Home


Eva, Lilith si Maica - trei aspecte ale feminitatii


feminitate Psihologii spun ca cea mai mare frica a femeii, o frica ancestrala si deseori inconstienta, este frica de singuratate, iar a barbatului este cea de a nu-si pierde libertatea. Daca ne gandim la stramosii nostri primordiali Adam si Eva, putem spune ca lucrurile au stat invers. Adam a fost cel care se simtea singur in Rai, fapt pentru care Dumnezeu i-a daruti-o pe Eva, iar Eva a fost cea care a dorit sa fie libera, fapt pentru care prin liberul arbitru, cu care a fost inzestrat omul de la inceputul existentei sale, a ales sa nu se supuna poruncii divine de a nu gusta din Pomul cumoasterii, deci a ales, indiferent de riscul la care se expunea, libertatea.

Si astfel Eva a creat Lumea... Cu complicitatea sarpelui si desigur cu acordul tacit al Creatorului. Eva a ales libertatea de a cunoaste, a indraznit, a intuit poate, ca va crea o lume, o lume ce a dat pacea in schimbul cunoasterii, o lume ce a dat armonia in schimbul aventurii, o lumea ce a dat lipsa oricarei griji in schimbul dualitatii, o lume a materiei, deci ce vibreaza pe frecvente mai joase, pentru ca numai intr-o astfel de lume se pot naste conflicte, si numai astfel se pot cunoste si intelege cu adevarat binele si raul, traindu-le, sau altfel spus se poate cunoaste universul in toata complexitatea sa.

Nimeni nu poate contesta asta, lumea in care traim s-a nascut datorita dorintei barbatului de a nu fi singur si a alegerii femeii de a fi libera. Evei pomul cunosterii i s-a parut irezistibil. Iar de atunci, in mod tacit si discret, indirect deseori, sau uneori in mod direct si spectaculos, femeile conduc Lumea. Cum? Asa cum bine a spus Napoleon: "Mana care impinge leaganul conduce lumea..."

Iata de ce... Femeia e cea care-l modeleaza pe barbat. Psihologii stiu foarte bine, insa nu mai e pentru nimeni un secret, inca din pantecele mamei dezvoltarea psihica, deci afectiva, spirituala si implicit fizica, a copilului depinde de ea, de relatia ei cu divinitatea, care determina indirect relatiile ei cu tatal copilului, cu ceilalti oameni, cu viata. Deci dezvoltarea pruncului, viitorul adult, depinde de personalitatea si alegerile femeii.

Ulterior, femeia, isi va influenta partenerul de viata, direct, dar mai ales indirect prin felul ei de-a fi, de-a gandi, de a se comporta. Sotia, chiar daca uneori nici nu e constienta de acest adevar, e cea care da nuanta spirituala a relatiei. Iar asta nu o spun psihologii, ci cei care vad dincolo de lumea aceasta, clarvazatorii si maestrii lumii. Pentru ei nu mai e un secret faptul ca femeia e cea da o anumita valoare relatiei. Ea este cea care duce relatia spre stabilitate, bunastare si dragoste, sau... spre dezastru. Barbatul actioneaza in consecinta.

Tot ea e cea care indura uneori agresivitatea unui barbat, agresivitate datorata direct, dar mai ales indirect, felului de-a fi al mamei lui, care l-a modelat spiritual de-a lungul copilariei sale. E drept ca deseori femeia, habar nu are cata putere ascunde in sufletul sau, pentru ca daca ar sti, s-ar folosi de ea si atunci toti ar zambi in jurul sau, iar viata sa ar fi ca un camp plin de roade bogate si flori. Pentru ca noi femeile, da noi toate, avem in noi o putere magica, putere ce poate folosi atributele Evei, ale Lilith-ei, dar si ale Maicii Domnului.

Personal nu pot crede decat ca de aici provine acea putere a femeii de care vorbesc clarvazatorii. Cele trei in opinia mea sunt trei aspecte ale oricarei femei. Fie ca sunt treze in ea, sau ca dorm, ori au fost traite in vieti trecute, si examele au fost luate... Ele - Eva, Lilith si Maica - sunt una si aceeasi "persoana", sau mai bine spus, unul si acelasi spirit, ce a trecut prin istoria vietii, sub aspecte si forme diferite. Toate sunt in noi si se manifesta in functie de nivelul de constiinta ce il avem la un anumit moment. Nivel ce se modifica prin evolutie spirituala, atat individual cat si colectiv.

