experimentăm prin durere, prin ceva ce nu ne place, prin ceva care să ne scoată din letargie, sau din rutină, ori din greșeală. Unii trebuie să simtă pe pielea lor, ce au cauzat altora prin simplul fapt că altfel nu pot înțelege că acel lucru e ceva rău. Alții nu au nevoie de acest fapt. Înțeleg mai ușor.

DUMNEZEU NE IUBEȘTE!

Dumnezeu ne iubește enorm, tocmai din această cauză deseori NE AJUTĂ, chiar dacă am făcut vreo greșeală, însă așa cum am spus în primul rând, e nevoie să conștinetizăm, și în al doilea rând nu face lucrurile în locul nostru. Trebuie să ÎI CEREM, să ne rugăm, atunci vom primi ajutor, sub formă de idei, de energii linistitoare, de oameni benefici, însă tot NOI SUNTEM CEI CARE TREBUIE SĂ DECIDEM CE FACEM. Să PUNEM ÎN PRACTICĂ IDEILE, să LĂSĂM ENERGIILE SĂ NE VINDECE, să URMĂM ACEI OAMENI AI SORȚII.

Pentru că e adevărat proverbul: Dumnezeu îți dă, dar în traistă nu-ți bagă.

Noi suntem cei care trebuie să ne detașăm, să iertăm, să fim empatici, să fim recunoscători, să avem compasiune, și să vindecăm unde am rănit, să dăruim, să primim, să facem tot ce ține de noi ca să cunoaștem legile universului – acest lucru din urmă fiind important și… având legătură cu titlul. Nu poate face Dumnezeu aceste lucruri pentru noi. Avem liber arbitru în privința asta.

Asa cum am spus, IUBIREA LUI DUMNEZEU e compusă din două aspecte în ceea ce-l privește pe om: libertatea și evoluția.

Despre libertate sau altfel spus LIBERUL ARBITRU, am vorbit mai sus, în ce privește EVOLUȚIA, care e de fapt scopul vieții, are legătură atât cu ce am spus până aici, cât și cu… ceea ce e numit în unele cărți religioase, ori ezoterice, FRICA DE DUMNEZEU.

Iată de ce…

Poate că exprimarea pare dură, sau doar e prost înțeleasă, pentru că de fapt vorbim aici despre TEAMA pe care omul care încalcă legile divine ale vieții AR TREBUI SĂ O SIMTĂ. Pentru că dacă ar simți-o nu le-ar încălca. Ar înțelege că vor fi loviți de bumerang.

Atunci omul S-AR TEME SĂ FACĂ RĂU, deoarece LEGILE DIVINE SE APLICĂ oricui. Iar aplicându-se omului I SE ÎNTOARCE RĂUL PRODUS. De acest lucru ar trebui să ne temem, nu de pedepse inutile si nedrepte.

Dumnezeu ESTE DREPT.

Nimeni nu e perfect, toți greșim, și dacă conștientizăm și ne cerem iertare, suntem eliberați de consecințe nefaste.

Nu orice emoție negativă e o greșeală fatală, sau un mare păcat. Și tocmai cei care nu fac adevăratele greșeli se simt deseori vinovați. Din lipsă de cunoaștere probabil.

Însă… întotdeauna în ceea ce privește emoțiile și faptele, CANTITATEA contează, persistența, insistența adică atașamentul de anumite emoții, pe care le rulăm și le tot rulăm în mintea, inima și existența noastră. La fel și cu faptele ce sunt repetate. Și după cum bine zice un alt proverb: “A greși e uman, a persevera e diabolic”.

Iată cele 7 rele ce trebuie să le alungăm din suflet și să lucrăm contra lor imediat ce apar:

- invidia;
- ignoranța;
- orgoliul;
- lăcomia;
- disprețul;
- cruzimea;
- instinctual sexual exacerbat;

Din acestea SE NASC TOATE CELELALTE RELE pe care nu le-am mai numit aici și toate EMOȚIILE NEGATIVE ȘI COMPORTAMENTELE DISTRUCTIVE, și de aici izvorăște răul, adică:

Oameni care ucid alți oameni, sau ucid și maltratează animale nevinovate, oameni care violează femei sau copii, oameni care poluează planeta, oameni care calcă în picioare și bârfesc in cel mai urât mod, și invidiază, pe cei ce i-au ajutat ori pe prietenii lor, oameni care distrug prin diverse mijloace si forme, suflete, vieți, destine, natura… de fapt… PE EI ÎNȘISI. Nu doresc să mai continui, cu exemplele răului, pentru că cine a înțeles până aici a înțeles despre ce vorbesc.

Acesți oameni NU au FRICĂ DE DUMNEZEU, DE LEGILE DIVINE, DE PEDEAPSA CE SE VA ABATE ASUPRA LOR.

Sau credeți că Dumnezeu e dator să-i ierte așa… pur și simplu, din iubire, pentru că EL e iubire, el e bun și ne bagă în aceeași oală pe toți?

Cine crede astfel ar trebui să se plaseze în mod empatic în locul celui ce a suferit nedreptatea. Nu pentru mult timp, pentru că imaginația lucrează…

Deci Dumnezeu e iubire, însă e necesar să ne temem să încălcăm legile lui spirituale, pentru că astfel nu vom putea să împlinim scopul pentru care am venit pe Pământ, adică nu vom putea evolua. Și atunci… vom primi lecții de viață, vom avea examene de care nu trebuie să ne temem, dar pe care ar fi benefic să le înțelegem sensul și scopul, pentru a ieși din legea karmei și a intra în legea iubirii și astfel vom putea să ne bucurăm în fiece clipă de iubirea lui Dumnezeu.

Și pentru că nu vorbesc de la mine, ci din cărțile sfinte, ori din ceea ce primesc din astral, voi scrie în curând un articol în care voi prezenta câteva din sfaturile date de Iisus ucenicilor și celor ce îi ascultau predicile, prin care îi învață cum să procedeze când au de-a face cu cei răi, sau mai exact cu cei pe care nu-I interesează legile și evoluția spirituală.

Să nu uităm niciodată, Dumnezeu e IUBITOR, BUN și e DREPT

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)