Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Credintele... si puterea lor

Privesc la oamenii ce stau ore intregi la coada la racla Sfintei Parascheva, unii chiar zile. La cei ce vin de departe pentru a se atinge de moaste si a se ruga cateva secunde. Tin minte ca pana nu demult ii judecam destul de aspru pe acesti oameni. Ii priveam din inaltimea turnului de fildes al cunoasterii ce o detin si ii judecam, zic eu acum, pe nedrept.

Ei nu stiu ca Dumnezeu e pretutindeni? Nu stiu ca EL e in sufletul lor? N-au pic de credinta...

Acum ii privesc altfel, si inteleg lucrurile dintr-o perspectiva diferita decat cea de acum un an. Si asta pentru simplul fapt ca eu insami am mai urcat trepte. Trepte ale turnului de fildes, trepte ce m-au apropiat si mai mult de cunoastere si implicit de divinitate. Acum inteleg mult mai bine sufletul uman. Fapt pentru care acum spun altfel.

Acesti oameni sunt minunati! Aceste suflete isi pun intreaga lor credinta si speranta in Dumnezeu si in sfintii sai. Nu intamplator vin aici, nu intamplator isi aduc copii aici. Nimic nu conteaza, daca cele pentru care te rogi se transforma in realitate! Nu asta vrem toti?

In fond moastele sfintilor sunt o carja. O carja ce ajuta credinta. Nu spun ca harul sfantului respectiv nu ar exista, nu spun ca moastele nu radiaza o energie speciala! Radiaza. Iar harul exista. Insa el exista acolo tot anul, iar energia de asemenea. Credinta e cea care deschide cerurile. Credinta si iubirea de divinitate sunt cele care ajuta.

Ce ma face sa spun asta e faptul ca am intalnit atei, oameni care neaga existenta divinitatatii, ba mai mult sunt convinsi ca se trag din maimuta. Groaznic....

Extremele se ating? Poate. Credinta primitiva si primitivismul darwinistilor sunt fete ale aceleasi modene? Nu. Doar daca moneda reprezinta non-valoarea lipsei de cunoastere.

Acum stiu. Acei oameni stau la cozi zile intregi din credinta. O credinta a omului ce a constientizat ca in acest univers, la prima vedere haotic, exista o ordine superioara, exista un Dumnezeu, exista o Fiinta suprema, o inteligenta absoluta care ne vegheaza, ne intelege si ne ajuta. Acei oameni nu au cunoasterea necesara pentru a intelege acea fiinta suprema numita Dumnezeu, pentru ca ei se afla pe primele trepte ale cunoasterii, ale scarii spre Lumina. Ei sunt pe cale, fac primii pasi. Si asta conteaza. Ei stiu ca EL exista si atat. In rest... orice apreciere e o judecata lipsita total de valoare.

Si stiti de ce? Motivele sunt foarte clare si sunt in principal doua:

1. Pentru ca nici noi, noi detinatorii unei cunoasteri vaste, si... nici oamenii de stiinta macar, nu stim cu certitudine ce, cine, cum si unde este Dumnezeu. Ii dam diverse nume, il numim fiinta suprema, persoana, inteligenta absoluta, energie, lumina, informatie... Il cautam in atom, in tunelul de la Cern, in stele, in cursuri, carti si seminarii. Si... totusi... nu-l gasim decat uneori, in rugaciune. Iar acest UNEORI e argumentul numarul doi.

2. Acei oameni simpli se roaga, si acea clipa de credinta, acea secunda suprema cand se afla in fata unor oase vechi de secole, reprezinta pentru ei magia divina, iar pentru asta DESEORI li se raspunde la rugaciune. Se petrece magia... Pe cand noi, cei aflati in posesia multor informatii spirituale, lucram deseori luni de zile cu noi, ori cu altii, pentru ca sa primim raspunsul magic pe care il cautam, in Dumnezeul de pretutindeni, in Dumnezeul din sufletul nostru, il Dumnezeul pe care pretindem ca IL cunostem, dar tocmai din cauza intelectului il izolam undeva, pe o insula inconjurata de garduri... Magia se petrece si pentru noi, insa se petrece doar uneori, nu intotdeauna cu rapiditate, nu de fiecare data cu certitudine. Gardurile intelectului vegheaza, ratiunea data de cunoastere isi pune intrebari,uneori chiar legate de metoda, cea mai buna metoda de a-l aborda pe Dumnezeu.

Pe cand ei...

Si atunci ne intrebam deseori de ce? De ce reiki nu ne ajuta, de ce meditatia nu ne da in suflet pace, de ce programarea neurolingvistica isi arata tarziu roadele.

Raspunsul e simplu, iar pentru tot ce e simplu argumentele sunt inutile. Ingredintele lipsa sunt doua si se numesc: iubire si credinta.

Si atunci nu pot decat sa renunt la mandria data de cunoastere, o cunoastere vasta si sa ma intorc la credinta inexplicabila, la iubirea simpla, o iubire neconditionata, izvorata din suflet...

Daca vorbim de disperare, ea este, sau poate fi prezenta in toti. Daca vorbim de imbulzeala ea nu e decat echivalentul furiei sau depresiei - da iarasi extreme - omului ce stapaneste cunoasterea. Daca judecam, riscam sa fim judecati...

Si astfel, numai astfel, pot spune ca extremele se ating: oamenii simpli se roaga la moaste. Maestrii trebuie sa se intoarca la simplitate. La acea simplitate pentru care tonele de cuvinte intelepte sunt inutile, acea simplitate nascuta din doua emotii sublime, divine si creatoare ce nu au nevoie de nici o explicatie, ci doar de traire. Emotii numite: IUBIRE, CREDINTA...

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)