LILITH - nu este pomenita in textele Bibliei. Cu toate acestea diverse surse si izvoare vechi vorbesc intr-o forma sau alta despre ea. In astrologie ea este doar un punct matematic pe harta astrala, un "punct de calcul pe cer", nu o planeta sau stea, si totusi exista si are putere. Ea este doar o stare a sufletului, un aspect spiritual al fiintei la un moment dat, o tendinta, asa cum si Lilith e doar un spirit, un spirit malefic, nematerializat pe Pamant.

Se spune despre Lilith ca ar fi "prima Eva". Ca era un spirit rebel, independent, dar avea o cunoastere egala cu a Creatorului. Fiind astfel, ea nu suporta nici un fel de putere superioara, de ingradiri si de legi fie ele si spirituale. Era precum Creatorul, insa nu era EL si nu era constienta de cunosterea sa, de puterea sa, de esenta sa. Era plictisita, simtea ca-i lipseste ceva, ceea ce o nemultumea, era de fapt limitarea, pentru ca nu poti limita o fiinta ce poarta in esenta ei infinitul.

Ea si-a impus vointa, sau altfel spus, s-a revoltat impotriva lui Dumnezeu, care o voia supusa atat Lui, cat si lui Adam, si a facut un fapt interzis, a pronuntat numele lui Dumnezeu YAHVE. Apoi a fugit din Eden la indemnul lui Lucifer. Nimeni altul decat cel mai frumos Arhanghel, care pentru ca se considerase egalul Creatorului, fusese dat afara din Rai. Si el un rebel ca si ea. Se spune despre Lilith ca s-a iubit cu Lucifer, care i-a promis lumea, o lume pe care ei doi o vor crea impreuna. Separata de cea a lui Dumnezeu. Si astfel Lucifer a devenit diavol, cuvant care etimologic inseamna "separatorul". Diabolo = a separa, a desparti (in greaca). Se spune ca Lilith, fugind in lumea nou creata de Lucifersi iubindu-se cu Lucifer a dat nastere la fii si fiice, fiinte spirituale, eterice, demoni rebeli, care de atunci populeaza lumea nevazutelor.

Tot legendele vechi spun ca atunci Dumnezeu a creat o alta Eva pentru a i-o darui pe aceasta lui Adam. A incercat sa creeze o fiinta supusa, ascultatoare, fapt pentru care nu degeaba e scris si in Biblie: femeia trebuie sa se supuna barbatului. Nu pot sa nu adaug si porunca data barbatului si anume: sa-si iubeasca femeia.

Si totusi... realitatea spune altceva. Iar informatiile ce le percep eu de asemenea. Exista oare vreo femeie care sa fie supusa barbatului? Hm... Nu prea cunosc asa ceva. Iata de ce se intampla asta..

Insa, mai intai... revenind la legenda, o alta legenda, pe care eu o consider reala, spune ca Adam, observand lipsa Evei, a cerut ajutorul Creatorului pentru a o aduce inapoi. Iar El a ascultat si de data aceasta rugamintea lui Adam, iar Eva a trebuit sa revina in Eden. Era schimbata emotional dar si la nivel mental. Prin unirea cu Lucifer devenise constienta de multe informatii despre tainele si natura Universului, care pina atunci erau "inactive" in sufletul ei, altfel spus "inconstiente", dar care deodata i s-au aratat in toata complexitatea lor. Ea a inteles ca Universul era mult mai mult, mult mai vast, decat Edenul, un loc splendid, dar totusi "o colivie de aur". Cu toate ca s-a dorit sa i se stearga informatiile acumulate in aceasta calatorie si sa i se creeze o noua personalitate, acest lucru nu s-a putut realiza decat partial.

Si atunci Eva, noua Eva, a dorit sa cunoasca. Ceva ramasese in sufletul ei. Ceva... o amintire despre un vis... sau poate altceva. Si atunci a privit altfel spre Copacul Cunoasterii. Si oare de ce ii fusese "interzis"? Cand dincolo de granite era atat frumusetele, atatea lucruri interesante. Nu... nu-i fusese interzis, ci doar crearea lumii materiale trebuia s-o aiba resposabil moral pe ea.

EVA este femeia ce si-a ales rolul de sotie si mama, e femeia care iubeste, care iubeste fiintele si viata, insa sa nu uitam nici o clipa ca EVA este femeia ce nu a rezistat ispitei cunoasterii. Ea este fiinta ce a dorit mai mult decat orice sa parcurga calatoria vietii - cu taina ei magica cuprinsa in dualitate. Ea si-a ales astfel rolul de deschizator de drum, de pionier al cunoasterii, de fiinta indrazneata, de luptator curajos cu binele si raul. Fapt pentru care femeia nu e doar sotie si mama, femeia trebuie sa tina cont de intelectul sau, si mai ales de spiritul sau creator.

