Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Ai daruit ceva astazi?

Darul Orice dar ne lumineaza chipul cu un zambet. Are puterea magica de a deschide o floare in inima, o floare minunata a armoniei, prieteniei si iubirii ce incepe tainic si incet sa infloreasca. Uneori chiar daca darul nu este suta la suta pe gustul nostru, totusi ne simtim minunat doar pentru ca suntem onorati de intentia celui ce ne-a daruit ceva... Pentru ca stim ca o data cu darul, cel ce ne-a daruit, ne-a transmis in mod simbolic o particica din inima sa.

Si totusi... inima sa a devenit mai bogata.

Oare cum vine asta? Si cum de daruind nu pierdem nimic, din contra, ne imbogatim sufletul!

Fie ca suntem constienti de asta sau nu, noi fiintele pamantene, suntem un TOT, suntem legati prin fire invizivile, suntem picaturi ce alcatuiesc un ocean. Un ocean de vise, emotii, sentimente...

Pe de alta parte... lumea noastra incepe si se termina cu noi, cu fiecare din noi, fapt ce inseamna ca fiecare din noi suntem CREATORII PROPRIULUI UNIVERS.
Pare paradoxal, dar fiind bun cu ceilalti, esti de fapt bun cu tine! Cind devenim constineti de faptul ca ceilalti nu sunt decat particele din sufletul nostru, atunci perspectiva asupra vietii si lumii se schimba.
Legea rezonantei, legea oglindirii, legea atractiei, indirect despre asta vorbesc.
In noi se ascunde UNICUL, fiecare dincolo de persoana ce suntem, suntem si creatori... suntem si dumnezei... cum ni se spune clar in vechiul testament, citat preluat de Iisus, ce desi apartinea legii lor, i-a uimit pe evrei.

Orice gindim mai devreme sau mai tarziu se intampla. Nu mai e un secret faptul ca gandul e creator. De fapt emotia, nu gandul, ea e cea ce creaza, iar emotia, e energia ce insoteste informatia emisa de gand. E forta ce-l propulseaza. In spatele emotiei se ascunde tacuta INTENTIA. Iar in intentie e inscriptata cheia ce deschide portile spre o cale sau alta, ce o vom urma in acest univers.
Deci... sa recapitulam: GAND, EMOTIE, INTENTIE - sunt elementele ce creaza.

Si acum sa revenim iar la dar...
Daruind celorlalti, NOUA NE DAM. Daruind ne afirmam divinitatea din noi... pentru ca divintatea este cea care daruiste totul atat de generos. E suficient sa privim cerul cu frumusetea sa albastra, campiile cu un infinit verde, sau cu auriul graului copt, marea cu impletirea ei de smarald si safire, si cu spuma diafana a mingietorului val. Pasarile, animalele, florile, briza marii si inaltimile muntilor ne sunt daruite toate... atat de generos.

De ce ne simtim impliniti cand facem un dar? Pentru ca exista acea emotie numita EMPATIE - adica acel dar inteligent al divinitatii catre noi, ce ne ajuta sa simtim ceea ce simte CELALALT. Celalalt... sau doar noi... oglinditi in ceilalti...

De ce darul NI SE INTOARCE?

Pentru ca tot Universul e o OGLINDA.

De ce NU TREBUIE SA CEREM RECUNOSTINTA de la cel caruia I-AM DARUIT ceva?

Pentru ca daruirea reala, e dincolo de pretentii. Altfel e doar TROC.
Si-apoi UNIVERSUL STIE MAI BINE. Este posibil sa avem nevoie de ceva mai important decat recunoastinta celuilalt. Putem avea nevoie de un ALT DAR din partea universului... iar acesta cu siguranta ni-l va da. Nu... nu trebuie sa-l asteptam infrigurati, ci doar sa fim constineti de legea aceasta. Si nu... uneori nici nu trebuie sa stim ce forma va lua, pentru ca INTELIGENTA SUPREMA ascunsa in si dincolo de sufletul nostru ORICUM FUNCTIONEAZA. Putem spune doar ca recunostina universului ne este intotdeauna mult mai folositoare decat pretentiile catre ceilalti...

NE E CINEVA OBLIGAT CU CEVA?

Nu... desi multi dintre noi deseori pot cadea in capcana aceasta. Multi cred ca "daca are bani atunci trebuie sa-mi dea, daca are har trebuie sa ma vindece, daca are talent trebuie sa scrie ori sa creeze gratis...", etc.
NU! Tot ce avem ne este dat - altfel spus l-am obtinut - in urma stradaniilor noastre, tot ce avem, fie bani, talent, har, ori puteri spirituale au fost obtinute in secole de cautari, de suferinte, de zbateri sufletesti, de daruire si iertare, si de iubire de divinitate. Iar universul nu-si incalca legile, ceea ce aparent am primit, este doar oglinda propriilor daruri.

