Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comCum stim daca suntem pe drumul cel bun…

Drumul cel bun Fiecare suflet trebuie să-și învețe lecțiile sale, iar lecțiile sunt puncte aflate la intersecții de drum. Liniile vieții se unesc și se bifurcă în funcție de modul cum rezolvăm conflictele, sau altfel spus cum ne învățăm lecțiile. Viața pe Pămănt nu-i ușoară și nu toți oamenii au privilegiul de a veni aici cu un psihic echilibrat și cu o karmă bună. Sigur unii au rămas secole de-a rândul repetenți la lecțiile vieți însă dacă Creatorul e îngăduitor noi nu putem să fim altfel și să judecăm.

Nu știm niciodată ce stă în spatele atitudinilor semenilor noștri, câte dureri, câte pierderi, tristeți, neîmpliniri, neputințe, complexe. DIN ACEST MOTIV NIMENI NU TREBUIE ACUZAT DE NIMIC, iar atitudinile corecte din punct de vedere divin, pot fi diverse: dacă într-o viață ai fost prea permisiv, acum e necesar să înveți să spui NU și să trasezi granite, atunci cand situația și sufletul tău o cere. Daca ai fost prea tiranic, acum trebuie să înveți să cedezi, și știi până unde să cedezi, cât și cum.

Fiecare suflet are lecțiile sale, lecții deseori diferite de ale tale, fapt ce-ți poate da iluzia că grește cu ceva și totuși nu întotdeauna este astfel.

În fond chiar de suntem de aceeași esență SUNTEM DIFERIȚI, altfel nu am putea evolua. Fiecare trebuie să ne urmăm propriul drum și să ne învătăm propriile lecții. Cum știm că suntem pe drumul cel bun?

CEL MAI BUN BAROMETRU E SUFLETUL

Cand SUFLETUL te doare, înseamnă că undeva, ceva e greșit. Sufletul doare fizic, sau simte o greutate enormă, o tristețe și ceva precum o apăsare.

Când SUFLETUL trăiește sentimentul împlinirii, al bucuriei, al expansiunii, al stării de zbor atunci ai mai trecut un examen și ai mai încheiat un conflict. Sufletul nu poate minți și nu poate fi mințit. El trebuie să se ghideze după sentimente, senzații și după EFECTELE acțiunilor sale. După senzațiile vizavii de aceste efecte.

Ar fi benefic să stăm cu noi înșine sau altfel spus să ne analizăm propriul suflet. Să-i acordăm atenție. El este localizat cum bine știți în dreptul inimii, mai spre mijlocul pieptului. Nu trebuie să fim extrem de creativi pentru a pune întrebările potrivite. Ce sentimente ai când vrei să faci ceva? Ce simți când faci o alegere? Și ce simți când acțiunea ta e împlinită sau ar fi împlinită. Nu vorbim aici despre rațiune sau morală, și nici măcar despre sentimente, ci despre O SENZAȚIE A SUFLETULUI. Acea senzație ce nu minte. Care e această senzație?

Ce simte sufletul când face alegerea bună din punct de vedere divin? Unul sau toate din aceste sentimente: pace, ușurare, bucurie, împlinire. Un sentiment de bine, dincolo de binele efemer și uman. Sentimentul binelui etern. Sau altfel spus al ÎMPĂCĂRII CU DIVINITATEA.

ÎN CEEA CE-I PRIVEȘTE PE CEILALȚI…

Pentru a fi pe drumul cel bun în relația cu ei, e necesar să fim fini observatori, însă nu trebuie să-i judecăm. O atitudine de empatie, sau măcar compasiune putem să avem, atunci când nu putem avea un sentiment de iubire. În fond iubirea le include pe cele menționate înainte.

Am observat că IUBIREA are pe Pământ două aspecte: iubirea plină de bucurie și iubirea plină de compasiune. Aș putea spune că IUBIREA e o datorie. O datorie nu față de ceilați cât față de tine. Dacă poți iubi și pe cei considerați răi, atunci deții darul iubirii pline de compasiune iar sufletul își va fi mai ușor.

Nimeni nu-i poate schimba pe ceilalti, nimeni nu poate salva suflete. Ce putem face este să arătam o cale. Iar ceilalti o pot urma sau nu. O cale comună întregii umanități, nu calea destinului personal, care e sădita în sufletul fiecăruia dintre noi. Din acest motiv nu trebuie sa existe îndrumare spre un anumit drum, ci doar îndrumare spre auto-cunoaștere, înțelegere, auto-respect si dans cu sinele, și libertate. LIBERTATEA DE A FI TU AȘA CUM EȘTI.

Putem arăta celorlalți calea moralitatii împletite cu iubire.

Moralitatea fără iubire e judecată. Iubirea fără moralitate e rătăcire.

Noi suntem cei care îi tinem lângă noi pe ceilalți, din iubire sau ură… închiși în gândurile noastre, în casele noastre, în inimile noastre, în trecutul nostru, ori intr-un ipotetic viitor. Noi suntem cei ce putem reda libertatea nouă și lor.

Întelepciunea pleacă din noi insine, si noi suntem cei ce ne alegem viața și calea PREZENTĂ în functie de cum PERCEPEM la un moment dat LUMEA, pe CEILALȚI și pe NOI. Iar această percepție se schimbă, în funcție de modul cum evoluăm.

Si tot noi suntem cei ce ne putem deschide proprile aripi de lumina. Iar cu aripile deschise putem zbura către cer spre locul nostru special din inima universului si a divinitatii.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)