Sa nu uitam nici o clipa, Ea este fiinta datorita careia a luat nastere lumea - VIATA.

De altfel etimologia numelui Eva e urmatoarea: in ebraica Eva provine de la cuvintul "hawwah", ce se traduce prin "mama tuturor celor vii", sau de la "hajja" "cea animata", "cea vie". Ori din alte puncte de vedere, numele primei femei ar veni de la "hajjah" care insemana tot in ebraica, nici mai mult nici mai putin decat "procreatoare". Mergand pe alte cai unii asociaza numele Eva cu "hiwja" ceea ce inseamna "sarpe" in armaica. Altfel spus... exista un lant - sarpe-demon-Lucifer-Lilith-Eva...

MAICA DOMNULUI -FECIOARA MARIA este femeia cu sufletul pur, femeia curata spiritual, femeia ce il iubeste pe Dumnezeu mai presus de orice, fapt pentru care ei i se da sarcina grea, dar inaltatoare, de a da nastere Fiului Sau - Iisus, omul perfect, si fiul Celui Preainalt. Maica a fost fiinta pura ce a fost crescuta de mica intr-o manastire, ce traia in templu si se ruga tota ziua, ea fiind consacrata inca de la nasterea sa de catre parintii sai Ioachim si Ana, lui Dumnezeu.

Nu intamplator prin ea a venit in aceasta lume duala, Iisus, fiul lui Dumnezeu.

Daca prin Eva, Creatorul a creat aceasta lume duala, prin Maria (in ebraica Miriam), a creat calea reintoarcerii spre Eden pentru toti cei ce aleg liber calea aratata de FIUL SAU.

Astfel MAICA este femeia ce deschide drumul reintoarcerii. Acasa... insa dupa o calatorie in scopul cunosterii...

Maica este femeia sfanta, femeia ce cunoaste iubirea divina si stie sa iubeasca din tot sufletul sau. Este femeia perfecta, asa cum a dorit-o de la inceput Dumnezeu, supusa legilor divine, dar puternica tocmai datorita acestui fapt, imparateasa peste lume si cer, dar traind in deplina simplitate, femeia ce nu porunceste oamenilor pentru ca nu doreste aceasta, dar care poate porunci ingerilor, si toate cele din lumea nevazutelor i se supun.

Ea e femeia ce are in suflet inteleapciunea divina, ea este Eva ce acum stie, stie exact ca dualitatea ce a atras-o candva e doar o iluzie, o iluzie magica frumoasa sau urata, dar atat de efemera, ca orice iluzie. Ea stie acum ca adevarata fericire si libertate sta in IUBIRE, iubire ce nu exista in stare pura decat in suflet, iar sufletul e cel ce face legatura cu imparatia nevazuta din care candva a plecat. Ea e cea care ACUM alege liber, la fel de liber ca ATUNCI... REINTOARCEREA. Totul sta in puterea sa.

Avem deci o fiinta rebela, o fiinta a intunericului, un spirit - pe Lilith - ce naste in sufletele ce rezoneaza cu ea o stare malefica. Ea transforma femeia ce i se lasa prada intr-o fiinta ce se lasa prada simturilor, o fiinta ce uraste copiii, ce pretuieste sexualitatea, prostitutie, puterea lumeasca, materiala, orgoliul si fortele intunericului, respectiv viciile.

Avem un om - pe Eva - un om ce isi doreste mai presus de orice sa cunoasca viata in toata spledoarea ei. O fiinta curajoasa, curioasa, iubitoare de copii ce vor duce viata mai departe, o fiinta ce OSCILEAZA mereu intre viata lumeasca - familie, casa copii, rochii, macaruri gustoase, lucruri ispititoare si toate cele oferite de viata pamanteasca si aminitirea a ceva... ceva diferit, ceva numit "divin" si asociat cu pacea si cu o cunoastere mult superioara. Acel ceva ce e acum doar un loc in inima sa... un loc de care ii e dor fie si inconstient, si la care, chiar si inconstient ar dori sa se intoarca.