Daca nimeni nu mi-e obligat cu nimic, atunci DE CE AS FI EU OBLIGAT SA DARUIESC? Si mai ales fata de cine am eu vreo obligatie?

Nimeni nu e obligat cu nimic... DARUIREA IZVORASTE DIN INIMA. E o dorinta instinctiva, pornita din cunoasterea tainica a spiritului, care stie legea creatiei: DACA DAI TIE ITI DAI...

Sufletul in mod tainic stie ca darul intr-un fel sau altul se intoarce... stie... dar nu urmareste in mod expres asta, si nu de asta face... daruri.

CUI TREBUIE SA DARUIM?

Celor din casa noastra, celor dragi, celor de pe strada, tuturor fiintelor insufletile ce traiesc alaturi de noi in divinitate. Soarelui, cerului... intregii lumi, INTREGII CREATII putem darui multumiri, recunoastina si... un zambet.

EFECTUL PSIHOLOGIC AL DARULUI - este cresterea stimei de sine, a parerii pozitive despre propria persoana si alungarea sentimentului singuratatii prin crearea unei legaturi subtile cu celalalt. Ar mai fi un sentiment de bucurie, serenitate, eliberare de tensiune, impacare sufleteasca din partea celui ce daruieste. Sentimente ce sunt oglindite perfect si reflectate inapoi de sufletul celui ce primeste.

EFECTUL EZOTERIC AL DARULUI - echilibrarea karmica prin plata unei datorii mai vechi nu neaparat fizice, ci uneori doar spirituale, armonizare sufleteasca prin crearea, crestere sau intarirea unei legaturi de iubire, sau uneori ruperea legaturii energetice dintre cele doua persoane, tot prin efect de echilibrare - respectiv stingere a datoriei.
Mai e necesar sa stim ca orice dar vine incarcat cu anumite informatii, respectiv intentia celui ce daruieste si mai mult decat atat, ceva din energia lui, din sufletul lui, din felul lui de a fi. Daca primesti un dar de la un raufacator, darul... este "murdar" energetic. Daca il primesti de la un sfant el este o binecuvantare.
Conteaza provenienta darului... asa cum conteaza provenienta banilor cu care ne cumparam noua insine un dar. In fond este vorba doar de un schimb energetic.

Ce pot face daca SUNT PREA SARAC? CUM POT SA DARUIESC?

Nu... Nimeni nu e atat de sarac incat sa nu poata sa daruieasca un zambet. Pentru ca si acesta e un dar. E suficient? Deseori DA. Nimeni nu e atat de sarac incat sa nu scoata din oceanul sufletului o simpla vorba buna, un salut, un telefon, un email, o floare, o prajitura... Sunt ele de ajuns? Da, pentru ca cele mai pretioase daruri nu sunt cele cu multe zerouri in coada. Cel mai de pret diamant e un cuvant, UN CUVANT BUN SPUS LA MOMENTUL POTRIVIT, o imbratisare, si uneori doar o tacere empatica.

CARE E CEL MAI PRETIOS DAR CE NI-L PUTEM FACE?
Pentru ca DA, e necesar sa incepem cu noi, pentru ca DA, cine nu stie sa-si daruiasca siesi... nu poate vorbi de generozitate. Invatam traind, iar echilibrul dintre egoism si altruism e una din lectiile importante. Un om nemultumit si deprimat, nu poate darui serenitate, dragoste si pace. Sa ne iubim pe noi, pe Dumnezeu si pe aproapele... asta e cea mai mare porunca, ne-a spus demult Iisus, cand a fost intrebat de catre ucenicii sai.
Dincolo de micile si atat de umanele cadouri cu funtite colorate, un compliment facut cerului, o soapta de multumire catre stele si Soare pot fi uneori cel mai de frumos DAR pe care noi ni-l putem face. Pentru ca nimic nu e mai pozitiv pentru suflet decat DARUIREA RECUNOSTINTEI FATA DE DUMNEZEU.
Nu... NU pentru ca DUMNEZEU ar avea nevoie de ceva, dar astfel ii aratam ca ne iubim pe noi, o mica parte din creatia SA, si astfel multumindu-i si multumiti fiind emitem pe frecventa IUBIRE si asa ne transformam sufletul intr-un diamant viu, ce radiaza dragoste catre celalate particele din divinitate.
Sa invatam ARTA DE A DARUI, pentru ca daruind, iubirea ne va lumina sufletele, si va straluci precum Soarele in inimile noastre... iar dupa cum bine stim aceasta lumina ne va fi intotdeauna inapoi reflectata.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)