Avem o sfanta - pe Maica Domnului - o fiinta a luminii ce salasluieste in ceruri. Un suflet pur, si puternic prin puritatea si dragostea sa. O fiinta ce nu cunoaste viciile, ce iubeste pe Creator mai mult decat iubeste Creatia sa, dar care fata de lume isi arata respectul si compaiunea. O fiinta ce pretuieste pacea, linistea, armonia si nimic si nimeni nu ii poate clinti dragostea pentru Tatal ceresc, pe care il vede in tot si in toate. Ea este in sufletul fiecarei femei si ea este cea care conduce si ajuta femeile ce rezoneaza cu ea prin siceritate si rugaciune, le conduce spre lumi nevazute populate de ingeri, spre bucurie, si pace. Spre puterea spirituala subtila, dar atat de plina de forta data de iubirea sa.

Ce inseamna sa fii feminina? Sa fii femeie? Inseamna sa-ti cunosti toate aspectele sufletului tau, de la cele intunecate, la cele lumesti, pina la cele divine. Inseamna sa stii, sa cunosti, si sa ALEGI LIBER, asa cum au ales ele... ELE sau altfel spus, SPIRITUL FEMININ inca de la inceputuri.

Sa fii femeie inseamna sa fii CO-CREATOR, sa cunosti, dar sa stii sa stapanesti. sa alegi liber, dar sa alegi binele. Sa iubesti divinul dar sa-l recunosti si in partenerul tau de viata ce intotdeauna te-a dorit si te-a urmat. Sa vezi divinul in sufletul tuturor oamenilor.

Sa fii femeie NU inseamna sa-ti afirmi forta strigand cat esti de puternica, ci sa ti-o folosesti nevazuta, nestiuta si cu multa intelepciune stiind ca adevaratul ei izvor e in sufletul tau, si adevarata ei forta e iubirea. NU inseamna sa te consideri superioara sau inferiara barbatului, ci sa intelegi ca LUMEA ASTA ESTE ALEGEREA TA.

Nu uita ca el, partenerul tau, barbatul, te-a urmat, ca fara el si fara Creator, dorinta ta de cunoastere ar fi ramas doar un vis, un vis nerealizat si abstrat, care nu s-ar fi transformat in iluzia zbuciumata a lumii.

Sa fii femeie inseama sa stii ca tu, doar tu, o poti face mai buna, indiferent de rolurile pe care ti le asumi, roluri in care nu ai de facut decat o singura alegere principala intre IUBIRE si ORGOLIU.

Tu alegi ce aspect al spiritului tau folosesti si in ce proportie, tu alegi cand si daca esti EVA, LILITH sau MAICA. Pentru ca fiind mama, sotie, bunica, prietena, invatator spiritual, sau un lucrator al vietii, oricune ai fi, tu, doar tu, poti hotara prin ATITUDINI, ALEGERI si DRAGOSTE la ce distanta e LUMEA aceasta de momentul magic al REINTOARCERII. E raspunderea TA.

Sa fii femeie inseamna sa fii constienta si sa intelegi pe deplin cuvintele ce ii sunt atribuie lui Iisus, cuvinte mentionate intr-un text gasit la Quanram, deci intr-o evanghelie gnostica...

Se pare ca Iisus a rostit aceste cuvinte cand unul dintre spionii lui Pilat, trimis sa-l supravegheze a impins cu brutalitate o femeie batrana din calea sa, astfel incat sa se poata apropia mai mult de Maestru si sa nu rateze nici o incitare la razvratire pe care ar fi putut-o rosti El.

"Cine nu isi respecta mama, cea mai sacra fiinta dupa Dumnezeul sau este nedemn de numele de fiu. Respectati femeia caci ea este mama universului si intreg adevarul creatiei divine se afla intr-ansa. Ea este temeiul a tot ce este bun si frumos dupa cum tot ea este germenele vietii si a mortii. Ea iti da nastere in chinuri, prin sudoarea tamplei te creste, si pana la moartea ei ii generezi cele mai grave nelinisti. Binecuvanteaz-o si venereaz-o, caci ea este singura ta prietena adevarata, singurul tau sprijin pe pamant. Si in acelasi fel sa va iubiti sotiile si sa le respectati pentru ca ele vor fi mame maine si fiecare dintre ele va fi mai incolo stramoasa rasei tale. Sprijinitile pe femei, pentru ca iubirea unei femei il inobileaza pe barbat, ii inmoaie inima impietrita si imblanzeste bruta din el si il face un mielusel. Sotia si mama sunt comorile nepretuite care sunt daruite de catre Dumnezeu. Protejati-va sotia astfel incat ea sa va poata proteja pe voi si intreaga familie. Tot ceea ce faceti pentru sotia si mama voastra, sau pentru o vaduva, ati facut pentru Dumnezeul vostru."

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)